X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czasem jak jem naleśniki ze szpinakiem mino ze jest trochę cukru w naleśnikach czy soli w farszu to daje mu troszkę jak chce 😊 jsk specjalnie jemu robię to nie używam soli ani cukru.
    Jak jem jogurt kawowy to nie odpuści mi i muszę mu dać troszkę na końcówce łyżeczki kilka razy na czas aż ja zjem 😁

Monikaaa super ze jest serduszko kiedy następna wizyta

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika super wiadomość ! A z odstawieniem Frania od piersi mam nadzieje że pójdzie sprawnie ;)

Ja tez daje Ali sprobowac rozne rzeczy :) ostatnio odkryliśmy pyszne ciasteczka Ania bio :) dobry sklad i smak :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak robię domowe słodycze to nie dodaję cukru tylko słodzę daktylami, bananem itp. Fajna zdrowa alternatywa. Natomiast soli trochę dodaję do niektórych posiłków. Ogólnie jemy wszyscy to samo, ewentualnie dosalamy sobie z mężem na talerzach.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję małemu codziennie 1/3 jogurta Skyr z owocami - ok50g(ma wysoką zawartość białka) do kaszki na wieczór.. tam jest cukier ale wcale ta kasza (mix kasz manna/owsiane płatki i jaglane - gotuję na dwa dni i trzymam w lodówce, przed podaniem podgrzewam) nie wychodzi słodka bardzo.. zjada bardzo chętnie. Rano je podobnie tylko, że same owoce daję w postaci musu/tarte owoce.. oczywiście moich rzeczy też próbuje z talerza na bieżąco.

Także mój zna już cukier, niestety.. 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2020, 11:40

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala tez zna cukier :) i sol:)
    😮😮😮😮

• symbolica Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratulacje i współczuję że MUSISZ odstawiać małego ze względu na ten poziom luteiny... Oby torbiel szybciutko się wchłonęła.

Ruda niektóre dzieci w wieku 3miesięcy mają popychane przez madki Danonki bo im smakują (autentycznie rozmawiałam z takimi na fejsie) więc my jesteśmy i nasze dzieci tak są opróżnione w tym temacie.. 😉

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica ja uwazam ze wszytsko jest dla ludzi :) nie ma co przesadzac w zadna strone:) kazdy robi jak uważa:)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie a jednak nasze dzieci maja już skończony rok wiec tym bardziej 😊

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piatek mialam isc 1 dzien do pracy...narazie zostaje w domu do świat...zobaczymy czy rzad przedluzy zamkniecie szkol itp...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 tygodnie stosowania ferrum i hemoglobina skoczyła z 9 na 11,3 🙂. Ale ulga 🙂.

Jasne, że tak dziewczyny, każda z nas wie co dla jej dziecka najlepsze🙂. Nikt tutaj nikomu nic nie narzuca i to jest fajne 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2020, 13:22

symbolica lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami, szybciutko. Super! :)

malami.91 lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami super extra szybko mu wzrosła te hemoglobina! Masz jeszcze podawać?

Taki ładny dzień że pierwszy raz w tym tygodniu wyjdziemy na zewnątrz, na spacer wózkowy ( Jacek dalej sam nie chodzi, ale puszcza się i robi 2-3kroki i na pupie siada) :-) Ktoś jeszcze nie chodzi, czy tylko mój?

malami.91 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy Wasze maluchy jadly juz kakao i zupe ogórkowa?

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupa ogorkowa jakos ze 2 miesiace temu. Czesto jemy bo jest jeszcze zapas swoich ogorasow.

Z kakao podalam maly kawalek domowego ciemnego biszkoptu zeby zobaczyc reakcje. Nie zauwazylam zeby ponawilo sie cos nowego na buzi. Kilka krostek ma caly czas ale malo widoczne. Pewnie od mleka/jogurtow ale z ich powodu nie odstawiam nabialu.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My i ogórkową i kakao mamy dawno za sobą 🙂. Kakao w potrawach to zaraz po 6 miesiącu dałam a do picia dostał niedawno na spróbowanie.

Symbolica, jutro skontaktuję się z lekarzem, ale sądzę, że jeszcze przez jakiś czas będzie brał żelazo, żeby zapasy uzupełnić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2020, 14:52

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kakao takie do picia nie smakowało. Mlesio jest najlepsze. Ogórkowej dawno nie robiłam ale ogorki kiszone zajada co jakiś czas. Mamy wyroby ze swoich ogórków wiec wiem co je ;) od soli i cukru nie stronie całkowicie ale staram się nie za dużo! do potraw dla dzieci wogole. Jak robię babeczki dla małej to też bez cukru ale galaretke już jadla i sernik też ale taki pieczony.
    Ruda a te ciasteczka to takie małe zwierzątka herbatniki? Bo chyba też je mam ale bardziej syn je zajada niż mała... Dla mnie są smaczne ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i najwazniejszego nie dodałam. Monika gratulacje serduszka! Buziaki i teraz się zdrowo trzymaj ;) powodzenia w od stawianiu od piersi ;)
    Malami jakie świetne wyniki ma Jaś. Super że jest poprawa :)

Moniiiikaaaa, malami.91 lubią tę wiadomość

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, jak by dalo sie polubic dwa razy to bym polubila :) Dziekuje Wam dziewczyny. Z Wami jakos razniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2020, 15:12

Lutyska lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska tak to male ciasteczka zwierzatka:) sa pycha :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, a Twoja mała pije mm czy krowie mleko? Tak sobie myślę czy małemu nie spróbować podmienić cyca na krowie mleko. Daję mu czasem spróbować trochę mlecznej pianki jak robię sobie kawę i bardzo mu smakuje.

Bo po roku chyba można krowie dawać do picia? Ktoś się orientuje? Coś mi świta jakieś 500ml na dobę.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 1460 1461 1462 1463 1464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ