Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    Edit: Ja do męża się śmieję, że urodzę 29 stycznia - wtedy urodził się mój brat, który ma na imię Marcin :DD haha. Więc by był drugi Marcinek z dnia 29 stycznia ;D

Ja urodziłam córkę w dzień urodzin mojej siostry przyrodniej :) 14 lat różnicy jest między nami. Między siostra a Blanka też 14 :D

Karola94c lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy śliczny brzuszek.
    Mój mąż do piątku na L4. Zapełnie oskrzeli.
    Dziś jedziemy obejrzeć oddział w szpitalu gdzie chce rodzić. To se sama pooglądam... Jakieś mnie cykor złapał, bo to wszystko robi się tak bardzo realne i bliskie.

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:

Edit: Ja do męża się śmieję, że urodzę 29 stycznia - wtedy urodził się mój brat, który ma na imię Marcin :DD haha. Więc by był drugi Marcinek z dnia 29 stycznia ;D

Mój mąż ma urodziny i imieniny tego samego dnia ( 05.01) i cały czas twierdzi, że to słabe bo jedna impreza, mniej prezentów dostawał itd ;)

Teraz go straszę, że urodzę Agatkę równo 05.02 i z nią będzie tak samo ;)

nick nieaktualny, Karola94c lubią tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś kupiłam w Pepco bodziaki po 2,99 i półśpiochy po 1,99 :-D. Za taką cenę to można brać i nie patrzeć na ilość, szkoda, że już bardzo mało jest tych wyprzedażowych rzeczy. Swoją drogą komoda maluszka pęka w szwach, a ja się nie umiem opamiętać jak widzę taką okazję :-D.

artemida27, nick nieaktualny, MałaMała, KaroKaro lubią tę wiadomość

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Dziś kupiłam w Pepco bodziaki po 2,99 i półśpiochy po 1,99 :-D. Za taką cenę to można brać i nie patrzeć na ilość, szkoda, że już bardzo mało jest tych wyprzedażowych rzeczy. Swoją drogą komoda maluszka pęka w szwach, a ja się nie umiem opamiętać jak widzę taką okazję :-D.

Wszystko się przyda, będziesz miała mniej prania :-)
    Mój mąż ostatnio prasował rzeczy dla małego i jak zobaczył ile tego jest to się za głowę złapał. Chyba mamy jeszcze więcej ubranek niż przy starszym...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, a przygotowywałyście się jakoś do GBS, czy to własnie chodzi o to, żeby było na żywca? :) Luteinę już wspominałyście, że można brać, ja się też zawsze rano podmywam żelem do higieny intymnej tym co zawsze i zastanawiam się, czy teraz też to robić?

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Kochane, a przygotowywałyście się jakoś do GBS, czy to własnie chodzi o to, żeby było na żywca? :) Luteinę już wspominałyście, że można brać, ja się też zawsze rano podmywam żelem do higieny intymnej tym co zawsze i zastanawiam się, czy teraz też to robić?

Nie musisz się jakoś specjalnie przygotowywać.

meraja90, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • meraja90 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:

Nie trzeba się przygotowywać, posmyrają Cię patyczkiem tu i tam i już ;)

f2w3ol2a8bv3dl0p.png
    qdkkqps6kswv63wa.png

Wysłany: 22 stycznia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo chodziło mi też o to, żeby nie było zbyt sterylnie. Dokładnie zawiera się to w pytaniu czy brać poranny prysznic ;)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie trzeba się przygotowywać do pobrania GBS:)

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

Wysłany: 22 stycznia 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą ulżyło mi, myślałam, że to głębsza ingerencja, jak w cytologii

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    A swoją drogą ulżyło mi, myślałam, że to głębsza ingerencja, jak w cytologii

Prysznic możesz brać :-) Przygotuj się tak jak zwykle na wizytę.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto jutro wizytuje? Jest nas troche :D
    Ja! :P

nick nieaktualny, Karola94c lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciukasy za jutrzejsze wizyty, ja w czwarteczek i już przebieram nóżkami, żeby zobaczyć Malutką :)

meraja90, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero w środę za tydzień. Mam cichą nadzieję, że to już ostatnia wizyta :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuje w czwartek :) dziś robiłam badania i wszystko w normie :) na wizycie dostanę już skierowanie do szpitala.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Ja mam w piatek wizyte a po niej jak dam rade planuje pepco jeszcze odwiedzić bo ostatnio nie bylo okazji.Jeszcze badania krew i mocz musze zrobic mimo że w zeszlym tyg robilam ale to juz pewnie ostatnia wizyta i mam miec swieze wyniki... Jestem strasznie ciekawa co mi moj doktorek powie.w niedziele moj tata ma urodziny i czeka na prezent- pierwsza wnuczke chociaz wolalabym w niedziele akurat nie rodzic :P
    Teraz jest niedziela handlowa, wiec najlepszy moment na poród haha :P pół żartem, pół serio :D

Ja pewnie będe mieć teraz wizyty co tydzień. Jutro ważenie młodzieży, jestem ciekawa jak tam. Obstawiam,że duża nie jest ;)

Karola94c lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło losie moja waga mnie oszukuje i się że mnie śmieje :( Nagle z dnia na dzień waga rośnie jak szalona, pomooocccyyy :P

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey Dzielna jesteś niesamowicie! Gratuluję jeszcze raz!!!

Mała to Cię wymęczyli... Trzymaj się i zbieraj siły na poród!

Pau modelka z Ciebie , że Ho Ho!!!

Trzymam kciuki za wizyty!

Ja dziewczyny potrzebuje Waszego wsparcia. Jestem po prostu załamana. Ciągle coś ze mną nie tak, już nie daje rady! I psychicznie i fizycznie... cała ta ciąża pod znakiem problemów, czy to się kiedyś skończy??? Na USG okazało się , że mam ogromnego wodniaka na woreczku żółciowym. Wszystko wskazuje na to, że będą chcieli jednocześnie z CC go usunąć, jeśli będzie taka możliwość, zadecyduje chirurg. Nie ma szans żeby się wchłonął , więc albo od razu usunięcie , albo jakiś czas po cięciu, a to kolejne znieczulenie i operacja. I teraz boję się okropnie. Już pomijam fakt, że to zabieg w znieczuleniu ogólnym i nie zobaczę mojego synka zaraz po przyjściu na świat, ale co jak się nie obudzę? Coś pójdzie nie tak? Nie wspominam już o dochodzeniu do siebie po takim zabiegu w porównaniu do samego CC. No siedzę i wyję. Mam taki natłok negatywnych myśli i obaw, że sobie nie radzę. Hormony i moje ogólne samopoczucie na pewno też nie pomagaja w tej sytuacji. Musiałam się Wam wygadać, bo kto inny jak Wy mnie teraz zrozumie? Mąż oczywiście sprawę bagatelizuje, a gdyby godziło tu o niego to już by pewnie był po zawale. Pocieszcie mnie jakoś proszę ;(

MałaMała lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau Em wrzuć jeszcze raz, proszę :)

Ruda, mój też mega wariuje, ale on to tak cały czas w sumie :)

Kropeczka nie wiem co Ci napisać :( Może pójdź do chirurga na konsultację jak dokładnie on to widzi.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ