Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
witam sie w 23 tygodniu!
Paprotka rozwalila mnnie odpowiedz Twojego synka hahahah
co do slodyczy to ja od samego poczatku ciazy mam takie ciagoty... nie ma dnia bez slodkiego niestetyi dzisiaj na wadze juz +4kg takze efekty widac niestety
i od kilku dni mam taaaaaka zgaaageeeewczoraj to rennie jadlam jak cukierki eh no moze bez przesady ale ze 4 zjadlam i na chwile tylko pomagalo
smialam sie do meza, ze bedziemy miec wlochate dziecko pewnie -
nick nieaktualny
-
Oj mnie w poprzedniej też męczyła i to tak że wolałam wymioty
a syn włosków ledwo ledwo.
Moj 2 latek, wie że jest Didi w brzuszku, chce się przytulać, karmić brzuszek, słucha czy dzidzi coś mówi, jak mówię że nie może mnie kopać to odpowiada że Didi
i pokazuje na brzuch itp. Ale też nie kuma że na świecie pojawi się braciszek. To taka abstrakcja dla dzieci.
Macie może do polecenia jakies ksiazeczki o pojawieniu się rodzeństwa? -
nick nieaktualnyJa 2 razy wzięłam małą na usg i to był zły pomysł
ale nie miała z kim zostać i musiałam. Masakra. Nigdy więcej. Na polowkowe idę z mężem a córka zostanie z moimi rodzicami.
Zgaga mnie męczy, ale raz na jakiś czas.
W ciąży ż córka miałam okropna zgage,A ona urodziła się i nie miała wcale jakoś dużo włosów :p także to trochę bajka:p
Co do książek to moja mama wyczaila gdzieś "Basia i maly braciszek"czy jakoś tak i ma córka dostać na urodziny ta książkę i jeszcze kilka ż tej serii. Będziemy czytać i dopiero będę mogła powiedzieć czy się podoba -
paprot.ka wrote:ja zamówiłam właśnie "kicia kocia ma braciszka nunusia", bo mój syn uwielbia tę serię. ale dopiero dzisiaj odbieram... planuję jeszcze kupić "franklin czeka na siostrzyczkę", jest jeszcze "Basia i nowy braciszek"
Też to wczoraj zamówiłamUwielbiamy Kicię Kocię. Jest jeszcze kilka takich książeczek - "Czekamy na dzidziusia" z tej serii obrazkowej, "Będę mieć rodzeństwo" z serii To nic strasznego. Te akurat mamy i są fajne.
Mój synek jest bardzo podekscytowany braciszkiem, tylko chyba nie wie, że z takim niemowlakiem nie będzie mógł się pobawić na początku. Cokolwiek planujemy to pyta, czy z braciszkiem. Wczoraj zapytał czy jak się braciszek urodzi to kupimy im łóżko piętrowe
A nasz hit, jeżeli chodzi o pytania - synek pyta czy jak braciszek się urodzi to będę miała po nim dziurę w brzuchu
Co do zgagi - miałam okropną w ciąży z synem i teraz też miewam. Młody był do zeszłego roku praktycznie łysy ;-PJonesey lubi tę wiadomość
-
Black_Lilith wrote:Też to wczoraj zamówiłam
Uwielbiamy Kicię Kocię. Jest jeszcze kilka takich książeczek - "Czekamy na dzidziusia" z tej serii obrazkowej, "Będę mieć rodzeństwo" z serii To nic strasznego. Te akurat mamy i są fajne.
Mój synek jest bardzo podekscytowany braciszkiem, tylko chyba nie wie, że z takim niemowlakiem nie będzie mógł się pobawić na początku. Cokolwiek planujemy to pyta, czy z braciszkiem. Wczoraj zapytał czy jak się braciszek urodzi to kupimy im łóżko piętrowe
A nasz hit, jeżeli chodzi o pytania - synek pyta czy jak braciszek się urodzi to będę miała po nim dziurę w brzuchu
Co do zgagi - miałam okropną w ciąży z synem i teraz też miewam. Młody był do zeszłego roku praktycznie łysy ;-P
jak juz wspomnialas o tych wloskach to cie spytam od razu!moj siostrzeniec tez byl bardzo dlugo praktycznie lysy, od poczatku ledwo mu te wlosy szly i teraz ma juz skonczone 3 latka i liche ma te wlosy, duzo wiecej niz wczesniej no ale jednak czlowiek by sie spodziewal juz burzy wlosow w tym wieku
nigdy tego siostrze nie powiedzialam, ale czasami sie martwilam czy to jest normalne ze on tak dlugo jest lysy?czy ty np robilas jakies badania synkowi dlaczego mu tak slabo wlosy ida?
-
Wydaje mi się że to kwestia genetyczna. Żadne podcinanie itp jak to fryzjerzy czesto nakrecaja że obetniesz to będą grube i ładne włosy.
Dzieci ze strony mojego męża prawie łyse do 3rz a moja dwulatka ma krecone loki jak się rozczesze na mokro do łopatek.
Więc myślę że nie ma sie czym przejmować, zaczelabym się martwić gdyby byly i zaczęły wypadac.Jonesey lubi tę wiadomość
25.01.2019 cc
-
Juz po
Bedzie na 200% SYNEK SZYMEK
Pokazal co trzebadostalam tylko skierowanie za 2tyg na patologie ciazy bo podobno malutki jest... jak na 21tydzien... ale powiedziala ze niekore dzieci sa mniejszych gabarytow a niektore wieksze sie rodza
wiec strachu nie ma... po prostu tamten doktor na patologii ma sprawdzic czy jest ok..
2tyg temu wazyl 211g teraz 260g po 2tyg... troche sie martwie ...
Black_Lilith, ej_est, Ewelcia85, artemida27, Jonesey, Pau.Em, empiq, Dorota3, Grzechotka2, baranosia, Pepper, MonisiaK, Kropeczka85, Nadzieja22, magdaaa88 lubią tę wiadomość
12/02/2019
SZYMEK
-
Jonesey wrote:jak juz wspomnialas o tych wloskach to cie spytam od razu!
moj siostrzeniec tez byl bardzo dlugo praktycznie lysy, od poczatku ledwo mu te wlosy szly i teraz ma juz skonczone 3 latka i liche ma te wlosy, duzo wiecej niz wczesniej no ale jednak czlowiek by sie spodziewal juz burzy wlosow w tym wieku
nigdy tego siostrze nie powiedzialam, ale czasami sie martwilam czy to jest normalne ze on tak dlugo jest lysy?czy ty np robilas jakies badania synkowi dlaczego mu tak slabo wlosy ida?
To jest chyba genetyczne, ja też byłam do drugiego roku życia łysa. Nie martwiłabym się tym. Teraz mały ma dużo włosów, coraz więcej, chociaż fryzjera zaliczyliśmy dopiero raz. W sobotę wybieramy się po raz kolejny. Plusem małej ilości włosów jest to, że np. nie trzeba ich suszyć po myciu. Teraz zawsze po kąpieli idzie w ruch suszarka, bo poduszka by była cała mokra, wcześniej wystarczył ręcznik.Jonesey lubi tę wiadomość
-
MałaMała wrote:Juz po
Pokazal co trzebadostalam tylko skierowanie za 2tyg na patologie ciazy bo podobno malutki jest... jak na 21tydzien... ale powiedziala ze niekore dzieci sa mniejszych gabarytow a niektore wieksze sie rodza
wiec strachu nie ma... po prostu tamten doktor na patologii ma sprawdzic czy jest ok..
Mi ginekolog zalecił, przez to że starszy synek miał hipotrofię, łykanie teraz podwójnej ilości DHA od początku II trymestru. Spytaj o to lekarza, może też nie zaszkodzi połykać.
I gratuluję synkaMałaMała lubi tę wiadomość
-
Black_Lilith wrote:Mi ginekolog zalecił, przez to że starszy synek miał hipotrofię, łykanie teraz podwójnej ilości DHA od początku II trymestru. Spytaj o to lekarza, może też nie zaszkodzi połykać.
I gratuluję synka
A co daje te DHA ? Jakies uboczne dolegliwosci???bo jeszcze troche mam nudnosci nawet
12/02/2019
SZYMEK
-
MałaMała wrote:Juz po
nie martw sie na zapas!niektore dzieci po prostu sa drobniejsze, najwazniejsze ze wszystkie narzady sie rozwinely tak jak trzeba
a zapisalas sie juz do tego doktora na patologii?
MałaMała lubi tę wiadomość
-
DHA to kwasy tłuszczowe Omega 3. Ogólnie to jest zalecenie, że każda kobieta w ciąży powinna je suplementować - 500 mg dziennie, bo to jeden z ważniejszych składników odżywczych. Są w większości witamin ciążowych. Ja muszę łykać 1000 mg dziennie, więc kupiłam dodatkowo samo DHA.
-
MałaMała wrote:Foliowy bralam, ale dha nie kazal mi brac...
Tata moj byl wczesniakiem i lezal w inkubatorze miesiac a moj maz prawie 3mies i tez byl wczesniakiem... a faceci z nich na szkwał! Mozliwe ze to genetycznie...
A łykasz jakieś witaminy ciążowe?