WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może w tej biedronce w której byłam nie było w ogóle ? Trudno następnym razem :)

Biedny Maksio - kiedy te nasze maluchy powiedzą jak je coś będzie bolec teraz musimy się domyślać...

• bumbum Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nigdy nie miałam jelitówki i u mnie w domu nie było. Co więcej kiedyś pojechałam do domu męża na weekend, gdzie była jelitówka (nie pomyśleli żeby nam o tym wspomnieć przez tel) i nie złapałam. Także może coś w tym jest.
    Ja mam jeszcze 4 opakowania z poprzedniej promki. A tak w ogóle u mnie jeszcze używamy trójek.

• amir Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam jelitowke raz i wspominam to tragicznie, 3 dni czyscilo mnie na oba końce plus 39 gorączki, myślałam że się wykończe..

Oby Maksio spokojnie przespal nockę :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usypialam go jadł spokojnie odkładałam 3 razy budził się za każdym razem i po ostatnim znów zaczął płakać .. dałam mu paracetamol teraz do buzi zjadł ładnie i zobaczymy ... nic mu nie dolega innego nie wiem o co chodzi czy to przez zeby ...

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina moze przez zeby, moze jakis wirus... Tak czy siak musisz obserwować i sprawdzac temp. Swoja droga co masz za termometr ze tak wariuje?moze ma baterie slabe?

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NUK taki dotykowy ... nie ma pojecia, baterie były wymienione niedawno 🤷‍♀️
    Zobaczę po nocy co będzie

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze możesz zwykły elektroniczny termometr do pupy włożyć płytko samą końcówkę i będziesz miała jasność czy ma temperaturę.

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś taki miałam muszę poszukać, narazie śpi od 20 ale już trzecia pobudka ...

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nas przyjechali dziadkowie, mała spala o 20 przy cycku ok 20 min a potem heja banana do zabawy, humorek dopisuje. Dopiero przed chwilą udało mi się uśpić 🙈

malami.91 lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, bo jak jest dużo wrażeń to po co spać 😁.

bumbum lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh zrobił mi się dzisiaj w nocy zastój, już myślałam, że mnie to nie spotka. Przykładam termofor przed karmieniem. Nie pamiętam, tam gdzie zastój ma być górna warga czy dolna malutkiej?

• amir Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum broda dziecka tu gdzie zastoj

bumbum lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do czego to doszło że od trzech dni muszę syna wybudzać z pierwszej drzemki... 🤔 Śpi mi 2,5h.. a chcę go jeszcze po 16 położyć i są protesty..

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica no proszę jaki śpioch:)

Paulina jak Maksio ?

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczescie żadnego zastoju nie miałam wiec nie pomogę ale właśnie słyszałem żeby przed karmieniem rozgrzać np ciepły prysznic i wymasowac a po karmieniu kapusta zimna liście

No właśnie średnio, wieczor od 20-24 budził się około 6 razy ale na śpiochów tylko cyc. Potem nad ranem chyba ok 5 obudził się z płaczem musiałam chwile pochodzić potem cyc zasnął i znowu pobudka z płaczem chwile pochodziłem dałam paracetsmo (termometr pokazał tylko 37,3 ale męczył się wiec może coś go bolało) zasnął o obudził się z płaczem ok 6. Praktycznie tylko na rękach chce być ma częstsze krótsze drzrmki po ok 40min i wstaje smutny, cis tam się czasem uśmiechnie ale to takie przeplatane, przed chwile trochę się pobawił z mężem, przed dostał roztwór Camilia na zabki, temperatura od rana 36,7 i żadnych objawów oprócz płaczu i chęci noszenia przytulania. Z posiłków stałych coś tam zjadł na sniadanie banana bo Jaglanka nie chciał potem jogurt naturalny i obiadek po 3-4 łyżeczki ziemniaczki puree troszkę zupki i szpinaku a teraz śpi 😞 nigdy taki smutny nie był strasznie mi go żal bo widzę jsk cis go meczy, podejrzewam te zeby ale przy pierwszych dwóch troszkę marudził ale nic poza tym ....

a i jeszcze jak pozwoli się odłożyć na ziemie to głównie raczkuje 🤔 a zawsze pełzał i czasami troszkę raczkował ... ciekawe czy to chwilowe w trakcie złego samopoczucia

U nas leje od rana ... jutro ma być ładnie to na spacer pójdziemy jeżeli nie pojawi sie temperatura chodź nawet nie wiem czy miał stan podgorączkowy no odkąd msz wymienił baterie pokazywało max 37,2

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedaczek może to faktycznie zęby...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziś wieczór mega maruda...a na dodatek zaczyna wymuszać płaczem i jest uparta jak osioł 😈😈😈

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój dziś postanowił wstać 🙂. Dziwny widok 😁.

symbolica, Lutyska lubią tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, u nas dwa dolne przeszły bezobjawowo praktycznie a teraz przy górnych jest mega marudzenie.

Zastój zszedł uff, zrobiłam przed karmieniem okład z termoforu. Mała zjadła a potem jeszcze trochę ręcznie odciagnelam. Byłam w szoku ile mleka może samo lecieć 😌 Wiem, że odciąganie rozpędza laktację, ale to była taka ulga, że nie mogłam sobie odmówić :D teraz już git.

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum to dobrze ze już sobie poradziłaś
    Ja robię zupkę małemu z cukinii

Zrobił sobie krótka drzemkę po 18 i zasnął dopiero przed 21 bardzo zmęczony
    Pod sam wieczór energia mu wróciła zobaczymy jutro

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1309 1310 1311 1312 1313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ