Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPorzeczka17 wrote:Dziewczyny pomóżcie. Byłam dziś na usg bo zaczęłam dość mocno plamić. Dziś jest 5 tydzień +4 dni wg ostatniej miesiączki a owulację miałam 17dc. Ginka zobaczyła tylko 4mm pęcherzyk bez zarodka. Czy jest szansa że zobaczę jeszcze serduszko?
-
Pau.Em wrote:5 tydzień to bardzo wczesna ciąża. Serduszko raczej po 6 tygodniu:)
Aniołek 2015
Leon 21.07.2016 ❤
Aniołek 2018
Aniołek 2018 -
Pau.Em wrote:5 tydzień to bardzo wczesna ciąża. Serduszko raczej po 6 tygodniu:)
-
Straciatellaa wrote:Niekoniecznie. Duzo dziewczyn nawet od mas z forum serduszko juz widziało w 5t3d ale Ty mialas dosc późną owulacje, wiec to jak najbardziej mozliwe. Poczekaj spokojnie z tydzien. Chyba, ze plamienie bedzie bardziej intensywne, lub zaczniesz krwawic to na izbe od razu do szpitala. Czy bierzesz luteine lub duphaston?
Aniołek 2015
Leon 21.07.2016 ❤
Aniołek 2018
Aniołek 2018 -
nick nieaktualnyPorzeczka17 wrote:Dziewczyny pomóżcie. Byłam dziś na usg bo zaczęłam dość mocno plamić. Dziś jest 5 tydzień +4 dni wg ostatniej miesiączki a owulację miałam 17dc. Ginka zobaczyła tylko 4mm pęcherzyk bez zarodka. Czy jest szansa że zobaczę jeszcze serduszko?
-
nick nieaktualnyOlciaaa wrote:Moim zdaniem też powinnaś pójść za jakiś tydzień na kolejne USG i może dobrze byłoby zrobić 2 badania beta hcg żeby zobaczyć czy prawidłowo przyrasta.
Ja się tak zastanawiam czy ty tak z ponad rok temu się nie starałaś o ciąże, a Twój avatar to nie był bodajże Minionek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 18:00
Olciaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny-Mamunia- wrote:Ja się tak zastanawiam czy ty tak z ponad rok temu się nie starałaś o ciąże, a Twój avatar to nie był podajże Minionek?
-Mamunia- lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:Niekoniecznie. Duzo dziewczyn nawet od mas z forum serduszko juz widziało w 5t3d ale Ty mialas dosc późną owulacje, wiec to jak najbardziej mozliwe. Poczekaj spokojnie z tydzien. Chyba, ze plamienie bedzie bardziej intensywne, lub zaczniesz krwawic to na izbe od razu do szpitala. Czy bierzesz luteine lub duphaston?
-
Porzeczka jestem dokładnie w tej samej sytuacji i broń Boże nie rób żadnej bety bo niepotrzebnie się tylko będziesz stresować. Ja byłam wczoraj na wizycie bo zaczęłam plamic 5t5d i był tylko pęcherzyk 4,4mm i tak gin powiedział wielkość jak na ten wiek ciąży za mała ale mieści się w normie, beta ( bo oczywiście zrobiłam i zaczęłam panikowac że przyrost zły) też poniżej średniej ale to wszystko mieści się w normie bo nie możesz zagwarantować że zaszlas w ciążę w 14dc a teraz każdy dzień może duuzo zmienić. Ja mam wizytę 2 lipca i spokojnie mam na nią czekać i tak jeżeli jest coś nie tak to nic z tym się nie da zrobić. Jedynie profilaktycznie mam brać luteine a jak będzie krwawienie to niestety ale trudno i mam się zgłosić ewentualnie po. I wiem że może to brzmi sadystycznie i bez serca ale taka jest prawda i mówi ci to osoba która pierwszy raz jest w ciąży a starała się 3 lata i co więcej przez Internet 2 dni temu byłam obrazem nędzy i rozpaczy a wizyta na pogotowiu nic ci nie da. Jeżeli wiesz że ciąża jest w macicy a nie poza to wizyta na IP mija się z jakimkolwiek celem
Karola94c, Ewelcia85, Pau.Em, Kropeczka85 lubią tę wiadomość
Cs kto by liczył
Niepłodność idiopatyczna
Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle)
06.2018 Udało się! -->02.07 puste jajo
Wracamy do walki !!!!
IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta -
A i dodam że w pęcherzyku jeszcze nic nie było widać dlatego dostałam przykaz ponowic usg za 7 do 10 dniCs kto by liczył
Niepłodność idiopatyczna
Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle)
06.2018 Udało się! -->02.07 puste jajo
Wracamy do walki !!!!
IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta -
Papapatka wrote:A gdzie/do kogo chodzisz? Bo też jestem z Wwy. Ja mam lekarza prowadzącego p. Jacka Maciejewskiego. Złoty człowiek
on przyjmuje w medicover chyba, ja prowadzę ciąże w medicover ale ma problem z umawianiem wizyt. 18.06 byłam na wizycie teraz kolejna 9.07 i ma zrobić do tego czasu USG ale nie ma dostępnych terminów w całej Warszawie. W poprzedniej ciąży nie miałam takich problemów z umawianiem wizyt. Na pierwsze USG poszłam prywatnie bo nie mieli terminu w medicover. Teraz powiedziałam że mają coś znaleźć... -
hej Dziewczyny!
a propo plamien i serduszek to ja pociesze!
ja w zeszly pt bylam na ip (krawiwenie) wg moich obliczen 6+0tc . na usg obraz tylko pecherzyka i niby ciaza 2 tygodnie mlodsza. tez dostalam tylko dupka i nakaz oszczednego trybu zycia.
zrobilam bete - przyrosty ok,jak na 6 tc, a w srode (czyli 5 dni pozniej)bylam u gin, ktora stiwerdzila ze ciaza tylko tydzien mlodsza i widzi juz serduszko
ale to prawda...bedzie co ma byc..na tym etapie nawet jak pytalam to nie przyjmuja do szpitala ...niech te kropki z nami zostaja, bo cos duzo nas jest z plamieniami.. -
Tak jak dziewczyny piszą daj sobie jeszcze czas. Ja w pierwszej ciąży serduszka zobaczyłam dopiero w 7+2 wcześniej nie było nic widać poza pęcherzykami i ciałami żółtymi a USG miałam robione co 3 dni wiec sytuacja naprawdę moze sie zmienić w ciagu kilku dni baaardzo. Głowa do góryWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 21:43
-
Dobry wieczór! Wy nie macie zarodków albo coś, a ja miałam coś w pęcherzyku, ale doktor nawet się nie pofatygował żeby to zmierzyć. Strasznie szybko by to było u mnie widoczne 4+5, ale w pierwszej ciąży też jakoś szybko u mnie było wszytsko (serduszko w 5+2, test pozytywny w 7dpo). Jak dopytalam czy coś jest w pęcherzyku to powiedział, że coś tam po lewej jest. No i rzeczywiście jest, gołym okiem widoczne. To właśnie ten mój lekarz na NFZ. Nie mogę się doczekać 3 lipca i wizyty u prywatnego
-
Rozbolał mnie krzyż. W pierwszej ciąży w ogóle mnie krzyżu nie bolał. Ale skurcze porodowe były z krzyża i od tej pory i na okres i na owulacje krzyż mnie boli
Przypominam, że jak jesteście chętne dołączyć do naszej grupy na Facebooku, to musicie dodać mnie do przyjaciółkach tutaj na portalu. Potem wysłać w wiadomości Wasze dane z Facebooka. Ja Was dodam do znajomych. Dodam do grupy. I usunę ze znajomych