Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Symbolica małami ma rację
u dzieci z normami to ciężki temat
u nas też neutro zawsze poniżej normy przy trzydniówce to wbc Kuba miał 2.7 a neutro 0.8.. A ogólnie mamy tak około 1.4 zawsze neutrofile, ja równiez mam skłonności do neutropenii więc się tym w ogóle nie przejmuje
symbolica lubi tę wiadomość
-
Dzięki Malami, to mnie pocieszyłaś troszkę ☺️ czytałam że na czczo dziecko powinno być (badając neutrofile..) a on świeżo po jedzeniu - być może to też ma jakieś znaczenie.. w czwartek u pediatry wylądujemy przed szczepieniem to się dowiem jak to interpretować. Pewnie na hemoglobinę będzie kręcić nosem bo ostatnio miał wyższą i stwierdziła, że nienajwyzsza.. że mogłaby być wyższa itp.
Dzięki Amir tez za odpowiedź na moje wątpliwości. Będę spokojniejsza, choć moja ochota na szczepienie go teraz MMR zmalała.. .będzie ospa i nimenrix jeśli się uda razem, bo można, ale u nas pielęgniarki chcą rozdzielać jednak PZH stanowisko jest w tej kwestii jasne..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 21:05
-
Symbolica ja wczoraj przerabiałam ten temat co Ty dziś.
Moja malutka ma nutrofile tez ponizej norny
15 % /16,9-74/ takie u mnie sa normy
A ilościowo ma 1.04/1.27-7,18/.
Limfocyty 77,1 %
Hemoglobina 12.7
Hematokryt 35.9 /37-49/
Tez sie oczytalam w necie po czym dziś zadzwoniłam do doktorki i powiedziala ze u dzieci tak wlasnie jest ze te neutrofile sa nizsze a limfocyty wyższe
Pytala o Erytrocyty,leukocyty i plytki krwii
Te mamy w normie .
Powiedziala ze jest ok.
Takze nie martw sie wszystko jest dobrze
Podczytuje was od czasu do czasu
U nas juz 13 mc minelo wazymy 9.200 i mamy 74 cm.
My na odre swinke i różyczkę jeszcze się nie szczepiłysmy.Odwlekam do 15 mc podobno dzieci lepiej znosza.Moja doktor nie byla zadowolona ze chce pozniej szczepic ale ja sie nasluchałam i wole w 15.
Pozdrowionka mamusie 😊😚Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 22:14
-
Paula gdzie ty byłaś jak Cię nie było...? wpadaj częściej bo mało nas zostało z tych piszących. Dzięki, że się odezwałaś w sprawie tej morfologii
Twoja córcia ma piękna hemoglobinę, podziwiam.. chyba jeszcze tylko mała Ala od Rudej miało taką.
Już myślałam, że mamy tą samą lekarkę kiedy napisałaś o tym szczepieniu w 15 miesiącu życia... bo jakbyś ją cytowała, a to Twój pomysł.. Odpozdrawiamy, odzywaj się.
Ciekawe ile mamy jeszcze takich podczytujących, ale nie piszących... dziewczyny ujawniać się, pisać co u Was.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 22:48
-
Hej
Ja jestem reguralnie czytajaca. Ale piszaca tez
Franek tez mial bardzo obnizone neutrofile w ubieglorocznych badaniach. Nie powiem ile sie nastresowalam. Pokazywalam kazdemu pediatrze jakiego spotkalam i wszyscy powiedzieli ze ok. Jedna polecila powtorzyc na wiosne.
Neutrofile 0.98 (norma 1-8.50). Neutrofile segmentowane 9 (norma 30-65). Limfocyty podwyzszone. Erytrocyty tez lekko podwyzszone. Hemoglobina 12.4.
Jeszcze nie powtarzalismy. Jak jest mozliwosc to wole w przychodni pojawic sie dopiero po sezonie chorobowym -
Monika fajnie, że się odezwałaś.. wychodzi na to że te neutrofile dzieci mają obniżone.. Ładna hemoglobina!
Morfologię robiłam prywatnie - pusto było w punkcie pobrań, więc małego też nie narażałam. Latem będę robić już w przychodni na nfz, wtedy tam tłumów nie ma.
Ruda masz rację, ale okazuje się że mamuśki wszystko wiedzą a tak żyłabym do jutra w strachu.. 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 09:49
-
Wow Bumbum,ale hemoglobina.. a jakie były normy? Bo może tutaj coś wyższe bo u mnie były 10,10 do 13.
Ale się obkupiłam w Biedrze, niby przebrane a skarpety Everlast i Umbro bez problemu wchodzą w voucher -70%.. za takie grosze żal nie wziąć (jedną z kasjerek twierdziła że nie wejdą i się mocno zdziwiła).. kupiłam też kamerę domowa hykker która kosztowała 99zł a ja doliczając voucher mama ja za 24zł.. 😆 .Nutribullet wychodzi z voucherem za 54zł zamiast 179 gdyby któraś potrzebowała.. nie kupowałam, to wiem z peppera... Inna elektronika (np.podgrzewacze do butelek,szczoteczki soniczna hoffen) o ile nie jest z nowej gazetki . Ubranka dziecięce i nie tylko to samo..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 12:43
-
My na roczek robiliśmy morfologię i tak jak dziewczyny piszą podobne zależności i było ok. Jeszcze usg jamy brzusznej zrobiłam a wczoraj byliśmy u ortopedy na kontroli (Zofia chodzi od ponad 2 mc). Sprawdził jak chodzi jak nogi zginą jaka ma postawę i wszystko ok. Za pół roku teraz mamy się pokazać.
U nad dziś 6 doba po mmr. Na razie, odpukać bez żadnej gorączki ani wysypki. -
malami.91 wrote:Papapatka, ta wizyta u ortopedy to tak z Twojej inicjatywy? Czy taka kontrola chodu to standard?
Słyszałyście,że ludzie robią zapasy jedzenia jakby wojna miała być?
Tak, niektórym konkretnie odbija za przeproszeniem.
To chyba zalezy od sklepu, maz w poniedziałek byl w biedronce ( prawie nic nie bylo na półkach) i w lidlu ( kupil wszystko co chciałam), wczoraj podczas spaceru z mała byłyśmy w aldim i bylo wszystko- specjalnie zwróciłam uwage na półki.
Mamy male mieszkanie, nigdy wielkich zapasów nie robilam i falej sie tego trzymam.
Dołączamy do klubu chorych; w nocy mala dostala goraczki, do tego wysypka, katar i czerwone gardło.
Juz drugi raz odwolalam szczepienie. Wiecie, chyba tak musi byc. Poczekam jeszcze ten miesiac czy dwa do zakonczenia sezonu chorobowego. -
malami.91 wrote:Papapatka, ta wizyta u ortopedy to tak z Twojej inicjatywy? Czy taka kontrola chodu to standard?
Słyszałyście,że ludzie robią zapasy jedzenia jakby wojna miała być?
Jak byłam w 6 tyg życia Zośki po bioderkami to wtedy nnie zaprosił na wizytę 2 mc po tym jak zacznie chodzić. Wiec to chyba standard tego lekarza. Ja się nie znam jak dziecko powinno chodzić wiec mi to na rękę żeby iśćmalami.91 lubi tę wiadomość
-
Paulina, ja właśnie też nie...może się zorientuję jak jest w przychodni gdzie robiliśmy USG bioder. U nas i tak byłoby za wcześnie na taką wizytę, bo Jaś nie chodzi jeszcze super płynnie - jakiś miesiąc temu zaczął.
Artemida, w tym roku rekordowy sezon grypowy podobno. Pewnie to przez ten brak zimy. Trzymajcie się.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 20:57
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021