Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
W ogóle przez to, że w styczniu dwa razy leżałam w szpitalu (podejrzenie hipotrofii i kolka nerkowa) to już kilka razy pakowałam torbę ciągle piorąc i prasując rzeczy i od ostatniego razu torba leży taka rozmemłana i nie mogę się zająć żeby ją ogarnać
-
Dzień dobry dziewczyny!
Ostatnie dwa dni to u mnie jakiś totalny spadek formy, dziś już na szczęście lepiej. Nie odzywałam się za bardzo, ale czytam na bieżącożyczę powodzenia wszystkim mamusiom które czekają na CC, w najbliższym tygodniu będzie chyba kilka
I oczywiście trzymam kciuki za rozkrecenie akcji u tych dziewczyn które są już w terminie albo już po
Ja bardzo chciałabym wytrzymać jeszcze 2 tygodnie chociaż, czasami złapią mnie pojedyncze skurcze i mam nadzieję że Hela wstrzyma się jeszcze troszeczkę🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Makowa to powiedz mężowi że byłaś "niegrzeczna dziewczynką" i oczekujesz czegoś ostrzejszego
ja nawet nie mam co marzyć o seksie do wtorku bo mojakurat teraz ma nocki a w ciągu dnia dziewczyny w domu
Więc pozostaje mi tylko liczyć ze mąż mnie porządnie zdenerwujne
-
Ewelcia85 wrote:Makowa to powiedz mężowi że byłaś "niegrzeczna dziewczynką" i oczekujesz czegoś ostrzejszego
ja nawet nie mam co marzyć o seksie do wtorku bo mojakurat teraz ma nocki a w ciągu dnia dziewczyny w domu
Więc pozostaje mi tylko liczyć ze mąż mnie porządnie zdenerwujne
Chociaż ja bym wolała ten drugi sposób...
-
nick nieaktualnyDorota wrote:My po wizycie położnej, mamy lekką zoltaczke i żeby zeszła to pomiędzy karmieniami mam podawać glukoze rozpuszczona w przegotowanej wodzie. Grunt że nie trzeba się bujac po szpitalach i naswietlac.
Dorota, a Wy kp czy mm?
My też wyszliśmy ze szpitala z żółtaczką. Karmimy się piersią, położna powiedziała, że na piersi żółtaczka dłużej schodzi i że czekamy i obserwujemy malucha. Wydaje mi się, że już jest zdecydowanie mniej żółty. Ciekawe z tą glukozą... -
nick nieaktualny
-
Lutyska Gratulacje :*
Lutyska lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
malami91 wrote:Dorota, a Wy kp czy mm?
My też wyszliśmy ze szpitala z żółtaczką. Karmimy się piersią, położna powiedziała, że na piersi żółtaczka dłużej schodzi i że czekamy i obserwujemy malucha. Wydaje mi się, że już jest zdecydowanie mniej żółty. Ciekawe z tą glukozą...nie ma żadnych dowodów na to, że woda czy glukoza przyspiesza wydalanie bilirubiny.
Zazwyczaj wystarczy częste przystawianie (prawidłowe!!) malucha do piersi, fakt- może żółtaczka trwać dłużej u dzieci kpWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 10:48
Nadzieja22, malami91 lubią tę wiadomość
-
Lutyska wrote:Hej moje wczorajsze nieregularne skurcze zamienily sie w regularne. Nie moglam zasnąć to sprawdzalam.co 5 min wiec nocna akcja i wyjazd. Mala Natalka przyszła na swiat o 7.30, 3300g i 55cm długa. Poród sn. Nie było latwo ale się udalo w dniu terminu z om
Lutyska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorota3 wrote:U mnie w jednym szpitalu cc w ten sam dzień a w drugim na następny. Więc od szpitala zależy.
My po wizycie położnej, mamy lekką zoltaczke i żeby zeszła to pomiędzy karmieniami mam podawać glukoze rozpuszczona w przegotowanej wodzie. Grunt że nie trzeba się bujac po szpitalach i naswietlac.
U nas na wypisie był poziom zoltaczki 10, wpisana jako fizjologiczna. I ładnie schodzi. A żeby szybciej zeszła kazali przystawiac do piersi i często karmić. Ta glukoza to wiedzą sprzed 30 lat. Teraz nie wolno podawać takich rzeczy noworodkom.
A Natalke witamy na świecie!!! ❤❤ wielkie gratulacje ❤❤malami91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Straciatellaa wrote:położna od glukozy chyba starej daty
nie ma żadnych dowodów na to, że woda czy glukoza przyspiesza wydalanie bilirubiny.
Zazwyczaj wystarczy częste przystawianie (prawidłowe!!) malucha do piersi, fakt- może żółtaczka trwać dłużej u dzieci kp
Edit: podawanie wody z glukozą to już rozszerzanie dietyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 11:05
-
Straciatellaa wrote:położna od glukozy chyba starej daty
nie ma żadnych dowodów na to, że woda czy glukoza przyspiesza wydalanie bilirubiny.
Zazwyczaj wystarczy częste przystawianie (prawidłowe!!) malucha do piersi, fakt- może żółtaczka trwać dłużej u dzieci kp
Dokładnie. Mi kazali często karmić. Zadne przepajanie glukoza, zadne dokarmianie mm. Im więcej kupek tym szybciej bilirubina się wydala. A Bartuś był naświetlany i to 2 razy bo po pierwszej dawce skoczyła do góry.
Ale ja też trafiłam na położna starej daty. Jak powiedziałam że mały ma wzdęcia to pierwsze co to naskoczyła na mnie że co ja takiego jem, że dziecko się męczy! I już skaze bialkową na policzkach zobaczyła. A on miał krostki kontaktowe i prosaki poporodowe.
Lutyska gratulacje ❤