Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Lutyska wrote:O właśnie też słyszałam że jelitówka w ciąży jest bardzo niebezpieczna a teściowa jeszcze jak jej wnusia ukochana miała niedawno to mówi że mam z małym przyjść na dół bo tamtej się samej nudzi... powiedziałam że nie chce żeby synek się zaraził ani ja się nie chcę zarazić to taką minę zrobiła... wrr jak można do chorego dziecka zapraszać? dobrze że wiedziałam że w nocy mała wymiotowała to już szerokim łukiem od nich...
-
Tez caly czas o Was myślę empiq.
Moja siostra jest pielęgniarką i przewijała takie okruszki po 500gram. Teraz dzieki dobrym sprzeta wiele dzieci daje sie uratować na tym etapie ciąży.
Baranosia a chodzisz prv? Moj mi robi usg co wizyte, sprawdza wody, czynnosc serca i łożysko. -
A oglądałyście możne Moje 600 gramów szczęścia. Ja ryczałam na każdym odcinku. Takie okruszki a takie dzielnie.
Jak dobrze, że wczoraj byłam na wizycie, bo inaczej pewnie bym panikowała.
Straciatella zdrowi życzę :* -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJeśli chodzi o dalsze działanie po PROM (przedwczesnym odpłynięcie wód płodowych) to przeczytałam, że podaje się antybiotyki w celu zatrzymania ewentualnej infekcji która mogła być przyczyną PROM. Następnie jeśli ciąża ma 26 tygodni ( empiq według paska jest w 25+3 wiec nie wiem jak to będzie w jej przypadku i z góry Cię kochana przepraszam, że my tu tak o Tobie bez Ciebie, ale to szczera troska) podaje się sterydy na rozwój płuc. Dalej jak to pisze mama ginekolog: „I co dalej? Czekamy.
Czekamy do 34 tygodnia i liczymy aby to się udało. Po 34 tygodniu ciąży, korzyści uzyskane z dalszego utrzymania ciąży po SROM są mniejsze niż ryzyko, że “przegapimy” groźną infekcję.” -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny