X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytalam Wasze odp i sie poryczalam :P
    :D
    <3 <3

Ewelcia85, KaroKaro, -Mamunia-, bumbum lubią tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:00

Ewelcia85, MałaMała, Pau.Em, meraja90, Nadzieja22, Black_Lilith, Dorota3, baranosia, KaroKaro, kjt91, -Mamunia-, artemida27, Karola94c lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka trzymam kciuki zaciśnięte :)

Karola94c lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka kciuki !!!!! <3

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

Papapatka kciuki!

Ja dziś na siku wstawalam aby 2 razy w nocy :) W ogóle noc przesłana, zero skurczy :) teraz też cisza:)

Mała dobrze, że się odezwałaś. Szkoda, że skurcze nie postepowaly i akcja ustala :(

Mnie wczoraj mąż z 3 razy wysyłał do szpitala, ale tak jak Jonessey mowila- te skurcze muszą być co do sekundy,bo inaczej to nie porodowe i nie ma sensu jechać. I co pojechalabym i by mnie już zostawili pewnie nie wiadomo po co na kilka dni. Lepiej naprawdę w domu czekać:)

MałaMała lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em masz rację mnie wczoraj też kilka razy łapały skurcze i odeszło trochę czopa ( ale nie podbarwionego krwią ) więc to były straszaki ;)
    Mąż cały czas twierdzi że urodzę 28 stycznia bo mu się ta data przyśniła :-P oby był jasnowidzem :)

Lutyska, Karola94c lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała dobrze, że się odezwałaś :) Współczuję pobytu w szpitalu, oby następnym razem już był już powrót z Szymonem :)

Papapatka kciuki!

Ja się ogarniam na zajęcia z położną :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

MałaMała, dobrze że się odezwałaś, wszystkie się tu zamartwialysmy. Przynajmniej zwiedziłas porodówkę, szkoda tylko, że Cię tak wymęczyli. Widocznie mały potrzebuje jeszcze posiedzieć w brzuchu, ale już niedługo :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dobrze ze się odezwalyscie ! Martwilysmy się o Was :)
    U nas noc przespana jak nigdy nawet na siusiu nie wstawalam :)
    Mąż mi wczoraj mówi "wydaje mi się ze urodzisz w czwartek " hehe oby się sprawdziło jego przeczucie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 08:38

-Mamunia-, MałaMała, Lutyska, Karola94c lubią tę wiadomość

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamala super że się odezwałaś. Leżenie w szpitalu jest strasznie dołujace. I to czekanie... Niby Szymus ma jeszcze czas ale już się nastawilas a tu psikus.

Lutyska właśnie też tak miałam że leżałam w szpitalu i co chwilkę ktoś rodzil a ja dalej nic i co chwilę smsy czy urodziłam. Nawet od ludzi z którymi na co dzień byłam tylko na "czesc". W takich momentach chce się odpisać tylko jedno....

MałaMała, Karola94c lubią tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała, Szymuś ma jeszcze czas :-). Widocznie mu dobrze w brzuchu :-).

No ciekawe co ten tydzień przyniesie :-). Jutro zdaje się, że Reni idzie na wywoływanie, w czwartek meraja90 na CC, a w piątek Dorota. No i może jeszcze u którejś z nas naturalnie coś ruszy :-).

Dorota3, -Mamunia-, meraja90, MałaMała, kjt91, Karola94c lubią tę wiadomość

• EBa Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey fajnie, że nam tu wszystko opisałaś. Trafiłaś na buraka, ale dobrze, że późniejsza opieka była już na lepszym poziomie. Nie miałaś lekkiego porodu, ale najważniejsze, że Artuś już w domku. Cieszcie się sobą :)

Małamała strasznie się umęczyłaś w tym szpitalu biedna, Szymek zgrywus chciał sprawdzić jak to będzie jak się zdecyduje wyjść ;) Wycisz się w domu i następnym razem jak będziecie musieli jechać do szpitala to wrócicie już w trzech osobach z mężem i Szymkiem :)

Ciążowa_Gapsy, Jonesey, MałaMała, Karola94c lubią tę wiadomość

Córka, ciąża naturalna, 02.2019
    Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
    Córka, in-vitro, urodzona 09.2024
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey, dzielna kobieta! Przykro mi, że tak trafiłaś, pozostaje pogratulować Tobie samej hartu ducha. Dziękuję za opis porodu, bo jest realistyczny (zwłaszcza za część o znieczuleniu).

MałaMała - dużo siły! Właśnie nigdy nie wiadomo - jechać już, nie jechać, każdy z wyborów ma swoje potencjalnie niekorzystne konsekwencje.

Dziewczyny. Pewnie wątek ten pada po raz setny, ale dla mnie nowy. Wczoraj wieczorem około godzinę trzymał mnie w podbrzuszu taki skurcz-nie skurcz, bardziej ciężkość i napięcie trochę kamienne, przypominające PMS, stałe, tępe. Na górze brzuch był miękki ale na dole bolało i niepokoiło. Przeszło nawet bez nospy, jak mój mąż wrócił do domu, po dwóch magnezach, luteinie i rozmowie z nim, która mnie rozluźniła. Dziś od rana znów pobolewa podbrzusze. Jutro zaczynam 36 tydzień - jest jeszcze za wcześnie! Czy to na tym etapie ciąży normalne?

Jonesey, MałaMała lubią tę wiadomość

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMala ale lobuziak z Szymka:) wiadomo szkoda nerwow i ze jeszcze nie wyskoczył ale najwazniejsze ze ogolnie wszytko ok.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja położona twierdzi że twardnienia brzucha na tym etapie ciąży są normalne to podobno macica się przygotowuję do porodu :)
    Dzwoniła do mnie mama już mnie wkurza tym swoim gadaniem ze ona by chciała żebym już urodziła i wszystko było wporzadku bo ona się martwi...

Ciążowa_Gapsy, Karola94c lubią tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:00

Kolorowaola lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, masz jeszcze ponad 2 tyg do terminu, nie ma tak dobrze :D. Swoje trzeba z brzuszkiem pochodzić.

Podobno jak dziecko przychodzi na świat to u mamy pojawiają się niezmożone pokłady energii, więc nie martw się tym teraz :).

Ciążowa_Gapsy, Papapatka, Karola94c lubią tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Moja położona twierdzi że twardnienia brzucha na tym etapie ciąży są normalne to podobno macica się przygotowuję do porodu :)
    Dzwoniła do mnie mama już mnie wkurza tym swoim gadaniem ze ona by chciała żebym już urodziła i wszystko było wporzadku bo ona się martwi...
    Ruda ja jestem w 3 ciąży i wszyscy wychodzą z założenia że urodzę wcześniej ( wątpie :-P ) i ja takich tel odbieram 2-3 dziennie :-P a znając życie to przenoszę z tydzień :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Ruda ja jestem w 3 ciąży i wszyscy wychodzą z założenia że urodzę wcześniej ( wątpie :-P ) i ja takich tel odbieram 2-3 dziennie :-P a znając życie to przenoszę z tydzień :)

Moja mama czwarte dziecko urodziła 4 dni po terminie :D.

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 14:41

malami91, Lady_E, Agnessa, artemida27, Black_Lilith, Ciążowa_Gapsy, EBa, Papapatka, Ewelcia85, ruda90, Kolorowaola, baranosia, KaroKaro, -Mamunia-, bumbum, MałaMała, Lutyska, kjt91, Kropeczka85, ej_est, Sylllwus, Mambella, Dorota3, MonisiaK, SiSi111, Pepper lubią tę wiadomość

‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: