X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • amir Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina mój też ma na dole 1 czworke od dwóch tygodni a dopiero wczoraj pierwsz dolna dwójka się przebila a druga gdzieś jeszcze daleko

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś ciężka noc...Ala się kręciła popłakiwała...wstala z płaczem o 6.30 nie widze żadnego nowego zęba na horyzoncie...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est jak tam cera Laurki? Porawiło się coś? U nas mega fajnie mały zareagował na maść propolisową i olej kokosowy nierafinowany- smaruję raz jednym, raz drugim kilka razy dziennie. Jogurty je jak jadł i nic nie wyskakuje.

Ruda pewnie nie widać, ale coś się kłuje.. albo np.brzuszek ja bolał...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 09:19

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myślałam ze to moze brzuszek ale po śniadaniu jak zawsze byla kupa :) wiec to raczej ząbki...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedluzyli zasilek do 25 maja ze wzgledu na zamkniete żłobki

https://www.money.pl/gospodarka/koronawirus-zasilek-opiekunczy-jednak-do-24-maja-jest-autopoprawka-6505004401879169a.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 09:31

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ciężka noc, między 19-1 o której poszłam spać było z 5 pobudek, wydaje mi się ze to wina tej czwórki, dzisiaj dam chyba paracetamol na noc bo nigdy nie miał tak napuchnietego dziąsła

Amir u nas tez niedawno właśnie wyszła jedna dwójka dolna 😉 i teraz po tej stronie idzie ta czwórka

My musimy już włączać klimatyzacje tak gorąco się zrobiło w mieszkaniu na gorze u nas gdzie śpimy 🤷‍♀️

Wczoraj zrobiłam pierwszy naleśniki ze szpinakiem i miesem mielonym z cebulka ciekawe czy będą dobre i czy mały się skusi przez tego zęba .... zawsze robię z samym szpinakiem

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis robie makaron ze szpiankiem:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    U nas dziś ciężka noc...Ala się kręciła popłakiwała...wstala z płaczem o 6.30 nie widze żadnego nowego zęba na horyzoncie...

Ruda u nas ostatnio wszystkie noce tak wyglądają. Kręci się, płacze, co chwile się budzi. Pół nocy wisi na piersi. U nas stawiam na zęby. Dolne trójki. Bo ślini się okropnie i widać po dziąsłach, że trójki w natarciu. Chyba, że piątki zaczęły wychodzić. Muszę jej tą buźke pooglądać.

Symbolica u nas też lepiej. Nie jest idealnie, ale poprawę widzę. Nie są czerwone już te policzki, większość krostek zeszła, ale wciąż są suche i takie jak ty to na facebooku trafnie określiłaś 'błyszczące' 🤷

Laura też kocha mięso i rosół :D ostatnio hitem były u nas kluski na parze. Pierwszy raz robiłam sama i wyszły mega dobre. Do tego sos truskawkowy i Laura zjadła 2 :P wydaje się niewiele, ale one były naprawdę sporo. Mój mąż zjadł 4 i myślał, że pęknie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda to ja dziś wchodzę na onet i pierwszy artykuł jaki widzę

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/koronawirus-hotele-przedszkola-i-zlobki-galerie-handlowe-otwarte/8tzv6f0

"Od 6 maja będą mogły działać żłobki i przedszkola, aczkolwiek w "nowym systemie sanitarnym". Jego szczegółów na razie nie podano"

• symbolica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est to dobrze że jest lepiej. 🙂
    Też czytałam o tych żłobkach i przedszkolach... Ktoś pisał potem, że decyzja należy do samorządów więc w razie W będą mieli na kogo zwalać... Hmmm pewnie tu będzie jak że szczepieniami - decyzja należy do danego sanepidu i jeszcze lekarza..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 11:30

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekamy na telefon z przychodni kiedy mamy się stawić na szczepienie, ale biorąc po uwage, że najpierw szczepia rocznik 2020 i dzieci ze sporymi zaległościami to my trochę się naczekamy. W sumie nie przeszkadza mi to bo i tak bym jej teraz nie szczepiła. Od dwóch dni lecą jej zielone gile i coś pokasłuje więc czekam tylko na rozwój akcji 😞

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej jest czytalam to tez :) ciekawe kiedy samorządy podejmą jakas decyzje i wg jakich kryteriów

• symbolica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do ortodonty i umówiłam młodą na wtorek a od poniedziałku się otwierają 😁 do każdej wizyty doliczają 30zł... To i tak lepiej bo niektórych 100zl dopłaty jest...

Na szczepienia w mojej przychodni też już umawiają bo zadzwoniłam i jutro ma być Pani która umawia-mam zadzwonić... 🙂

Ruda sądzę że kryteria to będzie ilość zachorowań w danych regionie/województwie .. na Śląsku baaaardzo dużo tego, ciekawe co zrobią..

Ej_est zdrowia dla Laurki.. ciekawe gdzie to podłapała..?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 12:11

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno u nas otwieraja ;) przeciek z urzędu miasta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu doliczają 30 zł? Za co?

A inne przychodnie też się otwierają w poniedziałek?
    Ciekawe kiedy nasz stomatolog zacznie przyjmować bo córka od kilku dni narzeka na ból zęba. Ona ogólnie ma problemy z ząbkami więc my odwiedzamy dentyste często, a teraz mamy taką długa przerwę, że aż się boję ;<

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Podobno u nas otwieraja ;) przeciek z urzędu miasta.

A ty jesteś z Warszawy? Dobrze pamiętam? Jakby w Warszawie otworzyli to wychodzi na to, że liczba zachorowań nie gra roli :P
    Ciekawe kiedy u nas będzie coś wiadomo. Choć to i tak pewnie tylko dla niektórych dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 12:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Ej_est zdrowia dla Laurki.. ciekawe gdzie to podłapała..?

To samo pytanie sobie zadaje. Gdzie ona cos złapała. Przecież my nigdzie nie chodzimy, z nikim się nie spotykamy. Ale z drugiej strony mąż chodzi do pracy, raz w tygodniu idziemy do sklepu to może któreś z nas coś przywlekło. Mąż w sumie narzekał pare dni temu, że coś go drapie w gardle. No nie wiem naprawdę skąd to się wzięło 🙄

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakow :)

ej_est lubi tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est niestety wszyscy z mieszkańców musieliby się całkiem zamknąć żeby nic nie złapać, tsk hak piszesz ktoś z Was mógł przynieść 🤷‍♀️ Oby szybciutko zwalczyła i nic się nie rozwinęło 😊

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo, też muszę kluseczki uparować, dawno nie robiłam 😉. U nas dziś ziemniaczki z rozmarynem, dorsz i surówka. Wczoraj powiedziałam "dość" cyca na zawołanie, daję tylko do drzemki i mały je o wiele lepiej stałe. Zdąży zgłodnieć porządnie między posiłkami, a tak to "podjadał" co chwilę cyca.

Lutyska lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 1488 1489 1490 1491 1492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ