X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki za godzinę mam wizytę :)

Pau.Em, bumbum, Karola94c, Straciatellaa, Nadzieja22, Ewelcia85, amir, Lady_E, Kropeczka85, baranosia, -Mamunia-, kjt91 lubią tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po labo. Byla afera o przepuszczanie kobiet w ciazy :P
    Wydane 250zl :/ no ale mus to mus.
    W środę wizyta! <3

Ja nigdy opryszczki nie mialam, mimo ze malz ma dosc czesto. Ale teraz za to mam znow zatoki cale zaprawione :/ imbir i cytryna od 2 dni non stop.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzonka dziewczyny na dzisiejszych badaniach i wizytach!!!
    Ja mam teemin z OM na 5 lutego, podoba mi się ta data :)
    Z Usg 3 trymestru 28.01 hmmm mam mieć cesarkę ale moja dr jakoś nie bardzo chce ustalać termin no nie wiem wiec jak to będzie.18.01.mam wizytę i bd drążyć temat :)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    My po labo. Byla afera o przepuszczanie kobiet w ciazy :P
    Wydane 250zl :/ no ale mus to mus.
    W środę wizyta! <3

Ja nigdy opryszczki nie mialam, mimo ze malz ma dosc czesto. Ale teraz za to mam znow zatoki cale zaprawione :/ imbir i cytryna od 2 dni non stop.
    Czyżby nie chcieli cie przepuścić ? Te nasze społeczeństwo to jakieś zdziczałe .

Karola94c lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Mambella Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomóżcie. Jak porównujcie np. pajacyki r.56 ze: smyka, nexta i h&m? Które większe, które mniejsze?
    Muszę dziś dokupić a w domu mam tylko smyka.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam, że h&m i cocodrillo mają większe rozmiary i kombinezon lepiej wziąć 56 :)

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Czyżby nie chcieli cie przepuścić ? Te nasze społeczeństwo to jakieś zdziczałe .
    W sumie chcialam poczekać bo siedziec bylo gdzie, cieplo :P wiec sie nie wychylalam na poczatku. Ale ludzie zaczeli wkurzac, bo mowili ze ida tylko po wyniki a szli od razu na pobieranie wpychajac sie rzecz jasna przed czekajacych i dluzylo sie to w nieskonczonosc. W koncu wstalam i powiedzialam ze sie spytam jak to jest z kobietami w ciazy i sie zaczelo :P ze Oni to przepuscili kobiete w ciazy przede mna, ale to moze niech co 3-4 ludzi wchodzi jakas ciezarna :D Slyszala to pielegniarka z lab, wyszla i mowila ze kobiety w ciazy bez kolejki i ze ja zaraz wchodze i po mnie od razu druga pani w ciazy ;) podczas pobierania mowily, ze z ludzmi coraz gorzej i ze masakra jest bo ani z niemowlakami ani w ciazy nie przepuszczaja i afery kręcą.

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde napisałam posta i nie wysłałam...

Ja w środę idę do dwóch labo, a potem zajęcia o farmakologicznych metodach stosowanych przy porodzie. Jedna krew na wizytę do gina, druga do hematologa (uwielbiam te podwójne oddawanie krwi...). Chociaż tyle dobrze, że u gina kolejek nie mam lub czasem jakaś jedna osoba się trafi, a w szpitalu kazali mi od razu wchodzić do punktu poboru krwi i jak coś to tam chwilkę poczekać aż skończą pobierać jednej osobie.

Wizyta w następną środę. W ogóle przyszły tydzień znowu mocno wyjazdowy. We wtorek zajęcia o laktacji i hematolog, środa gin, czwartek dentysta.

Mambella z tego co pamiętam, to chyba next wychodził mi największy, ale pewności nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 11:56

Mambella lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane macie może prasownice do ubrań ? :) Mam zamiar sobie kupić, bo nienawidzę prasować, szczególnie koszul.. i chciałam zapytać, czy jakąś polecacie ? :)

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Szyjka bez zmian 2cm. Na następną wizytę muszę zrobić mocz, morfologię, hbs i pobierze mi wymaz. W związku z tym że wyjeżdża następna wizyta dopiero za 3tyg

Karola94c, bumbum, artemida27, KaroKaro, Ciążowa_Gapsy, Papapatka, Pau.Em, Nadzieja22, Pepper lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    Kochane macie może prasownice do ubrań ? :) Mam zamiar sobie kupić, bo nienawidzę prasować, szczególnie koszul.. i chciałam zapytać, czy jakąś polecacie ? :)

Chodzi o taką parową do ręki?

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Kiepska noc za mną.
    Mambella pajacyki z h&m są dość duże. Na zdjęciu oba 56 ten w paski h&m, biały od mamaginekolog i takiej samej wielkości są ze Smyka. Za to body już są takie same.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7578ffd550f7.jpg
    Baranosia to dobrze, że dalej się nie skraca.

Mambella lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A taki mam brzuchol
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1a33b30aeef.jpg

Kropeczka85, artemida27, bumbum, Ewelcia85, KaroKaro, Ciążowa_Gapsy, malami91, Papapatka, Pau.Em, Karola94c, -Mamunia-, Nadzieja22, Lutyska, Pepper, MałaMała, iwona01 lubią tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni nie mogę założyć obrączki i pierścionka. Trochę mnie to zaskoczyło bo wydawało mi się, że moje dłonie wyglądają normalnie. Dziś widzę, że już nie ;)

Buty też robią się trochę za ciasne.. Na szczęście nie muszę wychodzić jakoś bardzo często.

Makowa_Panna śliczny brzuszek :)

Makowa_Panna, Karola94c lubią tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna ślicznie wyglądasz! :)

Ja też dziś idę na wizytę ale dopiero wieczorem na 19.10, stresuję się moją szyjką bo ostatnio dość często brzuch mi się stawia :(

Makowa_Panna lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27, mi obrączka nie wchodzi już chyba od conajmniej 2óch miesięcy :o a jeśli chodzi o buty to tylko adidaski miękkie noszę bo pozostałe też mnie cisną. Zastanawiam się czy ta opuchlizna zejdzie na tyle, że nie trzeba będzie przerabiać obrączki. Wolałabym tego nie robić.

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, dziś mam wizytę u lekarza prowadzącego. Umieram z ciekawości ile przytyłam :) Przyszpilę go o skierowanie na paciorkowca ;) Mam też nadzieję, że Synek się nie przekręcił. A później idę do pobliskiego sklepu wybrać biustonosze do karmienia. Takie wyjście od razu wprawia mnie w dobry humor, bo wyjdę z domu! :D Nieźle mi się w głowie porobiło ;)

bumbum, Ewelcia85, Karola94c, Lutyska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, ja to profilaktycznie zdjęłam obrączkę i pierścionek kilka tygodni temu, żeby nie było niespodzianek. Co do stóp to od kilku dni mam wrażenie, że są lekko opuchnięte.

Pozdrawiamy z Jasiem :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/de61485c90b1.jpg

Makowa_Panna, Ciążowa_Gapsy, bumbum, artemida27, Papapatka, baranosia, Ewelcia85, Karola94c, KaroKaro, -Mamunia-, Nadzieja22, Pepper, Kropeczka85, MałaMała, iwona01 lubią tę wiadomość

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierścionków i obrączki nigdy nie ściągam. Na zdjęciu widać jakie mam parowki zamiast palców, ale tylko z rana. Później wracają w miarę do normy.

Karola94c lubi tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna - ale super. Brzuszek jaki kształtny :))

Kończę 33 tydzień i właśnie jakoś tydzień temu, w Sylwestra, zdjęłam obrączkę i pierścionek. Palce puchną, może nie jakoś widocznie, ale tak, jak w górach,gdy ciśnienie rośnie...

Makowa_Panna lubi tę wiadomość

‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ