X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle przez to, że w styczniu dwa razy leżałam w szpitalu (podejrzenie hipotrofii i kolka nerkowa) to już kilka razy pakowałam torbę ciągle piorąc i prasując rzeczy i od ostatniego razu torba leży taka rozmemłana i nie mogę się zająć żeby ją ogarnać :/

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka to miałeś przeboje. Ale już wszystko dobrze?
    Ewelcia no może i racja. Taki były wczorajszy delikatny, że co to miało pomóc :P

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! :)
    Ostatnie dwa dni to u mnie jakiś totalny spadek formy, dziś już na szczęście lepiej. Nie odzywałam się za bardzo, ale czytam na bieżąco :) życzę powodzenia wszystkim mamusiom które czekają na CC, w najbliższym tygodniu będzie chyba kilka :)
    I oczywiście trzymam kciuki za rozkrecenie akcji u tych dziewczyn które są już w terminie albo już po ;)
    Ja bardzo chciałabym wytrzymać jeszcze 2 tygodnie chociaż, czasami złapią mnie pojedyncze skurcze i mam nadzieję że Hela wstrzyma się jeszcze troszeczkę ;D

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa to powiedz mężowi że byłaś "niegrzeczna dziewczynką" i oczekujesz czegoś ostrzejszego :-P ja nawet nie mam co marzyć o seksie do wtorku bo mojakurat teraz ma nocki a w ciągu dnia dziewczyny w domu ;) Więc pozostaje mi tylko liczyć ze mąż mnie porządnie zdenerwujne :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Makowa to powiedz mężowi że byłaś "niegrzeczna dziewczynką" i oczekujesz czegoś ostrzejszego :-P ja nawet nie mam co marzyć o seksie do wtorku bo mojakurat teraz ma nocki a w ciągu dnia dziewczyny w domu ;) Więc pozostaje mi tylko liczyć ze mąż mnie porządnie zdenerwujne :)
    Cos w tym jest.. Mój mnie tak wkurzył wczoraj ze właśnie zaczęłam mieć skurcze i ćmienie... To jego wina z tego wynika :P Chociaż ja bym wolała ten drugi sposób... ;)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota wrote:
    My po wizycie położnej, mamy lekką zoltaczke i żeby zeszła to pomiędzy karmieniami mam podawać glukoze rozpuszczona w przegotowanej wodzie. Grunt że nie trzeba się bujac po szpitalach i naswietlac.

Dorota, a Wy kp czy mm?

My też wyszliśmy ze szpitala z żółtaczką. Karmimy się piersią, położna powiedziała, że na piersi żółtaczka dłużej schodzi i że czekamy i obserwujemy malucha. Wydaje mi się, że już jest zdecydowanie mniej żółty. Ciekawe z tą glukozą...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez Kubuś jest żółty, byliśmy na ponownym badaniu sluchu (ktory nie wyszedł) i polozna powiedziała że ładnie schodzi żółtaczka.

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska gratulacje! Witamy Natalkę na świecie <3

Lutyska lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska Gratulacje :*

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska moje ogromne gratulacje :) buziaki dla ciebie i Natalki <3

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Lutyska! :) Natalka wybrała idealny moment i obeszło się bez wywoływania :)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Dorota, a Wy kp czy mm?

My też wyszliśmy ze szpitala z żółtaczką. Karmimy się piersią, położna powiedziała, że na piersi żółtaczka dłużej schodzi i że czekamy i obserwujemy malucha. Wydaje mi się, że już jest zdecydowanie mniej żółty. Ciekawe z tą glukozą...
    położna od glukozy chyba starej daty ;) nie ma żadnych dowodów na to, że woda czy glukoza przyspiesza wydalanie bilirubiny.
    Zazwyczaj wystarczy częste przystawianie (prawidłowe!!) malucha do piersi, fakt- może żółtaczka trwać dłużej u dzieci kp :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 10:48

Nadzieja22, malami91 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Hej moje wczorajsze nieregularne skurcze zamienily sie w regularne. Nie moglam zasnąć to sprawdzalam.co 5 min wiec nocna akcja i wyjazd. Mala Natalka przyszła na swiat o 7.30, 3300g i 55cm długa. Poród sn. Nie było latwo ale się udalo w dniu terminu z om
    gratulacje! <3

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska suuuuuper ! <3
    Cudne wiesci dla nas na weekend!
    Witamy kolejna Ksiezniczke ! :)
    <3 niech Natalka zdrowo rosnie i duuuzo usciskow dla Was ! Super :)

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota3 wrote:
    U mnie w jednym szpitalu cc w ten sam dzień a w drugim na następny. Więc od szpitala zależy.

My po wizycie położnej, mamy lekką zoltaczke i żeby zeszła to pomiędzy karmieniami mam podawać glukoze rozpuszczona w przegotowanej wodzie. Grunt że nie trzeba się bujac po szpitalach i naswietlac.
    Glukoza?! O mamo...
    U nas na wypisie był poziom zoltaczki 10, wpisana jako fizjologiczna. I ładnie schodzi. A żeby szybciej zeszła kazali przystawiac do piersi i często karmić. Ta glukoza to wiedzą sprzed 30 lat. Teraz nie wolno podawać takich rzeczy noworodkom.

A Natalke witamy na świecie!!! ❤❤ wielkie gratulacje ❤❤

malami91 lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już dwa lata temu długo męczyłam się zanim synek zaczął być całkowicie "swojego" koloru ale o glukozie mówili że to stare dzieje. Skonsultuj to jeszcze z kimś :)

Witamy Natalcię na świecie :*

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mała Księżniczko Natalio!!!

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    położna od glukozy chyba starej daty ;) nie ma żadnych dowodów na to, że woda czy glukoza przyspiesza wydalanie bilirubiny.
    Zazwyczaj wystarczy częste przystawianie (prawidłowe!!) malucha do piersi, fakt- może żółtaczka trwać dłużej u dzieci kp :)
    Też pomyślałam że położna do najmłodszych nie należy jak o tej glukozie przeczytałam :-P
    Edit: podawanie wody z glukozą to już rozszerzanie diety :-O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 11:05

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Mambella Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:

Dokładnie. Mi kazali często karmić. Zadne przepajanie glukoza, zadne dokarmianie mm. Im więcej kupek tym szybciej bilirubina się wydala. A Bartuś był naświetlany i to 2 razy bo po pierwszej dawce skoczyła do góry.

Ale ja też trafiłam na położna starej daty. Jak powiedziałam że mały ma wzdęcia to pierwsze co to naskoczyła na mnie że co ja takiego jem, że dziecko się męczy! I już skaze bialkową na policzkach zobaczyła. A on miał krostki kontaktowe i prosaki poporodowe.

Lutyska gratulacje ❤

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska gratulacje :)
    No jak tak dalej będzie to sama zostanę na placu boju. Bo niby z OM mam 12 luty, ale z pierwszego USG 20 i raczej na każdym kolejnym ten termin się zgadza jako młodego wiek :P Więc i w marcu mogę urodzić.

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
‹‹ 830 831 832 833 834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ