Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruda, jak chcecie zachecic zeby sie sama odwazyla to mozecie sprobowac chodzenia od mamy do taty. Jedno puszcza a drugie lapie. I coraz wieksze odleglosci.
Peeper. My nie mamy. Tylko Bambusowy z rossmana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 14:33
-
Ja mam takie talerzyki i miseczki z ikei z odnawialnego plastiku i bambusowe z Lidla i 1 miseczkę z przyssawka silikonowa
Ruda to dziwne ze Cię zachęcała bo zawsze słyszałam żeby nie przyspieszać chodzenia i nie trzymać za raczki ze każde w swoim tempie zacznie chodzić 🤷♀️
My już po szczepieniu, był płacz ale krótki 😉 teraz zasypia chodź w sumie krótko nie śpi 2,5h 🤔 jeszcze musieliśmy go obudzić przed szczepieniem bo nie obudził się sam. -
Ruda, szło całkiem dobrze, wczoraj zasnęła mi na rękach i cały dzień bez cycka. Niestety dzisiaj cały dzień marudna, nie wiem co ją ugryzło. Podejrzewam szczepienie (dzisiaj mija 8 dzień a pielęgniarka powiedziała że objawy mogą być 7-11 dni po szczepieniu). No i uległam i podałam jej cycka do drugiej drzemki. Ale jutro spróbuję znowu nie dać.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny coraz tragicznieszy jest dostęp do szczepionki na ospę (varilrix) przed godziną tylko 14aptek miało, teraz 13 aptek w Polsce... widać,że kończy się zapas..może do marca dorzucą?
https://www.gdziepolek.pl/produkty/81391/varilrix-iniekcja/apteki
Ja kupiła dwa tyg. temu..i widzę że w tej samej aptece jeszcze by się udalo.. tzn inna Placòwka ale też Rybnik.. Większość tych aptek z 13-stu w Polsce ma 1szt..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 17:49
-
Symbolica a ja zapisałam małego na 30.03 i właśnie chciałam na ospę zaszczepić 😫 tylko nikt mi teraz nie zarezerwuje na tak długi czas czy kupić i zawieź do przychodni?
Ruda dzisiaj przypominająca trzecia dawka brexero
Mały temperatury nie ma ale jest taki smutny i dużo chce się przytulać i mało bawić 🤷♀️ A teraz jest 19 a on już zasypia .... -
Paulina ta nòzka po Bexero boli więc ja bym dała paracetamol przeciwbòlowo tak przez dobę po szczepieniu conajmniej..
" Angelika Talar-Śpionek
farmaceuta, redaktor około 9 godzin temu
Zgodnie z informacją uzyskaną od producenta szczepionki Varilrix, lek ma się pojawić dopiero w kwietniu 2020 r."
https://www.gdziepolek.pl/opinie-i-pytania/11223/varilrix-kiedy-bedzie-dostepna-szczepionka-varilrix#answer19273
Wiadomość z dzisiaj... Więc albo teraz kupisz jeśli się uda albo w kwietniu..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 21:22
-
Po MMR obowiązkowym (13-15mż) jest 6w1 i pneumokoki na jednej wizycie między 16 a 18 mż. Nieobowiązkowa/zalecane: ospa, Bexero, Nimenrix.. a także grypa.
Dostałam w przychodni harmonogram-ulotkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 21:54
-
Symbolica nóżka nie była nawet czerwona myślałam ze w takim razie nie boli i śpi cały czas 😞 ale zdecydowałam ze mu dam nie chce żeby się męczył nawet jeżeli bardzo go nie boli 😢 pewnie się rozbudzi ale to nie ważne 🤷♀️
Na szczescie otworzył oczy rozplakL się ale cyc i zasypia
Kurczę sprawdzałam temp czy nóżka czerwona nie jest i nic się nie działo wiec oprócz czopka przed szczepieniem po nie dawałam tylko nóżkę posmarowalam Alcatelem na wszelki wypadek 🙄
Jutro zadzwonię zamówię szczepionke na ospę (jeżeli uda mi się znaleść) a ile mniej więcej kosztuje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 22:05
-
Paulina9191 wrote:I można odkleszczowe zapalenie mózgu
Szczepionka (varilrix) kosztuje wg tej strony teraz między 223 a 236... Wcześniej były szersze widełki od 200 do 280nawet,niektòre apteki zarobiły.. wejdź na tą stronę,jest wiarygodna jeśli chodzi o dostępność w danej aptece...
Spokojnej nocy dla Maksia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 22:29
-
Symbolica dziękujemy na szczescie narazie od tej 19 obudził się tylko 1 raz nie licząc mini pobudek przy pierwszych próbach odłożenia i czopka 😉
Jutro w takim razie zorientuje się z ta szczepionka
Ja chyba ma to odkleszczowe zapalenie mózgu zaszczpeie jak na spokojnie resztę załatwimy, staram się tak nie częściej niz 1 raz w miesiącu szczepić żeby organizm sobie na spokojnie radził z tymi szczepieniami 😊symbolica lubi tę wiadomość