Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas przy córze była dysplazja więc kontrola chodu była.. u syna stwierdził na pierwszej wizycie że wszystko ok i nie trzeba już przyjeżdżać. Myślę że można podpytać pediatry czy chód jest ok i jak nie jest to skieruje dziecko na konsultację w ramach NFZ.
Zdrowia dla małej Artemida.. u nas na razie wszystko ok, zobaczymy do jutra..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 17:32
-
nick nieaktualnysymbolica wrote:U nas przy córze była dysplazja więc kontrola chodu była.. u syna stwierdził na pierwszej wizycie że wszystko ok i nie trzeba już przyjeżdżać. Myślę że można podpytać pediatry czy chód jest ok i jak nie jest to skieruje dziecko na konsultację w ramach NFZ.
U nas właśnie tak jest. Na bilansie rocznym pediatra sprawdza jak dziecko chodzi. Potem tez na bilansie dwulatka. Tak przynajmniej miałam przy starszych córkach wiec podejrzewam, ze teraz postępowanie będzie takie samo.
Choroby, choroby, choroby masakra!! My tez dziś po kontroli u pediatry i u Laury pogorszenie. Zapalenie oskrzeli. Kolejne w przeciągu miesiąca.
-
O matko Ej_est współczuję bardzo ☹️☹️☹️ Biedna Laura się nałyka tych antybiotyków, a gdzie tu przedszkole.. to przymusowe siedzenie w domu też dołuje. Zdrowia!!!
Do pediatry najlepiej uderzyć z każdym problemem jaki ma dziecko, zamiast umawiać po specjalistach.
(Szukałam kiedyś już podologa który przyjmie małego, ale na szczęście poszłam.po rozum do głowy i uderzyłam do pediatry najpierw...) Chyba, że pediatra bagatelizuje widoczny problem, to wtedy szukałabym porady gdzie indziej.. Moja pediatra to aż za bardzo prześwietlała młodego moim zdaniem 😉 i zawsze profilaktycznie czepiała się, że dziecko zbyt szybko przybiera..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 21:06
-
Dziękujemy dziewczyny :* na szczescie goraczki juz nie ma.
Miala max 38,3 wiec tym razem obylo sie bez przeciwgoraczkowych.
Zdrówka dla Laury, biedactwo ..
Nasza pediatra jest super, nie przepisuje antybiotyków na wszystko i nigdy nie bagatelizuje naszych obaw. Ma swietne podejscie do dzieciDziś Agatka dumna wrocila do domu z dwiema naklejkami "dzielny pacjent" na piersi
Od razu musiala pokazac tacie ze ma "to to"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 22:12
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny. Taki prezent na roczek Laura dostała 😩
Na szczęście póki co bez antybiotyku. Nebbud i berodual do inhalacji i w piątek kontrola jak nie będzie poprawy to trzeba będzie pomyśleć o antybiotykoterapii, ale mam nadzieje, ze uda się bez. Już ostatnio brała dwa...nasza pediatra raczej daleka jest od przepisywania antybiotyków, ale jak wiadomo czasem nie ma wyjścia.
Już kiedyś pisałam, ze dobry pediatra do którego mamy zaufanie jest mega ważne. My mieliśmy szczęście trafić na naprawdę pediatrę z powołania i to bardzo ułatwia wiele spraw. Zawsze wysłucha, doradzi, sprawdzi wszystko o czym się powie, traktuje poważnie, wszystko tłumaczy, nie spieszy się, wszystko dokładnie sprawdza i ma dobre podejście do dzieci. Mam nadziej, ze nie zmieni nigdy miejsca pracy bo będę musiała się przeprowadzić 😂 -
U nas też dziś noc ciężka.. Przed 5 w ogóle coś popłakiwał zasnąć nie mógł ale w końcu jak padł to ja wyszłam do pracy a oni z mężem jeszcze chrapali
Ruda. Mieliśmy że 3 tygodnie temu dwie noce ze obudził się tylko raz o północy i później spał do 6 czułam się wtedy jak nowo narodzona -
A czy są tutaj w ogóle dzieci, które przesypiają całe noce? 🤔 Nie kojarzę, żeby któraś mama się chwaliła... Ostatnio ktoś mi powiedział, że po 2 r.ż. można liczyć na poprawę (ma to związek z rozwojem mózgu itp.).
Zazdroszczę Wam dziewczyny, że możecie zaufać lekarzom. Mam nadzieję, że i my trafimy na kogoś sensownego. Póki co cieszę się, że nie musimy lekarza za często odwiedzać 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2020, 10:12
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
nick nieaktualnyMalami ja sie do Ciebie podpisuje bo lekarza mamy beznadziejnego. Przeniesc sie nie mam gdzie bo juz kombinowalam. Jedynie znalazlam dobrego pediatre prywatnie. Do niej mam pełne zaufanie ale ciesze sie ze juz nie musze tak czesto jej odwiedzać i oby tak zostalo
Moja przewaznie sie budzi 2-3 razy, dobre i to ale tez bym chciala zeby przespala cala noco jedzenie chyba aż tak bardzo nie chodzi bo czasem wode podaje i tez wypije i idzie spac ale wtedy juz u mamy w lozku
także chwile spie tylko z mężem a pozniej ostatnio to w 4 bo i syn chce sie przytulic. Smialam sie do meza ze na kolejne dziecko to nawet miejsca juz nie ma no i mama ma za malo rak i nog
na pocieszenie to dzieci tak szybko rosna....
-
Dzisiaj w nocy przrbudzilam się i patrzę mały śpi w poprzek nad kokonem na brzuszku z wypięta pupa jak taki złowik i myśle dobie oho znowu odkryty (nie grzejemy wiec mamy jakoś chyba 21st tak przynajmniej kamerka pokazuje i ja spie pod kołdra i mi ciepło), kołderki małego nie wzięłam bo leżała niżej a ja przez pół sen wzięłam kocyk i go nakrylam, patrzę na główkę która została na wierzchu a tam jednak nogi a główka pod kocykiem 🤭😁 Dobrze ze postanowiłam zerknąć się upewnić
-
Ruda, moja też milion pobudek, za miesiąc do pracy, masakra. Wiele historii moich znajomych pokazuje że odstawienie od piersi pomaga, ale to nic pewnego. Ja chciałabym już odstawić, ale ze względu na jej alergię będę jeszcze to ciągnąć. Dzieci na kp mają większą szansę na wyjście z alergii (potwierdza to moja alergolog) ze względu na przeciwciała. Tylko to mnie trzyma.
Próbowałam kiedyś spać w innym pokoju, wtedy mała przespała 5 h, to był jednorazowy rekord, dotąd niepobity. Niestety potem już się zorientowała że mama jest ale obok i przestało dzialac. Ale u Was warto spróbować, każde dziecko inne. Najgorzej, że nad ranem mała się budzi co chwila i na pewno nie jest głodna... -
Małami jak wracam do domu to zazwyczaj ma druga drzemke więc dostaje cyca jak się obudzi z drzemki i później już na noc, czasem jak ma gorszy dzień to jeszcze szuka czegoś w między czasie ale to rzadkość, w nocy 3x to minumum.. Nie wiem co to z tym odstawieniem, chciałam to capri care próbować ale po kozim serku kanapkowym ma suche piliczki znowu.. Podpytam pediatry w środę chociaż ta nasza to też taka dziwna szczerze mowiac