Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA my dzisiaj na pobraniu krwi byliśmy żeby bilirubinę skontrolować i TSH zrobić. Pani pobierająca, jak zobaczyła takie maleństwo, to zbladła i wyglądała jakby miała nie dać rady, coś zaczęła przebąkiwać o pobraniu z palca, więc my Jaśka z powrotem do wózka i heja do innej przychodni. Udało się bez problemu i to z żyły. Teraz czekanie na wyniki. Oby ta wstrętna bilirubina była wreszcie niska.
-
Pepper wrote:Zawsze
Dziewczyny po cc czy Was też ciągnęły i kłuły te szwy po prawym i lewym boku np. Przy wsrawaniu?
Pepper, tak. Dziś miałam właśnie zdjęci szwów i ciągnie jakby mniej. Ale, tak jak pisze Pau Em - skóra pod i nad blizną jest zdrętwiała, prawie jej nie czuję.
Najważniejsze, ze w porównaniu z zeszłym tygodniem, kiedy wychodziliśmy ze szpitala, jest o niebo lepiej. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ika... wrote:Mnie z prawej strony ciągle kłuje. A nad blizną w środku mam taki jakby wałek.
I koedy zaczelyscie stosować te maści na blizny i jakie? Silikonowe czy te cebulowe? -
malami91 wrote:U mojego małego też się pojawiły jakieś krostki na buzi...
Dodatkowo od wczoraj mała ma pieniste kupkiczytałam, że to może być reakcja na laktozę w mleczku
kolejna rzecz do skonsultowania z lekarzem w piątek, mam nadzieje, że do tego czasu wszystko będzie ok... Położna każe się nie martwić, ale to plus trądzik wyglądało mi właśnie na jakąś alergię...
-
Pepper wrote:O cholerka mi też się właśnie nad linią blizny po prawej stronie zrobiło takie wybrzuszenie taki waleczek. Nie wiecie ci to może być?
I koedy zaczelyscie stosować te maści na blizny i jakie? Silikonowe czy te cebulowe?
Czytałam, ze tę bliznę dobrze jest masować. Ja się jeszcze trochę boję.
Kupiłam maść z arniki. I zastanawiam się nad plastrami silikonowymi, tylko nie wiem które wybrać.
Brzuch już mam niewielki, ale jednak jest. Macica się nadal obkurcza, więc jeszcze się tym nie martwię. Póki co i tak noszę ciążowe legginsy, żeby tej rany zbytnio nie obcierać. -
Pepper wrote:O cholerka mi też się właśnie nad linią blizny po prawej stronie zrobiło takie wybrzuszenie taki waleczek. Nie wiecie ci to może być?
I koedy zaczelyscie stosować te maści na blizny i jakie? Silikonowe czy te cebulowe?
Kupiłam solcoseryl żel, dziewczyny na lokalnej grupie polecały na bliznę, ale jeszcze nie używamPepper lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa jestem 4 tyg po porodzie, Ale spodni sprzed ciąży nie dopne. Jest jeszcze trochę brzuszka, boczkow. Mam nadzieję że za jakiś miesiąc już się zapne :p A chodzę w jeansach, które kupiłam po pierwszej ciąży jak się właśnie jeszcze nie miescilam w normalne ciuchy:)
Ja na razie nic nie stosuje na blizne.