WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak stwierdzić ze maluch się najada ? Moja poje 5 min i śpi ale nie płacze ani nic...myślicie że jej to wystarcza ? Przystawiam ja mniej więcej co 2h...jutro przychodzi położna boję się ze powie że mala nie przybiera...co się wtedy robi?

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odzew, moja ciekawość została zaspokojona ;)

Baranosia oby do czasu porodu zdjęli takie obostrzenia, może tak jak pisze Makowa_Panna będzie mogła wejść jedna osoba

Makowa_Panna fajnie że Zuzia tak ładnie śpi i je :)

Ja ostatnio zaczynam bardzo panikować i mam wrażenie że im bliżej porodu tym mniej jestem do niego gotowa... Normalnie nic tylko sobie w łeb walnąć :(

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko co za dziwny szpital. U mnie było tak, że ginekolog stwierdził, że ja mogę dostać wypis, ale czy wyjdę zależy tylko od tego czy Zuzia też dostanie. Inaczej miałbym zostać z dzieckiem w szpitalu tak długi jak to konieczne.
    Najważniejsze, że udało się wszystko opanować w domu. Brawo Ty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 12:24

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa ale my oboje byliśmy wypisani. W piątek, a w poniedziałek mały trafił spowrotem. Jak się jest na oddziale to jest zupełnie inne postępowanie, a inaczej jak wracasz z domu.

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda moja też na początku piła tylko po kilka minut co 2-3 godziny. Teraz się rozkręca. Spokojnie położną powinna pomóc doradzić.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Makowa ale my oboje byliśmy wypisani. W piątek, a w poniedziałek mały trafił spowrotem. Jak się jest na oddziale to jest zupełnie inne postępowanie, a inaczej jak wracasz z domu.
    Aha. Jejku myślałam, że z takim maleństwami zawsze może być w szpitalu mama. To faktycznie dobrze zrobiłaś. Dziecko by cierpiał i Ty też.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko musiałaś przejść koszmar...
    Podziwiam Cię za wypisanie Przemusia na własne rządanie ale tak jak piszesz to była najlepsza rzecz jaką zrobiłaś! Najważniejsze że już wszytko jest w porządku, buziaki dla Przemusia! :*

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Kropeczko musiałaś przejść koszmar...
    Podziwiam Cię za wypisanie Przemusia na własne rządanie ale tak jak piszesz to była najlepsza rzecz jaką zrobiłaś! Najważniejsze że już wszytko jest w porządku, buziaki dla Przemusia! :*
    Przeszłam , oj przeszłam...najgorszemu wrogowi nie życzę. Nie dość , że hormony to jeszcze takie podejście a nie inne lekarza. Jak płakałam to jeszcze mnie opieprzyla. Kazała mi wrócić do domu i korzystać z okazji i ODPOCZYWAC! No brak słów...
    Dzięki Kochana :*
    Ty też pokonasz swoje lęki i obawy! Dla Helenki! Trzymam kciuki!

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, nie każda mama odważyłaby się to zrobić, szczególnie pewnie przy pierwszym dziecku. Najważniejsze, że jesteście razem i że wyszliście na prostą :-).

Ja się trochę martwię, bo myślałam, że ta bilirubina będzie trochę szybciej spadać. Wyszliśmy z wynikiem 13,5 a po 1,5tyg było 9,4. Jasiek je ładnie, dużo sika, kupy są, przybiera, więc mam nadzieję, że wszystko jest na dobrej drodze, ale jakiś niepokój jednak jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 12:37

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Przeszłam , oj przeszłam...najgorszemu wrogowi nie życzę. Nie dość , że hormony to jeszcze takie podejście a nie inne lekarza. Jak płakałam to jeszcze mnie opieprzyla. Kazała mi wrócić do domu i korzystać z okazji i ODPOCZYWAC! No brak słów...
    Dzięki Kochana :*
    Ty też pokonasz swoje lęki i obawy! Dla Helenki! Trzymam kciuki!

Co za bezczelna baba! Jak tu odpoczywać jak dzieciątko w szpitalu...

Dziękuję za wsparcie! :* muszę chyba uwierzyć w to że każda mama ma tą supermoc ;)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami my też balismy się bardzo, ale wiedzieliśmy dokładnie co ma nas zaniepokoić i kiedy ze skierowaniem natychmiast jechać do właściwego szpitala. Tak jak piszesz przy pierwszym dziecku pewnie byśmy postąpili inaczej.

Jeśli Jasiu je, robi kupki,siku i jest aktywny, a do tego przybiera to nie powinnas się martwić. Mój pierwszy synek miał przedłużającą się żółtaczkę. Mając miesiąc był jeszcze żółtawy poziom właśnie koło 9, ale wszystko inne było ok i przeszło. Każde dziecko inaczej wydala pozostałości po żółtaczce. Może dla spokoju skonsultuj z lekarzem wykonanie kontrolnego badania?

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko silna kobieta z ciebie <3 najważniejsze ze udało się opanować wszystko. Podejscie w szpitalu - masakra , jak można mamie noworodka powiedzieć zeby wróciła do domu odpoczywać kiedy jej dziecko ma zostać samo w szpitalu :(
    Ja od wczoraj tak intensywnie masuje sutki ze az mnie bolą :-D trzecia ciąża a u mnie zero akcji ... a oczywiście wszyscy nawet dalsi znajomi dzwonią i piszą czy WRESZCIE urodziłam . Ja się pytam jak żyć ? :-P

Kropeczka85, Karola94c lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia też się właśnie bałam tych telefonów czy to już. Musi być irytujące. Na szczęście mnie to omineło. Za to jak rodzina i bliscy znajomi dowiedzieli się m, że odeszły ni wody o 13 i cała noc nic więcej informacji to zaczęli się bardzo martwić.
    A i już mam kilka hitów z poradnika babci:
    - na piersi mam zakładać pieluch mę tetrową, bo mnie przewiewne i dostanę zapalenia
    - mamy za zimno w pokoju i Mała przez to ma czkawkę i zimne rączki. Tylko, że jest 22 stopnie a kark ciepły. A ja w nocy budzę się mokra.
    - a teściowa się dziwi czemu nie podajemy herbatki albo wody... Na to to już wogóle spuszczę kurtynę milczenia...

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Ruda moja też na początku piła tylko po kilka minut co 2-3 godziny. Teraz się rozkręca. Spokojnie położną powinna pomóc doradzić.

Tylko ona jest z tych co zamiast pomóc to będzie krytykować...napewno mnie opierniczy ze karmię przez kapturki...ale co ja poradzę że mala wrzeszczy w nieboglosy bez aż serce pęka nie umiem jej tak dostawiac na siłę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa, moja teściowa już ze 3x pytała czy daję małemu pić. Ja na to, że tak, pije mleko z piersi 12x na dobę :-P. Ona koniecznie by mu dała wody.

Kropeczko, mamy skierowanie na powtórkę bilirubiny, za tydzień pediatra kazał zrobić badanie i przez tydzień dawać wodę z glukozą... Póki co się wstrzymałam z tą glukozą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 13:33

Karola94c lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda nie poddawaj się, ja wczoraj po raz pierwszy nie użyłam kapturka ani razu... A masz może jeszcze nawał? Mi odkąd minął to dużo łatwiej się karmi

malami91, Kropeczka85, symbolica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Tylko ona jest z tych co zamiast pomóc to będzie krytykować...napewno mnie opierniczy ze karmię przez kapturki...ale co ja poradzę że mala wrzeszczy w nieboglosy bez aż serce pęka nie umiem jej tak dostawiac na siłę...

Jak Cię zacznie opierdzielac to poproś, żeby przystawiła Ci małą do gołej piersi ;-). A tak w ogóle to może warto skonsultować się z jakimś doradcą laktacyjnym? Lepiej, że malutka ssie przez kapturki niż miałaby dostawać mm, ale być może jakiś fachowiec pomoże je odstawić :-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 13:40

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 mogę się tylko domyślać jakie to musi być wkurzające i też się tego boję jeśli po terminie będę jeszcze w dwupaku...
    Póki co nikt nie wydzwania i mam nadzieję że tak zostanie do rozwiązania ;)

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia u mnie też trzecia ciąża i pierwsza przenoszona...
    Kropeczko podziwiam, że dałaś radę postawić na swoim w takiej sytuacji i znalazłaś najlepsze rozwiązanie!
    Mambella jak po wizycie u pediatry?

Kropeczka85, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka - masz mój ogromny szacunek. Gratuluję hartu.!

Proszę Was o ściskanie kciuków. Już tym razem nie zrobi na mnie wrażenia to, co usłyszałam tydzień temu, tzn. że wszystko gotowe do porodu, który może odbyć się już-teraz-zaraz. Teraz marzę, żebym mogła wrócić do męża i mieć jeszcze z dwa, trzy dni, na jego wyzdrowienie.

I wreszcie go zważą <3 Dam znać.

PS. Czy ktoś wie, co u Straciatelli?

Kropeczka85, Lutyska, KaroKaro, Papapatka lubią tę wiadomość

‹‹ 886 887 888 889 890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ