X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przy córze była dysplazja więc kontrola chodu była.. u syna stwierdził na pierwszej wizycie że wszystko ok i nie trzeba już przyjeżdżać. Myślę że można podpytać pediatry czy chód jest ok i jak nie jest to skieruje dziecko na konsultację w ramach NFZ.

Zdrowia dla małej Artemida.. u nas na razie wszystko ok, zobaczymy do jutra..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 17:32

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy iść na kontrole okolo 3 miesiace po tym jak mala zacznie sama chodzic

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    U nas przy córze była dysplazja więc kontrola chodu była.. u syna stwierdził na pierwszej wizycie że wszystko ok i nie trzeba już przyjeżdżać. Myślę że można podpytać pediatry czy chód jest ok i jak nie jest to skieruje dziecko na konsultację w ramach NFZ.

U nas właśnie tak jest. Na bilansie rocznym pediatra sprawdza jak dziecko chodzi. Potem tez na bilansie dwulatka. Tak przynajmniej miałam przy starszych córkach wiec podejrzewam, ze teraz postępowanie będzie takie samo.

Choroby, choroby, choroby masakra!! My tez dziś po kontroli u pediatry i u Laury pogorszenie. Zapalenie oskrzeli. Kolejne w przeciągu miesiąca.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Ej_est współczuję bardzo ☹️☹️☹️ Biedna Laura się nałyka tych antybiotyków, a gdzie tu przedszkole.. to przymusowe siedzenie w domu też dołuje. Zdrowia!!!

Do pediatry najlepiej uderzyć z każdym problemem jaki ma dziecko, zamiast umawiać po specjalistach.
    (Szukałam kiedyś już podologa który przyjmie małego, ale na szczęście poszłam.po rozum do głowy i uderzyłam do pediatry najpierw...) Chyba, że pediatra bagatelizuje widoczny problem, to wtedy szukałabym porady gdzie indziej.. Moja pediatra to aż za bardzo prześwietlała młodego moim zdaniem 😉 i zawsze profilaktycznie czepiała się, że dziecko zbyt szybko przybiera..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 21:06

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku te choroby 😞 zdrówka dla Agatki i Laury

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, nasz pediatra zupełnie odwrotnie, na wszystko macha ręką. Na szczęście niedługo się przeprowadzamy, zmieniamy przychodnię i lekarza 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy dziewczyny :* na szczescie goraczki juz nie ma.
    Miala max 38,3 wiec tym razem obylo sie bez przeciwgoraczkowych.
    Zdrówka dla Laury, biedactwo ..

Nasza pediatra jest super, nie przepisuje antybiotyków na wszystko i nigdy nie bagatelizuje naszych obaw. Ma swietne podejscie do dzieci :) Dziś Agatka dumna wrocila do domu z dwiema naklejkami "dzielny pacjent" na piersi :-D Od razu musiala pokazac tacie ze ma "to to" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 22:12

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Taki prezent na roczek Laura dostała 😩
    Na szczęście póki co bez antybiotyku. Nebbud i berodual do inhalacji i w piątek kontrola jak nie będzie poprawy to trzeba będzie pomyśleć o antybiotykoterapii, ale mam nadzieje, ze uda się bez. Już ostatnio brała dwa...nasza pediatra raczej daleka jest od przepisywania antybiotyków, ale jak wiadomo czasem nie ma wyjścia.

Już kiedyś pisałam, ze dobry pediatra do którego mamy zaufanie jest mega ważne. My mieliśmy szczęście trafić na naprawdę pediatrę z powołania i to bardzo ułatwia wiele spraw. Zawsze wysłucha, doradzi, sprawdzi wszystko o czym się powie, traktuje poważnie, wszystko tłumaczy, nie spieszy się, wszystko dokładnie sprawdza i ma dobre podejście do dzieci. Mam nadziej, ze nie zmieni nigdy miejsca pracy bo będę musiała się przeprowadzić 😂

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ufam swojej pediatrze :) jest bardzo konkretna

U nas w nocy milion pobudek :/ Ala ma 13 miesiecy a jeszcze nigdy nie przespala calej nocy...kiedy to minie? Czy odstawienie od piersi coś da ?

• amir Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś noc ciężka.. Przed 5 w ogóle coś popłakiwał zasnąć nie mógł ale w końcu jak padł to ja wyszłam do pracy a oni z mężem jeszcze chrapali :)

Ruda. Mieliśmy że 3 tygodnie temu dwie noce ze obudził się tylko raz o północy i później spał do 6 czułam się wtedy jak nowo narodzona :D

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir nie wyobrazam sobie powrotu do pracy a przez miesiąc pewnie malo się zmieni...
    Bede z mezem robic test pojde spac do innego pokoju a on bedzie wstawal do malej(zawsze wstaje ja) moze jak zobaczy ze nie ma mamy to cos da...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy są tutaj w ogóle dzieci, które przesypiają całe noce? 🤔 Nie kojarzę, żeby któraś mama się chwaliła... Ostatnio ktoś mi powiedział, że po 2 r.ż. można liczyć na poprawę (ma to związek z rozwojem mózgu itp.).

Zazdroszczę Wam dziewczyny, że możecie zaufać lekarzom. Mam nadzieję, że i my trafimy na kogoś sensownego. Póki co cieszę się, że nie musimy lekarza za często odwiedzać 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2020, 10:12

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami ja sie do Ciebie podpisuje bo lekarza mamy beznadziejnego. Przeniesc sie nie mam gdzie bo juz kombinowalam. Jedynie znalazlam dobrego pediatre prywatnie. Do niej mam pełne zaufanie ale ciesze sie ze juz nie musze tak czesto jej odwiedzać i oby tak zostalo ;)
    Moja przewaznie sie budzi 2-3 razy, dobre i to ale tez bym chciala zeby przespala cala noc ;) o jedzenie chyba aż tak bardzo nie chodzi bo czasem wode podaje i tez wypije i idzie spac ale wtedy juz u mamy w lozku ;) także chwile spie tylko z mężem a pozniej ostatnio to w 4 bo i syn chce sie przytulic. Smialam sie do meza ze na kolejne dziecko to nawet miejsca juz nie ma no i mama ma za malo rak i nog ;) na pocieszenie to dzieci tak szybko rosna.... ;)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w nocy przrbudzilam się i patrzę mały śpi w poprzek nad kokonem na brzuszku z wypięta pupa jak taki złowik i myśle dobie oho znowu odkryty (nie grzejemy wiec mamy jakoś chyba 21st tak przynajmniej kamerka pokazuje i ja spie pod kołdra i mi ciepło), kołderki małego nie wzięłam bo leżała niżej a ja przez pół sen wzięłam kocyk i go nakrylam, patrzę na główkę która została na wierzchu a tam jednak nogi a główka pod kocykiem 🤭😁 Dobrze ze postanowiłam zerknąć się upewnić

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, moja też milion pobudek, za miesiąc do pracy, masakra. Wiele historii moich znajomych pokazuje że odstawienie od piersi pomaga, ale to nic pewnego. Ja chciałabym już odstawić, ale ze względu na jej alergię będę jeszcze to ciągnąć. Dzieci na kp mają większą szansę na wyjście z alergii (potwierdza to moja alergolog) ze względu na przeciwciała. Tylko to mnie trzyma.
    Próbowałam kiedyś spać w innym pokoju, wtedy mała przespała 5 h, to był jednorazowy rekord, dotąd niepobity. Niestety potem już się zorientowała że mama jest ale obok i przestało dzialac. Ale u Was warto spróbować, każde dziecko inne. Najgorzej, że nad ranem mała się budzi co chwila i na pewno nie jest głodna...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, a jak u Was kp? Kuba dużo jest przy piersi jak wracasz z pracy?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie odstawienie dzienne się powiodło. Mala dostaje rano cycka (ok. 7:00) i daję wieczorem do spania (ok.19:30). Do drzemki usypiam w wózku.

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zeszlismy na 2 karmienia w dzien ale teraz jak zachorowała to znow karmimy sie co chwilę.

He he ;) jak Agatka budzi sie 3 razy w nocy to znaczy ze naprawde ladnie spala :-D moje przyjaciółki tez potwierdziły; dzieci po odstawieniu lepiej śpią w nocy.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami jak wracam do domu to zazwyczaj ma druga drzemke więc dostaje cyca jak się obudzi z drzemki i później już na noc, czasem jak ma gorszy dzień to jeszcze szuka czegoś w między czasie ale to rzadkość, w nocy 3x to minumum.. Nie wiem co to z tym odstawieniem, chciałam to capri care próbować ale po kozim serku kanapkowym ma suche piliczki znowu.. Podpytam pediatry w środę chociaż ta nasza to też taka dziwna szczerze mowiac

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialam odstawic kp w ciagu dnia ale malej idą 2 i strasznie placze o wszystko i malo je wiec jeszcze poczekam...

‹‹ 1434 1435 1436 1437 1438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ