Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja z kolei mam inny problem.. moje ciśnienie.. boli głowa ! ! Wczoraj ciśnienie 88/50... nie wiem co mam robić bo moja głowa jest po prostu nie do zniesienia, do niczego się nie nadaje.
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
Karola94c wrote:Dziewczyny ja z kolei mam inny problem.. moje ciśnienie.. boli głowa ! ! Wczoraj ciśnienie 88/50... nie wiem co mam robić bo moja głowa jest po prostu nie do zniesienia, do niczego się nie nadaje.
A pijesz kawę ? Moze jedna dziennie by ci trochę ciśnienie podniosła ? Ja tez mam raczej niskie ale na szczęście głowa rzadko boliWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 11:15
-
Straciatellaa wrote:https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/amniopunkcja-nifty-harmony-zeby-nie-zwariowac-czekajac-na-wynik,7201.html
tu i czytałam też m.in na babyboom i kafeteri....
Ruda tylko ostrzegam, ja się wczytałam w wątki i niektóre posty są bardzo drastyczne i smutne. Żałuję -
moja siostra miala wlasnie taka sytuacje, cala ciaza wzorowo i dopiero na polowkowych okazalo sie, ze dziecko ma powazne wady genetyczne.. i generalnie urodzil sie i byl "warzywkiem", zmarl w wieku niespelna 5 lat
takze ja tez mam mega stres przed polowkowymi i to nawet wiekszy niz przed prenatalnymi
ale wiecie tak naprawde to nigdy nie wiemy co los przyniesie.. moze byc ciaza super przechodzona do ostatniej chwili i przy porodzie cos pojdzie nie tak i juz mamy niepelnosprawne dziecko..
kiedys tez niepotrzebnie sie wczytywalam tego typu watki i ogladalam filmy na youtube dziewczyn, ktore poronily i tylko mi to zrylo psychike, dlugo sie nie moglam otrzasnac, takze serio lepiej sie wstrzymac i nie czytac.. -
Ewelcia85 wrote:Karola polubiłam przez przypadek
A pijesz kawę ? Moze jedna dziennie by ci trochę ciśnienie podniosła ? Ja tez mam raczej niskie ale na szczęście głowa żadko boli
Kochana pije kawę ale bardzo słabą i bardzo rzadko bo nie przepadam.. dziś i wczoraj wypiłam ale to nic nie daje -
Karola94c wrote:Kochana pije kawę ale bardzo słabą i bardzo rzadko bo nie przepadam.. dziś i wczoraj wypiłam ale to nic nie daje
Karola, ja też mam niskie ciśnienie, borykam się z tym od liceum - zdarzyło mi się kilka razy zemdleć nawet. Neurolog już wtedy zalecił mi kawę, mocną herbatę. Sól też podnosi ciśnienie, ale nie jest zbyt zdrowa. Bardzo dobrze działa również zielona herbata, ale tę w ciąży trzeba ograniczać, bo wypłukuje kwas foliowy.
Jak masz możliwość to najlepsza rada w tym momencie - dużo śpij lub po prostu leż, jak czujesz, że ciśnienie spada. Pomaga też ułożenie nóg wyżej niż reszta ciała, na na jakiejś poduszce. Pij dużo wody, jedz pełnoziarniste produkty, orzechy i pestki - są bogate w magnez, to też dobrze wpływa na ciśnienie.empiq, Karola94c lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8fb75ee2deb2.jpg
A to mój. Ale nie potrafię tego przekręcićWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 14:36
Jonesey, empiq, paprot.ka, Dorota3, Straciatellaa, KaroKaro, Nadzieja22, kjt91, Papapatka, Ewelcia85, MałaMała, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
empiq wrote:Dzięki Ewelcia
nie spodziewałam się komplementów. Może nie widać tak bardzo, ale spodnie noszę już z gumką recepturką, bo inaczej się nie dopinam
Mnie się to wszystko chyba po bokach rozlewa, bo w talii centymetrów przybyło.
EmpIQ a u Ciebie która ciaza i jaka płeć?
Niesamowita jest ta różnorodność i super