Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Bumbum opròcz rozrzedzania, inhalacje nebulizatorem albo nad gorącą wodą troszkę poinhalować.. Ciepła herbatka.
Dziwna sprawa z tym utykaniem... Szczepiony w nogę nie był? Może to być zapalenie stawu biodrowego spowodowane przeziębieniem (może
być konieczny antybiotyk)) i ibuprofen przez 3-5dni zalecają bo jest przeciwzapalny. Pytaj gdzie go boli. Czasem przyczyną to jest woda w kolanie czy zwykłe skręcenie, więc mały oszczędza tę nòżkę.. Przyczyną może też być inna.
Nie chcę straszyć, ale dobrze mieć świadomość, że utykanie to może być nawet guz tak jak u Oliwierka.
https://kobieta.onet.pl/dziecko/male-dziecko/joanna-i-piotr-czajkowscy-nasz-synek-mogl-zyc/mly45.amp
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2020, 17:38
-
Monika mielismy taka sama sytuacje jakies 2 miesiace temu.
Podczas pobytu u dziadków nagle zaczela utykac na lewa noge, nic nie bolało, zachowywała sie normalnie, tylko to utykanie ( tesciowa twierdzila ze moze na pilce sie potknela ale nikt nic nie widzial, nie bylo placzu czy upadku).
Po kilku dniach poszlismy do lekarza; pediatra zlecił nam komplet badan bo uwaga; takie utykanie moze byc objawem infekcji! Absolutnie nie powinno sie tego lekceważyć itd. Na szczęście wyniki wyszly ok, czyli pewnie jakiś uraz, przeszlo po ok. 2 tygodniach. -
Ja nie tak dawno temu przez ok miesiąc odczuwałam bòl w pachwinie jakby naciągnięte i utykałam bo sprawiło mi bòl chodzenie,na spacerach zawsze się odzywało .. samo przeszło z dnia, ale było strasznie upierdliwe. Monika jak pokazuje podbicie to może sobie naciagnał? Moją còrę ostatnio bardzo dwie brodawki podeszwowe na stopie bardzo bolały, ale wymrozilysmy dwa razy w odstępie dwutygodniowym i odpadły.. wcześnie robiłyśmy kwasami ( polecany środek apteczny) i to była strata czasu!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2020, 22:06
-
Monika fajnie ze już jesteście w domku to teraz powoli wszyscy musicie przywyknąć do nowej sytuacji i oczywiście Franek na pewno będzie teraz dużo czułości potrzebował 😊
A to utykanie to rzeczywiście może być tak ze sobie gdzieś zle stanął i lada dzień samo przejdzie ale warto sprawdzić na wszelki wypadek jeżeli nie będzie przechodziło -
Dziewczyny obczajcie olx bo wysyłka w dzialach "dziecko" i "Moda" mają teraz opcję wysyłki za 1zł inpostem( niezależnie od kwoty zakupu) w promocji do 4 grudnia.
Odkupiłam to:
https://m.olx.pl/oferta/ukladanki-drewniane-puzzle-farma-alfabet-safari-auta-CID88-IDH7e4S.html
Jakieś dwie czapki za kilka zł i obczajam dalej 😉 takie trochę allegro czy vinted się tu robi.. wystawiłam coś bezpłatnie i po dodaniu opcji przesyłka InPost ja też mogę mieć wysyłkę za 1zł ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2020, 10:51
-
ruda90 wrote:Symbolica super łup
Trzeba tylko poprosić o dodanie przesyłki inpost.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2020, 12:52