Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi sie nie podobają te kubełkowe gondole A teraz tego mnóstwo. Bede musiała się naszukać :p
Myślę nad Mutsy nio ale muszę go sobaczyć na żywo...
A co do leżaczka to oczywiście Babybjorn U teściowej bedzie stała kołyska dla maluszka wiec problem z głowyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 08:49
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Ruda, to było Rossmannie? Jak nie używany, to idź z paragonem wymienić. Ja kiedyś jeden krem wymieniłam bez problemu, bo zły wzięłam.
-
patrzyłam na ten bujaczek. wygląda pięknie ale też ryzykowny. czytałam i mówią że nie bardzo zdrowo jest trzymać dziecko w takim bujaczku zbyt długo i na pewno nie można dać spać. Tak samo jak nie można dać spać zbyt długo w gondoli. bo ludzie myślą że jak jest gondola czy bujaczek to można położyć spać i z głowy. bardzo przed tym pediatrzy przestrzegają... że dziecko we śnie powinno mieć duuuzo luzu dookoła siebie a co za tym idzie płasko materac i łóżeczko... ale bujaczek super do zabawy
Lady_E lubi tę wiadomość
-
Nadzieja22 wrote:Pepper, moja przyjaciółka ma roan bass soft i jest zadowolona Użytkuje już prawie 10 miesięcy. Nie wiem jaka wersja kolorystyczna, ale coś z szarym. Mogę zapytać ją o coś jeśli chcesz.
Dzięki -
Reni wrote:patrzyłam na ten bujaczek. wygląda pięknie ale też ryzykowny. czytałam i mówią że nie bardzo zdrowo jest trzymać dziecko w takim bujaczku zbyt długo i na pewno nie można dać spać. Tak samo jak nie można dać spać zbyt długo w gondoli. bo ludzie myślą że jak jest gondola czy bujaczek to można położyć spać i z głowy. bardzo przed tym pediatrzy przestrzegają... że dziecko we śnie powinno mieć duuuzo luzu dookoła siebie a co za tym idzie płasko materac i łóżeczko... ale bujaczek super do zabawy
Moja córka Wogole nie chciała spać w łóżeczku.. jedynie w gondoli albo że mną jak była mała, a teraz jest zdrowa prawie trzy letnią dziewczynką i moja pediatra nie miała nic przeciwko jak pytałam o to . Więc nie wiem od czego to zależy, przecież na spacerze też niemowlak śpi po 2/3h w wózku .. -
My mamy bujaczek po córce taki co sam buja, ustawia się tylko prędkość. Dla nas był rewelacyjny. Nie pamiętam już firmy.
Wózek też mamy, nie byłam jakoś z niego mocno zadowolona Ale po pół roku pewnie przeniesiemy się do spacerówki. Mamy joie litetrax to jesteśmy z niej mega zadowoleni.
Dorota ja mam klin i nam się przydał, bo córka bardzo ulewala.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyReni wrote:patrzyłam na ten bujaczek. wygląda pięknie ale też ryzykowny. czytałam i mówią że nie bardzo zdrowo jest trzymać dziecko w takim bujaczku zbyt długo i na pewno nie można dać spać. Tak samo jak nie można dać spać zbyt długo w gondoli. bo ludzie myślą że jak jest gondola czy bujaczek to można położyć spać i z głowy. bardzo przed tym pediatrzy przestrzegają... że dziecko we śnie powinno mieć duuuzo luzu dookoła siebie a co za tym idzie płasko materac i łóżeczko... ale bujaczek super do zabawy
Z tymi bujaczkami faktycznie jest coś na rzeczy. Tłumaczył nam to kiedyś fozjoterapeuta naszej córeczki. Dziecko faktycznie nie powinno za duzo czasu w tym spędzać, ale nie oznacza to, ze nie moze w ogóle. Ważny jest tylko rodzaj wybieranego bujaczka. Rehabilitant dokładnie nam wtedy opisywał, które są lepsze, ale niestety nie pamietam juz szczegółów, a nie chce nikogo wprowadzać w błąd.
Ja przy dziewczynkach nie miałam i nie odczuwałam ich braku wiec teraz tez nie planuje zakupu
Nie wiem natomiast jak to jest z tymi gondolami. Nigdy sie z taka teoria nie spotkałam. Podejrzewam, ze moze chodzi o nie przedłużanie etapu spania w gondoli bo z wiekiem dziecko zaczyna sie bardziej wiercić, kręcić i moze tego miejsca potrzebować więcej, ale na początku dziecko śpi jak sie je ułoży i niewiele sie kręci. Przynajmniej ja tak zaobserwowałam przy moich dzieciach, a wiadomo, ze każde jest inneWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 13:26
-
amir wrote:dziewczyny a co myślicie o łóżeczkach dostawnych? My się zastanawiamy z mężem czy na początek nie kupić chico next2 me dream
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 13:47
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Z lezaczkami i huśtawkami bywa bardzoooo różnie. Moje dzieci w dzień spały tylko w wózku albo z wibracjami Fischer Price albo w ogóle. Takie były i tyle. Za to w huśtawce był ryk i krzyk od razu, więc kupiłam i sprzedałam prawie od razu. Każde dziecko jest inne i lubi co innego. Metodą prób i błędów jednak się z nimi w końcu dogadamy
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Pepper wrote:Ja chce wziąć Island stone to jest w wersji z ekoskory ale jak urodze w lutym to gondola z ekoskory nie będzie przepuszczac powietrza na wiosnę i lato.. albo sobie wymyślam. Hmm... spytaj koleżankę jak jest ze spacerowką? Czy ja użytkuje i czy rozkłada się ją na płasko i jakie są wady tego wózka według niej.
DziękiPepper lubi tę wiadomość