Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytalam Wasze odp i sie poryczalam :P
    :D
    <3 <3

Ewelcia85, KaroKaro, nick nieaktualny, bumbum lubią tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:00

Ewelcia85, MałaMała, nick nieaktualny, meraja90, Nadzieja22, Black_Lilith, Dorota3, baranosia, KaroKaro, kjt91, nick nieaktualny, artemida27, Karola94c lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka trzymam kciuki zaciśnięte :)

Karola94c lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka kciuki !!!!! <3

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

Papapatka kciuki!

Ja dziś na siku wstawalam aby 2 razy w nocy :) W ogóle noc przesłana, zero skurczy :) teraz też cisza:)

Mała dobrze, że się odezwałaś. Szkoda, że skurcze nie postepowaly i akcja ustala :(

Mnie wczoraj mąż z 3 razy wysyłał do szpitala, ale tak jak Jonessey mowila- te skurcze muszą być co do sekundy,bo inaczej to nie porodowe i nie ma sensu jechać. I co pojechalabym i by mnie już zostawili pewnie nie wiadomo po co na kilka dni. Lepiej naprawdę w domu czekać:)

MałaMała lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em masz rację mnie wczoraj też kilka razy łapały skurcze i odeszło trochę czopa ( ale nie podbarwionego krwią ) więc to były straszaki ;)
    Mąż cały czas twierdzi że urodzę 28 stycznia bo mu się ta data przyśniła :-P oby był jasnowidzem :)

nick nieaktualny, Karola94c lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała dobrze, że się odezwałaś :) Współczuję pobytu w szpitalu, oby następnym razem już był już powrót z Szymonem :)

Papapatka kciuki!

Ja się ogarniam na zajęcia z położną :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

MałaMała, dobrze że się odezwałaś, wszystkie się tu zamartwialysmy. Przynajmniej zwiedziłas porodówkę, szkoda tylko, że Cię tak wymęczyli. Widocznie mały potrzebuje jeszcze posiedzieć w brzuchu, ale już niedługo :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dobrze ze się odezwalyscie ! Martwilysmy się o Was :)
    U nas noc przespana jak nigdy nawet na siusiu nie wstawalam :)
    Mąż mi wczoraj mówi "wydaje mi się ze urodzisz w czwartek " hehe oby się sprawdziło jego przeczucie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 08:38

nick nieaktualny, MałaMała, nick nieaktualny, Karola94c lubią tę wiadomość

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamala super że się odezwałaś. Leżenie w szpitalu jest strasznie dołujace. I to czekanie... Niby Szymus ma jeszcze czas ale już się nastawilas a tu psikus.

Lutyska właśnie też tak miałam że leżałam w szpitalu i co chwilkę ktoś rodzil a ja dalej nic i co chwilę smsy czy urodziłam. Nawet od ludzi z którymi na co dzień byłam tylko na "czesc". W takich momentach chce się odpisać tylko jedno....

MałaMała, Karola94c lubią tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała, Szymuś ma jeszcze czas :-). Widocznie mu dobrze w brzuchu :-).

No ciekawe co ten tydzień przyniesie :-). Jutro zdaje się, że Reni idzie na wywoływanie, w czwartek meraja90 na CC, a w piątek Dorota. No i może jeszcze u którejś z nas naturalnie coś ruszy :-).

Dorota3, nick nieaktualny, meraja90, MałaMała, kjt91, Karola94c lubią tę wiadomość

• EBa Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey fajnie, że nam tu wszystko opisałaś. Trafiłaś na buraka, ale dobrze, że późniejsza opieka była już na lepszym poziomie. Nie miałaś lekkiego porodu, ale najważniejsze, że Artuś już w domku. Cieszcie się sobą :)

Małamała strasznie się umęczyłaś w tym szpitalu biedna, Szymek zgrywus chciał sprawdzić jak to będzie jak się zdecyduje wyjść ;) Wycisz się w domu i następnym razem jak będziecie musieli jechać do szpitala to wrócicie już w trzech osobach z mężem i Szymkiem :)

Ciążowa_Gapsy, Jonesey, MałaMała, Karola94c lubią tę wiadomość

Córka, ciąża naturalna, 02.2019
    Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
    Córka, in-vitro, urodzona 09.2024
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey, dzielna kobieta! Przykro mi, że tak trafiłaś, pozostaje pogratulować Tobie samej hartu ducha. Dziękuję za opis porodu, bo jest realistyczny (zwłaszcza za część o znieczuleniu).

MałaMała - dużo siły! Właśnie nigdy nie wiadomo - jechać już, nie jechać, każdy z wyborów ma swoje potencjalnie niekorzystne konsekwencje.

Dziewczyny. Pewnie wątek ten pada po raz setny, ale dla mnie nowy. Wczoraj wieczorem około godzinę trzymał mnie w podbrzuszu taki skurcz-nie skurcz, bardziej ciężkość i napięcie trochę kamienne, przypominające PMS, stałe, tępe. Na górze brzuch był miękki ale na dole bolało i niepokoiło. Przeszło nawet bez nospy, jak mój mąż wrócił do domu, po dwóch magnezach, luteinie i rozmowie z nim, która mnie rozluźniła. Dziś od rana znów pobolewa podbrzusze. Jutro zaczynam 36 tydzień - jest jeszcze za wcześnie! Czy to na tym etapie ciąży normalne?

Jonesey, MałaMała lubią tę wiadomość

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMala ale lobuziak z Szymka:) wiadomo szkoda nerwow i ze jeszcze nie wyskoczył ale najwazniejsze ze ogolnie wszytko ok.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja położona twierdzi że twardnienia brzucha na tym etapie ciąży są normalne to podobno macica się przygotowuję do porodu :)
    Dzwoniła do mnie mama już mnie wkurza tym swoim gadaniem ze ona by chciała żebym już urodziła i wszystko było wporzadku bo ona się martwi...

Ciążowa_Gapsy, Karola94c lubią tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:00

Kolorowaola lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, masz jeszcze ponad 2 tyg do terminu, nie ma tak dobrze :D. Swoje trzeba z brzuszkiem pochodzić.

Podobno jak dziecko przychodzi na świat to u mamy pojawiają się niezmożone pokłady energii, więc nie martw się tym teraz :).

Ciążowa_Gapsy, Papapatka, Karola94c lubią tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Moja położona twierdzi że twardnienia brzucha na tym etapie ciąży są normalne to podobno macica się przygotowuję do porodu :)
    Dzwoniła do mnie mama już mnie wkurza tym swoim gadaniem ze ona by chciała żebym już urodziła i wszystko było wporzadku bo ona się martwi...
    Ruda ja jestem w 3 ciąży i wszyscy wychodzą z założenia że urodzę wcześniej ( wątpie :-P ) i ja takich tel odbieram 2-3 dziennie :-P a znając życie to przenoszę z tydzień :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Ruda ja jestem w 3 ciąży i wszyscy wychodzą z założenia że urodzę wcześniej ( wątpie :-P ) i ja takich tel odbieram 2-3 dziennie :-P a znając życie to przenoszę z tydzień :)

Moja mama czwarte dziecko urodziła 4 dni po terminie :D.

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 14:41

nick nieaktualny, Lady_E, Agnessa, artemida27, Black_Lilith, Ciążowa_Gapsy, EBa, Papapatka, Ewelcia85, ruda90, Kolorowaola, baranosia, KaroKaro, nick nieaktualny, bumbum, MałaMała, nick nieaktualny, kjt91, Kropeczka85, nick nieaktualny, Sylllwus, Mambella, Dorota3, MonisiaK, SiSi111, Pepper lubią tę wiadomość

‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ