Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Jest tak jak bumbum mówi, u nas każdy się czepiał tego mleka i że AZS.. Od stycznie emolienty i zamiast lepiej było gorzej. Dermatolog stwierdziła właśnie ze to łzs i faktycznie zaususzanie pudrem hasco już prawie załatwiło temat aa i jeszcze bardo dobrze sprawdza się bepanten sensiderm, buzi bałam się pudrować smarowałam uparcie bepanthenem i już jest piękna bez żadnej plamki
na sucha skore polecam
-
Amir a u nas puder w płynie z benzokainą świetnie goi wszelkie krostki na twarzy. Akurat mam innej firmy niż hasco (bo tej nie było) i też działa.
Teraz czytam że u dzieci poniżej 2lat można stosować tylko ten fioletowy hasco bez benzokainy ze względu na ryzyko methemoglobinemii... Cokolwiek to znaczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 18:06
-
Mój ma takie okresy mamozy jak coś mu dolega - bolą dziąsła np. Nie idą Ali jakieś zęby teraz? Może coś jej dokucza i szuka ukojenia u mamy. Ogólnie z tatą szaleje, bawią się, tańczą, czytają, spacerują, ale jak coś boli to u mamy najlepiej 🙂.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 20:58
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami raczej nie to... To jest fajny artykuł nt temat: https://mataja.pl/2014/12/a-ja-wole-moja-mame-gdy-dziecko-woli-jednego-z-rodzicow/
Mòj na razie wszystkich lubi.. w sumie Wero nie miała też tego etapu ktòry ma Ala teraz.. nie każde dziecko to ma. -
My już spacer zaliczyliśmy, teraz mały biega po ogródku, a ja mam wolne 😁.
Jak się Ali zabawa w piasku spodobała? U nas piaskownica jest ok, ale bez mega zachwytu.
Co do pogody to w słońcu jest super🌞🌞🌞. W cieniu gorzej, jakieś 12stopni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 12:06
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Pamiętam że któraś z Was odstawiła już dziecia od nocnych karmień? Jak szło? Ja mam w planie od weekendu zostawić na wieczór rano i do drzemki. Jakieś rady? Będzie strasznie? Zamiast cyca mąż będzie tulił i dawał wodę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 13:17
-
Ruda chyba nie ma na to rady, wydaje mi się ze tata musi cały czas tak samo się starać, robić to co zawsze, w sensie proponować małej ze np to on wykąpie mała nawet jeśli Ala nie będzie chciała i Ty to będziesz musiała to zrobić to chociaż będzie widzieć ze tata chce 😊 tak mi się przynajmniej wydaje.
Kiedyś jeszcze zatęsknimy za etapem „mamozy” 🥰
My dzisiaj przyjechaliśmy znów w gory do domku cioci, i pogoda strasznie dziwna w słońcu ciepło jak zajdzie za chmurkę zimno 🤷♀️ Mały najpierw miał ciepły polarek potem już bluzę a teraz padł na drzemkę, popołudniu nad rzeczkę i do lasku
Mój piaskownice lubi ale narazie się bawi po swojemu 😉 -
Jacek dziś przechodzi samego siebie, chyba kolejny skok mamy + ząbki na horyzoncie (dostał paracetamol) ... Wrzask jest o wszystko.. wymusza strasznie wszystko.. A na głowie mam teściową ktòra mi opowiada jaka wspaniała była matką 🤔, że jej tak dzieci nie wrzeszczały i wogòle chodzące zawsze uśmiechnięte anioły itd. Uhm grrrr 😡
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 14:58
-
nick nieaktualnyMoja uwielbia siedzenie w piasku i sypanie.przeważnie nawet w pampersie jest piasek 😆 mogę wtedy spokojnie kawy się napić 😉
Malami u nas też tak jest że jak coś dolega to tylko mama. syn też tak miał także przy zębach, chorobach itp ja jestem padnieta ale to na szczęście mija. Normalnie i tata jest fajny 😉
Symbolica współczuję. Też przez to przechodzilam. Teściowa komentowała wszystko a nic nie pomagała mimo że mieszkaliśmy u nich. Teraz mieszkamy po sąsiedzku z moimi rodzicami i mam pomoc i wsparcie a teściówie komentują że moi rodzice musza pomagać skoro tak blisko mieszkają. Dodam że moi rodzice pracują zawodowo, a teściowie nie... Tak więc epidemia mi pasuje żeby za często ich nie odwiedzać 😉
Dla pocieszenia moja czasem też ma gorszy dzien i wtedy wszystko placzem chce wymuszać 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 16:04
symbolica lubi tę wiadomość