X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo żeby stracić mleko to trzeba się nieźle napracować, uwierz mi:)
    Zmieniaj pampers, przebieraj, laskocz za uchem, laskocz stopy. Ja czasem przemywalam buzie wacikiem moczonym w ciepłej wodzie.

Gapsy no to trzymam kciuki:)

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję! To jest tak EKSTREMALNIE DZIWNE (pewnie część z Was to zna), że my tam jedziemy jako umówieni, że to jest zaplanowane. Lekarz mówi, że z takim rozwarciem nie pozwoli mi długo chodzić. Chyba że zacznie się samo teraz (zostało mi 15 godzin). Wróciłam z gabinetu na nogach, mam koło 4 km jak myślicie, czy jest jeszcze coś, co mogę zrobić, żeby się samo rozkręciło? Na KTG zapisał się tylko jeden słabiutki skurcz. Seksów nam nie wolno i lekarz mówi, że to by musiało ruszyć samo. Zastanawiam się...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy, ja miałam 4cm i ani pół skurczu. Skończyło się na indukcji. Życzę Ci żeby zaczęło się samo :-).

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy ja też życzę Ci żeby zaczęło się samo bo ja bardzo źle wspominam indukcje i oxytocyne...
    Możesz masować sutki, szczypać. Chodzić po schodach, sprzątać :P

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,u Nas dziś była położna Moje piersi to jakaś masakra pokarm się pojawił mała jadła,ale się nie najadała to dokarmiałam mm i zaczęłam odciągać. Pogryzła mi brodawki leci krew, położna mówi, żeby nie przystawiać nie odciągać z krwią, ale rozwali mi przecież piersi bo pełne i bolą. Nie wiem co robić :[
    Podczytuje Was w wolnej chwili,ale ciężko
    Baranosia gratuluję!za resztę trzymam kciuki

km5sroeqr29ccbje.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowa woala polewaj ciepła wodą piersi. Wg mnie to logiczne ze jak nie odciagniesz pokarmu to moze pojawic sie zastój, moze poczytaj na necie.

U Syna pojawily sie nadzerki na pupci. Szykuje kapiel w krochmalu i jesli to nie pomoze to idziemy do pediatry. Dzisiaj caly dzien płakał czyzby zaczely sie kłopoty z brzuszkiem.?

A jeszcze wietrzenie polaczone z karmieniem, mam wszystko brudne, przy kazdym pierdnieciu pupa brudna. Ech...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 18:18

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia u nas jest odparzenie i tez wierzymy. Leżała na naszym łóżku na kocyku i tetrach i nic. Wzięłam ja po pół h na ręce (siedziałam na łóżku) i siku poszło na kołdrę... eh. Teraz śpi w lezaczku na kocyku i zdjełam jej na spiocha pampersa. Na razie jest ok. Ale odparzenie od tego ze czasem puści jedna kropelke z dupki i gotowe. Zaczynamy teraz 5 tydz mam nadzieje ze te kupy będą scislejsze...

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia, pewnie płakał bo go piecze ta pupa :-\.

Papapatka, przy kp to chyba nie będą ściślejsze...na hafija.pl można obejrzeć zdjęcia prawidłowych kupek od urodzenia do 1roku życia - jeśli ktoś ma przyjemność :-D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 18:37

Papapatka lubi tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Mamunia, pewnie płakał bo go piecze ta pupa :-\.

Papapatka, przy kp to chyba nie będą ściślejsze...na hafija.pl można obejrzeć zdjęcia prawidłowych kupek od urodzenia do 1roku życia - jeśli ktoś ma przyjemność :-D.

Dzięki juz wchodzę :) jakkolwiek to zabrzmi- tego mi było trzeba :D

malami91 lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Dziękuję! To jest tak EKSTREMALNIE DZIWNE (pewnie część z Was to zna), że my tam jedziemy jako umówieni, że to jest zaplanowane. Lekarz mówi, że z takim rozwarciem nie pozwoli mi długo chodzić. Chyba że zacznie się samo teraz (zostało mi 15 godzin). Wróciłam z gabinetu na nogach, mam koło 4 km jak myślicie, czy jest jeszcze coś, co mogę zrobić, żeby się samo rozkręciło? Na KTG zapisał się tylko jeden słabiutki skurcz. Seksów nam nie wolno i lekarz mówi, że to by musiało ruszyć samo. Zastanawiam się...
    A może mąż postymuluje sutki..

Ciążowa_Gapsy, Mila_85 lubią tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola wrote:
    Cześć dziewczyny,u Nas dziś była położna Moje piersi to jakaś masakra pokarm się pojawił mała jadła,ale się nie najadała to dokarmiałam mm i zaczęłam odciągać. Pogryzła mi brodawki leci krew, położna mówi, żeby nie przystawiać nie odciągać z krwią, ale rozwali mi przecież piersi bo pełne i bolą. Nie wiem co robić :[

Szałwia, szałwia, szałwia... ja zaparzam od razu trzy torebki x2dziennie.... to mi spoko ogranicza produkcję. Kapusty liście na piersi do stanika włóż + ibuprom 400mg... no i odciągnij ręcznie mleko do uczucia ulgi, czyli nie duzo bo to zaraz znowu się wyprodukuje.. przechodzilam to przedwczoraj i wczoraj tyle że młody odciągnął zastój z piersi... a dzis na wieczór zapodam szałwię bo młody robi sobie długie przerwy w karmieniu w nocy tzn. 4h a w dzień 3-3,5h.

p.s. napiszcie na pierwszej stronie:
    symbolica urodziła 20.02.2019r. Jacka 2930g/50cm CC (38tyg6d) :-)

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 16 sie obudził przy karmieniu i wietrzeniu pupy zawalił taką kupę ze przebudził się tylko na karmienie i dalej śpi. Woda z krochmalem już wystygła. Ale zaraz będzie się przebudzał na kolejne karmienie i po nim bierzemy się do roboty.
    Symbolica dane wprowadza straciatella także musisz zaczekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 20:07

• symbolica Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    KaroKaro, zmień pieluchę w trakcie karmienia albo smyraj po płatku ucha, może to ją rozbudzi. A może póki co te 5-6min jej wystarcza? Ważne, żeby regularnie jadła.

Odnosnie tych 5-6minut to głownie napój - dziecko pije, bo pierwsze mleko to laktoza tzn. pierwsze 8 minut aktywnego ssania... dopiero po 8 minutach zaczyna lecieć tłuste mleczko. Dlatego warto podtrzymywać gilgotanie pod bródką, mówienie do dziecka, puszczenie muzyki/zabawki z melodyjkami, odkrycie nóg żeby były gołe, by nie miało tak błogo/ciepło i żeby o tych 5-6 minutach już nie zasnęło. Rozumiem ten problem bo mój też tak miał jeszcze w szpitalu ale już spoko. To żółtaczka powoduje, że dzieci są ospałe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 20:16

da8300b52b.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Odnosnie tych 5-6minut to głownie napój - dziecko pije, bo pierwsze mleko to laktoza tzn. pierwsze 8 minut aktywnego ssania... dopiero po 8 minutach zaczyna lecieć tłuste mleczko. Dlatego warto podtrzymywać gilgotanie pod bródką, mówienie do dziecka, puszczenie muzyki/zabawki z melodyjkami, odkrycie nóg żeby były gołe, by nie miało tak błogo/ciepło i żeby o tych 5-6 minutach już nie zasnęło. Rozumiem ten problem bo mój też tak miał jeszcze w szpitalu ale już spoko. To żółtaczka powoduje, że dzieci są ospałe.
    Moja Ala od samego początku najadała się w 5 min z jednej piersi i 5 mon z drugiej a przybierała w takim tempie ze połozna nie wierzyła ze ja tylko kp :-P

malami91 lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Moja Ala od samego początku najadała się w 5 min z jednej piersi i 5 mon z drugiej a przybierała w takim tempie ze połozna nie wierzyła ze ja tylko kp :-P

Dokładnie. Myślę, że "napój" to pierwsze kilka łyków a potem normalne mleko. Medycyna praktyczna mówi o kilkudziesięciu sekundach-kilku minutach, więc nie ma reguły...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 20:42

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy powodzenia jutro :)

Straciatella odezwij się.

Ej est a co u Ciebie?

Zaraz tylko ja zostanę w dwupaku :D

Ewelcia85, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola wrote:
    Co za głupoty ta położna gada. Musisz odciągnąć bo może dojść do zapalenia. Laktator nie ma takiego ciągu jak dziecko wiec mleko które odciagniesz nie powinno mieć krwi. Sama przy 2 synku miałam mocno poranionych piersi do tego stopnia że młody tyle łykał krwi że zaczął robić czarne kupy. Dlatego lekarz kazał ściągać mleko laktatorem krew mi wtedy nie leciała i takie mleko przez miesiąc podawałam małemu a potem wróciliśmy na pierś i ponad rok trwała nasza przygoda z karmieniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 21:37

-Mamunia- lubi tę wiadomość

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola ja bym tez odciagala laktatorem do uczucia ulgi bo nie dasz sobie rady, to sie moze skonczyc wysoka goraczka i bólem, co do przystawiania to moze przez kapturki bedzie ci lepiej chociaz do czasu az sie podgoja sutki.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi,ściągam laktatorem to jest ulga.Spróbuję okładać szałwią

km5sroeqr29ccbje.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello baby
    że Wy macie czas i siłę na pisanie

Ja kompletnie nie mogę się zorganizować.

Jakby co zmęczyłam opis porodu.

Jest trochę długi, więc nie będę tu wklejać. Jak coś to jest w moim pamiętniku.

https://bellybestfriend.pl/pamietnik/czasami-czlowiek-musi-inaczej-sie-udusi-4-ivf-i-naturalsik,357,2.html

Papapatka, Pepper lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ