X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porzeczka17 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie. Byłam dziś na usg bo zaczęłam dość mocno plamić. Dziś jest 5 tydzień +4 dni wg ostatniej miesiączki a owulację miałam 17dc. Ginka zobaczyła tylko 4mm pęcherzyk bez zarodka. Czy jest szansa że zobaczę jeszcze serduszko?
    5 tydzień to bardzo wczesna ciąża. Serduszko raczej po 6 tygodniu:)

• Porzeczka17 Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Niby tak ale ginka powiedziała że pęcherzyk zdecydowanie za mały jak na ten tydzień ciąży a plamienie może wskazywać na to, że organizm odrzuca ciążę (nie mam żadnego krwiaka). Dlatego tak bardzo się martwię, zwłaszcza że podobno zarodek powinien już być widoczny :-(

3jgxugpjhdl3x81v.png

Aniołek 2015
    Leon 21.07.2016 ❤
    Aniołek 2018
    Aniołek 2018
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Niekoniecznie. Duzo dziewczyn nawet od mas z forum serduszko juz widziało w 5t3d ;) ale Ty mialas dosc późną owulacje, wiec to jak najbardziej mozliwe. Poczekaj spokojnie z tydzien. Chyba, ze plamienie bedzie bardziej intensywne, lub zaczniesz krwawic to na izbe od razu do szpitala. Czy bierzesz luteine lub duphaston?

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 23 czerwca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz pojechac w poniedzialek na bhcg i powotrzyc w środę. Jesli bedzie maly przyrost lub spadek to niestety słowa gin sie potwierdza. Bądź dobrej myśli.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Porzeczka17 Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Niekoniecznie. Duzo dziewczyn nawet od mas z forum serduszko juz widziało w 5t3d ;) ale Ty mialas dosc późną owulacje, wiec to jak najbardziej mozliwe. Poczekaj spokojnie z tydzien. Chyba, ze plamienie bedzie bardziej intensywne, lub zaczniesz krwawic to na izbe od razu do szpitala. Czy bierzesz luteine lub duphaston?
    Tak, biorę duphaston 3x dziennie i luteine pod język 2x dziennie. Następne usg mam za tydzień a do tego czasu mam leżeć plackiem

3jgxugpjhdl3x81v.png

Aniołek 2015
    Leon 21.07.2016 ❤
    Aniołek 2018
    Aniołek 2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porzeczka17 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie. Byłam dziś na usg bo zaczęłam dość mocno plamić. Dziś jest 5 tydzień +4 dni wg ostatniej miesiączki a owulację miałam 17dc. Ginka zobaczyła tylko 4mm pęcherzyk bez zarodka. Czy jest szansa że zobaczę jeszcze serduszko?
    Moim zdaniem też powinnaś pójść za jakiś tydzień na kolejne USG i może dobrze byłoby zrobić 2 badania beta hcg żeby zobaczyć czy prawidłowo przyrasta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Moim zdaniem też powinnaś pójść za jakiś tydzień na kolejne USG i może dobrze byłoby zrobić 2 badania beta hcg żeby zobaczyć czy prawidłowo przyrasta.

Ja się tak zastanawiam czy ty tak z ponad rok temu się nie starałaś o ciąże, a Twój avatar to nie był bodajże Minionek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 18:00

Olciaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Ja się tak zastanawiam czy ty tak z ponad rok temu się nie starałaś o ciąże, a Twój avatar to nie był podajże Minionek?
    To nie byłam ja, od samego początku mam ten Avatar. Ale o ciążę trochę się starałam i w końcu się udało :-)

-Mamunia- lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Dlatego pisałam, że 5tc to dość wcześnie, bo nie wiadomo tak naprawdę kiedy doszło do zapłodnienia:) i te parę dni robi różnicę:)

• Pionerka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porzeczka jestem dokładnie w tej samej sytuacji i broń Boże nie rób żadnej bety bo niepotrzebnie się tylko będziesz stresować. Ja byłam wczoraj na wizycie bo zaczęłam plamic 5t5d i był tylko pęcherzyk 4,4mm i tak gin powiedział wielkość jak na ten wiek ciąży za mała ale mieści się w normie, beta ( bo oczywiście zrobiłam i zaczęłam panikowac że przyrost zły) też poniżej średniej ale to wszystko mieści się w normie bo nie możesz zagwarantować że zaszlas w ciążę w 14dc a teraz każdy dzień może duuzo zmienić. Ja mam wizytę 2 lipca i spokojnie mam na nią czekać i tak jeżeli jest coś nie tak to nic z tym się nie da zrobić. Jedynie profilaktycznie mam brać luteine a jak będzie krwawienie to niestety ale trudno i mam się zgłosić ewentualnie po. I wiem że może to brzmi sadystycznie i bez serca ale taka jest prawda i mówi ci to osoba która pierwszy raz jest w ciąży a starała się 3 lata i co więcej przez Internet 2 dni temu byłam obrazem nędzy i rozpaczy a wizyta na pogotowiu nic ci nie da. Jeżeli wiesz że ciąża jest w macicy a nie poza to wizyta na IP mija się z jakimkolwiek celem

Karola94c, Ewelcia85, Pau.Em, Kropeczka85 lubią tę wiadomość

Cs kto by liczył ;-)
    Niepłodność idiopatyczna
    Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle) :-(
    06.2018 Udało się! :-) -->02.07 puste jajo :-(
    Wracamy do walki !!!!
    IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta :-(
  • Pionerka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dodam że w pęcherzyku jeszcze nic nie było widać dlatego dostałam przykaz ponowic usg za 7 do 10 dni

Cs kto by liczył ;-)
    Niepłodność idiopatyczna
    Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle) :-(
    06.2018 Udało się! :-) -->02.07 puste jajo :-(
    Wracamy do walki !!!!
    IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta :-(

Wysłany: 23 czerwca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaaniołków3 wrote:
    no ja sie żegnam, zaczęłam krwawić - chyba na tyle...
    mamaaniołków3 co u Ciebie?

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    A gdzie/do kogo chodzisz? Bo też jestem z Wwy. Ja mam lekarza prowadzącego p. Jacka Maciejewskiego. Złoty człowiek :)

on przyjmuje w medicover chyba, ja prowadzę ciąże w medicover ale ma problem z umawianiem wizyt. 18.06 byłam na wizycie teraz kolejna 9.07 i ma zrobić do tego czasu USG ale nie ma dostępnych terminów w całej Warszawie. W poprzedniej ciąży nie miałam takich problemów z umawianiem wizyt. Na pierwsze USG poszłam prywatnie bo nie mieli terminu w medicover. Teraz powiedziałam że mają coś znaleźć...

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naprodukowałyście. Ja dziś intensywnie dzień spędziłam i wieczorem zaczął mnie boleć brzuch jak kolka trochęwuec leżę i odpoczywam.

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z drugim synkiem zaszłam w ciąże w 19 dc, a mam cykle 25-27, wydawałoby się że to niemożliwe a jednak, i w 5 tyg też był pęcherzyk a 6tyg+4dni serduszko.

Pionerka, Porzeczka17, Kropeczka85 lubią tę wiadomość

• labamba Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny!
    a propo plamien i serduszek to ja pociesze!
    ja w zeszly pt bylam na ip (krawiwenie) wg moich obliczen 6+0tc . na usg obraz tylko pecherzyka i niby ciaza 2 tygodnie mlodsza. tez dostalam tylko dupka i nakaz oszczednego trybu zycia.
    zrobilam bete - przyrosty ok,jak na 6 tc, a w srode (czyli 5 dni pozniej)bylam u gin, ktora stiwerdzila ze ciaza tylko tydzien mlodsza i widzi juz serduszko ;-)
    ale to prawda...bedzie co ma byc..na tym etapie nawet jak pytalam to nie przyjmuja do szpitala ...niech te kropki z nami zostaja, bo cos duzo nas jest z plamieniami..

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam w 5t4d i było ciałko zoltkowe. zarodka nie było widać albo był tak mały że go usg nie łapało.
    Plamienie o którym piszesz jest brunatne czy czysta krew? Towarzyszy temu ból?

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porzeczka17 wrote:

Tak jak dziewczyny piszą daj sobie jeszcze czas. Ja w pierwszej ciąży serduszka zobaczyłam dopiero w 7+2 wcześniej nie było nic widać poza pęcherzykami i ciałami żółtymi a USG miałam robione co 3 dni wiec sytuacja naprawdę moze sie zmienić w ciagu kilku dni baaardzo. Głowa do góry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 21:43

• Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór! Wy nie macie zarodków albo coś, a ja miałam coś w pęcherzyku, ale doktor nawet się nie pofatygował żeby to zmierzyć. Strasznie szybko by to było u mnie widoczne 4+5, ale w pierwszej ciąży też jakoś szybko u mnie było wszytsko (serduszko w 5+2, test pozytywny w 7dpo). Jak dopytalam czy coś jest w pęcherzyku to powiedział, że coś tam po lewej jest. No i rzeczywiście jest, gołym okiem widoczne. To właśnie ten mój lekarz na NFZ. Nie mogę się doczekać 3 lipca i wizyty u prywatnego

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozbolał mnie krzyż. W pierwszej ciąży w ogóle mnie krzyżu nie bolał. Ale skurcze porodowe były z krzyża i od tej pory i na okres i na owulacje krzyż mnie boli :/

Przypominam, że jak jesteście chętne dołączyć do naszej grupy na Facebooku, to musicie dodać mnie do przyjaciółkach tutaj na portalu. Potem wysłać w wiadomości Wasze dane z Facebooka. Ja Was dodam do znajomych. Dodam do grupy. I usunę ze znajomych :)

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ