Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja dziś mam połówkowe u mojego lekarza prowadzącego. Wcześniejsze robiliśmy u innego lekarza. Chciałam, żeby dwóch specjalistów niezależnie się przyjrzało maluszkowi
.
MałaMała, Ciążowa_Gapsy, nadia199191, Karola94c, Dorota3 lubią tę wiadomość
-
Jem sobie w nagrodę na śniadanie przygotowane wczoraj naleśniki czekoladowe z mascarpone i pokruszonymi herbatnikami, bo wróciłam z badania wymazu z pochwy (bakterie+mykologia). Piszę "w nagrodę", bo dla mnie takie badanie to zawsze przejście.
Chyba trauma z fotelem wywodzi się u mnie z pierwszego badania w życiu, w wieku lat 13, z absolutnie niedelikatną ginekolog (dziecięcą!). Od tego czasu mam w sobie dużo lęku przed fotelem, cytologię przeżywam jak dziewica, no i zastanawiam się, żebym nie zrobiła maluchowi krzywdy przy porodzie...
Trafiłam na cudowną położną, która powiedziała, że najważniejsze, to mieć dobrą położną przy porodzie, taką wtajemniczoną w nasze blokady związane z badaniem (a u niektórych przecież takie traumy przenoszą się i na sypialnię). Bo rzeczywiście atmosfera zaufania dużo zmienia przy tym niebolesnym przeciez badaniu palpacyjnym, a i wziernik jest do przeżycia. Wszystko jest w głowie... -
Witamy sie w 22tc
Wam tez czas tak zapierdziela? Za tydzień zaczynamy 6 mieisąc. Masakra!
U mnie mała lipa. Jak rwa kulszowa minęła tak wrócił ból barkuMam zwyrodnienie odcinka szyjnego kręgosłupa. Przed ciążą chodzilam na fizjo ale jak dowiedziałam sie o ciąży przerwałam i do tej pory był spokój ale znowu ból wraca. Czasem jest tak silny że ręką nie mogę ruszyć. Chyba wrócę na fizjo. W czwartek mam wizyte to zapytam lekarza.
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualnyWięc tak- jestem pozamykana na 4 spusty. Szew mnie nie ominie ale lekarz mówił że jak mam w weekend urodziny dziecka to co ja tu robię na oddziale jak mnie mogą nie wypuścić do soboty:)
W poniedziałek mam przyjechać ż samego rana, zrobią badania, usg, badania krwi i we wtorek szew na 99%, chyba że się stanie się cud i założą pessar. Także mogę robić wszystko, gość mówił że szyjka w bdb stanie, że on się nie boi o teraz, Ale bardziej za np 6-10 tyg. Że wtedy może polecieć szyjka. No teraz nic się nie będzie działo
Także w poniedziałek do szpitala na tydzień idęmalami91, baranosia, Mambella, bumbum, Black_Lilith, SiSi111, Lutyska, Jonesey, MonisiaK, Ewelcia85, Moniiiikaaaa, Straciatellaa, Nadzieja22, -Mamunia-, Dorota3, MałaMała, Kropeczka85 lubią tę wiadomość
-
Kciuki za wizyty, pau.em i fajnie że lekarz z ludzkim podejściem.
A co wpływa na skracanie się szyjki?
Ja ostatnio patrzyłam to z synem dzień przed porodem miałam 3cm! I może dlatego nie poszło naturalnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 11:26
-
Pau.Em dobrze że będziesz mogła spokojnie świętować z córeczka
skoro lekarz twierdzi, że szyjka w bdb stanie to może się do poniedziałku wydłuży trochę i założą jednak pessar, trzymam kciuki z całych sił!
Pau.Em lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKaroKaro wrote:Pau.Em dobrze że będziesz mogła spokojnie świętować z córeczka
skoro lekarz twierdzi, że szyjka w bdb stanie to może się do poniedziałku wydłuży trochę i założą jednak pessar, trzymam kciuki z całych sił!
-
Pau.Em, bardzo dobrze, świetnie trafiłaś, że tak się dostosowali.
Dziewczyny, w ten weekend są jakieś promocje Szaleństwo Zakupów stacjonarnie i on-line (5-7.10), np. Whisbear ma 25% rabatu na cały asortyment, kod rabatowy: SZ2018, obowiązuje: onlinePau.Em, Jonesey, Dorota3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPau.Em wrote:Pisalyscie kiedyś o jakimś żelu który ładnie radzi sobie z infekcjami pochwy, możecie przypomnieć? Pojadę do tego szpitala to wolę mieć żeby nic nie złapać, wiadomo, jak to czasem tam bywa.
Provag żelPau.Em, Dorota3 lubią tę wiadomość
-
Pau.Em świetny ludzki lekarz Ci się trafił
Co do promocji to w Rossmann będzie - 55% na kolorówkę od 09.10Dla dzieci wszystko, ale o sobie też warto pamiętać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 11:39
Pau.Em, MałaMała lubią tę wiadomość