Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
http://gazetaolsztynska.pl/562519,3-miesieczny-chlopiec-z-licznymi-zlamaniami-trafil-do-szpitala-Ojciec-dziecka-oskarzony-o-znecanie.html
Przed chwilą mówili o tym w Faktach. Jakbym dorwałam tego gnoja w swoje ręce... -
Mila, to faktycznie ekspres poród
Ja wiem czy wszystkie po cc dłużej dochodzą do siebie. Wydaje mi się, że to zależy. Mam koleżankę co miała 2 razy cc i od pionizacji śmigała jak sarenka. Przyjaciółka po sn mega długo nie mogła dojść do stanu względnej normalności. Szwagierka po cc średnio się czuła i też dosyć długo mówiła, że jeszcze kiepsko się czuje. Co kobieta, to inaczejKarola94c lubi tę wiadomość
-
Makowa_Panna wrote:http://gazetaolsztynska.pl/562519,3-miesieczny-chlopiec-z-licznymi-zlamaniami-trafil-do-szpitala-Ojciec-dziecka-oskarzony-o-znecanie.html
Przed chwilą mówili o tym w Faktach. Jakbym dorwałam tego gnoja w swoje ręce...
-
Makowa_Panna wrote:Ewelcia w Faktach mówili, że matkę też maltretował, przypalał papierosami, ale ja chyba mimo to uciekłabym z tym dzieckiem jak stoję żeby je uchronić.
Matki nie jest mi szkoda bo to dorosła kobieta i wiedziała z kim się związała ale dziecka nie sprowadza się na świat żeby jakiś kutas zrobił sobie z niego worek treningowy.
Karola94c lubi tę wiadomość
-
Ewelcia85 wrote:No ja też ! A poza tym oberwałby od razu z patelni , no kurde ja na prawdę nie wyobrażam sobie żeby moke dziecko było bite a ja ze zwieszoną głową przyjmowałabym razy ... Przecież on tego dziecka nie uderzył raz tylko systematycznie maltretował
Matki nie jest mi szkoda bo to dorosła kobieta i wiedziała z kim się związała ale dziecka nie sprowadza się na świat żeby jakiś kutas zrobił sobie z niego worek treningowy.
Też tego nie rozumiem, nawet jeśli koleś nagle się zmienił (w co nie wierzę) to zawsze są instytucje do których można się udać po pomoc. Domy samotnych matek są pełne takich matek, które wybrały dobro swoich dzieci a nie maltretowanie. Ta kobieta musiała być bardzo słaba psychicznie, szkoda maluszka i tyleMam nadzieję, że dzidziolek zostanie im zabrany. I teraz nie rozumiem, że czasami kobiety singielki, które poradziłyby sobie z dzieckiem na 100% nie dostają dzieci do adopcji a takim patusom nie są zabierane
-
Ja myślę że to sytuacja patologiczne również w tym sensie, że te kobiety są uwiklane, wspoluzaleznione jak żony alkoholików. W pewnym sensie jest to poza kontrolą. Co nie znaczy ze jest przez to mniej okrutne. Ja w ciąży staram się jak naniej takich wiadomości bo później mam wielkie kryzysy i koszmary
-
Ewelcia85 wrote:Ciążowa_Gapsy moj mąż jak tylko widzi w telewizji że jest jakiś program o bitych czy chorych dzieciach wyrzuca mnie z pokoju bo wie ze tez długo będę przeżywać
-
Dziewczyny, a słyszałyście o masowaniu stóp w celu przyśpieszenia porodu? Działa? Bardziej chodzi mi o to czy jeśli jeszcze nie chcę rodzić to czy mi czasem nie wywoła skurczy... Bo masaż mega mi pomaga na spuchnięte stopy, ale boję się właśnie o te skurcze i nie robie go zbyt często. A na profesjonalny masaż trochę szkoda kasy
-
Pepper wrote:Jonessey mi to się goilo 10 dni. Jak zdjeli mi szwy te pozostałe to od razu ulga. Lepiej na drugi dzień. Jedni kazali mi robić nasiadowki z kory dębu i tantum rosa ale jak przestałam i zaczęłam wietrzyć to dopiero zaczęło się goic.
10 dni tylko? To i tak luksus! Ja już jestem 8 dni po porodzie i nic się nie zapowiada na szybkie zagojeniez tym że ja mam szwy rozpuszczalne więc może też dlatego? Noi dużo siedzę niestety bo inaczej nie umiem karmić i przez to też ciągle uciskam ta ranę
No niestety z tymi nacieciami często lubi być coś nie tak ale jak nie było innego wyjścia to co zrobićWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 21:52
-
bumbum wrote:Dziewczyny, a słyszałyście o masowaniu stóp w celu przyśpieszenia porodu? Działa? Bardziej chodzi mi o to czy jeśli jeszcze nie chcę rodzić to czy mi czasem nie wywoła skurczy... Bo masaż mega mi pomaga na spuchnięte stopy, ale boję się właśnie o te skurcze i nie robie go zbyt często. A na profesjonalny masaż trochę szkoda kasy
Miałam masowane stopy od 30tc codziennie! z najstarszą. Urodziłam w 42 tc