Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ika nie wiem z jakim poziomem wychodziliśmy bo nie miał badane. W książeczce jest tylko napisane: ślad na skórze.
Ciążowa fajna waga już synka. Dobrze, że się uspokoiłas.
Malami to ja też przy okazji zrobić TSH małemu bo od 2013 cały czas jestem na tyroksynie.Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Ruda, po prostu go nie całuj i może zaklejaj plasterkiem? Nigdy nie miałam, ale szwagierka tak robiła i było wszystko ok z dzieckiem
Gapsy no i jest super! Nie stresuj się takCiążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWyjęłam dziś ze skrzynki list z IMiD z bibułką do badań przesiewowych. Musimy pobrać krew ponownie, ponieważ wynik jednego z badań jest na granicy. Normalnie pochlastać się idzie, ciągle coś. Po odesłaniu tej bibułki na wynik czeka się do 21 dni, czyli 3 tyg wyjęte z życiorysu, super. Miała któraś z Was taką sytuację? Czytam, że przy powtórnym badaniu w 98% przypadków wszystko wychodzi ok, ale zawsze pozostaje te 2% ehh
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 18:42
-
Małami, na pewno wszystko będzie w normie. Moja koleżanka też dostała ten list I po potwornym badaniu okazało się że wszystko dobrze. Możesz tam potem dzwonić. Nie chcą podawać wyników przez telefon ale jak powiesz że bardzo się stresujesz to powinni podać. Koleżance tak powiedzieli.
malami91 lubi tę wiadomość
-
Malami91 2% to jest naprawdę malutko, wiem że nie da się nie myśleć ale chociaż się postaraj bo jak będziesz zestresowana to synuś wszystko wyczuje. Mocno wierzę w to że wszytko będzie dobrze, nie ma innej opcji! :*
Ciążowa_Gapsy w takim razie zdrówka dla męża i wtedy sio na porodówkę
Ruda90 postaraj się uważać żeby malutka nie miała kontaktu żadnego i tak jak pisze Nadzieja22, zaklej może plasterkiem bo wtedy odizolujesz wirus i będzie w porządku
A mnie zaczął odchodzić chyba czop, a właściwie to odeszła raczej duża część bo w sumie wszystko było wielkości wiśni... Mój poziom stresu osiągnął apogeum. Chciałabym dotrzymać chociaż do soboty, myślicie że dam radę? Skurczy nie mam żadnych, jedyne co to czasami mi brzuch stwardniejeCiążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Karo myślę, że spokojnie jeszcze trochę wytrzymasz
Niby nawet koło 2 tygodni wcześniej może odejść albo i więcej. A wielkość wiśni, to raczej nie jest wszystko
Nam położna mówiła, że wtedy tylko zwracać szczególną uwagę na higienę i się jakoś tym faktem nie stresować.
Dobra przypomniało mi się, że to wcale takie duże nie jest, bo tylko "zatyka" szyjkeAle według mnie i tak na spokojnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 20:14
KaroKaro, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Malami wiem, że ciężko, ale spróbuj zachować spokój. Ja w takich sytuacjach powtarzam sobie, że i tak na tą kwestię nie mam już wpływu. Co ma być to będzie. Czekam i nic nie mogę zrobić. Może spróbuj, to Ci pomoże przetrwać ten czas. Trzymam kciuki z całych sił!!!
Karo wielkość wiśni to na pewno nie całość. U mnie był duży orzech włoski na raz, a i tak nie było to wszystko. Nerwy są to naturalne, to już tak blisko. Dasz radę :*
KaroKaro lubi tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Trochę mnie uspokoiłyście dziewczyny! :* zaciskam nogi do soboty, a później niech się dzieje co chce🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
KaroKaro ja też już mam mocny poziom napięcia. Staram się sobie mówić, że to naturalne. Mamy podobny termin z tego co widzę i chyba rośnie w nas po prostu ta adrenalina... mam nadzieję, że w kluczowym momencie będzie ją można przekuć w gotowość do boju!
A sypiasz w nocy?
KaroKaro lubi tę wiadomość
-
Ciążowa_Gapsy też mam taką nadzieję że jak będzie trzeba to energia nas rozeprze dosłownie i w przenośni
W nocy nie śpię prawie wcale, mam bardzo płytki sen i co 2 godziny robię kursy do toalety ale w sumie to może i dobrze bo jak Hela się urodzi to moje spanie będzie pewnie wyglądało podobnie więc trochę organizm się nastawia
A u Ciebie jak że spaniem?Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
KaroKaro ja też się budzę baaardzo często, tej nocy przez cztery godziny na godzinę, i sikam kilkoma - przepraszam - kroplami. Na szczeście teraz już od razu zasypiam. Odkąd nie jestem zmuszona do leżenia i nie boję się porodu przedwczesnego, mam się lepiej i na szczęście przesypiam noce. Ale przez ubiegły miesiąc miałam mocne epizody bezsenności. Jednym słowem - niech nas rozeprze, jak to dobrze ujęłaś
Kolorowaola ja też tak miałam dziś rano i wczoraj wieczorem. Płacz i wkurzenie na cały świat! Że do mnie dzwonią i pytają, jak się czuję, a ja nie mam ochoty gadać. Że jestem aspołeczna. Że mąż nie wyzdrowieje. Leżałam i roznosiła mnie taka złość, że nie wiem! A do tego organizm się oczyszcza i później jestem wykończona.
A później sobie myślę, że jeszcze będę tęsknić za ciążą. Nie tylko za czasem bądź co bądź dla siebie, ale i za tak niesamowicie bliską obecnością Synka