X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pytała mnie o zamówiony ręcznik ze smyka - dzisiaj przyszedł i moim zdaniem będzie ok. Ale z tego co widzę nie jest już dostępny.

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c34762334b3e.jpg

Moja córeczka

ej_est, bumbum, KaroKaro, -Mamunia-, Pau.Em, Ola-Ola, Ciążowa_Gapsy, Ewelcia85, MonisiaK, Kropeczka85, baranosia, Papapatka, artemida27, Lutyska, Moniiiikaaaa, Karola94c, Nadzieja22, Sylllwus, Black_Lilith, Mambella, Makowa_Panna, Jonesey lubią tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my nosimy juz takie Kluchy pod serduszkiem?

Czekam na zdjecia z wizyt.
    Kj91 jest śliczna!

Ja wizyte mam jutro ciekawa jestem czu uśmiechnie się ładnie do mamusi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 21:04

kjt91 lubi tę wiadomość

• amir Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mały dziś też leniwy jak chodziłam do pracy to się aż tak tym nie skupiałam, a teraz od razu stres i jeszcze ten brzuch twardnieje od wczoraj i pobolewa wieczorami ale staram się nie panikowac :) zobaczymy co będzie jutro

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny. Długo mnie nie było, miałam aktywne dni i teraz trochę czuję, że za późno na takie życie prawie pełną parą. Szybko się męczę. Pojutrze 27 tydzień i powoli pożegnanie z "Magią" "Drugiego" "Trymestru".

Pisałyście o libido - ja też mam duże:)) I seks mam wrażenie jest jakościowo inny, naprawdę przeżywa się go inaczej. Gdyby nie trzeba było uważać na brzuszek, ciąża byłaby chyba jakimś rajskim stanem sypialni. Przynajmniej jej środkowa część ;)

Byłam dzis u lekarza prowadzącego. Pisałyście, że martwicie się szybkim przyrostem wagi, ja miałam w drugą stronę. Teraz wreszcie przytyłam 2 kg od ostatniej wizyty, czyli w sumie od początku ciąży 5,4 kg. Cieszę się, bo wcześniejsze 3 kg na plusie w szóstym miesiącu martwily mnie. Choć zawsze przemyka przez głowę myśl: a co jeśli teraz wszystko ruszy...?

U mnie jest taka sytuacja, że lekarz prowadzący ciążę nie odbiera porodów i teraz na III trymestr będzie mnie nie tyle przekazywał innemu, co współprowadził. Polecił mi jednego lekarza ze szpitala, w którym chcę rodzić. Do tej pory miałam NFZ, teraz będą wizyty prywatne. Jak to jest - czy jeśli ten lekarz będzie się zajmował końcówką mojej ciąży, to "muszę" z nim rodzić, czy on mnie tylko wprowadzi w ten mój wybrany szpital? Czy to zalezy od dyżuru i trafu? Bo dodam, że w moim szpitalu osobno opłaca się różne - no tak, to jest to słowo - usługi...

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje udanych wizyt <3

U mnie młoda fika ciągle, jest bardzo aktywna. Tylko jak chodzę to nie ;) Na ostatnim usg byla już główką w dół, ale dr mówił że ma jeszcze dużo miejsca i może zmieniać pozycje ;)

My korzystamy prv jak i nfz. Pediatra jak mam wątpliwości to dzwonie po naszą dr prv żeby przyjechała ;) stomatolog, ginekolog itp to tylko prv

Ciążowa_Gapsy, kjt91, artemida27, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dodam, że bardzo mam szczęśliwy dzień, bo łożysko nie jest już nisko schodzące. Także ukłony w stronę mamy ginekolog, rzeczywiście w wielu przypadkach się podnosi po połowie ciąży.

Co do aktywności, zaczęłam czuć już kopniaki nawet gdy się ruszam. Raz zdarzyło się mojemu synkowi, że aż łza mi poszła z oczu. Często rusza się po jedzeniu i często wieczorami - teraz, tak do północy z przerwami. Mój lekarz prowadzący twierdzi, że jesli z ciążą jest wszystko OK, to nie trzeba szczególnie liczyć ruchów płodu. Ważne, że są. Ale ta aktywność rzeczywiście zależy od dnia. Rozumiem rozterki dziewczyn, które stresują się chwilowym milczeniem dzieci. Dla mnie to też ogromne wyzwanie, takie godziny.

bumbum, kjt91 lubią tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od 26.11-02.12 - 20% na wszystko w C&A. Kod online ZIMA2018A, minimalna wartość zamówienia 76zł

Ciążowa_Gapsy, kjt91, malami91, Straciatellaa, Pepper, Paulaa25 lubią tę wiadomość

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny głupie pytanie czy któraś z Was to Anna Bartkowiak? Mam zaproszenie na fb a po zdjęciach widzę że też w ciąży więc może ktoś z forum? ;)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/941c87349678.jpg

Nasza Agatka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 22:08

malami91, Papapatka, bumbum, magdaaa88, Ewelcia85, Straciatellaa, Lutyska, Karola94c, Moniiiikaaaa, Nadzieja22, Pau.Em, kjt91, Lady_E, Pepper, Dorota3, Black_Lilith, Mambella, Ciążowa_Gapsy, Makowa_Panna, Jonesey, Paulaa25, Ola-Ola lubią tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała ma dzień kiedy rusza się często i daje ostro popalić a następny dzień maloruchliwy i wyczyniam cuda żeby się poruszyła. Nie muszę Wam mówić, ze oczywiście się martwię, ale na drugi dzień po takich dniu spokojnym najczęściej jest ruchliwy. Dzisiaj zaczęliśmy z mężem szkole rodzenia :) i na pierwszych zajęciach było ogólne omówienie porodu a na koniec można było posłuchać serduszka swojego dzidziusia :)

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj za to codziennie mega aktywny i czasami to az brzuch mnie boli od tego rozciągania :) mam plan iść jutro do piwnicy i powyciągać uniwersalne ciuszki po Ali , poprać i poprasować bo czuję się całkowicie nieprzygotowana ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 22:41

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 14:27

bumbum lubi tę wiadomość

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać :/ . Jutro zaczynamy 30 tydzień <3 !

PS. Na belly kalendarzyku pokazuje mi dwa dni w tył niż na mojej aplikacji :D . No ale cóż :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 01:52

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Karola, ja tez nie mogę spać. Dopadł mnie okropny ból głowy. Nie wiem co jest jego przyczyną. Przed ciąża bóle głowy mogłabym policzyć na palcach jednej ręki... albo za mało dziś piłam płynów (choć wieczorem starałam się nadrobić), albo winą są moje za słabe okulary. W weekend nosiłam soczewki o większej mocy. Nie wiem sama, ale jest masakra...

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewczyny ja tez nie spie :) u mnie standardowo - drętwiejące nogi . Karola ale ten czas leci co? 30 tc to juz nie przelewki :) Ola-Ola bardzo mozliwe ze przez okulary , moj maz tez narzekał naczeste bóle głowy i od momentu wymiany szkiel na mocniejsze wszystko przeszło :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mogę Wam przybic piątkę że spaniem. Też udało się usnąć między 2 a 3. Akurat koleżanka z z bobasem też nie spala to miałam z kim poplotkowac :)
    Pochwalę się wizyta u kardiologa. Uff nie muszę brać leków i uff nie ma przeciwwskazań do naturalnego porodu :) po ciazy mam pracowac nad wydolnoscia serca bo puls za szybki. Franus pewnie mi w tym pomoze :) wizyta bardzo udana. Spokojmego dnia! :)

Ewelcia85, Sylllwus, Pau.Em, Dorota3, Lutyska, Ciążowa_Gapsy, Ola-Ola, Nadzieja22, bumbum, Jonesey lubią tę wiadomość

• amir Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też o 3 miałam pobudkę przez pół godziny mały się tak wiercil po pęcherzu że odwołuje pogłoski jako by byl leniwy hehe

Ewelcia85, Moniiiikaaaa, Sylllwus, Pau.Em, Ola-Ola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dzisiejszej nocy odetchnęłam z ulgą, bo jak się położyłam po powrocie z toalety to w brzuchu rozpoczęła się impreza. Juz wieczorem mały się rozbudził, ale w nocy dał czadu :). Jestem po pobraniu krwi, w nagrodę pączek z toffi :D. Jutro wizyta :).

Pepper, Straciatellaa, Pau.Em, Ciążowa_Gapsy, Ola-Ola lubią tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 29 tc :)

Ja dzisiaj mało spałam przez ból miednicy. Malutka coś mało się rusza od wczoraj. Ale ewidentnie się obrocila bo koniaku czuje teraz nisko. A już była główka w dół. Oby fiknela z powrotem:)

Pau.Em, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ