Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
MonisiaK wrote:Hej,
my wczoraj byliśmy na rowerach i na wesołym miasteczku. Wstawiłam foto na fb, ale nie wiele fejsbukowych znajomych wie o ciąży, ale jedna koleżanka aż napisała, czy się nie boje jeździć rowerem... Z córką też jeździłam do 6 czy 7 miesiąca...Ale kondycja kwiczy. Normalnie zadyszka jak stara babcia...
Miałam wstawić foto mojego brzuszka, ale zapomniałam zrobić...
Co do mdłości i wymiotów - mam konkretne produkty "zakazane", których mój dzieć nie akceptuje, ale i tak w ten weekend z rana dwa razy wymiotowałam, raz samą herbatą, za drugim razem zjadłam produkt "zakazany" z nadzieją, że może przeszło... Nie przeszłoCo do spania to na razie nie narzekam raz na jakiś czas łapie mnie zespol niespokojnych nog i wtedy kilka godzin spaceru po mieszkaniu w nocy
ale od kiedy mała przesypia całe noce to raczej spie grzecznie i budze się tylko sryljon razy na siku
-
Straciatellaa wrote:To już indywidualna sprawa, kto co zrobi
Napisałam tylko co mi lekarz powiedział i jak dziewczyny piszą, nie tylko mi
W Holandii jeżdżą całą ciążę, ale też myślę że u nich to inaczej. Wszędzie drogi rowerowe, jest jakoś bezpieczniej
Ludzie bardzo uważają na rowerzystów, a u nas wręcz odwrotnie.
Mi lekarz nie zabronil jeździc
-
Jeśli chodzi o spanie to masakra. Wstałam niedawno. Koło 11. No nie moge sie podnieść z łóżka! Najgorzej jak mi sie w nocy sikać chce. 3 razy! Idę do ubikcji jak nieprzytomna!
A my jutro wizyta na 17.
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Ja raczej nie mam wielkiego problemu ze spaniem, chociaż zazwyczaj zasypiam po 24. W nocy czasem 2 razy idę siku, ale zdarza się, że w ogóle nie wstaję. Różnie mam. Za to w dzień średnio co pół godziny chodzę.
-
nick nieaktualnyDziewczyny jak wygląda kwestia porodu ze strony formalnej? Tzn. czy muszę iść na jakąś wizytę do szpitala, który wybiorę? Czy muszę mieć jakieś skierowanie od mojego lekarza? Co jeśli chodzę na wizyty prywatne, a chcę rodzić na NFZ?
Jonesey lubi tę wiadomość
-
Malami doświadczenia w tym nie mam, ale tak na chłopski rozum możesz urodzić gdzie chcesz
Nie musisz wcześniej tam być czy mieć jakiekolwiek skierowanie. No chyba, że są wskazania do cc, ale z tym to w ogóle nie wiem jak jest. Zazwyczaj można pójść zwiedzić szpital, ale tylko po to, aby się oswoić z miejscem
A to, że chodzisz na wizyty prywatne nie ma zupełnie znaczenia przy porodzie. Musisz mieć po prostu kartę ciąży i wszystkie dokumenty potrzebne do przyjęcia i tyle
-
Dziewczyny załamałam się mój mąż poszedł dziś do lekarza bo coś go od soboty pobolewało go gardło i okazało się że ma paciorkowca na gardle... Tak strasznie się boję że mogłam się zarazić od niego tym bardziej że się kochaliśmy
Wyć mi się chce...🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Straciatellaa wrote:paciorkowiec, czyli angina ta?. Nie przejmuj się na zapas, to jak każda inna choroba. Można się zarazić, ale nie trzeba. Ja miałam kilka dobrych razy, a nikt się ode mnie nie zaraził. Ani małż, ani dzieci.🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualny
-
Witam się po weekendzie.
Przez chwilę miałam problem ze snem, ale już minęło. Mąż wstaje przed 6, a mi później się się super i wydaje około 9.
Fajnie, że macie siłę jeździć na rowerze. Ja nawet jak pójdę po zakupy to się zaspie jak parowóz. -
Ja w ogóle nie mam problemów ze snem, dalej padam jak mucha czasem chwile po 22
Ale jak nie pośpię wystarczającej liczby godzin to już dzień z dupy, zwłaszcza, że mój kropek nie toleruje kawy z mlekiem...
Mi ani w tej, ani w poprzedniej ciąży nic lekarz o rowerze nie mówił, ale sobie daruje bo na prawdę walczyłam o przetrwanie wczoraj... -
Ja dzisiaj robiłam badania morfologię i mocz, wyniki chyba ok. W srode mam wizytę u ginekologa, nie mogę się już doczekać. Połówkowe 25 września
Chcę zapytać w środę gina o płeć, ciekawe czy coś powie. Jak nie to pewnie 25 września się dowiem
Jeżeli chodzi o wysypianie się to nie mam problemów. Tylko na początku ciąży wstawałam bardzo wczęsnie ok 5. Teraz wysypiam się. Jedyny problem to częste oddawanie moczu przed spaniemZanim zasnę to czasami 4 razy jestem w toalecie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 15:29
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja mam 18.09 i już przebieram nogami
niestety na nfz więc pewnie niewiele zobaczę i zdjęć będzie mało
ale może wyproszę jakąś fotę na pamiątkę. W sensie całego malucha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 16:57
Jonesey lubi tę wiadomość
-
Ja na usg zapisuje się dopiero pod koniec miesiąca. Kropek był na początku mniejszy o tydzień, więc lepiej w tej końcowej granicy pójść tak lekarz radził.
Ale 18 mam wizytę u mojego ginka, więc mam nadzieje, że podejrzymy maluchaReni, Jonesey lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie, anginą męża mam się nie przejmować na zapas bo to jest 2 trymestr i jest już bezpieczniej
na wizycie byłam niestety sama bo mąż się leczy ale za to Pani Doktor pozwoliła mi nagrać całe USG na felefonie więc mąż zachwycony
I już wiem że na 99% będzie dziewczynka, czyli moje przeczucie się sprawdziło
A tu zdjęcie stopy naszej księżniczki Helenki, tak się wierciła że nie udało się ładnego zdjęcia buźki zrobić
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/19ffbd220cb3.jpg
Kropeczka85, Jonesey, Ewelcia85, malami91, Straciatellaa, magdaaa88, Pepper, Nadzieja22, kjt91, Black_Lilith, empiq, SiSi111, MałaMała, -Mamunia-, Pau.Em, bumbum, Dorota3, Papapatka, MonisiaK, Grzechotka2 lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza