X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella, to ja mam donoszona dokładnie za tydzień, a objawy podobne jak Ty dziś! W sensie ból brzucha miesiączkowy i podejrzana szyjka...

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I palce dokładnie takie serdelkowate. Chyba też wezmę nospe, na naszym etapie można jeszcze?

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa nie mow glosno ze chcesz tam pojsc ogladac szpital :P ja tez tak mowilam ze EEE PO WEEKENDZIE POJDE TAM ZOBACZYC JAK JEST... i tak ciagle gadalam :P az wkoncu tam trafilam :D hehehe
    Moje re e tez jak serdelki ;) tylko obraczke nosze bo ją nigdy nie sciagam ale innych piersionkow to juz nie zaloze :/
    U mnie w sobote bedzie 39tc ! :-O

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna mozna nospe ;)
    Mi lek.powiedzial ze teraz to najbardziej bezpieczne ;)

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już obrączkę z dwa miesiące temu zdjęłam, bo rano mi ciasno w niej było. Już się nawet przyzwyczaiłam bez :-)

Gapsy, nospę jak najbardziej. Ja biorę cały czas nospę i magnez.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie puchnę, ale tylko czekam kiedy ;) Obrączki w domu nie noszę, w ogóle biżuterii, a jak zakładam nawet na cały dzień, to nie ma problemu.

Szwagierce też nogi puchły po znieczuleniu do cc, po paru dniach przeszło.

Ja właśnie kończę śniadanie i będę się zbierać, bo na 12 mam ktg i gbs :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black Lilith ja też zdjelam juz z dwa miesiące temu bo puchłam juz wtedy. Straciatella i ciążowa Gapsy ja też podobny czas i tez podobnie :(
    Straciatella wpisz nasza Kropeczke na 1 str :)

Jeszcze tydzień wytrzymać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 10:02

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Sylllwus Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciąży na szczescie nie puchne, a po pierwszym porodzie zdziwiona byłam jak zobaczyłam swoje szczupłe stopy, bo nie pamietałam, że takie wcześniej były, haha :)

Prosze o przyjecie mnie do grupy, rano wysłałam prośbe na fb.

Zaczynam na przekor terminowi mowic, ze dzidzia jeszcze sie nie spieszy na swiat, to moze sie pospieszy i nie bedzie wywoływania :D

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zbieram się na wizytę. Proszę o kciuki :-)

MałaMała, baranosia, Pepper, Lutyska, Pau.Em, Karola94c, Ciążowa_Gapsy, Nadzieja22, KaroKaro, artemida27, bumbum, Jonesey, kjt91, Kropeczka85 lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Dziewczyny takie spuchniete stopy ze stopki mam za male hahaha :P no i moje adidasy sa meeeega ciasne :/ zimowe mam tylko obcasy ale nosze adidaki ;) bo u nas w lubuskim sniegu nie widac :P ;)

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• baranosia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś piękne słońce, człowiek wyspany i od razu lepsze samopoczucie :) kończę wycierać kurze które ujawniło słońce, odkurzę i zabiorę synka na spacer :)

Dziś na obiad wymyśliłam lasagne bo po porodzie to pewnie będą tylko zupy bo najszybciej haha :D

Straciatellaa lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylllwus wrote:
    Ja w tej ciąży na szczescie nie puchne, a po pierwszym porodzie zdziwiona byłam jak zobaczyłam swoje szczupłe stopy, bo nie pamietałam, że takie wcześniej były, haha :)

Prosze o przyjecie mnie do grupy, rano wysłałam prośbe na fb.

Zaczynam na przekor terminowi mowic, ze dzidzia jeszcze sie nie spieszy na swiat, to moze sie pospieszy i nie bedzie wywoływania :D

a odpowiedziałaś na pytanie przy dołączeniu? bo jest pytanie o nick jak ktoś nie podaje to nie przyjmuje do grupy ;) mam z 4 takie osoby ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, u mnie nogi też były opuchnięte, ale dziś już widzę różnicę, jest sporo mniejszy obrzęk. Czytałam, że po porodzie to normalne.

Co do karmienia to ja bym jednak próbowała przystawiać małą, myślę, że jest na tyle wcześnie, że laktacja dopiero ruszy, ale mały ssak musi być regularnie podpinany :-). U mnie pierwsze 2 doby mały praktycznie w ogóle nie ssał, bo nie umiał uchwycić brodawki, a teraz mimo wszystko mleczko jest :-).

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    U nas dziś piękne słońce, człowiek wyspany i od razu lepsze samopoczucie :) kończę wycierać kurze które ujawniło słońce, odkurzę i zabiorę synka na spacer :)

Dziś na obiad wymyśliłam lasagne bo po porodzie to pewnie będą tylko zupy bo najszybciej haha :D
    uwielbiam, ale juz nie mam siły robić :P u mnie dzis za to zupa (robiona wczoraj wieczorem :P ) i nalesniki na zapchanie :P

Jakaś taka spokojniejsza jestem. Dziś mam chyba dobry dzien :P W końcu co ma być to będzie, nic już nie zależy ode mnie ;)
    Pije kawe i zajadam się małymi murzynkami próbując ignorować ćmienie brzuszka :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaczynam 40 tydzień. :D no i nic nie zapowiada porodu .. :p A tak bym chciała żeby zaczęło się samo !. Brzuch pobolewa na miesiączke, bardzo delikatnie.. więc no ..

Ps. Pierścionki i obrączke zdjęłam już dawno.. A wogole w nocy jak idę do toalety i myje potem ręce to bardzo swędza mnie palce..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 10:34

Ewelcia85, Pepper, MałaMała lubią tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Sylllwus Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    a odpowiedziałaś na pytanie przy dołączeniu? bo jest pytanie o nick jak ktoś nie podaje to nie przyjmuje do grupy ;) mam z 4 takie osoby ;)

O widzisz, a ja na laptopie sie dodalam i nie wyskoczylo zadne pytanie a z tel w ogole nie znajduje mi tej grupy, pozniej wlacze kompa to poprawie.

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obrączki nie noszę od 2 tyg. Bo tak zaczełam puchnąć... Jeszcze troche i założę :)

Dobrze że kupiłam buty o rozmiar wieksze bo i one już sie robia ciasne :p

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak mnie usypiali do łyżeczkowania to czułam jakby mi ktoś głaz na klatce położył, a twarz przez chwilę piekła jakbym się pieprzem natarła.
    Palce już od jakiegoś czasu mam jak parówki z rana. Później jest lepiej, ale obrączki już nie zdejmę raczej...
    U nas piękne słońce od rana, aż się chce iść na spacer.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:

Ja posprzątałam łazienkę i robię zupę pod tytułem " dzisiaj drugiego dania nie ma" :-D czyli z pulpetami i warzywami :) też
    później wyskoczę na spacer z Alą i do biblioteki bo książki do oddania ;)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Makowa_Panna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith kciuki zaciśnięte :)

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ