X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:00

Dorota3, Ewelcia85, Jonesey, nadia199191, Karola94c lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki! Będzie dobrze, ja nie widzę innej opcji.

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam x2 :-)

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś mam połówkowe u mojego lekarza prowadzącego. Wcześniejsze robiliśmy u innego lekarza. Chciałam, żeby dwóch specjalistów niezależnie się przyjrzało maluszkowi :).

MałaMała, Ciążowa_Gapsy, nadia199191, Karola94c, Dorota3 lubią tę wiadomość

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em co chwilę odświeżam stronę, bo może już coś napisałaś.
    Papapatka kciuki zaciśnięte.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki zacisniete !!!
    :) niech Dzieciaczki rosna jak,na drozdzach :) !!!

malami91 lubi tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam, Pau.Em?

Wysłany: 2 października 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem sobie w nagrodę na śniadanie przygotowane wczoraj naleśniki czekoladowe z mascarpone i pokruszonymi herbatnikami, bo wróciłam z badania wymazu z pochwy (bakterie+mykologia). Piszę "w nagrodę", bo dla mnie takie badanie to zawsze przejście.
    Chyba trauma z fotelem wywodzi się u mnie z pierwszego badania w życiu, w wieku lat 13, z absolutnie niedelikatną ginekolog (dziecięcą!). Od tego czasu mam w sobie dużo lęku przed fotelem, cytologię przeżywam jak dziewica, no i zastanawiam się, żebym nie zrobiła maluchowi krzywdy przy porodzie...

Trafiłam na cudowną położną, która powiedziała, że najważniejsze, to mieć dobrą położną przy porodzie, taką wtajemniczoną w nasze blokady związane z badaniem (a u niektórych przecież takie traumy przenoszą się i na sypialnię). Bo rzeczywiście atmosfera zaufania dużo zmienia przy tym niebolesnym przeciez badaniu palpacyjnym, a i wziernik jest do przeżycia. Wszystko jest w głowie...

Wysłany: 2 października 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota3, tak mi przykro!

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w 22tc :)
    Wam tez czas tak zapierdziela? Za tydzień zaczynamy 6 mieisąc. Masakra!
    U mnie mała lipa. Jak rwa kulszowa minęła tak wrócił ból barku :( Mam zwyrodnienie odcinka szyjnego kręgosłupa. Przed ciążą chodzilam na fizjo ale jak dowiedziałam sie o ciąży przerwałam i do tej pory był spokój ale znowu ból wraca. Czasem jest tak silny że ręką nie mogę ruszyć. Chyba wrócę na fizjo. W czwartek mam wizyte to zapytam lekarza.

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kciuki ! czekamy na same dobre informacje ! :)

malami91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc tak- jestem pozamykana na 4 spusty. Szew mnie nie ominie ale lekarz mówił że jak mam w weekend urodziny dziecka to co ja tu robię na oddziale jak mnie mogą nie wypuścić do soboty:)
    W poniedziałek mam przyjechać ż samego rana, zrobią badania, usg, badania krwi i we wtorek szew na 99%, chyba że się stanie się cud i założą pessar. Także mogę robić wszystko, gość mówił że szyjka w bdb stanie, że on się nie boi o teraz, Ale bardziej za np 6-10 tyg. Że wtedy może polecieć szyjka. No teraz nic się nie będzie działo :)
    Także w poniedziałek do szpitala na tydzień idę :)

malami91, baranosia, Mambella, bumbum, Black_Lilith, SiSi111, Lutyska, Jonesey, MonisiaK, Ewelcia85, Moniiiikaaaa, Straciatellaa, Nadzieja22, -Mamunia-, Dorota3, MałaMała, Kropeczka85 lubią tę wiadomość

• Mambella Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty, pau.em i fajnie że lekarz z ludzkim podejściem.
    A co wpływa na skracanie się szyjki?

Ja ostatnio patrzyłam to z synem dzień przed porodem miałam 3cm! I może dlatego nie poszło naturalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 11:26

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em dobrze że będziesz mogła spokojnie świętować z córeczka :) skoro lekarz twierdzi, że szyjka w bdb stanie to może się do poniedziałku wydłuży trochę i założą jednak pessar, trzymam kciuki z całych sił!

Pau.Em lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalyscie kiedyś o jakimś żelu który ładnie radzi sobie z infekcjami pochwy, możecie przypomnieć? Pojadę do tego szpitala to wolę mieć żeby nic nie złapać, wiadomo, jak to czasem tam bywa.

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.em jak trzeba to trzeba, wazne ze problem nie jest zbagatelizowany no i ze możesz wrocic w poniedzialek i zrobic na spokojnie urodzinki córce

Pau.Em lubi tę wiadomość

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Pau.Em dobrze że będziesz mogła spokojnie świętować z córeczka :) skoro lekarz twierdzi, że szyjka w bdb stanie to może się do poniedziałku wydłuży trochę i założą jednak pessar, trzymam kciuki z całych sił!
    No właśnie to nie długość a tydzień ciąży decyduje o tym czy szew czy pessar:/ tak mi gościu mowil:/

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em, bardzo dobrze, świetnie trafiłaś, że tak się dostosowali.

Dziewczyny, w ten weekend są jakieś promocje Szaleństwo Zakupów stacjonarnie i on-line (5-7.10), np. Whisbear ma 25% rabatu na cały asortyment, kod rabatowy: SZ2018, obowiązuje: online :-)

Pau.Em, Jonesey, Dorota3 lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Pisalyscie kiedyś o jakimś żelu który ładnie radzi sobie z infekcjami pochwy, możecie przypomnieć? Pojadę do tego szpitala to wolę mieć żeby nic nie złapać, wiadomo, jak to czasem tam bywa.

Provag żel

Pau.Em, Dorota3 lubią tę wiadomość

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em świetny ludzki lekarz Ci się trafił :)
    Co do promocji to w Rossmann będzie - 55% na kolorówkę od 09.10 :) Dla dzieci wszystko, ale o sobie też warto pamiętać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 11:39

Pau.Em, MałaMała lubią tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ