Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySame ulgi dzisiaj :p to dobrze
ja właśnie robię sobie kawę ❤ Kornelia już w przedszkolu, ogarnę mieszkanie i biorę się za robienie kruchych ciasteczek -obiecałam jej że po przedszkolu będziemy je dekorować
KaroKaro, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
-
Aha no i mój mąż dzisiaj wraca
Będa wieczorem. To bedzie dobry dzień oprócz tego że musze jechać do skarbówki troszkę się z nimi pokłócić :p No ale zrobie to delikatnie :p
Pau.Em lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Hej
Został mi tydzień pracy
Obiecałam że w razie problemów będę im pomagać o ile będę w stanie. Choć reakcja niektórych że idę na zwolnienie mocno mnie zdziwiła. Bo czemu ja już idę na zwolnienie jak poród dopiero za 2 m-ce. To jeszcze tyyyle czasu.
Mój starszak 2 dni z goraczka był, dziś już 37.5 Zero innych objawów, pewnie jakiś wirus.
A ja przez tą pogodę siły nie mam.
Jeszcze wczoraj musiałam zrobić na poczcie awanturę bo listonosz wszystkie listy ze wsi wrzuca do naszej skrzynki. I delikatne zwracanie uwagi nie pomagało. -
Dzieńdoberek! Widzę że kilka z Was miało ciężką noc, ja na szczęście odespałam wczorajsze niewyspanie i nawet na siku obudziłam się dopiero po 6
Pau.em a jakie będziesz robić te ciasteczka? Z amoniakiem?Ja zabieram się ciasteczka od dwóch tygodni i zebrać się nie mogę...
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualnyMambella hahaha przapraszam, ale bardzo mnie rozbawiło to co napisałaś- 2 miesiące taaak szmat czasu
ludzie nie mają wyobraźni;)
KaroKaro a będę robić maślane kruche ciasteczka z tego przepisu:
https://www.mojewypieki.com/przepis/kruche-ciasteczka-walentynkowe
Zrobię oczywiście wersje zimowa, kupiłam już sobie kolorową posypke, mazaki do kremu i zrobię lukier - musimy sprawdzić przepis przed świętami;))KaroKaro lubi tę wiadomość
-
Pau.Em właśnie takiego przepisu szukałam! Bo te z amoniakiem bardzo twarde mi wychodzą, a maślane raczej będą od razu do schrupania
Koniecznie daj znać jakie wyszły, ja może w tym tygodniu zrobię🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Dzień dobry
a właściwie dla mnie średnio dobry
jesteśmy prawie 2 tyg po szczepieniu MMR i dzisiaj Ale całą wysypało
na szczęście nie ma gorączki ale jutro idę z nią do lekarza . Oczywiście poziom jej marudzenia jest niebotyczny , od rana uczepiona mojej nogi i tylko "mama mama" eh mam nadzieję że szybko jej przejdzie .
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwelcia85 wrote:Dzień dobry
a właściwie dla mnie średnio dobry
jesteśmy prawie 2 tyg po szczepieniu MMR i dzisiaj Ale całą wysypało
na szczęście nie ma gorączki ale jutro idę z nią do lekarza . Oczywiście poziom jej marudzenia jest niebotyczny , od rana uczepiona mojej nogi i tylko "mama mama" eh mam nadzieję że szybko jej przejdzie .
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
Do mnie przyszły dzisiaj koszule do szpitala, a wczoraj kolejne rzeczy dla dzidzi. Czuję już, że to coraz bliżej
W związku z tym zaczynam coraz bardziej bać porodu, ale myślę, że nie ja pierwsza i nie ostatnia, jakoś dam radę
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
Pau.Em wrote:W smaku są super. Maślane i kruche. Tylko wzór się słabo odbija i jak chce się je udekorować to lepiej wycinać sam kształt np choinki i wtedy ładnie lukrem zrobić ozdoby. Jednak albo stemple albo ozdabianie. W każdym razie zrobiłam część zwykłych okrągłych więc będziemy je ozdabiac a część będzie tylko dookoła pociagnieta paseczkiem ż lukru:) o ile nam to wyjdzie hahahah;D
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd7e7a35f800.jpgo ile włącza mi wodę bo jest jakaś awaria i całe osiedle bez wody od rana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 13:16
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Mała też ma różne dni aktywności. 2-3 szaleje, że aż brzuch skacze a później 1-2 dni są spokojniejsze. Tylko to też chyba zależy jak się ułoży.
Pau.Em przepis zapisany, bo zapowiadają się świetne ciasteczka. Uwielbiam maślane. Zrobię oprócz pierników.
Ewelcia zdrowia dla córci. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja mam ręczniczek kąpielowy (kotek) i czapeczka
https://zapodaj.net/130b51fbcab98.jpg.html
Myślicie ze w lutym przyda się grubsza czapeczka? Ta będzie tylko na droge do/z samochodu. Jest taka malusia
Plus dzisiaj przyszły także dwie koszule do szpitala z bonprixJedna z nich to ta:
https://www.bonprix.pl/style/koszula-nocna-do-karmienia-628505106/?catalogueNumber=972091&type=image&source=2&return=ref
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 14:36
-
Ciążowa_Gapsy wrote:Rozpisalam się jak szalona, szkoda że nikt nie odpisuje... Trochę mi przykro ale rozumiem, że wątków jest dużo, a ja rzadziej tu bywam.
Mój lekarz prowadzący tez ma dyżury w szpitalu i chciałabym z nim rodzić no ale to loteria. Przecież nie będzie specjalnie jechał do szpitala na twój poród... I w sumie nie wiem po co ci lekarz ze szpitala. Chyba że chodzi o cc to np mój lekarz prowadzący robi swoim pacjentka cc.
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Ciążowa_Gapsy wrote:Rozpisalam się jak szalona, szkoda że nikt nie odpisuje... Trochę mi przykro ale rozumiem, że wątków jest dużo, a ja rzadziej tu bywam.
Nie wiem jak jest w twoim szpitalu ale u mnie poród przyjmuje głownie polozna a lekarz , który jest na dyżurze , przychodzi w koncowej fazie dopiero . Ja ciąże prowadze prywatnie ale moj lekarz nie pracuje w szpitalu , specjalnie się tym nie stresuje .Poprzednią tez prowadziłam u lekarza , który nie ma dyzurów w szpitalu a czułam się całkiem dobrze zaopiekowanaCiążowa_Gapsy lubi tę wiadomość