X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami straszne te raki są, oby z tego wyszła dziewczyna szybko.

Amir gratulacje ☺️

Ja polecam na kupy kaszę owsianą i jaglaną.. ja robię mix manna/owsianą/jaglane płatki ugotowane na wodzie (+ owoc np. tartę jabłko czy gruszka) bo bez manny to młody z 10kup 😉 dziennie robił dość luźnych.. musiałam też ograniczyć amarantus ekspandowany bo ma mega dużo błonnika więc też przez niego robił bardzo często... Te produkty polecam dla dzieci z zaparciami.🤗

Jacek mój mało pije wody, ale pije.... Nawet nie liczę bo część wypija a część wypluwa na dywan czy podłogę bo lubi pluć dla zabawy.. masakra.. biegam że ścierką i tłumaczę ale nie trafia to do niego i dalej pluje.. pozostaje odwrócić uwagę.. kupy za to są codziennie, bez wysiłku, 2-5 sztuk nawet.. 🤦🏽‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2020, 00:26

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami, bardzo współczuje. Trzymam kciuki, żeby dziewczyna pokonala to cholerstwo.

Mowicie o piciu wody. Franek teraz pije mniej bo spodobala mu sie zabawa w wylewanie wody z ust. masakra. Wiec podaje mu bidon i zaraz zabieram bo caly mokry.W ogole straszny nygus sie zrobil.
    Edit. teraz zauwazylam, ze U Was Symbolica to samo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2020, 08:06

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mój też miał taką fazę, że nabierał pełne usta wody i wypluwał. Przeszło mu jak przestałam na to zwracać uwagę.

Ale dziś zimowa aura u nas 🌨️🌨️🌨️.

Co do siostry to najgorsze, że to cholerstwo zaczęło dawać objawy dopiero w momencie jak urosło do wielkości dwóch pięści i pojawiły się przerzuty w węzłach chłonnych (3cie stadium z 4).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2020, 09:55

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami życzę bardzo dużo siły twojej siostrze ciotecznej w tej okropnej walce !!! 💪

Moj tez tak miał ze napełniał buzie i wypluwał i tez nie zwracaliśmy na to uwagi i w sumie przeszło ale i tak nie może mieć pod reks bidonu bo zaczyna się bawić w wylewanie 🤷‍♀️

Słoneczko tsk ładnie dzisiaj swieci

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala tez czasem wypluwa picie dla zabawy :)
    Kupiłam sobie wage kuchenna i waze Ali posiłki:D
    U nas dzis pochmurno moze wejdziemy tylko na taras :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, a po co ważysz? Jakąś konkretną ilość jej musisz dawać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2020, 13:14

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mega zimno. Wrocilismy z podworka i Franek poszedl spac. I mnie spanie bierze.
    Chyba tez skorzystam. Ciagle mnie mdli i chce sie spac. Jutro rano wizyta. Trzymajcie kciuki. Umowilam doktora ktory nie pracuje w zadnym szpitalu i przyjmuje tylko ciezarne ale i tak strach. Ale kiedys trzeba potwierdzic czy ktos tam w srodku juz mieszka.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica Ty kiedyś kupowałaś jakieś kody do nadania paczki w paczkomacie. Jak to wygląda w praktyce?

Monika o ja przegapiłam Twoją informację o ciąży! Ogromne gratulacje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2020, 14:45

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami nie tylko tak z ciekawości ile zjada jej waze :)

malami.91 lubi tę wiadomość

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, bardzo dziękuje. Jeszcze nie byłam u lekarza. Tylko 2 testy zrobione.
    Trafilismy z terminem. Ale teraz to nie ma co gdybac tylko trzeba uwazac podwojnie.

baranosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika może nie będzie łatwo ale trzymam kciuki żeby bylo dobrze ;)
    Moja też popija i wypluwa i to jest niezależnie czy reaguje czy nie. Jak nie reaguje to pół pokoju zalane a dziecko się świetnie bawi w wodzie.Kąpać też sie lubi więc pewnie zrobilaby sobie wannę z pokoju gdyby mogla

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myslicie ze mogę podac małej sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi?

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, a jakie masz obawy? Ja bym nie dała ze względu na cukier od którego póki co stronimy. No ale też zależy czy domowy czy kupny, co ma w składzie itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2020, 17:58

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami zastanawiam sie czy galaretka moze uczulac😂

• bumbum Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są osoby uczulone na żelatynę, ale jeśli mała je wołowinę normalnie to nie musisz sie raczej obawiac :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, jeśli tylko o to chodzi no to odrobinę podaj na spróbowanie i zobaczysz.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry że dopiero teraz ale caly dzień internetu nie było i przed 20 nadajnik naprawili..

Ruda ja bym dała... ☺️

Barnosia z tymi kodami do paczkomatu to były dostępne do końca marca czyli do dzisiaj... I jest jedną aukcja ale już chyba już za późno..?
    https://allegro.pl/oferta/kod-paczkomat-inpost-gabaryt-a-nadanie-do-31-03-9119145091

Monika trzymamy kciuki za Was. U nas uciec niezależnie czy zwracam uwagę czy nie, czy to woda czy ślina której nie przelknie bo po co jak można babrać się w tym.. 😡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2020, 21:31

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama bede robic to ciasto wiec znam skladniki jedynie tej galaretki sie obawiam ale tez przeczytałam sklad i nie ma tragedii wg mnie:)

malami.91 lubi tę wiadomość

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie. Jest serducho :)
    Dostalam luteine bo mam duza torbiel. Musze odstawic Franka bo luteina przechodzi do mleka. Juz sie boje ...

amir, malami.91, ej_est, baranosia lubią tę wiadomość

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, ja tez bym już dała. W ogole juz Franek je z nami normalnie tylko nie dosalamy potraw. I takie mniej zdrowe rzeczy jak no. tortilla z kurczakiem, golonka, czekolada dajemy my dziubnac odrobine. Nie jako posilek ale sprobowac.

‹‹ 1459 1460 1461 1462 1463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ