X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda od 3dni nie do zniesienia. Ma lekką temp ale za małą żeby zbijać. To chyba po mmr bo dziś 10dzień

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia to może być po MMR 10 dzień więc by to pasowało...

Ala w nocy kiepsko spała mruczała kręciła się dałam przeciw bólowy -to chyba zęby...i spała do rana. Katar ma już mniejszy czasem kaszlnie ale ale dziś rano wstała z chrypą...sama już nie wiem czy to normalne...jest w żłobku ładnie się bawi...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacek dziś od 1 w nocy bardzo niespokojnie spał i nie dawał rady spać sam w łòżeczku (gdy go brał do siebie momentalnie usypiał/nie jadł) a nad ranem to robił mi wędròwki po całym łòżku, od 6nie śpimy, co się ostatnio nie zdarzało. teraz zajrzałam do paszczy i dolne tròjki.mu się przebiły kilka dni temu a 4 kolejne zęby się pchają, także armagedon. Myślę że wszystkich teraz zęby dokuczają..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 11:47

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaś się nie dostał do dwóch z trzech żłobków 😐. Do trzeciego mam dzwonić jutro, ale czarno to widzę eh.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami a żłobki są prywatne czy państwowe ? Jakie uzasadnienie brak miejsc czy co ?

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, państwowe. Mniej miejsc ze względu na koronawirusa.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa może niedługo wszystko wróci do normy i będzie więcej miejsc ...

• bumbum Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh dziewczyny nie wiem co robić, mała po raz kolejny poszła spać o 22:30.
    Pierwsza drzemkę ma o 10 i śpi 1.5h. zaczyna być śpiąca o 17:00 i jest strasznie marudna i złości się o wszystko. Jak pospi do 18 to nic dziwnego, że idzie spać późno. Ale nie wiem jak do 20 wytrzymać ze śpiącym dzieckiem :/
    Czy skrócić jeszcze pierwszą drzemkę? Skróciłam już z 2h do 1.5 i w sumie to samo.

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum u nas to samo od jakiegos czasu Kornelia chodzi spac ok 22 a wczoraj poszla o 22:40.Spala w dzien 2h od 13-15 a wstala 8:20.Ida jej zeby caly czas wiec zganiam to na nie ale nie wiem tak naprawde czy to mogą byc zęby moze skok?
    Do tego nie ma apetytu ale mam problem by zjadla cokolwiek mowie wam szok 😣
    Dziś byliśmy na popraniu krwi , krew z paluszka ale koszmar babka tak ja umeczyła ze przerwalam mowiąc ze moze już wystarczy.Nie wiem czy cos bd z tych badań wczesniej w szpitalu pobierane miala z paluszka inna metodą i obylo się bez placzu i w sekunde a tu w przychodni jakas porażka moja noga tam już nie stanie...
    Siuśki też cięzko bylo mi złapać jak na zlość nie chciala siusiać a jak ucieknie sama bez pieluszki to moment i siusia gdzie popadnie.
    Dobrze ze mamy juz to za sobą ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 12:28

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum a przesunąć pierwszą na później i nie robić drugiej? Mój idzie tak o 12-13spać i potem koło 20.

Mamy żłobek! Wczoraj się pomylili 😆.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 12:56

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami gratulacje 👍👍👍 Bumbum musisz jej przesunąć drzemkę na 2h pòźniej i będzie ok.
    Mòj od od 3miesięcy conajmniej chodzi pòźniej spać ok 12:20-12-30 ( dziś zasnął dopiero o 13 a obudziła go syrena strażacka 1,5h pòźniej)z reguły na dwie godziny lub 2,5h i spokojnie baluje do 20:30. Bez większych problemòw z zasypianiem.

Paula wspòłczune kłopotòw pobieraniem a problemy z apetytem to moga być zęby... Też bym tak obstawiała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 16:07

malami.91 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przeszła malutka dziś swoje.Oby starczyło do badania tej krwi bo 2 raz tam nie pojdę.W szpitalu lepiej teraz nie bywać nawet bie wiem czy robią przez tego covida.Doktor skierowała mnie tam.
    Moja chodzi spac na dzemkę o 13 stej do 15.30 max i zasypia po 22 takze u nas to się nie sprawdza.
    Zaczeła się kręcić w kółko, chodzić do tyłu i kopać piłkę z buegu. :)
    Mysle ze zeby swoja droga do tego pogoda i może skok bo chyba jest jakiś 17 mc.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami super wieści !!! :)

malami.91 lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój by do 22 w życiu nie dociągnął. O 20 pada jak mucha. Tyle że on drzemkę to ma ledwo godzinę zazwyczaj. Jak miał dwie drzemki to chodził zdecydowanie później spać, koło 21-21:30.

Paula, mój jak nie chce jeść to nie wciskam na siłę. Zagłodzić się dziecko raczej nie da 😉.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 17:29

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zachowanie Kuby dziś to jakaś katastrofa.. Odliczam czas do wieczora.. Chyba faktycznie coś jest na rzeczy z tymi skokami
    U nas jedna drzemka też od 12 do 14-14.30 i spać na noc chodzi max 21

A ja z jedzeniem. Mam dziś zupełnie odwrotny problem, ledwo śniadanie zjadł czy obiad już skomlał o jedzenie w kuchni masakra..

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos jedzenia, nie wiem czy robilyscie kiedys placki twarogowe, bo ja pierwszy raz.
    Kostka twarogu, 3 jajka, 3 lyzki maki, 2 lyzki serka homo (ja mialam smietane), jak ktos chce to cukier.
    2 bialka ubijasz na piane. Reszte skladnikow mieszasz i smazysz. Franek zjadl ze 20 tych placuszkow.

Sa mega mega miekkie ze nie trzeba gryzc. Mozna cale ladowac do buzi i popychac hehe

Malami, super wiadomosc. :)

Mojemu smykowi tez rogi rosna. Juz sie zaczyna wyginanie, histeria, wrazki, rzucanie na podloge. Niezle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 18:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio też problem z jedzeniem, wogole obiady nie smakuja. Zaglodzic się nie da ale nie daje wogole albo ograniczam przekąski. Ostatnio obiad jadła w basenie bo chwile wcześniej nie chciała a z basenu wolała "ama" bo widziała że ja kawę pije. Moze zeby, może pogoda, a może i bunt.

Bumbum spróbuj mala później na pierwszą drzemkę położyć i zrezygnuj z drugiej. Każde dziecko inaczej funkcjonuje ale może u was to pomoże? Moja śpi od ok12 do 14-15 i ok 20 idzie na noc spać. Jakbym ja wieczorem przeciagnela to jest problem, przemęczenia i nie może zasnąć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 19:38

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez ograniczylam te przekąski ale na spacerach woła jak idziemy karmić kaczki to podjada im chlebek 😊 Musze te placuszki ztobic!Dzięki za przepis!
    U nas "am" to dawno nie slyszałam...

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nasza niania też mówiła że jak są na spacerze to mała jest głodna. Robię małej kanapkę i niania jej daje i to jest jej śniadanie bo rano nie chce jeść 😉 jak bylam w domu to robiłam gofry albo jakieś bułki i brałam na spacer. Z obiadem gorzej bo weź tu termos bierz na spacer....

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum ja bym spróbowała tak jak dziewczyny piszą przesunąć później pierwsza drzemka i niech pospi sobie dłużej na niej.

Malami super ze miejsce w żłobku jestem Jasiu dostał :)

Tylko mój ma nadal 2 drzemki? Wstanę zazwyczaj Ok 6.30-7.30 i pierwsza drzemka po Ok 3,5godz czyli Ok 10-11 i śpi zazwyczaj 1,5-2.5godz, wstaje ok 12-13 a druga drzemka Ok 16-17 i sam wstaje albo go budzę max Ok 18. Chodzi spać Ok 21.30 niezależnie czy wstanie Ok 16.30 czy 18 i tam raczej Ok 21 idzie spać. Czasem jak coś się stanie i Niemka
    2 drzemki czy kończy się dużo wcześniej Ok 15 to idzie dość Ok 20.

Byliśmy rano na szczepieniu, mały bardziej płakał w czasie badania ważnie mierzenia niż na samym szczepieniu, uczepił się mnie tak mocno ze nie mogłam go od siebie oderwać żeby go lekarz osluchal zmorzodu, gardło sprawdzał mu jak był przyklejony do mnie i to ja się obróciłam 🤷‍♀️

Na szczęście cały dzień bez gorączki, troszkę nóżka bolała ale alcacet i było dobrze.

Musieliśmy do budzik 6.45 bo szczepienie na 8.00 i nie wiem czy przez szczepienie czy przez ta pobudkę ale obie drzemki bardzo krótkie jak na niego, pierwsza trwała godzinkę druga 40min

Dowiedziałam się ze w rączkę szczepią konkretne szczepionki m.in mmr i ospę a nie zależy to od wieku ;)

Zamówiłam małemu kuchnie :) znalazłam z Niemiec sprowadzono z lidla ale wybrałam modem z 2018r bo ma więcej szafeczek a była trochę tańsza a model z 2019 roku dodatkowo ma jedynie funkcje robienia lodu. Nie mogę się doczekać. Ostatnio Maksiu uwielbia gotować, co chwile bawi się garnkami, miesza w miseczkach karmi nas, jedzeniem na niby i prawdziwym ;)

Jeszcze dokopie jakieś dodatki ale muszę poszukać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 20:54

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1527 1528 1529 1530 1531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ