X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    jezuuu... nie panikowałaś? bo ja bym pewnie zaczela sie dusić z nerwów. Mam tak i bez znieczulenia, a co dopiero jakby coś mnie w klacie rozpierało :o

ja mam to samo.. chyba bym tam im zeszła..

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czop mi odchodzi! ;)

Dzis caly dzien czulam to "szczypanie" co Gapsy opisywala.
    Mam nadzieje, ze z tydzien minimum jeszcze pochodze ;)

MałaMała, Pepper, Ewelcia85, malami91, Nadzieja22, Black_Lilith, Ciążowa_Gapsy, baranosia lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Czop mi odchodzi! ;)

Dzis caly dzien czulam to "szczypanie" co Gapsy opisywala.
    Mam nadzieje, ze z tydzien minimum jeszcze pochodze ;)

Straciatellaa a moze to JUZ ?? :) :-*

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka nie zdążyłam na fotkę :( Wrzuć proszę jeszcze rano do południa :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka dzięki za relację.
    Straciatella serio odchodzi? To już niedługo :)

Ja rozpoczynam kolejna nieprzespana noc... juz nie pamiętam kiedy przespalam całe 8 godzin :/

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper, Ty się wysypiaj póki możesz ;-). Może jakaś meliska przed snem? Bo po porodzie lepiej nie będzie :-D.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakiś moment kryzysu. Od cc będą dziś o 11 dwie doby. Jestem bez przeciwbólowych, strasznie mnie ciągnie. Obkurczania macicy to masakra. Mały jak ssie to wtedy najgorzej, wtedy biorę apap. Psychicznie super naprawdę. Fizycznie tak sobie.

Mamy na sali babka która chrapie tak że z sal obok się skarżą... :D dramat.

Co do znieczulenia. U mnie przebiegało szybko i bez problemu. Miałam moment że zalała mnie fala goraca i myślałam że zwymiotuje ale o jakiś opanowalam to.

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Wiesz co czułam duży lęk, tym bardziej, że mam problemy z nerwicą lękową od lat. Ale mówiłam co mi jest z uśmiechem na twarzy, a anestezjolog mówiła, że.mam się nie przejmować , bo tak może być. A jak poczułam się nagle bardzo słabo i ciężko mi się oddychało to nic nie powiedziałam, bo myślę, no ok , może tak być. I wtedy dostałam opierdziel, że mam mowic wszystko bo to akurat był moment jak bardzo spadło mi ciśnienie i musieli szybko podać leki.
    Dziewczyny powiem Wam tak. Wiele różnych rzeczy dziać się może, ale nad nami naprawdę są fachowcy, którzy dbają o to żeby odpowiednio i szybko zareagować, więc musimy im zaufac, współpracować i być dobrej myśli :)

Miałam podobnie przy wczorajszym cięciu tyle, że ja już tak odjezdzałam, że anestezjolog chciał mnie intubować na szczęście wróciło wszystko do normy. Co do swędzenia to ja mnie okropnie wczoraj wszystko swedzialo lekarz mówił, że to skutek uboczny podania morfiny w trakcie cięcia. Później dostałam paracetamol i do teraz mnie nic nie boli. W nocy mi jeszcze donosili, ale nie brałam wezmę dopiero jak wstane bo wtedy gorszy ból.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małą miałam wczoraj na 3 h i czekam aż ją teraz przywiozą. Teraz już mam nadzieję że zostanie.

MałaMała, Sylllwus lubią tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki kochane :) W nocy zrobiłam chyba z 10 km po mieszkaniu bo tak mi nogi drętwiały i teraz tez juz chodze po kuchni :( a na poród się nie zapowiada jedynie w nocy miałam twardy brzuch . Od samego rana mam doła .

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny:-)
    U mnie dzis pierwsza przespaną noc od kilku tygodni, nawet na siku nie wstałam.Ale,zeby była sprawiedliwość i równowaga w przyrodzie to strasznie mnie gardło boli... Pewnie mi synek coś przyniósł z przedszkola.

Kropeczko, Pau Em, Kjt91 - mam nadzieję, że szybko dojdziecie do siebie a maluszki dodadzą Wam energii i motywacji do rekonwalescencji. Mimo wszystko CC to jednak operacja, więc wiadomo, że jest Wam znacznie trudniej.

kjt91, Kropeczka85 lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 37 tygodniu!

Straciatella, nawet mi nie mów! Mam nadzieję, że ja czopki jeszcze mam;) a Tobie życzę powodzenia, jak rozumiem chcesz jeszcze z tydzień wytrzymać?

Pepper, Pau.Em lubią tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 17:34

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś w końcu w miarę pospałam ;) rano jak mąż poszedł do pracy przysnęłam aż mnie synek budził

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś też tylko jedna pobudka na siku i to dopiero o 6 od razu inaczej się czuje

• Pepper Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka z tymi nogami to koniecznie powiedz lekarzowi. Jak leżałam w szpitalu to ze mną była taka dziewczynaze spuchnietymi nogami po porodzie. Ordynator latał przy niej a ona nie wiedziała co się dzieje. Powiedz na obchodzie bo to może być cis ważnego.

Dziewczyny w nocy wybudzaly mnie skurcze... ostatni miałam 7:47 i teraz kolejny. Pewnie to Hicksa ale bolą. Brzuch twardy. Wymiotowac mi się chce. Ciąża to nic przyjemnego. ..

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się ostatnio pochwaliłam, że u nas cisza i spokój to jak na zawołanie brzuch zaczął twardniec przy każdym wstanie z łóżka czy fotela.

I dziś miałam jakąś dziwną akcję w nocy. Na w pół przytomny więc nie do końca pamiętam co sie stało. Usnelam na prawym boku A wtedy często mam zgage. Ale jakoś tym razem dało się usnąć. O północy obudziło mnie palenie w gardle, jakby refluks Ale mnie przydusilo że nie mogłam złapać tchu I zaczęłam kaslac. I w tym czasie skurcze brzucha. Ale samo przeszło. Oprzytomnialam kilka minut potem to w sumie nie wiedziałam o co chodzi. Zaczekalam na ruchy małego I usnelam dalej.
    Teraz brzuch boli jak na okres. Straszaki chyba zaczynają straszyć.

• Mambella Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam nogi starsznie opuchnięte aż bolało. Efekt obkurczania macicy, woda musi gdzieś zejść. Po 4 dniach jako taki kapcie wkładałam na stopy. A lekarz kazał tylko trzymać nogi w górze i faktycznie jak sporo lekarzalam to opuchlizna trochę schodziła.

Dziś mnie strasznie brzuch boli. W nocy w miejscu starej blizny po CC, a teraz nie wiem czy żołądek, czy wątroba czy wszystko na raz. Oby nie dopadła mnie jakaś jelitowka.

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka tak miała po dzień porodzie - nogi jej spuchły okropnie. Zeszło samo, ale chyba z dwa tygodnie ją trzymało. Jednak taka opuchlizna może być oznaką różnych rzeczy, więc zwrócić na to uwagę lekarzowi czy położnej nie zaszkodzi.

Mi też się niestety brzuch bardzo napina, zwłaszcza wieczorem. Pocieszam się, że to już niedługo...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Straciatellaa a moze to JUZ ?? :) :-*
    Mam nadzieje, że nie. Brzuch mnie trochę ćmi jak na okres, ale to nie są skurcze tylko taki ciągły ból. Nospe wezme ;)
    Córka dała mi pospać do 8! a zawsze się budzi ok 6 :P

Gapsy chce jeszcze z tydzien bo dopiero w niedzielę będzie ciąża donoszona ;) byłabym spokojniejsza.

Ja mam spuchnięte palce od rąk, wyglądają jak małe serdelki :P
    wizyta 4.02 mam nadzieje, że dotrwamy i powie mi coś nowego ;)

Wczoraj byłam koło szpitala gdzie chce rodzić (w czwartek chce tam pojechac jeszcze na zwiady) jechaliśmy bez korków 30minut. Mam nadzieje, ze trafię na taką porę jak się zacznie bo w szczycie to z 2h.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ