X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, gratulacje ❤️ Cudownie ze już jesteście razem, ze wszystko ok
    I dobrze ze w tych dziwnych czasach Twój szpital dobrze funkcjonuje.
    Zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia- dla Malutkiej i no oczywiście dla Ciebie :)

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ciekawe jak Franek zareaguje na siostrę :) wiesz już kiedy wychodzicie do domku ?

• symbolica Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Monika ciekawe jak Franek zareaguje na siostrę :) wiesz już kiedy wychodzicie do domku ?
    Najlepiej to nakręcić będzie pamiątka.. 😄

malami.91 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzial zdjecie to wolal oooo bobo.
    Jak wszystko bedzie ok to w piatek wyjdziemy.

symbolica, malami.91, artemida27 lubią tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika nam też pokaż malutką ☺️

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0711e0cc6e2b.jpg

:)

ruda90, Papapatka, malami.91, bumbum, artemida27 lubią tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    0711e0cc6e2b.jpg

:)

Cudo ❤️❤️❤️❤️

• symbolica Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika cudowna, śliczna 😍🥰😍
    P.s.Jak pięknie ubrana.. Twoje ciuszki czy szpitalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 19:36

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama słodycz 😍😍😍

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :)
    Az nie mozna uwierzyc ze taki maly cud juz jest z nami.
    Pajacyk z Next. Mam jeszcze 2 w inne kwiaty. Tez takie malowane. Nie moglam sie oprzec. Po pierwszym chlopcu mialam niedosyt slicznosci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika maleństwo do schrupania, wycalowania 😘 włoski piękne, buźka śliczna, a o ubranka są cudowne 😉
    każde dziecko to cud i każde kochane 😉

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ślicznotka i jakie włoski 😊 Franek tez miał dużo włosków jak się urodził?

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, Franek mial czarne ale kilka na krzyz :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzurka piękna, potwierdzam 🙂.

A propos włosów to powiedzcie czy Wasze dzieciaki mają już strzyżenie za sobą? Jasia mąż ogolił maszynką 2x, ostatni raz w maju, więc ma już długie te włosy, ale teraz stanowczo odmawia i w żaden sposób nie udaje nam się go namówić. Zaczynają mu zakrywać uszy i niedługo będą wchodzić w oczy 🙄.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 21:42

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami ja raz obcinałam sama córkę i to jej wystarczy, tym razem robimy kiteczki 😁
    Syn co miesiąc chodził do fryzjera od 8 albo 9 miesiaca. Raz byłam i się wiercić, zmieniłam fryzjerke i u tej siedzi ładnie od małego. Obecnie gorzej się umówić i chodzę z synem co 1,5-2 miesiące bo nie lubi długich
    Malami a może chociaż grzywke mu przytnij podczas kapania? Albo może u fryzjera dałby się obciąć?

• bumbum Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obcinam grzywkę sama, resztę zapuszczam. Jakoś wydaje mi się że balaby się u fryzjera, a z resztą z sama grzywka nie będę łazić :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nie obcinaliamy chodź ma już coraz dłuższe i tak mu się nad uszkami kręcą ;) ale narazie jeszcze dajemy radę bez strzyżenia ale pewnie niedługo trzeba będzie mu troszkę skrócić ale raczej sami to zrobimy, myśle ze bałby się u fryzjera

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, z dziewczynkami prościej... Grzywkę faktycznie sama ciachnę nożyczkami, gorzej nad uszami. Wizyta u fryzjera obstawiam, że by nie wypaliła znając go, ale może ostatecznie spróbujemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 23:08

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od urodzenia nie obcinalismy, nawet grzywki. Nosiła spinki albo kitkę teraz już za ucho można założyć.

Czy któraś ma jakieś problem skórny u dziecka, nam wyszły plamy pod kolanami, raz suche raz czerwone wczoraj na wieczór się zaogniło i dzisiaj oddałam Zofię do żłobka a po godzinie ze mam ja zabrać przez te plamy. Pisałam ze takie jej czasem wyskakują i ze smarujemy ale musiałam Zosię zabrać i przedstawić zaświadczenie od dermatologa ze te plamy nie są zakaźne.... a jak napisałam w medicoverze do dermatologa to mi lekarz odpisał ze bez zobaczenia na żywo on zaświadczenia nie wyda. A nie muszę pisać jaki jest problem z umówieniem do dermatologa w ogóle a co dopiero w pandemii i tego samego dnia... ale po paru burzliwych telefonach w końcu udało mi się załatwić wizytę i diagnozę mamy lojotokowe zapalenie skory- możliwa reakcja organizmu na ząbkowanie, stres, przegrzanie, coś nowego w diecie itp.

A druga sprawa, zeszły tydz Zofia była w domu bo miała katar a zaraz potem jej zaczęła wychodzić 5-tka. Katar brzydki zielony ustąpił, pozostał skąpy kaszel. Za to przy zębach zaczęła jej lecieć woda z nosa (zawsze tak ma jak jej żeby ida). A żłobek powiedział ze jej nie przyjmą dopóki pokasłuje i na katar, mimo ze tłumaczyłam skąd to jest. Idę jutro jeszcze z Zofia do pediatry po zaświadczenie ze ma czysto w płucach i oskrzelach, ale trochę to uciążliwe, zwłaszcza ze naprawdę dużo Zofię trzymam w domu i żłobek wie, ze nie puszczam jej nigdy chorej... nie wiem co o tym sadzić....

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2020, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nie obcinalismy włosów bo nie mamy co 😂 tzn ładnie się Ali włoski zagęściły ale z długością wciąż licho więc zapuszczamy :)

Papatka u nas nie robią takich problemów w żłobku...nawet z małym katarem można chodzić...Ala ma AZS i ciągle jakieś plamy i nie musiałam przedstawiać żadnego zaświadczenia 🙂 zgadzam się trochę to uciążliwe ale pewnie żłobek chce mieć tzw "dupochron"

‹‹ 1628 1629 1630 1631 1632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ