X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak stwierdzić ze maluch się najada ? Moja poje 5 min i śpi ale nie płacze ani nic...myślicie że jej to wystarcza ? Przystawiam ja mniej więcej co 2h...jutro przychodzi położna boję się ze powie że mala nie przybiera...co się wtedy robi?

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odzew, moja ciekawość została zaspokojona ;)

Baranosia oby do czasu porodu zdjęli takie obostrzenia, może tak jak pisze Makowa_Panna będzie mogła wejść jedna osoba

Makowa_Panna fajnie że Zuzia tak ładnie śpi i je :)

Ja ostatnio zaczynam bardzo panikować i mam wrażenie że im bliżej porodu tym mniej jestem do niego gotowa... Normalnie nic tylko sobie w łeb walnąć :(

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko co za dziwny szpital. U mnie było tak, że ginekolog stwierdził, że ja mogę dostać wypis, ale czy wyjdę zależy tylko od tego czy Zuzia też dostanie. Inaczej miałbym zostać z dzieckiem w szpitalu tak długi jak to konieczne.
    Najważniejsze, że udało się wszystko opanować w domu. Brawo Ty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 12:24

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa ale my oboje byliśmy wypisani. W piątek, a w poniedziałek mały trafił spowrotem. Jak się jest na oddziale to jest zupełnie inne postępowanie, a inaczej jak wracasz z domu.

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda moja też na początku piła tylko po kilka minut co 2-3 godziny. Teraz się rozkręca. Spokojnie położną powinna pomóc doradzić.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Makowa ale my oboje byliśmy wypisani. W piątek, a w poniedziałek mały trafił spowrotem. Jak się jest na oddziale to jest zupełnie inne postępowanie, a inaczej jak wracasz z domu.
    Aha. Jejku myślałam, że z takim maleństwami zawsze może być w szpitalu mama. To faktycznie dobrze zrobiłaś. Dziecko by cierpiał i Ty też.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko musiałaś przejść koszmar...
    Podziwiam Cię za wypisanie Przemusia na własne rządanie ale tak jak piszesz to była najlepsza rzecz jaką zrobiłaś! Najważniejsze że już wszytko jest w porządku, buziaki dla Przemusia! :*

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Kropeczko musiałaś przejść koszmar...
    Podziwiam Cię za wypisanie Przemusia na własne rządanie ale tak jak piszesz to była najlepsza rzecz jaką zrobiłaś! Najważniejsze że już wszytko jest w porządku, buziaki dla Przemusia! :*
    Przeszłam , oj przeszłam...najgorszemu wrogowi nie życzę. Nie dość , że hormony to jeszcze takie podejście a nie inne lekarza. Jak płakałam to jeszcze mnie opieprzyla. Kazała mi wrócić do domu i korzystać z okazji i ODPOCZYWAC! No brak słów...
    Dzięki Kochana :*
    Ty też pokonasz swoje lęki i obawy! Dla Helenki! Trzymam kciuki!

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, nie każda mama odważyłaby się to zrobić, szczególnie pewnie przy pierwszym dziecku. Najważniejsze, że jesteście razem i że wyszliście na prostą :-).

Ja się trochę martwię, bo myślałam, że ta bilirubina będzie trochę szybciej spadać. Wyszliśmy z wynikiem 13,5 a po 1,5tyg było 9,4. Jasiek je ładnie, dużo sika, kupy są, przybiera, więc mam nadzieję, że wszystko jest na dobrej drodze, ale jakiś niepokój jednak jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 12:37

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Przeszłam , oj przeszłam...najgorszemu wrogowi nie życzę. Nie dość , że hormony to jeszcze takie podejście a nie inne lekarza. Jak płakałam to jeszcze mnie opieprzyla. Kazała mi wrócić do domu i korzystać z okazji i ODPOCZYWAC! No brak słów...
    Dzięki Kochana :*
    Ty też pokonasz swoje lęki i obawy! Dla Helenki! Trzymam kciuki!

Co za bezczelna baba! Jak tu odpoczywać jak dzieciątko w szpitalu...

Dziękuję za wsparcie! :* muszę chyba uwierzyć w to że każda mama ma tą supermoc ;)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami my też balismy się bardzo, ale wiedzieliśmy dokładnie co ma nas zaniepokoić i kiedy ze skierowaniem natychmiast jechać do właściwego szpitala. Tak jak piszesz przy pierwszym dziecku pewnie byśmy postąpili inaczej.

Jeśli Jasiu je, robi kupki,siku i jest aktywny, a do tego przybiera to nie powinnas się martwić. Mój pierwszy synek miał przedłużającą się żółtaczkę. Mając miesiąc był jeszcze żółtawy poziom właśnie koło 9, ale wszystko inne było ok i przeszło. Każde dziecko inaczej wydala pozostałości po żółtaczce. Może dla spokoju skonsultuj z lekarzem wykonanie kontrolnego badania?

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko silna kobieta z ciebie <3 najważniejsze ze udało się opanować wszystko. Podejscie w szpitalu - masakra , jak można mamie noworodka powiedzieć zeby wróciła do domu odpoczywać kiedy jej dziecko ma zostać samo w szpitalu :(
    Ja od wczoraj tak intensywnie masuje sutki ze az mnie bolą :-D trzecia ciąża a u mnie zero akcji ... a oczywiście wszyscy nawet dalsi znajomi dzwonią i piszą czy WRESZCIE urodziłam . Ja się pytam jak żyć ? :-P

Kropeczka85, Karola94c lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia też się właśnie bałam tych telefonów czy to już. Musi być irytujące. Na szczęście mnie to omineło. Za to jak rodzina i bliscy znajomi dowiedzieli się m, że odeszły ni wody o 13 i cała noc nic więcej informacji to zaczęli się bardzo martwić.
    A i już mam kilka hitów z poradnika babci:
    - na piersi mam zakładać pieluch mę tetrową, bo mnie przewiewne i dostanę zapalenia
    - mamy za zimno w pokoju i Mała przez to ma czkawkę i zimne rączki. Tylko, że jest 22 stopnie a kark ciepły. A ja w nocy budzę się mokra.
    - a teściowa się dziwi czemu nie podajemy herbatki albo wody... Na to to już wogóle spuszczę kurtynę milczenia...

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Ruda moja też na początku piła tylko po kilka minut co 2-3 godziny. Teraz się rozkręca. Spokojnie położną powinna pomóc doradzić.

Tylko ona jest z tych co zamiast pomóc to będzie krytykować...napewno mnie opierniczy ze karmię przez kapturki...ale co ja poradzę że mala wrzeszczy w nieboglosy bez aż serce pęka nie umiem jej tak dostawiac na siłę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa, moja teściowa już ze 3x pytała czy daję małemu pić. Ja na to, że tak, pije mleko z piersi 12x na dobę :-P. Ona koniecznie by mu dała wody.

Kropeczko, mamy skierowanie na powtórkę bilirubiny, za tydzień pediatra kazał zrobić badanie i przez tydzień dawać wodę z glukozą... Póki co się wstrzymałam z tą glukozą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 13:33

Karola94c lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda nie poddawaj się, ja wczoraj po raz pierwszy nie użyłam kapturka ani razu... A masz może jeszcze nawał? Mi odkąd minął to dużo łatwiej się karmi

malami91, Kropeczka85, symbolica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Tylko ona jest z tych co zamiast pomóc to będzie krytykować...napewno mnie opierniczy ze karmię przez kapturki...ale co ja poradzę że mala wrzeszczy w nieboglosy bez aż serce pęka nie umiem jej tak dostawiac na siłę...

Jak Cię zacznie opierdzielac to poproś, żeby przystawiła Ci małą do gołej piersi ;-). A tak w ogóle to może warto skonsultować się z jakimś doradcą laktacyjnym? Lepiej, że malutka ssie przez kapturki niż miałaby dostawać mm, ale być może jakiś fachowiec pomoże je odstawić :-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 13:40

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 mogę się tylko domyślać jakie to musi być wkurzające i też się tego boję jeśli po terminie będę jeszcze w dwupaku...
    Póki co nikt nie wydzwania i mam nadzieję że tak zostanie do rozwiązania ;)

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia u mnie też trzecia ciąża i pierwsza przenoszona...
    Kropeczko podziwiam, że dałaś radę postawić na swoim w takiej sytuacji i znalazłaś najlepsze rozwiązanie!
    Mambella jak po wizycie u pediatry?

Kropeczka85, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka - masz mój ogromny szacunek. Gratuluję hartu.!

Proszę Was o ściskanie kciuków. Już tym razem nie zrobi na mnie wrażenia to, co usłyszałam tydzień temu, tzn. że wszystko gotowe do porodu, który może odbyć się już-teraz-zaraz. Teraz marzę, żebym mogła wrócić do męża i mieć jeszcze z dwa, trzy dni, na jego wyzdrowienie.

I wreszcie go zważą <3 Dam znać.

PS. Czy ktoś wie, co u Straciatelli?

Kropeczka85, Lutyska, KaroKaro, Papapatka lubią tę wiadomość

‹‹ 886 887 888 889 890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ