X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia biedaku ty nasz ;) odbijesz po ciąży :-D Mi mąż tak powtarza jak patrze na 25l wina porzeczkowego , które zrobił :-D

baranosia lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się marzy nutella :-) Naleśniki z nutellą najlepiej.

Czy Wam też jest tak strasznie zimno cały czas? Mnie co chwila telepie, nawet w domu... Aż się zaczynam zastanawiać czy to nie jakieś przeziębienie, ale nic mi nie jest więcej.

Ja mam pierwsze połówkowe za tydzień - 3.10. Pierwsze, bo mam je u bardzo dobrego lekarza na NFZ, ale... On nie przyjmuje z partnerem, nie widać też u niego ekranu, pewnie nie da zdjęcia żadnego. Mąż trochę smutny, bo liczył, że zobaczy synka, więc idziemy też na drugie połówkowe do lekarza, u którego robiliśmy wszystkie ważne USG w pierwszej ciąży - ma certyfikat, a co najważniejsze na pewni nam nagra na płytę filmik 3D. Więc pierwsza wizyta dla spokoju, druga dla przyjemności :-)
    Zastanawiam się czy na tę drugą nie zabrać synka, czy raczej się wynudzi?

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo. Normalnie rzadko jem słodycze a teraz codziennie jak nie Pawełek to ciasto a przed chwilą czekolada :).

Ps. Jutro o 19:30 idziemy podejrzeć Małgosie; )

Ewelcia85, KaroKaro, MałaMała lubią tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś miałam spotkanie ze słodyczami pierwszego stopnia i chyba przesadziłam bo mnie teraz mdli, ale nie mogłam się powstrzymać :D

Pepper, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    A mi się marzy nutella :-) Naleśniki z nutellą najlepiej.

Czy Wam też jest tak strasznie zimno cały czas? Mnie co chwila telepie, nawet w domu... Aż się zaczynam zastanawiać czy to nie jakieś przeziębienie, ale nic mi nie jest więcej.

Ja mam pierwsze połówkowe za tydzień - 3.10. Pierwsze, bo mam je u bardzo dobrego lekarza na NFZ, ale... On nie przyjmuje z partnerem, nie widać też u niego ekranu, pewnie nie da zdjęcia żadnego. Mąż trochę smutny, bo liczył, że zobaczy synka, więc idziemy też na drugie połówkowe do lekarza, u którego robiliśmy wszystkie ważne USG w pierwszej ciąży - ma certyfikat, a co najważniejsze na pewni nam nagra na płytę filmik 3D. Więc pierwsza wizyta dla spokoju, druga dla przyjemności :-)
    Zastanawiam się czy na tę drugą nie zabrać synka, czy raczej się wynudzi?

Mój smyk nie wytrzymał ale on ma 2 lata, twój starszy to może to zainteresuje.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją córkę kiedyś wzięłam na usg. I to był pierwszy i ostatni raz ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie wzięła. Nic nie zrozumie zaraz się znudzi i mąż nie poogląda maleństwa

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba macie rację, synek zobaczy filmik w domu na spokojnie :-) Przypuszczam, że i tak bardziej by go te wszystkie guziczki interesowały niż sam obraz. Na ostatnie USG, to w 30 tygodniu, chciałabym z kolei zabrać mamę.

A w ogóle to dzień dobry! W Warszawie rano na termometrze 3 stopnie...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Chyba macie rację, synek zobaczy filmik w domu na spokojnie :-) Przypuszczam, że i tak bardziej by go te wszystkie guziczki interesowały niż sam obraz. Na ostatnie USG, to w 30 tygodniu, chciałabym z kolei zabrać mamę.

A w ogóle to dzień dobry! W Warszawie rano na termometrze 3 stopnie...

Moja córka była z nami i była zachwycona przede wszystkim jak lekarz dał jej posłuchać bicia serca siostry

Black_Lilith lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lubuskim -2'C o 6rano :-O
    Dziewczyny na 11:00 mam polowkowe, prosze o kciuki ;)
    Kto tez wizytuje?? :)

KaroKaro, Papapatka, Black_Lilith, ej_est, baranosia, Grzechotka2, Jonesey, bumbum, Dorota3, Lutyska, MonisiaK, artemida27, Ewelcia85, Reni, magdaaa88 lubią tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka jest na każdym USG, bo albo będzie ona i mąż, albo żadne z nich. Gdybym miala ją z kimś zostawić to bym sie nie zastanawiała ani sekundy. A tak dostaje na czas badania lizaka i zajmuje się lizakiem. Smieje się zawsze, że doktor będzie jej sie kojarzył z cukrem, bo słodycze je tylko u niego w gabinecie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 09:17

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    W lubuskim -2'C o 6rano :-O
    Dziewczyny na 11:00 mam polowkowe, prosze o kciuki ;)
    Kto tez wizytuje?? :)

Kciukam :*

MałaMała lubi tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam nie pamietam, ale któraś z was pisała chyba ostatnio o jakimś leku na katar bezpiecznym w ciąży? Mogę prosić o przypomnienie?

Muszę wysłać męża do apteki bo moje przeziębienie nie przechodzi jest coraz gorzej.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Dziewczyny przepraszam nie pamietam, ale któraś z was pisała chyba ostatnio o jakimś leku na katar bezpiecznym w ciąży? Mogę prosić o przypomnienie?

Muszę wysłać męża do apteki bo moje przeziębienie nie przechodzi jest coraz gorzej.

Nie wiem czy to ja pisałam, ale na pewno bezpieczny jest Prenatal Katar:

https://www.doz.pl/apteka/p66749-Prenalen_Katar_spray_do_nosa_dla_kobiet_w_ciazy_20_ml

• bumbum Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Ja tak samo. Normalnie rzadko jem słodycze a teraz codziennie jak nie Pawełek to ciasto a przed chwilą czekolada :).

Ps. Jutro o 19:30 idziemy podejrzeć Małgosie; )

A w Pawełku jest alkohol :p
    Jeśli chodzi o mnie to 1 trymestr słodycze mogłyby nie istnieć a teraz oj ciężko. Najbardziej lubię żelki, ale obiecałam sobie, że będę ograniczać na rzecz domowego ciasta :) Mamy dużo włoskich orzechów, więc coś w weekend ukręcę :D

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na polowkowe wzielam starszą córkę, mlodsza rozniosła by gabinet :-P usłyszała bicie serca a jak gin powiedział że chłopak to mało nie zaczęła piszczec z radosci

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne słońce dziś :). Temperatura pewnie nie jest tak optymistyczna, no ale w końcu oficjalnie mamy jesień :). Czas ruszać na spacer :).

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuje zabrać córkę na połówkowe. Codziennie całuje brzuszek i gada do niego, pyta kiedy się w końcu urodzi i głaszcze także myślę, że jak dzidziuś będzie dla niej prawie "namacalny" to w ogóle będzie szczęśliwa :)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • paprot.ka Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny, to wasze bąble jakoś bardziej reagują na wieść o zostaniu bratem/siostrą. mój nie za bardzo kuma, o co chodzi, a na pytania dziadków czy wolałby siostrzyczkę czy braciszka, odpowiadał jakiś czas "CIASTECZKO" :D :D :D a teraz tylko ciągle pyta czy wyszedł mi już dzidziuś, bo mu powiedziałam, że nie mogę go nosić na rękach i musi uważać na mój brzuch, bo mam w nim dzidziusia i musimy poczekać aż wyjdzie. więc jak chce, żebym go podniosła po coś, to pyta czy już wyszedł :P

Jonesey, artemida27, Dorota3, Reni lubią tę wiadomość

9f7j2n0alxnirebz.png
    yuudsek2vq53xpo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 16:01

paprot.ka lubi tę wiadomość

‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ