Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
A mi się marzy nutella
Naleśniki z nutellą najlepiej.
Czy Wam też jest tak strasznie zimno cały czas? Mnie co chwila telepie, nawet w domu... Aż się zaczynam zastanawiać czy to nie jakieś przeziębienie, ale nic mi nie jest więcej.
Ja mam pierwsze połówkowe za tydzień - 3.10. Pierwsze, bo mam je u bardzo dobrego lekarza na NFZ, ale... On nie przyjmuje z partnerem, nie widać też u niego ekranu, pewnie nie da zdjęcia żadnego. Mąż trochę smutny, bo liczył, że zobaczy synka, więc idziemy też na drugie połówkowe do lekarza, u którego robiliśmy wszystkie ważne USG w pierwszej ciąży - ma certyfikat, a co najważniejsze na pewni nam nagra na płytę filmik 3D. Więc pierwsza wizyta dla spokoju, druga dla przyjemności
Zastanawiam się czy na tę drugą nie zabrać synka, czy raczej się wynudzi? -
Ja też dziś miałam spotkanie ze słodyczami pierwszego stopnia i chyba przesadziłam bo mnie teraz mdli, ale nie mogłam się powstrzymać
Pepper, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Black_Lilith wrote:A mi się marzy nutella
Naleśniki z nutellą najlepiej.
Czy Wam też jest tak strasznie zimno cały czas? Mnie co chwila telepie, nawet w domu... Aż się zaczynam zastanawiać czy to nie jakieś przeziębienie, ale nic mi nie jest więcej.
Ja mam pierwsze połówkowe za tydzień - 3.10. Pierwsze, bo mam je u bardzo dobrego lekarza na NFZ, ale... On nie przyjmuje z partnerem, nie widać też u niego ekranu, pewnie nie da zdjęcia żadnego. Mąż trochę smutny, bo liczył, że zobaczy synka, więc idziemy też na drugie połówkowe do lekarza, u którego robiliśmy wszystkie ważne USG w pierwszej ciąży - ma certyfikat, a co najważniejsze na pewni nam nagra na płytę filmik 3D. Więc pierwsza wizyta dla spokoju, druga dla przyjemności
Zastanawiam się czy na tę drugą nie zabrać synka, czy raczej się wynudzi?
Mój smyk nie wytrzymał ale on ma 2 lata, twój starszy to może to zainteresuje. -
Chyba macie rację, synek zobaczy filmik w domu na spokojnie
Przypuszczam, że i tak bardziej by go te wszystkie guziczki interesowały niż sam obraz. Na ostatnie USG, to w 30 tygodniu, chciałabym z kolei zabrać mamę.
A w ogóle to dzień dobry! W Warszawie rano na termometrze 3 stopnie... -
Black_Lilith wrote:Chyba macie rację, synek zobaczy filmik w domu na spokojnie
Przypuszczam, że i tak bardziej by go te wszystkie guziczki interesowały niż sam obraz. Na ostatnie USG, to w 30 tygodniu, chciałabym z kolei zabrać mamę.
A w ogóle to dzień dobry! W Warszawie rano na termometrze 3 stopnie...
Moja córka była z nami i była zachwycona przede wszystkim jak lekarz dał jej posłuchać bicia serca siostryBlack_Lilith lubi tę wiadomość
-
W lubuskim -2'C o 6rano
Dziewczyny na 11:00 mam polowkowe, prosze o kciuki
Kto tez wizytuje??KaroKaro, Papapatka, Black_Lilith, ej_est, baranosia, Grzechotka2, Jonesey, bumbum, Dorota3, Lutyska, MonisiaK, artemida27, Ewelcia85, Reni, magdaaa88 lubią tę wiadomość
12/02/2019
SZYMEK
-
Moja córka jest na każdym USG, bo albo będzie ona i mąż, albo żadne z nich. Gdybym miala ją z kimś zostawić to bym sie nie zastanawiała ani sekundy. A tak dostaje na czas badania lizaka i zajmuje się lizakiem. Smieje się zawsze, że doktor będzie jej sie kojarzył z cukrem, bo słodycze je tylko u niego w gabinecie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 09:17
-
nick nieaktualny
-
ej_est wrote:Dziewczyny przepraszam nie pamietam, ale któraś z was pisała chyba ostatnio o jakimś leku na katar bezpiecznym w ciąży? Mogę prosić o przypomnienie?
Muszę wysłać męża do apteki bo moje przeziębienie nie przechodzi jest coraz gorzej.
Nie wiem czy to ja pisałam, ale na pewno bezpieczny jest Prenatal Katar:
https://www.doz.pl/apteka/p66749-Prenalen_Katar_spray_do_nosa_dla_kobiet_w_ciazy_20_ml
-
Pepper wrote:Ja tak samo. Normalnie rzadko jem słodycze a teraz codziennie jak nie Pawełek to ciasto a przed chwilą czekolada
.
Ps. Jutro o 19:30 idziemy podejrzeć Małgosie; )
A w Pawełku jest alkohol :p
Jeśli chodzi o mnie to 1 trymestr słodycze mogłyby nie istnieć a teraz oj ciężko. Najbardziej lubię żelki, ale obiecałam sobie, że będę ograniczać na rzecz domowego ciastaMamy dużo włoskich orzechów, więc coś w weekend ukręcę
-
nick nieaktualny
-
oj dziewczyny, to wasze bąble jakoś bardziej reagują na wieść o zostaniu bratem/siostrą. mój nie za bardzo kuma, o co chodzi, a na pytania dziadków czy wolałby siostrzyczkę czy braciszka, odpowiadał jakiś czas "CIASTECZKO"
a teraz tylko ciągle pyta czy wyszedł mi już dzidziuś, bo mu powiedziałam, że nie mogę go nosić na rękach i musi uważać na mój brzuch, bo mam w nim dzidziusia i musimy poczekać aż wyjdzie. więc jak chce, żebym go podniosła po coś, to pyta czy już wyszedł
Jonesey, artemida27, Dorota3, Reni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny