Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za odzew, moja ciekawość została zaspokojona
Baranosia oby do czasu porodu zdjęli takie obostrzenia, może tak jak pisze Makowa_Panna będzie mogła wejść jedna osoba
Makowa_Panna fajnie że Zuzia tak ładnie śpi i je
Ja ostatnio zaczynam bardzo panikować i mam wrażenie że im bliżej porodu tym mniej jestem do niego gotowa... Normalnie nic tylko sobie w łeb walnąć
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Kropeczko co za dziwny szpital. U mnie było tak, że ginekolog stwierdził, że ja mogę dostać wypis, ale czy wyjdę zależy tylko od tego czy Zuzia też dostanie. Inaczej miałbym zostać z dzieckiem w szpitalu tak długi jak to konieczne.
Najważniejsze, że udało się wszystko opanować w domu. Brawo TyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 12:24
Kropeczka85 lubi tę wiadomość
-
Kropeczka85 wrote:Makowa ale my oboje byliśmy wypisani. W piątek, a w poniedziałek mały trafił spowrotem. Jak się jest na oddziale to jest zupełnie inne postępowanie, a inaczej jak wracasz z domu.
-
Kropeczko musiałaś przejść koszmar...
Podziwiam Cię za wypisanie Przemusia na własne rządanie ale tak jak piszesz to była najlepsza rzecz jaką zrobiłaś! Najważniejsze że już wszytko jest w porządku, buziaki dla Przemusia! :*🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
KaroKaro wrote:Kropeczko musiałaś przejść koszmar...
Podziwiam Cię za wypisanie Przemusia na własne rządanie ale tak jak piszesz to była najlepsza rzecz jaką zrobiłaś! Najważniejsze że już wszytko jest w porządku, buziaki dla Przemusia! :*
Dzięki Kochana :*
Ty też pokonasz swoje lęki i obawy! Dla Helenki! Trzymam kciuki!
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
nick nieaktualnyNo właśnie, nie każda mama odważyłaby się to zrobić, szczególnie pewnie przy pierwszym dziecku. Najważniejsze, że jesteście razem i że wyszliście na prostą
.
Ja się trochę martwię, bo myślałam, że ta bilirubina będzie trochę szybciej spadać. Wyszliśmy z wynikiem 13,5 a po 1,5tyg było 9,4. Jasiek je ładnie, dużo sika, kupy są, przybiera, więc mam nadzieję, że wszystko jest na dobrej drodze, ale jakiś niepokój jednak jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 12:37
-
Kropeczka85 wrote:Przeszłam , oj przeszłam...najgorszemu wrogowi nie życzę. Nie dość , że hormony to jeszcze takie podejście a nie inne lekarza. Jak płakałam to jeszcze mnie opieprzyla. Kazała mi wrócić do domu i korzystać z okazji i ODPOCZYWAC! No brak słów...
Dzięki Kochana :*
Ty też pokonasz swoje lęki i obawy! Dla Helenki! Trzymam kciuki!
Co za bezczelna baba! Jak tu odpoczywać jak dzieciątko w szpitalu...
Dziękuję za wsparcie! :* muszę chyba uwierzyć w to że każda mama ma tą supermoc🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Malami my też balismy się bardzo, ale wiedzieliśmy dokładnie co ma nas zaniepokoić i kiedy ze skierowaniem natychmiast jechać do właściwego szpitala. Tak jak piszesz przy pierwszym dziecku pewnie byśmy postąpili inaczej.
Jeśli Jasiu je, robi kupki,siku i jest aktywny, a do tego przybiera to nie powinnas się martwić. Mój pierwszy synek miał przedłużającą się żółtaczkę. Mając miesiąc był jeszcze żółtawy poziom właśnie koło 9, ale wszystko inne było ok i przeszło. Każde dziecko inaczej wydala pozostałości po żółtaczce. Może dla spokoju skonsultuj z lekarzem wykonanie kontrolnego badania?
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Kropeczko silna kobieta z ciebie
najważniejsze ze udało się opanować wszystko. Podejscie w szpitalu - masakra , jak można mamie noworodka powiedzieć zeby wróciła do domu odpoczywać kiedy jej dziecko ma zostać samo w szpitalu
Ja od wczoraj tak intensywnie masuje sutki ze az mnie bolątrzecia ciąża a u mnie zero akcji ... a oczywiście wszyscy nawet dalsi znajomi dzwonią i piszą czy WRESZCIE urodziłam . Ja się pytam jak żyć ?
Kropeczka85, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Ewelcia też się właśnie bałam tych telefonów czy to już. Musi być irytujące. Na szczęście mnie to omineło. Za to jak rodzina i bliscy znajomi dowiedzieli się m, że odeszły ni wody o 13 i cała noc nic więcej informacji to zaczęli się bardzo martwić.
A i już mam kilka hitów z poradnika babci:
- na piersi mam zakładać pieluch mę tetrową, bo mnie przewiewne i dostanę zapalenia
- mamy za zimno w pokoju i Mała przez to ma czkawkę i zimne rączki. Tylko, że jest 22 stopnie a kark ciepły. A ja w nocy budzę się mokra.
- a teściowa się dziwi czemu nie podajemy herbatki albo wody... Na to to już wogóle spuszczę kurtynę milczenia... -
Makowa_Panna wrote:Ruda moja też na początku piła tylko po kilka minut co 2-3 godziny. Teraz się rozkręca. Spokojnie położną powinna pomóc doradzić.
Tylko ona jest z tych co zamiast pomóc to będzie krytykować...napewno mnie opierniczy ze karmię przez kapturki...ale co ja poradzę że mala wrzeszczy w nieboglosy bez aż serce pęka nie umiem jej tak dostawiac na siłę... -
nick nieaktualnyMakowa, moja teściowa już ze 3x pytała czy daję małemu pić. Ja na to, że tak, pije mleko z piersi 12x na dobę
. Ona koniecznie by mu dała wody.
Kropeczko, mamy skierowanie na powtórkę bilirubiny, za tydzień pediatra kazał zrobić badanie i przez tydzień dawać wodę z glukozą... Póki co się wstrzymałam z tą glukozą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 13:33
Karola94c lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyruda90 wrote:Tylko ona jest z tych co zamiast pomóc to będzie krytykować...napewno mnie opierniczy ze karmię przez kapturki...ale co ja poradzę że mala wrzeszczy w nieboglosy bez aż serce pęka nie umiem jej tak dostawiac na siłę...
Jak Cię zacznie opierdzielac to poproś, żeby przystawiła Ci małą do gołej piersi. A tak w ogóle to może warto skonsultować się z jakimś doradcą laktacyjnym? Lepiej, że malutka ssie przez kapturki niż miałaby dostawać mm, ale być może jakiś fachowiec pomoże je odstawić
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 13:40
-
Ewelcia85 mogę się tylko domyślać jakie to musi być wkurzające i też się tego boję jeśli po terminie będę jeszcze w dwupaku...
Póki co nikt nie wydzwania i mam nadzieję że tak zostanie do rozwiązaniaEwelcia85 lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Kropeczka - masz mój ogromny szacunek. Gratuluję hartu.!
Proszę Was o ściskanie kciuków. Już tym razem nie zrobi na mnie wrażenia to, co usłyszałam tydzień temu, tzn. że wszystko gotowe do porodu, który może odbyć się już-teraz-zaraz. Teraz marzę, żebym mogła wrócić do męża i mieć jeszcze z dwa, trzy dni, na jego wyzdrowienie.
I wreszcie go zważąDam znać.
PS. Czy ktoś wie, co u Straciatelli?Kropeczka85, Lutyska, KaroKaro, Papapatka lubią tę wiadomość