X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia biedaku ty nasz ;) odbijesz po ciąży :-D Mi mąż tak powtarza jak patrze na 25l wina porzeczkowego , które zrobił :-D

baranosia lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się marzy nutella :-) Naleśniki z nutellą najlepiej.

Czy Wam też jest tak strasznie zimno cały czas? Mnie co chwila telepie, nawet w domu... Aż się zaczynam zastanawiać czy to nie jakieś przeziębienie, ale nic mi nie jest więcej.

Ja mam pierwsze połówkowe za tydzień - 3.10. Pierwsze, bo mam je u bardzo dobrego lekarza na NFZ, ale... On nie przyjmuje z partnerem, nie widać też u niego ekranu, pewnie nie da zdjęcia żadnego. Mąż trochę smutny, bo liczył, że zobaczy synka, więc idziemy też na drugie połówkowe do lekarza, u którego robiliśmy wszystkie ważne USG w pierwszej ciąży - ma certyfikat, a co najważniejsze na pewni nam nagra na płytę filmik 3D. Więc pierwsza wizyta dla spokoju, druga dla przyjemności :-)
    Zastanawiam się czy na tę drugą nie zabrać synka, czy raczej się wynudzi?

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo. Normalnie rzadko jem słodycze a teraz codziennie jak nie Pawełek to ciasto a przed chwilą czekolada :).

Ps. Jutro o 19:30 idziemy podejrzeć Małgosie; )

Ewelcia85, KaroKaro, MałaMała lubią tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś miałam spotkanie ze słodyczami pierwszego stopnia i chyba przesadziłam bo mnie teraz mdli, ale nie mogłam się powstrzymać :D

Pepper, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    A mi się marzy nutella :-) Naleśniki z nutellą najlepiej.

Czy Wam też jest tak strasznie zimno cały czas? Mnie co chwila telepie, nawet w domu... Aż się zaczynam zastanawiać czy to nie jakieś przeziębienie, ale nic mi nie jest więcej.

Ja mam pierwsze połówkowe za tydzień - 3.10. Pierwsze, bo mam je u bardzo dobrego lekarza na NFZ, ale... On nie przyjmuje z partnerem, nie widać też u niego ekranu, pewnie nie da zdjęcia żadnego. Mąż trochę smutny, bo liczył, że zobaczy synka, więc idziemy też na drugie połówkowe do lekarza, u którego robiliśmy wszystkie ważne USG w pierwszej ciąży - ma certyfikat, a co najważniejsze na pewni nam nagra na płytę filmik 3D. Więc pierwsza wizyta dla spokoju, druga dla przyjemności :-)
    Zastanawiam się czy na tę drugą nie zabrać synka, czy raczej się wynudzi?

Mój smyk nie wytrzymał ale on ma 2 lata, twój starszy to może to zainteresuje.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją córkę kiedyś wzięłam na usg. I to był pierwszy i ostatni raz ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie wzięła. Nic nie zrozumie zaraz się znudzi i mąż nie poogląda maleństwa

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba macie rację, synek zobaczy filmik w domu na spokojnie :-) Przypuszczam, że i tak bardziej by go te wszystkie guziczki interesowały niż sam obraz. Na ostatnie USG, to w 30 tygodniu, chciałabym z kolei zabrać mamę.

A w ogóle to dzień dobry! W Warszawie rano na termometrze 3 stopnie...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Chyba macie rację, synek zobaczy filmik w domu na spokojnie :-) Przypuszczam, że i tak bardziej by go te wszystkie guziczki interesowały niż sam obraz. Na ostatnie USG, to w 30 tygodniu, chciałabym z kolei zabrać mamę.

A w ogóle to dzień dobry! W Warszawie rano na termometrze 3 stopnie...

Moja córka była z nami i była zachwycona przede wszystkim jak lekarz dał jej posłuchać bicia serca siostry

Black_Lilith lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lubuskim -2'C o 6rano :-O
    Dziewczyny na 11:00 mam polowkowe, prosze o kciuki ;)
    Kto tez wizytuje?? :)

KaroKaro, Papapatka, Black_Lilith, ej_est, baranosia, Grzechotka2, Jonesey, bumbum, Dorota3, Lutyska, MonisiaK, artemida27, Ewelcia85, Reni, magdaaa88 lubią tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka jest na każdym USG, bo albo będzie ona i mąż, albo żadne z nich. Gdybym miala ją z kimś zostawić to bym sie nie zastanawiała ani sekundy. A tak dostaje na czas badania lizaka i zajmuje się lizakiem. Smieje się zawsze, że doktor będzie jej sie kojarzył z cukrem, bo słodycze je tylko u niego w gabinecie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 09:17

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    W lubuskim -2'C o 6rano :-O
    Dziewczyny na 11:00 mam polowkowe, prosze o kciuki ;)
    Kto tez wizytuje?? :)

Kciukam :*

MałaMała lubi tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam nie pamietam, ale któraś z was pisała chyba ostatnio o jakimś leku na katar bezpiecznym w ciąży? Mogę prosić o przypomnienie?

Muszę wysłać męża do apteki bo moje przeziębienie nie przechodzi jest coraz gorzej.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Dziewczyny przepraszam nie pamietam, ale któraś z was pisała chyba ostatnio o jakimś leku na katar bezpiecznym w ciąży? Mogę prosić o przypomnienie?

Muszę wysłać męża do apteki bo moje przeziębienie nie przechodzi jest coraz gorzej.

Nie wiem czy to ja pisałam, ale na pewno bezpieczny jest Prenatal Katar:

https://www.doz.pl/apteka/p66749-Prenalen_Katar_spray_do_nosa_dla_kobiet_w_ciazy_20_ml

• bumbum Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Ja tak samo. Normalnie rzadko jem słodycze a teraz codziennie jak nie Pawełek to ciasto a przed chwilą czekolada :).

Ps. Jutro o 19:30 idziemy podejrzeć Małgosie; )

A w Pawełku jest alkohol :p
    Jeśli chodzi o mnie to 1 trymestr słodycze mogłyby nie istnieć a teraz oj ciężko. Najbardziej lubię żelki, ale obiecałam sobie, że będę ograniczać na rzecz domowego ciasta :) Mamy dużo włoskich orzechów, więc coś w weekend ukręcę :D

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na polowkowe wzielam starszą córkę, mlodsza rozniosła by gabinet :-P usłyszała bicie serca a jak gin powiedział że chłopak to mało nie zaczęła piszczec z radosci

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne słońce dziś :). Temperatura pewnie nie jest tak optymistyczna, no ale w końcu oficjalnie mamy jesień :). Czas ruszać na spacer :).

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuje zabrać córkę na połówkowe. Codziennie całuje brzuszek i gada do niego, pyta kiedy się w końcu urodzi i głaszcze także myślę, że jak dzidziuś będzie dla niej prawie "namacalny" to w ogóle będzie szczęśliwa :)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • paprot.ka Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny, to wasze bąble jakoś bardziej reagują na wieść o zostaniu bratem/siostrą. mój nie za bardzo kuma, o co chodzi, a na pytania dziadków czy wolałby siostrzyczkę czy braciszka, odpowiadał jakiś czas "CIASTECZKO" :D :D :D a teraz tylko ciągle pyta czy wyszedł mi już dzidziuś, bo mu powiedziałam, że nie mogę go nosić na rękach i musi uważać na mój brzuch, bo mam w nim dzidziusia i musimy poczekać aż wyjdzie. więc jak chce, żebym go podniosła po coś, to pyta czy już wyszedł :P

Jonesey, artemida27, Dorota3, Reni lubią tę wiadomość

9f7j2n0alxnirebz.png
    yuudsek2vq53xpo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 16:01

paprot.ka lubi tę wiadomość

‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ