X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 21:54

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi i Artemis brawo!!! Dobrze ze wszystko skończyło się bezpiecznie :)

Pau.em lekarz tez tak mówil, że fajnie jeszcze z tydzień poczekać, ale w sumie co daje skończenie 38tc jeśli chodzi o mój spokój? W sensie wiem o lepszej dojrzałości mózgu. I o wadze. To w sumie wystarczająco dużo.
    A sterydy w płuca poszły juz i tak...

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i witam się w 38 tygodniu i w donoszonej ciazy. Nie ukrywam ze jestem z siebie dumna ze taki jest finał :)) to pomaga

Pepper lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmiłam w każdej pozycji, ale rozmiar miałam słuszny - miska F. Jak była noworodkiem to na leżąco spod pachy, podawałam jak hamburgera tzn musiałam przytrzymywać palcami żeby mała całą brodawkę objęła i wtedy było ok - nie bolało. Też sto poduch dookoła teraz rozważam zakup rogala.

Gapsy piątek (37t1d) dołączam do Ciebie. U mnie innego scenariusza nie przewidywałam, z tak długą szyjką :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 07:33

da8300b52b.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...ja dzis wizyta o 15:00
    <3 [39t5d] <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 07:37

baranosia, Ewelcia85, Nadzieja22, -Mamunia-, Lutyska lubią tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• baranosia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmiłam tylko klasycznie i później na leżąco. Z rogalem było mi mega niewygodnie ale czasem lubiłam podkładać poduszkę pod łokieć.

A kupa na początku to u nas była masakra! Karmienie, kupa, karmienie i modlitwa żeby nie było kolejnej :D

MalaMala kciuki za wizytę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 07:40

malami91 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy tak, Ale ja np mam sobie za źle że nie donosilam do terminu. Bardzo chciałam rodzić 6 lutego najwczesniej własnie eh. I tak może byłby grubszy, może byłaby mniejsza zoltaczka. Hormony wiesz...:)

No właśnie ja karmię klasycznie i spod pachy. Myślałam że może macie jakieś magiczne sposoby na karmienie na lezaco bo mój czasem chce possac do spania tylko te 2 minutki A na lezaco nam słabo idzie.

Ja karmię w poduszce ciążowej;) jeden koniec na jedno kolano (siadam po turecku) A drugi na drugie i taka jestem zakręcona dookoła ta poduszka i super się karmi.

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atremida gratuluje córeczki :*

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się karmiliśmy jak młodsza była noworodkiem spod pachy,klasycznie i na leżąco. z doradcą szukałam najlepszych pozycji dla nas :P

Ja dziś wizytuje o 13. Od wczoraj młoda się mniej rusza niż zwykle. to 10 ruchów przepisowych robi, ale czuje, że jest inaczej. Mam nadzieje, ze wszystko u niej dobrze i to tylko przez ograniczoną ilość miejsca w brzuszku. Gdyby nie wizyta to pewnie bym jechała na ktg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 09:55

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz głównie karnie klasycznie, ewentualnie na leżąco ale to tylko w nocy bo w dzień starszy nie pozwoli się położyć. A starszaka głównie na leżąco i było super wygodnie.

Bartek masakruje mi brodawki. Na początku pięknie łapie pierś a na koniec karmienia zaczyna się bawić samym sutkiem, jak chce zabrać i wkładam palca żeby się odessał to zaciska jeszcze mocniej :-(

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Ale w szpitalu karmiłam spod pachy ale w domu juz klasycznie :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Ale ja np mam sobie za źle że nie donosilam do terminu. Bardzo chciałam rodzić 6 lutego najwczesniej własnie eh. I tak może byłby grubszy, może byłaby mniejsza zoltaczka. Hormony wiesz...:)

Moja siostra urodziła się po terminie, ważyła 4kg i musiała być naświetlana, taką miała żółtaczkę.

Biorąc pod uwagę problemy z szyjką to i tak długo wytrwaliście w dwupaku :-). U mnie nie było żadnych problemów przez całą ciążę a tu nagle bum i poród. Zrobiłaś co mogłaś :-).

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas najlepiej sprawdzała się na początku pozycja na leżąco, potem klasycznie lub na leżąco. Spod pachy nam nie wychodziło, może teraz spróbujemy.

Ja idę dziś do internisty, myślałam że się sama wykuruję, ale jest coraz gorzej. Płuca mnie bolą od kaszlu, katar zatyka nos. Czuję się paskudnie. Już nawet niech mi da antybiotyk, byle przeszło...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    ...ja dzis wizyta o 15:00
    <3 [39t5d] <3
    No to wizytujemy razem o 15 :)

MałaMała, Lutyska, baranosia lubią tę wiadomość

km5sroeqr29ccbje.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Artemida dobrze że zrobili cc w porę. Spadki tetna to jest niebezpieczna sytuacja.

Dziewczyny kp- w jakich pozycjach najlepiej Wam się karmi?
    Mi na leząco bokiem.

ARTEMIDA chyba przechodzisz baby blues. Dlugo czekałas na Agatke, teraz ta akcja z pepeowinką, ktos nad Wami czuwał! Wazne ze jestescie już ze soba, daj organizmowi dojść do siebie. Pewnie nie tak sobie to wszystko wyobrazalas stad te przygnebienie. Najwazniejsze abys miala oparcie w meżu a sadze ze takowe w Nim masz. Zobaczysz z kazda godzina bedzie lepiej, wyplacz sie, wyrzuc z siebie te wstretne emocje. A kolezanka obok nie patrzy na ciebie jak na histeryczke, tylko tez nie wie co w tej sytuacji ma zrobic, pocieszyć?

Zobaczysz bedzie dobrze sciskamy Was <3

KAROLA witam CIebie w 40 tyg. A teraz rzucam na Was czar! I masz dzisiaj urodzic!

Ciazowa Gapsy o jakiej dojrzalosci mozgu piszesz?

U nas kikut jest nadal, jak wczoraj jego kąpałam to zrobił sie miekki i jakos sie przestraszyłam, ze ropa mu sie zaczyna saczyc. Wiec odpadnie w swoim czasie.

Mecza mnie szwy w sensie ze mnie swedzi tam gdzie one sa, tez tak macie? Juz myslalam ze zlapało mnie jakieś ustrojstwo w pologu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 10:42

artemida27, Karola94c lubią tę wiadomość

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi, Artemida gratulacje! Dużo siła dla Was i zdrowia :)
    Ewelcia wczoraj dokładnie miałam taki sam dzień. Ból istnienia normalnie.
    Pokazywałam Wczoraj nawet małej jakie ładne ciuszki na nią czekają i żeby już wychodziła :D Dostaje już na głowę :P
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa Panna napewno bedzie śliczna w tych ubrankach.

Dziewczyny w dwupaku!
    Proszę o zdjecia brzuszków!

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia, mnie też swedzialy szwy i być moze to przez gojenie się tak swedza. Obserwuj czy nie masz sluzu o nieprzyjemnym zapachu, jak nie masz tzn ze wszystko jest ok. Tzn tak mi się wydaje :)

A jeszcze mi się przypomniało dla tych w dwupaku, baaaardzo polecam wam piankę Ginexid do szpitala! Po porodzie to była jedyna rzecz jakiej chciałam używać do podmywanja bo przyjemnie koila i chlodzila krocze :)

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia w ciuszkami czy bez i tak pewnie będzie do schrupania :D
    Od kiedy jestem na L4 to głowa bolała mnie może kilka razy, a teraz od 4 dni ćmi mnie dzień w dzień. Coś się zaczyna chyba dziać - mam taką nadzieję.

Pau.Em lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny długo mnie tu nie było ale obiecuję że do Was wrócę jak tylko dojde do siebie...
    Połóg to dla mnie okropny czas...nie wiem czy nie będę musiała wrócić do szpitala ale to jeszcze dam wam znać i wszystko opowiem...

Buziaki !!!!

‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ