Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
troche mnie to stresuje jak tak piszecie ze jestescie w 15-17 tygodniu i juz czujecie ruchy
ja juz w polowie 20 tyg a nie czuje nic.. albo tak mi sie przynajmniej wydaje
polowkowe mam dopiero za tydzien i serio sie juz zaczynam stresowac.. juz nawet nie tym czy dziecko jest zdrowe, a czy w ogole zyjeaz zaczelam szukac jakies sa objawy obumarcia plodu w 20 tyg <sciana>
byle jeszcze jakos ten tydzien przeczekac..
-
Jonesey wrote:troche mnie to stresuje jak tak piszecie ze jestescie w 15-17 tygodniu i juz czujecie ruchy
ja juz w polowie 20 tyg a nie czuje nic.. albo tak mi sie przynajmniej wydaje
polowkowe mam dopiero za tydzien i serio sie juz zaczynam stresowac.. juz nawet nie tym czy dziecko jest zdrowe, a czy w ogole zyjeaz zaczelam szukac jakies sa objawy obumarcia plodu w 20 tyg <sciana>
byle jeszcze jakos ten tydzien przeczekac..
Spokojnie masz jeszcze czas na pierwsze ruchy. A łożysko masz z tyłu czy przodu? -
kjt91 wrote:Spokojnie masz jeszcze czas na pierwsze ruchy. A łożysko masz z tyłu czy przodu?
no właśnie łożysko mam z przodu a do tego sporą nadwagę i tak sama siebie próbuje uspokajac że to wszystko ma wpływ na to że nie czuje ruchów.. muszę uzbroić się w cierpliwość eh a w tym wszystkim najgorsze jest to że mi nawet nie chodzi o to żeby tak już czuć te ruchy, ale żeby po prostu mieć pewność że malutki żyje i ma się dobrze.. -
nick nieaktualny
-
poza lekkim plamieniem na początku to w sumie póki co ciąża przebiega wzorowo.. a ja to chyba tak swiruje po prostu bo ostatnie rzetelne USG miałam 8 tyg temu i ze dawno nie widzialam malego to martwię się czy wszystko ok..
ja po prostu jestem czarnowidzka i zawsze zakładam najgorszy scenariusz heh z tym już niewiele zrobię bo od zawsze tak mamKropeczka85 lubi tę wiadomość
-
Ruchy dziecka to bardzo indywidualna sprawa
u mnie akurat w kazdej ciąży szybko czułam ale za to moja siostra pierwsze ruchy poczuła dopiero w 23tyg
Aaa i zapomniałam się pochwalić ze moja siostra tez jest w ciąży
tzn na razie pozytywny test a do lekarza idzie w przyszły poniedziałek
bardzo się cieszę bo bedziemy miały dzieciątka z tego samego rocznika
malami91, Jonesey, Nadzieja22, Dorota3 lubią tę wiadomość
-
A ja Wam powiem ze ogólnie jestem optymistką a w tej ciąży co jakiś czas mam doła
mąż się ze mnie śmieję ze przez moje zmienne nastroje on będzie krocej żyl
ale co ja poradzę że dos£ownie wszystko rownie dobrze może mnie doprowadzić do lez albo śmiechu
-
Ewelcia85 wrote:Ruchy dziecka to bardzo indywidualna sprawa
u mnie akurat w kazdej ciąży szybko czułam ale za to moja siostra pierwsze ruchy poczuła dopiero w 23tyg
Aaa i zapomniałam się pochwalić ze moja siostra tez jest w ciąży
tzn na razie pozytywny test a do lekarza idzie w przyszły poniedziałek
bardzo się cieszę bo bedziemy miały dzieciątka z tego samego rocznika
Moja siostra . Rodziła w sierpniu a ja za pół roku. Także bardzo zbliżony wiek.Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
Ja ruchy czuję ale jestem szczupla, mam problem zeby zlapac faldke tluszczu do zastrzyku. Ruchy czuje tylko pod reka jak usiade wygodnie na kanapie, spokojnie poczekam, i to czasem sie udaje wyczuc czasem nie i wtedy tez swiruje i mam zreabany dzien, wiec to zalezy jak nasza budowa ciala, jak lozysko i dzidzius ulozone. W ciagu dnia jak jestem aktywna to nic nie czuje. Wiec wiadomo fajnie maja te z nas co juz czuja ale mysle ze nie mozna dac sie zwariowac bo wszytkie argumenty przemawiaja za tym ze jest jeszcze czas na ruchy, wiec spokojnie.
-
baranosia wrote:Jutro mam wizytę. Ostatnie usg to było prenatalne, ciekawe czy jutro choć na chwilę da podejrzeć maluszka. To wizyty na nfz więc pewnie nie
1ekran, nic nie moglam zobaczyc :'(
A podobno tak fajnie fikal...
Ani jednego zdjecia nie dostalam , nicnic nic nic
12go ide do mojego gina z Mezem ale on to fajnie bo ma 2ekrany i my mozemy podpatrywac malego sobie, i co wizyte robi usg i zdjecie zawsze daje, taki fajny ginekolog...12/02/2019
SZYMEK
-
MałaMała, ja też byłam na NFZ na prenatalnych i normalnie widziałam, nawet na telewizorze co najmniej 30 cali, co wisiał może z metr od leżanki
A zdjęć chyba 7 mam
To zależy od miejsca, a nie, że na NFZ. Ginekolog też był super. Także nie można wrzucać do jednego wora wszystkiego co na NFZ
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
Jonesey wrote:dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa pocieszenia naprawdę podnioslyscie mnie na duchu
:*
Kochana ja w pierwszej ciąży ważyłam 46kg z tego co pamiętam i ruchy pierwsze miałam dopiero w 21 tygJonesey, Ewelcia85 lubią tę wiadomość