WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głównie sucha skóra na kostkach i za kolanami..czasem rozdrapana do krwi...

• amir Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tak jak bumbum mówi, u nas każdy się czepiał tego mleka i że AZS.. Od stycznie emolienty i zamiast lepiej było gorzej. Dermatolog stwierdziła właśnie ze to łzs i faktycznie zaususzanie pudrem hasco już prawie załatwiło temat aa i jeszcze bardo dobrze sprawdza się bepanten sensiderm, buzi bałam się pudrować smarowałam uparcie bepanthenem i już jest piękna bez żadnej plamki :) na sucha skore polecam

• symbolica Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir a u nas puder w płynie z benzokainą świetnie goi wszelkie krostki na twarzy. Akurat mam innej firmy niż hasco (bo tej nie było) i też działa.

Teraz czytam że u dzieci poniżej 2lat można stosować tylko ten fioletowy hasco bez benzokainy ze względu na ryzyko methemoglobinemii... Cokolwiek to znaczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 18:06

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny masakra tylko mama i mama nawet do WC nie mogę iść ...zawsze kąpał tata dziś musiała być mama...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda còz poradzisz... Kiedyś to się zmieni i tata też będzie znowu fajny. Musi się też trochę postarać o to, nic na siłę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 19:31

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica stara się ale widzę że mu trochę przykro ...

• bumbum Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamoza ponoć lubi zamieniać się w tatozę :)

ruda90 lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma takie okresy mamozy jak coś mu dolega - bolą dziąsła np. Nie idą Ali jakieś zęby teraz? Może coś jej dokucza i szuka ukojenia u mamy. Ogólnie z tatą szaleje, bawią się, tańczą, czytają, spacerują, ale jak coś boli to u mamy najlepiej 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 20:58

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami raczej nie to... To jest fajny artykuł nt temat: https://mataja.pl/2014/12/a-ja-wole-moja-mame-gdy-dziecko-woli-jednego-z-rodzicow/

Mòj na razie wszystkich lubi.. w sumie Wero nie miała też tego etapu ktòry ma Ala teraz.. nie każde dziecko to ma.

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, ja napisałam jak jest u nas 🙂.

symbolica lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąkami idą Ali jakieś zęby kiepsko śpi i nawet przez sen wolą mama :D

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tylko jedno wyjście - przeczekać, chociaż wiem, że to męczące nie móc bez krzyku wyjść nawet do toalety.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie plany na dziś ? U nas niby ciepło a zimno😀 wiem wiem po polskiemu 😀 my testujemy osobista piaskownice 🙂 a popołudniu spacerek

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już spacer zaliczyliśmy, teraz mały biega po ogródku, a ja mam wolne 😁.

Jak się Ali zabawa w piasku spodobała? U nas piaskownica jest ok, ale bez mega zachwytu.

Co do pogody to w słońcu jest super🌞🌞🌞. W cieniu gorzej, jakieś 12stopni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 12:06

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala zachwycona przesypuje z wiaderka do wiaderka jak ja zabieram bo na obiad to jest bunt :)

malami.91, symbolica lubią tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam że któraś z Was odstawiła już dziecia od nocnych karmień? Jak szło? Ja mam w planie od weekendu zostawić na wieczór rano i do drzemki. Jakieś rady? Będzie strasznie? Zamiast cyca mąż będzie tulił i dawał wodę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 13:17

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda chyba nie ma na to rady, wydaje mi się ze tata musi cały czas tak samo się starać, robić to co zawsze, w sensie proponować małej ze np to on wykąpie mała nawet jeśli Ala nie będzie chciała i Ty to będziesz musiała to zrobić to chociaż będzie widzieć ze tata chce 😊 tak mi się przynajmniej wydaje.

Kiedyś jeszcze zatęsknimy za etapem „mamozy” 🥰

My dzisiaj przyjechaliśmy znów w gory do domku cioci, i pogoda strasznie dziwna w słońcu ciepło jak zajdzie za chmurkę zimno 🤷‍♀️ Mały najpierw miał ciepły polarek potem już bluzę a teraz padł na drzemkę, popołudniu nad rzeczkę i do lasku

Mój piaskownice lubi ale narazie się bawi po swojemu 😉

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacek dziś przechodzi samego siebie, chyba kolejny skok mamy + ząbki na horyzoncie (dostał paracetamol) ... Wrzask jest o wszystko.. wymusza strasznie wszystko.. A na głowie mam teściową ktòra mi opowiada jaka wspaniała była matką 🤔, że jej tak dzieci nie wrzeszczały i wogòle chodzące zawsze uśmiechnięte anioły itd. Uhm grrrr 😡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 14:58

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja uwielbia siedzenie w piasku i sypanie.przeważnie nawet w pampersie jest piasek 😆 mogę wtedy spokojnie kawy się napić 😉
    Malami u nas też tak jest że jak coś dolega to tylko mama. syn też tak miał także przy zębach, chorobach itp ja jestem padnieta ale to na szczęście mija. Normalnie i tata jest fajny 😉

Symbolica współczuję. Też przez to przechodzilam. Teściowa komentowała wszystko a nic nie pomagała mimo że mieszkaliśmy u nich. Teraz mieszkamy po sąsiedzku z moimi rodzicami i mam pomoc i wsparcie a teściówie komentują że moi rodzice musza pomagać skoro tak blisko mieszkają. Dodam że moi rodzice pracują zawodowo, a teściowie nie... Tak więc epidemia mi pasuje żeby za często ich nie odwiedzać 😉
    Dla pocieszenia moja czasem też ma gorszy dzien i wtedy wszystko placzem chce wymuszać 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 16:04

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica współczuję ale znam to bo mnie czasem wlasna matka potrafi nieźle wkurzyć swoimi mądrościami...

‹‹ 1501 1502 1503 1504 1505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ