X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 14:41

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze dzieci też się tak rozpychaja w brzuchu ? Dziś to jakieś akrobacje...najdziwniejsze ze się wypina u góry brzucha ...nie wiem czy to pupa czy co...

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:01

symbolica lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • meraja90 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, u mnie to samo od niedzieli. Najlepsze miejsce na szybkie wyprostowanie mamy? Kop w górę brzucha pod piersiami :D Chyba naszym pociechom już się trochę nudzi w środku :D

f2w3ol2a8bv3dl0p.png
    qdkkqps6kswv63wa.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.em genialne te zdjecia! Pięknie wyglądasz :)

U mnie dzwoni mama, teściowa i szwagierka- codziennie.. Przyjaciółki też co kilka dni..
    Średnio dziennie rozmawiam z 4-5 osobami. Staram się być miła i wyrozumiała ale też już mam coraz bardziej dość..

Do tego mąż co chwilę pisze/dzwoni z pytaniami jak się czuję? ( jest w pracy).

O naszej sobotniej wizycie w szpitalu nikt z rodziny nie wie, wtedy dopiero bym miała.. Telefony co godzinę..

MałaMała rozumiem co czujesz, też bardzo liczyłam, że wrócimy do domu we troje.. Nasze dzieciaczki najwyraźniej nie mogą się jeszcze zdecydować, czy chcą już wyjść czy jeszcze nie..

W piątek mam wizytę to dowiem się czy przez te dni coś się zmieniło.

MałaMała, Pau.Em, meraja90 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam nic przeciwko żeby już wychodziła :) spacerować się nie da (smog) sprzątać mi się nie chce a przed seksem mam jakieś opory :o co innego polecacie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 13:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda draznienie sutek :-)

ruda90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Nie mam nic przeciwko żeby już wychodziła :) spacerować się nie da (smog) sprzątać mi się nie chce a przed seksem mam jakieś opory :o co innego polecacie ?

Masaż sutków, skakanie na piłce...

ruda90 lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda masaż sutków , ostre jedzenie ,ananas , koktajl położnych czyli olej rycynowy + sok pomarańczowy ( sposób kontrowersyjny bo silnie przeczyszcza i ja raczej bałabym się go zastosować ) , schody i już nie mam pomysłow :-P

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    Pau.em genialne te zdjecia! Pięknie wyglądasz :)

U mnie dzwoni mama, teściowa i szwagierka- codziennie.. Przyjaciółki też co kilka dni..
    Średnio dziennie rozmawiam z 4-5 osobami. Staram się być miła i wyrozumiała ale też już mam coraz bardziej dość..

Do tego mąż co chwilę pisze/dzwoni z pytaniami jak się czuję? ( jest w pracy).

O naszej sobotniej wizycie w szpitalu nikt z rodziny nie wie, wtedy dopiero bym miała.. Telefony co godzinę..

MałaMała rozumiem co czujesz, też bardzo liczyłam, że wrócimy do domu we troje.. Nasze dzieciaczki najwyraźniej nie mogą się jeszcze zdecydować, czy chcą już wyjść czy jeszcze nie..

W piątek mam wizytę to dowiem się czy przez te dni coś się zmieniło.
    Nasze maluszki robia.nam żarciki :D hehehe :) ;)
    Albo moze.moj Szymek strzelił focha :P bo jak bylam na porodowce to pani przyniosla becik a był RÓŻOWY ! :P
    Wiec strzelił focha i sobie mysli CO JA GLUPI NIE JESTEM ZEBY W ROŻU PARADOWAC ;) :D hihi

Lutyska, artemida27, Dorota3, Ciążowa_Gapsy, KaroKaro, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tymi pytaniami jak mnie ktoś pyta czy jeszcze z brzuchem to odpowiadam że tak przecież termin dopiero na luty więc mam czas :-) wiadomo rodzina wie i że dwie koleżanki ale pytania obcych irytują

Lutyska lubi tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ma na imię Szymon ;) Podobno w dzieciństwie straszny był z niego urwisek ;) Czyli coś w tym może być :)

MałaMała lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała jak dobrze, że dałaś znać. To teraz w nagrodę, że Cie tak wymęczyło to poród musi być szybki i mało bolesny.
    Pau.Em niesamowite zdjęcie. Mega klimat.
    Ruda moja kluska ma pupę gdzieś pod prawą piersią i co jakiś czas ja tak wyoina, że aż widać jak mam nierówny brzuch. A tak wtedy ciśnie, że muszę się wyprostować albo położyć. A po jedzeniu szaleje tak, że cały brzuch faluje.
    Papapatka mnie też jest już mega ciężko. A jak mała się zasiedzi to powie dopiero tydzień po terminie coś będą robić a to daje jakieś 4 tyg z brzuchem jeszcze.

ej_est, MałaMała lubią tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzyłam na pogodę i w nocy temp w czwartek może spaść do - 20 to już wiem kiedy zacznę rodzic.....

Lutyska lubi tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy po pelnym stosunku, macie taka pelnosc w podbrzuszu, ja osoboscje nie moglam pojsc o dziecko do szkoly, tylko samochodem bo nie dało rady iść.

Co do wygibaskow, u mnie sa lekkie kopniecia. Nie wiem moze ma juz malo miejsca. :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 14:23

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też się w końcu pochwalę brzuszkiem - zmieniłam zdjęcie profilowe. Tylko synka widać, bo jednak myślę sobie, że może ktoś z Gdańska jest, to rozpozna te wszystkie moje wpisy o teściowej albo inne zbyt intymne ;) Niemniej jednak to właśnie mój synek:)

meraja90, artemida27, Lutyska, KaroKaro lubią tę wiadomość

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihihi no to widocznie Szymki tak maja :D najwazniejsze zeby byl zdrowy :) <3 a reszta no,jakos to musi byc ;) :D

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• meraja90 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Dziewczyny, ja też się w końcu pochwalę brzuszkiem - zmieniłam zdjęcie profilowe. Tylko synka widać, bo jednak myślę sobie, że może ktoś z Gdańska jest, to rozpozna te wszystkie moje wpisy o teściowej albo inne zbyt intymne ;) Niemniej jednak to właśnie mój synek:)

Hej Gapsy, ja jestem z Gdańska ;> Co prawda mieszkam tu dopiero parę lat, ale odpalam radary i będę się rozglądać na ulicach za takim ślicznym brzuszkiem :D Strzeż się Kochana :)

(Oczywiście żartuje, piękny brzuszek <3 )

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

f2w3ol2a8bv3dl0p.png
    qdkkqps6kswv63wa.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane u mnie nowe wiadomości. Jestem po wizycie. Mała waży 3000 g. Także całkiem nieźle. Brzuch juz nisko. Mam się zgłosić juz 7 lutego do szpitala i pewnie będziemy już wtedy działać.

kjt91, Ciążowa_Gapsy, baranosia, malami91, bumbum, Pau.Em, Ewelcia85, MałaMała, artemida27, Makowa_Panna, Black_Lilith, Dorota3, Lutyska, Nadzieja22, symbolica, KaroKaro lubią tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Pau.Em masz rację mnie wczoraj też kilka razy łapały skurcze i odeszło trochę czopa ( ale nie podbarwionego krwią ) więc to były straszaki ;)
    Mąż cały czas twierdzi że urodzę 28 stycznia bo mu się ta data przyśniła :-P oby był jasnowidzem :)

No u mnie są straszaki, wydaje mi się, że czop odchodzi cały czas od 3/4 dni ale bez krwi ;) . Także, O. A co do bóli, to krzyż okropnie boli .. czasami.. :)

Edit: Ja do męża się śmieję, że urodzę 29 stycznia - wtedy urodził się mój brat, który ma na imię Marcin :DD haha. Więc by był drugi Marcinek z dnia 29 stycznia ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 14:47

MonisiaK, Ewelcia85, MałaMała lubią tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
‹‹ 756 757 758 759 760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ