X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Rozpisalam się jak szalona, szkoda że nikt nie odpisuje... Trochę mi przykro ale rozumiem, że wątków jest dużo, a ja rzadziej tu bywam.
    Ciężko mi się odnieść do Twojego pytania - nie wiem jakie "zasady" panują w Twoim szpitalu. U mnie jest tak, że to absolutnie kwestia trafu i dyżuru - lekarze zazwyczaj mają swoje prywatne praktyki lub pracują w kilku szpitalach i nie zejdą z dyżuru gdy "ich" pacjentka zaczyna rodzić. Co więcej, słyszałam, że nie jedna płaciła za obecność określonego lekarza przy porodzie i nic z tego - a to urlop, a to inny dyżur itp.
    Inna rzecz, przy porodzie jest jedynie położna - lekarz przychodzi na koniec lub gdy coś się dzieje, też wolałabym mieć lekarza cały czas przy porodzie, ale jest jak jest :)

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy mi też się zdarza, że coś napiszę i nie ma odzewu, ale się tym nie przejmuję. Czasami jak się przeczyta posty to ciężko spamiętać kto o co pytał.
    Ja chcę rodzic w szpitalu gdzie pracuje moja Pani doktor, ale żeby ona była przy porodzie to musiałabym się wstrzelić we wtorek, bo tylko wtedy ma dyżur. Pamiętam jak trafiła do szpitala z poronieniem zatrzymanym i każdy lekarz, który mnie badał pytał się kto jest lekarzem prowadzącym i czemu nie poszłam tam gdzie on pracuje?! WTF?!!! A co to za różnica?! Szukałam pomocy jak najbliżej... Ale miałam wrażenie, że mnie olewają, bo nie jestem "ich".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 15:29

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sama tego nie do końca rozumiem, czemu mój lekarz prowadzący, który porodów nie odbiera, odsyła mnie do innego i chce z nim prowadzić moją ciążę równolegle przez III trymestr. Jasne, że nie wiążę się z nim cyrografem ani nie musze się wstrzelać ale w takim razie po co on mnie ma tak dobrze poznawać przed porodem?
    Ale też zawsze słyszałam, że najważniejsza jest położna, a lekarz przychodzi na koniec, ew. w razie problemów.

Dzięki dziewczyny za zrozumienie. Prawda jest taka że boję się coraz bardziej tego rozwiązania, często nie mogę zasnąć, III trymestr, w który zaraz wkroczę, trochę mnie przeraża ;) Chyba nadrabiam tkliwość z pierwszych dwóch trymestrów ;)

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętaj Ciązowa_Gapsy nie taki diabeł straszny jak go malują :) może będziesz tą szczęściarą ze poród to jak piardnięcie :-P :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• bumbum Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy, jeśli masz taką opcję to zapytaj w jakie dni jest ten lekarz w szpitalu, może to jego jedyna miejscówka i jest tam codziennie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży jak mi wody odeszły to moja gin była na urlopie, a moja położna nie miała dyzuru:p
    A teraz mam Tak, że pani do której chodzę i mówi mnie na CC wtedy gdy będzie na dyzurze:)

Ewelcia85, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zadzwonię do nich rzeczywiście. Pytałam Was, żeby zorientować się, jakie są zwyczaje. W sumie szpital w którym rodzę ma też mnóstwo pakietów. Czyżby znowu chodziło o kasę i opłacanie lekarza jak położnej? Jeśli tak, to chyba nie będę w to szła.

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przy przedpołudniowej kawce rozmawiam z mężem i jakoś tak zeszło na temat antykoncepcji po porodzie :) i oczywiście moje szczęście stwierdziło , ze u nas nie ma sensu bo seksu przy dwojce małych dzieci to raczej nie będzie, więc po co się chemią faszerować :-P jprd on to potrafi przyszłość w rozowych barwach przedstawić :) :-P

MonisiaK, KaroKaro, Lady_E, ej_est, Lutyska, -Mamunia-, malami91, Pepper lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Dzisiaj przy przedpołudniowej kawce rozmawiam z mężem i jakoś tak zeszło na temat antykoncepcji po porodzie :) i oczywiście moje szczęście stwierdziło , ze u nas nie ma sensu bo seksu przy dwojce małych dzieci to raczej nie będzie, więc po co się chemią faszerować :-P jprd on to potrafi przyszłość w rozowych barwach przedstawić :) :-P
    Optymista :D

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Haha dobry jest :)

Za to my tez rozmawialismy o antykoncepcji. Nie zabezpieczaliśmy sie nigdy :p Staraliśmy się 5 lat. I teraz musimy pomyśleć o anty bo nasza Blaneczka pojawiła sie niespodziewanie i naturalnie więc nie chcemy zaliczyc wpadki przynajmniej do roczku małej :p Potem chcemy drugie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 16:32

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 13:38

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ostatnio gadaliśmy o antykoncepcji :P
    Oboje bardzo chcielibyśmy starać się od razu o 2 dziecko o ile nie będę miała jakiegoś nieplanowanego CC,bo wtedy wiadomo trzeba odczekać. O Helenkę staraliśmy się prawie 2 lata i bardzo się boję że mogłoby to tyle trwać za drugim razem...

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em to się wydaje takie absurdalne, a jednak. Przeznaczenia nie oszukasz :P Jak ktoś u góry zaplanuje taki scenariusz to nie ma mocnych.
    O antykoncepcji jeszcze nie myśleliśmy, ale chyba poprzestaniemy na gumkach. Przy mutacji MTHFR i zwiększonej możliwości powstawania zakrzepów nie chciałabym brać tabletek.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    To moja 3cia ciaza i uwierz, ze dla chcącego nic trudnego :p wrecz to taki dreszczyk emocji jest :p
    Ja chyba sobie implant podskórny zafunduje. Tabletki i plastry zle na mnie działają ;)

Karola94c lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 21:43

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli coś ma być to ja chyba zafunduje sobie implant podskorny, tabletki są okropne dla mnie.. wymioty itp itd, przy 3 różnych rodzajach .. dlatego myślę , że to najlepsze rozwiązanie, albo gumki ale ja tego tak nie lubię, że szok :D

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas druga ciąża wyczekana i planowana ale akurat w czerwcu miesiącu był zakaz w dni płodne, bo mieliśmy wesele mojego przyjaciela :P
    Po weselu zaczęłam obliczać że chyba już powinien przyjść okres i zrobiłam test... Także młody był z nami na weselu ;)

Moje dni płodne postanowiły zrobić sobie żarcik i przyszły później niż sobie obliczyłam... :P

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że udało się Wam tak szybko.
    U nas pierwsza córka w szkole średniej - nieplanowana, był szok :P
    o drugą córkę staraliśmy się prawie rok, a teraz poszło dość szybko bo w 2cs ;)

Lutyska, moja koleżanka zaszła w ciążę od razu po połogu ;) między dziećmi 11m różnicy ;) zawsze lepiej do przodu zaplanować :P
    Trzeba tez pamiętać, że jeśli chcemy karmić to nie wszystkie metody antykoncepcyjne są dobre (dlatego fajnie wcześniej ogarnąć temat) no i karmienie piersią nawet co te 2h to nie jest metoda antykoncepcji i zajść w ciążę można :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 21:55

• Mambella Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My o pierwszego syna też się długi staraliśmy, po drodze 2 poronienia. I tak patrząc na to miałam w głowie że nie ma na co czekać. Od kolezanek słyszałam że po kp łatwiej zajść w ciążę. Syna karmiłam do listopada, później dałam sobie czas żeby okres się wyregulował, planowałam że zaczniemy od kwietnia i tak naprawdę udało się od razu.
    Mam koleżankę która długo starała się o pierwsze dziecko i tak się "odblokowała" że teraz ma 3 chlopcow, co 2 lata, każdy z sierpnia :D

Dziewczyny czy was popołudniu też tak ciągnie brzuch? Czuje jak by skóra miała pęknąć, chodzić ciężko. I wszystko ciężko

‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ