WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!!❤

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje baranosia. Tulcie się i cycujcie :)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia - super, gratulacje! Zazdroszcze braku nacięcia/pęknięcia

artemida27 - ale słodziak!

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika i Baranosia, brawo za cierpliwość i hart ducha :) Cieszę się, że możecie być już razem.

Też czekam na info od Straciatelli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj na pobraniu krwi byliśmy żeby bilirubinę skontrolować i TSH zrobić. Pani pobierająca, jak zobaczyła takie maleństwo, to zbladła i wyglądała jakby miała nie dać rady, coś zaczęła przebąkiwać o pobraniu z palca, więc my Jaśka z powrotem do wózka i heja do innej przychodni. Udało się bez problemu i to z żyły. Teraz czekanie na wyniki. Oby ta wstrętna bilirubina była wreszcie niska.

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, Baranosia - gratulacje dziewczyny!

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Zawsze

Dziewczyny po cc czy Was też ciągnęły i kłuły te szwy po prawym i lewym boku np. Przy wsrawaniu?

Pepper, tak. Dziś miałam właśnie zdjęci szwów i ciągnie jakby mniej. Ale, tak jak pisze Pau Em - skóra pod i nad blizną jest zdrętwiała, prawie jej nie czuję.
    Najważniejsze, ze w porównaniu z zeszłym tygodniem, kiedy wychodziliśmy ze szpitala, jest o niebo lepiej.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mojej Małej wyskoczył trądzik - położna potwierdziła, że to nie wysypka, ale w piątek idziemy na wizytę patronażową do lekarza i potwierdzimy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia gratulacje i super ze tak szybko i bez problemow poszlo. A braku nacięcia/ pekniecia to zazdroszcze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    A mojej Małej wyskoczył trądzik - położna potwierdziła, że to nie wysypka, ale w piątek idziemy na wizytę patronażową do lekarza i potwierdzimy.

U mojego małego też się pojawiły jakieś krostki na buzi...

• Pepper Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika... wrote:
    Mnie z prawej strony ciągle kłuje. A nad blizną w środku mam taki jakby wałek.
    O cholerka mi też się właśnie nad linią blizny po prawej stronie zrobiło takie wybrzuszenie taki waleczek. Nie wiecie ci to może być?

I koedy zaczelyscie stosować te maści na blizny i jakie? Silikonowe czy te cebulowe?

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    U mojego małego też się pojawiły jakieś krostki na buzi...
    U mojej są krostki, ale też białe pryszczyki (tylko na buzi). Wygląda to nieciekawie, ale najważniejsze, że to nie alergia na nic.

Dodatkowo od wczoraj mała ma pieniste kupki :/ czytałam, że to może być reakcja na laktozę w mleczku :/ kolejna rzecz do skonsultowania z lekarzem w piątek, mam nadzieje, że do tego czasu wszystko będzie ok... Położna każe się nie martwić, ale to plus trądzik wyglądało mi właśnie na jakąś alergię...

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia moje ogromne gratulacje :-D buziaki dla maleństwa :) i co szyjka jednak nie była żelazna :-P

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Pepper Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia gratulacje. Mała idealnie i Ty też bez nacinania i pęknięcia. Cudnie.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak Wasze brzuszki po porodzie? Po jakim czasie wróciły do stanu wyjściowego?

Ja już 11 dni od cc i nadal mam brzuszek jak w połowie ciąży. :/

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    O cholerka mi też się właśnie nad linią blizny po prawej stronie zrobiło takie wybrzuszenie taki waleczek. Nie wiecie ci to może być?

I koedy zaczelyscie stosować te maści na blizny i jakie? Silikonowe czy te cebulowe?

Czytałam, ze tę bliznę dobrze jest masować. Ja się jeszcze trochę boję.
    Kupiłam maść z arniki. I zastanawiam się nad plastrami silikonowymi, tylko nie wiem które wybrać.

Brzuch już mam niewielki, ale jednak jest. Macica się nadal obkurcza, więc jeszcze się tym nie martwię. Póki co i tak noszę ciążowe legginsy, żeby tej rany zbytnio nie obcierać.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black Lilith ja też jeszcze się boje masować i noszę ciążowe spodnie bo są luźne i nie obcieraja. Ja zastanawiam się nad silikonowymi sutricon tylko nie wiem od kiedy ich używać.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:

Gdzieś czytałam, że to jest miejsce nacięcia macicy i może być taki obrzęk. Jutro mam położną, to podpytam.
    Kupiłam solcoseryl żel, dziewczyny na lokalnej grupie polecały na bliznę, ale jeszcze nie używam

Pepper lubi tę wiadomość

• Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia gratuluję porodu, bez nacinania i pęknięcia chyba się rzadko zdarza. Rozciągałaś się może jakoś wcześniej?
    I gratuluję córeczki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 4 tyg po porodzie, Ale spodni sprzed ciąży nie dopne. Jest jeszcze trochę brzuszka, boczkow. Mam nadzieję że za jakiś miesiąc już się zapne :p A chodzę w jeansach, które kupiłam po pierwszej ciąży jak się właśnie jeszcze nie miescilam w normalne ciuchy:)

Ja na razie nic nie stosuje na blizne.

‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ