X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka dobrze, że już po. Nogę pewnie da się masowaniem wyprostować, takie maluszki są bardzo "plastyczne" :) Odpoczywajcie :)

Makowa ja już kilka miesięcy smaruję usta lano maścią z zaji, tą co do sutków i mam usta w zdecydowanie lepszej kondycji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 20:26

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Sylllwus Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    https://www.facebook.com/groups/834600806871899/ utworzona na szybko ;)
    Jak sie nazywa ta grupa, nie moge skopiowac linku, to sobie wyszukam :)

Gratulacje dla mamuń kolejnych dzieciaczkow.

• Sylllwus Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam teraz bardzo sucha skore, ale kupiłam sobie oliwke dziecieca i codziennie pod prysznicem na mokra skore uzywam i juz po kilku takich zabiegach w koncu czuje roznice. Na dloniach mam egzeme, to na to pomaga mi tylko emolientowy krem dla niemowlat.

Karola94c lubi tę wiadomość

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LUTOWE MAMY 2019. BBF

Mi na suche I popękane usta pomaga peeling z miodu i cukru. A dopiero po nim pomadka/emolium lub co tam pod ręką tłustego.

Sylllwus, Kolorowaola lubią tę wiadomość

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moje szczęście na chwilkę. Nie cytujcie proszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 22:31

MałaMała, EBa, artemida27, Pepper, bumbum, MonisiaK, Moniiiikaaaa, baranosia, Ciążowa_Gapsy, Lutyska, -Mamunia-, ruda90, malami91, Pau.Em, Sylllwus, Black_Lilith, Straciatellaa, Karola94c, 83xxx, KaroKaro, ej_est lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • EBa Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka gratulacje!!! Wracaj prędko do dobrej kondycji :* A dla Przemcia buziak i głaski w nózię :)

Córka, ciąża naturalna, 02.2019
    Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
    Córka, in-vitro, urodzona 09.2024
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 jaki slodki Krolewicz!! <3 do schrupania !! :) bossski
    Niech zdrowo sie chowa!!! <3

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko cudo !!!<3 mały bohater i ty też dzielna jesteś :) jak ja chciałabym już przytulić mojego Wojtusia :-)

Kropeczka85, Karola94c lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• bumbum Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dziś byłam w mega szoku bo para nastolatków (na oko 16-17 lat) stała przede mną w kolejce i dziewczyna gdy mnie zobaczyła szturchnęła chłopaka że z tyłu stoi Pani w ciąży i trzeba ją puścić. Brawa rodzicom za wychowanie i oby więcej takich nastolatków :)

Też miałam kilka sytuacji, w których młodzież (właśnie taka 16-18 lat) przepuszczała, także nadzieja jest w narodzie. Moim zdaniem prędzej Cie przepuści młodzież niż facet po 50tce :)

baranosia, Lutyska, Karola94c lubią tę wiadomość

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka,cudny chłopak! Ja też już tak bardzo tęsknię za swoim, ale niech jeszcze siedzi, niech siedzi... Brawo Ty!

O tak, zdecydowanie faceci kolo 50 najgorsi. Przepraszam za stereotyp ale mam w głowie gościa z diagnostyki co fuczal ze dzieci mają dzieci.

Karola94c, Kropeczka85, bumbum lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko GRATULUJĘ!

Sliczny jest! <3 <3 <3

• bumbum Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, boli mnie przy chodzeniu i przewracaniu się w pachwinach. Do tego przy końcu dnia chodzę jak kaczka - czy to może oznaczać ból spojenia łonowego? U jakiego lekarza można to zbadać? Czy zgłosić to do gina przy wizycie?

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko, gratulacje!Masz już przy sobie Przemcia, całego i zdrowego, a to najważniejsze. Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Dziewczyny, boli mnie przy chodzeniu i przewracaniu się w pachwinach. Do tego przy końcu dnia chodzę jak kaczka - czy to może oznaczać ból spojenia łonowego? U jakiego lekarza można to zbadać? Czy zgłosić to do gina przy wizycie?
    Ja też tak mam... Jutro na wizycie zapytam lekarza, ale wydaje mi się, że niestety to na naszym etapie już może się przytrafić.

bumbum, Karola94c lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczko gratulacje!! <3
    Moich znajomych synek też miał problem z nóżką, urodził się ze szpotawą stópką. Włożyli mu w gips w szpitalu, a z 3tyg później jak pojechali prv do ortopedy to ten powiedział, że niepotrzebnie i że wystarczyłyby ćwiczenia - od razu ściągał. Nóżka już super, a maluch ma 3m ;)

Jeny jak ja patrzę na te małe buźki to wierzyć mi się nie chce, że zaraz będę miała taką koło siebie :D

Kropeczka85, -Mamunia- lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko jakie Przemuś ma śliczne oczęta <3
    Co do nóżki to córeczka mojej znajomej miała problem z przekrzywioną stópką właśnie z powodu małej ilości miejsca w brzuszku i wszytko wróciło do normy po kilku tygodniach więc u Was też tak będzie :)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za wszystkie miłe słowa!!!

Nie wycinali mi bo po konsultacji kazali to na razie mamy to zostawić bo stan może być gorszy spowodowany ciążą, także wszystko okaże się po.

Z dziwnych rzeczy Dziewczyny przed CC. We wcześniejszych cięciach tak nie miałam, a lekarze mówili, że tak może się zdążać więc Wam napiszę ku spokojowi. Przy wkłuwaniu do kręgosłupa silne rozpieranie i prądy do nóg. Po położeniu duże rozpieranie w klatce piersiowej i szczególnie w obu ramionach. Swędzenie twarzy. Wiadomo nie jest powiedziane , że to Was spotka, ale warto wiedzieć, że takie rzeczy mogą wystąpić a mimo to się żyje :D
    Aktualnie zeszło mi znieczulenie i jest moment najgorszych boli, podobno po każdym kolejnym CC ból jest gorszy bo narusza się większe obszary. Tłumaczę sobie, że od jutra będzie tylko co raz lepiej :)

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dzisejszym dzielnym Mamusiom, Kropeczka z nozka napewno bedzie ok, niestety to czesto sie zdarza ale najwazniejsze ze zdrowy:)juz wam zazdroszcze bo dzis ja jestem po ktg i dr powiedziala ze książkowo, skurczy brak, chciałbym mieć porod za soba juz:) tez niemam fb

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Dziękuję Dziewczyny za wszystkie miłe słowa!!!

Nie wycinali mi bo po konsultacji kazali to na razie mamy to zostawić bo stan może być gorszy spowodowany ciążą, także wszystko okaże się po.

Z dziwnych rzeczy Dziewczyny przed CC. We wcześniejszych cięciach tak nie miałam, a lekarze mówili, że tak może się zdążać więc Wam napiszę ku spokojowi. Przy wkłuwaniu do kręgosłupa silne rozpieranie i prądy do nóg. Po położeniu duże rozpieranie w klatce piersiowej i szczególnie w obu ramionach. Swędzenie twarzy. Wiadomo nie jest powiedziane , że to Was spotka, ale warto wiedzieć, że takie rzeczy mogą wystąpić a mimo to się żyje :D
    Aktualnie zeszło mi znieczulenie i jest moment najgorszych boli, podobno po każdym kolejnym CC ból jest gorszy bo narusza się większe obszary. Tłumaczę sobie, że od jutra będzie tylko co raz lepiej :)
    jezuuu... nie panikowałaś? bo ja bym pewnie zaczela sie dusić z nerwów. Mam tak i bez znieczulenia, a co dopiero jakby coś mnie w klacie rozpierało :o

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    jezuuu... nie panikowałaś? bo ja bym pewnie zaczela sie dusić z nerwów. Mam tak i bez znieczulenia, a co dopiero jakby coś mnie w klacie rozpierało :o
    Wiesz co czułam duży lęk, tym bardziej, że mam problemy z nerwicą lękową od lat. Ale mówiłam co mi jest z uśmiechem na twarzy, a anestezjolog mówiła, że.mam się nie przejmować , bo tak może być. A jak poczułam się nagle bardzo słabo i ciężko mi się oddychało to nic nie powiedziałam, bo myślę, no ok , może tak być. I wtedy dostałam opierdziel, że mam mowic wszystko bo to akurat był moment jak bardzo spadło mi ciśnienie i musieli szybko podać leki.
    Dziewczyny powiem Wam tak. Wiele różnych rzeczy dziać się może, ale nad nami naprawdę są fachowcy, którzy dbają o to żeby odpowiednio i szybko zareagować, więc musimy im zaufac, współpracować i być dobrej myśli :)

Straciatellaa, Karola94c, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ