X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja już uczciłam niedzielę handlową malutkimi zakupami w Biedronce, niech nie siedzą tam ta darmo.. 😉

Też się cieszę że tak lajtowo pòki co, oby była skuteczna na te nowe warianty. Wg niektòrych lekarzy ozdrowiencom wystarczy jedna dawka szczepionki.
    Moja ciocia jest w sanatorium ( rehabilitacja po zawale) i mòwi, że dużo pocowidowcòw tam jest ale i dużo osòb z NOP-ami po szczepieniu, ktòre wychodziły ponoć po kilku miesiącach i ona raczej się nie zaszczepi 🤐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2021, 14:50

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w czasie obiadu niechętnie warzywa, wyjadą mięso :D z kanapkami tak samo, chce szynkę :p
    Dlatego warzywa osobno jako przekąskę i wtedy zjada, marchewkę, fasolkę itp. zazwyczaj smaruję trochę masłem żeby było pozywniejsze no i lepiej witaminy się wchłaniają.

Co do nabiału to moja je jak już to za mało, chociaż staram się pamiętać dawać jej mleko. Dopiero ostatnio polubiła tak z kubeczka

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jest bardzo mączna pierogi makaron kluski....szynkę z kanapki ściąga...kanapka to z serem złotym białym lub dżemem ...bardzo ograniczone menu 😥

• bumbum Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też ściąga szynkę, ale po to żeby ją zjeść samą :p

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ogólnie tez ma bardzo wąski repertuar jedzenia

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to muszę pochwalić Ale z sikaniem 😃 co prawda nie mówi że chce sikać ale trzyma się w kroczu i jak ją posadzę na nocnik to sika 😃 przez cały weekend nie miała żadnej wpadki 👏

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo dla Alusi :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Ruda - to Twòj sukces ròwnież.

U mnie Jacek dostaje majtki i przychodzi do mnie i mòwi zrezygnowany, że posikał majtki, wstrzymuje i kończy sikać na nocniku ostatnio. Jakoś na podròz boję się ryzykować wpadki i jak wròcimy w polowie lipca to biorę się na poważnie za to.odpieluchowanie bo pòku co jednak leje bo raz ma pieluchę a raz jej nie ma i zagubiony 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2021, 14:40

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, zazdroszczę, że Jacek tak ładnie zjada warzywa. To chyba rzadkość wśród dzieci jak tak analizuję wśród rodziny, znajomych.

Ja miałam w sobotę pierwszą dawkę. Zero dolegliwości. Druga pod koniec lipca. Lekarka miała wątpliwości czy mnie zaszczepić ze względu na kp tak małego dziecka...

Ruda, gratulacje dla Ali. Mój to się chyba nigdy tej pieluchy nie pozbędzie 😓. Na majtki ciężko go namówić. Raz się wysika na nocnik a potem woła pieluchę i kolejny raz zdarza się dopiero następnego dnia np.🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2021, 17:39

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale jestem wkurzona padła nam lodówka 😠 wywala korki w całym mieszkaniu...dziś już nikt nie przyjedzie....tyle jedzenia poszło do kosza....

• symbolica Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami na Franka też przyjdzie pora choc przyznaję że uparciuch też z niego. Jacek też długo nie chciał usiąść na nocnik dopiero nowa lala go przekonała.. szukaj sposobu, może to co Ruda wymyśliła.

Ruda no to masakra, wspòłczuję baardzo. my trzymamy stara lodòwkę w garażu i w razie imprez gdy ciasta czy sałatki trzeba przechowac czy schłodzić napoje jest jak znalazł. Ech bez lodòwki nie wyobrażam sobie nawet.. nam się kiedyś w niej posypał termostat, ale zmotywowałam męza i zakupił i wymienił.. o teraz stoi jako zapasową/dodatkowa bym Ci użyczyła, ale nie jesteśmy sąsiadkami niestety ☹️

da8300b52b.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, żyje żyje… od pon do piątku dni mi się zlewają. Zośka żłobek ja do biura mąż z domu potem po pracy Zosia je 2gi obiad spacer kolacja mycie się i od nowa.
    W weekendu dzialkujemy się 🥰. Zośka biega jak szalona basen jest dla niej wszystkim 🥰. My za to powolutku sobie robimy na tej działce- a wiadomo ze jest co robić. Trawę skosić czy tuje dosadzić czy co tam jeszcze.
    Zofia je lody… jak jest mega gorąco to je w domu jak jest taka temp jak dziś- z lodziarni. Zazwyczaj kupujemy jej gałkę „junior”, połowa normalnej. Lizaki „mini” od chupa chups są i mam awaryjnie tzn jak idziemy do lekarza same a załącza jej się taki płacz ze nie słyszę lekarza ani lekarz mnie.
    Zosia raczej robi na nocnik, kupkę tez. Sama chce żeby zdjąć jej pieluszkę wiec w tym temacie całkowicie podążamy za nią, chociaż dzisiaj chciała siku zrobić do swojego garnuszka z kuchni 🤦‍♀️… mówi całymi zdaniami i zaczęła przynosić ze żłobka piosenki.
    Życie leci jak szalone, ot co…

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka super że u Was stabilizacja :)
    Symbolica dzięki za chęci ;) trochę daleko mieszkasz :p sąsiedzi się wyprowadzili więc nawet nie miałam gdzie to przenieść więc wylądowało w koszu....😥

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo polecam metodę z sikaniem i naklejkami u nas bardzo się sprawdziła :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, przymierzam sie do Waszego pomyslu. Bo jakos ksiazeczki w tej temaryce go nudza. Inne przynosi a te o sikaniu tak sobie. I nie zazdroszcze awarii. Zwlaszcza w taka pogode :/
    U nqs slodycze sa. Moze nie codziennie ale czesto. Wczoraj kupilam foremki na lody na patyku. Mroze serek zblendowany z truskawkami.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ten pomysł wzięłam z jakiegoś bloga :) a nuż widelec u was też się sprawdzi :)

malami.91 lubi tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 3 dzień po drugiej dawcę i rano mnie trochę głowa bolała narazie przestała ;) wczoraj te zimnie bolała rano i popołudniu .

Ruda gratulacje dla Ani i współczuje awarii lodowki 😩 kurczę nie fajnie ze nie mieliście gdzie tego dac, ja pewnie wepchalabym co by się tylko zmieściło do rodziców ☺️ I pech ze akurat w takie upały, zima na balkon by się dało i jakoś by sie udało 😊

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był fachman od lodówek naprawa nieopłacalna....😥

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa lodówka zamówiona ciekawe kiedy przyjdzie 🙂

malami.91 lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala w sierpniu zaczyna proces przechodzenia do przedszkola 🙂 boję się o nią...już jest taka duża - a dla mnie malutka

‹‹ 1730 1731 1732 1733 1734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ