X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • amir Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica małami ma rację :) u dzieci z normami to ciężki temat :P u nas też neutro zawsze poniżej normy przy trzydniówce to wbc Kuba miał 2.7 a neutro 0.8.. A ogólnie mamy tak około 1.4 zawsze neutrofile, ja równiez mam skłonności do neutropenii więc się tym w ogóle nie przejmuje

symbolica lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Malami, to mnie pocieszyłaś troszkę ☺️ czytałam że na czczo dziecko powinno być (badając neutrofile..) a on świeżo po jedzeniu - być może to też ma jakieś znaczenie.. w czwartek u pediatry wylądujemy przed szczepieniem to się dowiem jak to interpretować. Pewnie na hemoglobinę będzie kręcić nosem bo ostatnio miał wyższą i stwierdziła, że nienajwyzsza.. że mogłaby być wyższa itp.

Dzięki Amir tez za odpowiedź na moje wątpliwości. Będę spokojniejsza, choć moja ochota na szczepienie go teraz MMR zmalała.. .będzie ospa i nimenrix jeśli się uda razem, bo można, ale u nas pielęgniarki chcą rozdzielać jednak PZH stanowisko jest w tej kwestii jasne..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 21:05

da8300b52b.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica ja wczoraj przerabiałam ten temat co Ty dziś.
    Moja malutka ma nutrofile tez ponizej norny
    15 % /16,9-74/ takie u mnie sa normy
    A ilościowo ma 1.04/1.27-7,18/.
    Limfocyty 77,1 %

Hemoglobina 12.7
    Hematokryt 35.9 /37-49/
    Tez sie oczytalam w necie po czym dziś zadzwoniłam do doktorki i powiedziala ze u dzieci tak wlasnie jest ze te neutrofile sa nizsze a limfocyty wyższe ;)
    Pytala o Erytrocyty,leukocyty i plytki krwii
    Te mamy w normie .
    Powiedziala ze jest ok.
    Takze nie martw sie wszystko jest dobrze :)
    Podczytuje was od czasu do czasu :)
    U nas juz 13 mc minelo wazymy 9.200 i mamy 74 cm.
    My na odre swinke i różyczkę jeszcze się nie szczepiłysmy.Odwlekam do 15 mc podobno dzieci lepiej znosza.Moja doktor nie byla zadowolona ze chce pozniej szczepic ale ja sie nasluchałam i wole w 15.
    Pozdrowionka mamusie 😊😚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 22:14

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Paula, odzywaj się częściej 🙂pozdrawiamy!

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 3 marca 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula gdzie ty byłaś jak Cię nie było...? wpadaj częściej bo mało nas zostało z tych piszących. Dzięki, że się odezwałaś w sprawie tej morfologii :-) Twoja córcia ma piękna hemoglobinę, podziwiam.. chyba jeszcze tylko mała Ala od Rudej miało taką.
    Już myślałam, że mamy tą samą lekarkę kiedy napisałaś o tym szczepieniu w 15 miesiącu życia... bo jakbyś ją cytowała, a to Twój pomysł.. Odpozdrawiamy, odzywaj się.
    Ciekawe ile mamy jeszcze takich podczytujących, ale nie piszących... dziewczyny ujawniać się, pisać co u Was. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2020, 22:48

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się diagnozowac w Internecie nigdy dobrych wieści tam nie znajdziemy...

My krew i mocz musimy zrobić w maju :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja jestem reguralnie czytajaca. Ale piszaca tez :)

Franek tez mial bardzo obnizone neutrofile w ubieglorocznych badaniach. Nie powiem ile sie nastresowalam. Pokazywalam kazdemu pediatrze jakiego spotkalam i wszyscy powiedzieli ze ok. Jedna polecila powtorzyc na wiosne.
    Neutrofile 0.98 (norma 1-8.50). Neutrofile segmentowane 9 (norma 30-65). Limfocyty podwyzszone. Erytrocyty tez lekko podwyzszone. Hemoglobina 12.4.

Jeszcze nie powtarzalismy. Jak jest mozliwosc to wole w przychodni pojawic sie dopiero po sezonie chorobowym :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika fajnie, że się odezwałaś.. wychodzi na to że te neutrofile dzieci mają obniżone.. Ładna hemoglobina!
    Morfologię robiłam prywatnie - pusto było w punkcie pobrań, więc małego też nie narażałam. Latem będę robić już w przychodni na nfz, wtedy tam tłumów nie ma.

Ruda masz rację, ale okazuje się że mamuśki wszystko wiedzą a tak żyłabym do jutra w strachu.. 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 09:49

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas neutrofile też były poniżej normy. Hemoglobinę miała ładną - 13.4, także na razie nie powtarzamy badań.

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez jakoś neutrofile były poniżej normy i z tego co pamietsm limfocyty minimalnie powyżej 🤔

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Bumbum,ale hemoglobina.. a jakie były normy? Bo może tutaj coś wyższe bo u mnie były 10,10 do 13.
    Ale się obkupiłam w Biedrze, niby przebrane a skarpety Everlast i Umbro bez problemu wchodzą w voucher -70%.. za takie grosze żal nie wziąć (jedną z kasjerek twierdziła że nie wejdą i się mocno zdziwiła).. kupiłam też kamerę domowa hykker która kosztowała 99zł a ja doliczając voucher mama ja za 24zł.. 😆 .Nutribullet wychodzi z voucherem za 54zł zamiast 179 gdyby któraś potrzebowała.. nie kupowałam, to wiem z peppera... Inna elektronika (np.podgrzewacze do butelek,szczoteczki soniczna hoffen) o ile nie jest z nowej gazetki . Ubranka dziecięce i nie tylko to samo..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 12:43

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica zazdroszcze dobrze wyposazonej biedronki...u mnie nigdy nic nie ma...

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na roczek robiliśmy morfologię i tak jak dziewczyny piszą podobne zależności i było ok. Jeszcze usg jamy brzusznej zrobiłam a wczoraj byliśmy u ortopedy na kontroli (Zofia chodzi od ponad 2 mc). Sprawdził jak chodzi jak nogi zginą jaka ma postawę i wszystko ok. Za pół roku teraz mamy się pokazać.
    U nad dziś 6 doba po mmr. Na razie, odpukać bez żadnej gorączki ani wysypki.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, u nas normy 10.2 - 14.8, także wg tego Mała w normie.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, ta wizyta u ortopedy to tak z Twojej inicjatywy? Czy taka kontrola chodu to standard?

Słyszałyście,że ludzie robią zapasy jedzenia jakby wojna miała być?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 15:58

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam i zastanawiam się czy nie ruszyć do biedronki, nie dlatego że boje się wirusa ale będą braki towarów...

malami.91 lubi tę wiadomość

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Papapatka, ta wizyta u ortopedy to tak z Twojej inicjatywy? Czy taka kontrola chodu to standard?

Tak, niektórym konkretnie odbija za przeproszeniem.
    To chyba zalezy od sklepu, maz w poniedziałek byl w biedronce ( prawie nic nie bylo na półkach) i w lidlu ( kupil wszystko co chciałam), wczoraj podczas spaceru z mała byłyśmy w aldim i bylo wszystko- specjalnie zwróciłam uwage na półki.

Mamy male mieszkanie, nigdy wielkich zapasów nie robilam i falej sie tego trzymam.

Dołączamy do klubu chorych; w nocy mala dostala goraczki, do tego wysypka, katar i czerwone gardło.
    Juz drugi raz odwolalam szczepienie. Wiecie, chyba tak musi byc. Poczekam jeszcze ten miesiac czy dwa do zakonczenia sezonu chorobowego.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:

Jak byłam w 6 tyg życia Zośki po bioderkami to wtedy nnie zaprosił na wizytę 2 mc po tym jak zacznie chodzić. Wiec to chyba standard tego lekarza. Ja się nie znam jak dziecko powinno chodzić wiec mi to na rękę żeby iść

malami.91 lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhmm ja tez nie wiem czy moj dobrze chodzi 🤔🤔

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, ja właśnie też nie...może się zorientuję jak jest w przychodni gdzie robiliśmy USG bioder. U nas i tak byłoby za wcześnie na taką wizytę, bo Jaś nie chodzi jeszcze super płynnie - jakiś miesiąc temu zaczął.

Artemida, w tym roku rekordowy sezon grypowy podobno. Pewnie to przez ten brak zimy. Trzymajcie się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 20:57

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 1433 1434 1435 1436 1437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ