Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
jaina_proudmoore wrote:To prawda. Po dwóch tygodniach od Usg ja już mam rozkminy 🤦♀️Znów biegać za często to też nie ma sensu. Człowiek jednak się niecierpliwi i martwi jednocześnie.
jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi, oregano84 lubią tę wiadomość
-
Joana23 wrote:Dzięki wielkie za linki
Muuvo quick wygląda mega spoko!
A powiedz mi, zastanawialiście się może nad tym, żeby kupić najpierw gondolę, a potem osobno wózek spacerowy? Patrzę na specyfikacje i spacerówki z zestawów 2w1 ważą 10-12kg, a takie osobne około 6kg. Mieszkam na 3 piętrze i czuję, że różnica 4-5kg może być zauważalna
Przeszło mi przez myśl, żeby kupić oddzielnie gondole i oddzielnie spacerówkę. Ale wbrew pozorom kupić samą gondole to ciężka sprawa. Ewentualnie jest opcja znaleźć gondole używaną a spacerówkę już kupić nową, bo na dłużej posłuży.. -
jaina_proudmoore wrote:Kalcia64- super, że napisałaś
czyli przeziębienie nikogo widać nie oszczędza.
ciekawe rozwiązanie z tym wózkiem, dla Ciebie będzie wygodniej, jeśli chodzi o 2 pasażerów
Aneta8- też mi się podoba ten fotelik
z racji na wagę przede wszystkim.
Wózek Muuvo też wygląda ciekawie.
My planujemy oglądanie na początku października, po usg połówkowym
To już na żywo najlepiej zobaczyć jak się wózek prowadzi, składa, plus inne detale.
Czy takie wózki są od ręki dostępne, czy trzeba czekać na nie? tak samo z fotelikami. pytam, bo nie mamy gdzie tego trzymać chwilowo.a rodzice/ teściowa uważają nadal, że ZA wcześnie na kupowanie ... czegokolwiek.
ps. mi się już energia skończyła jakoś 😂😂😂
Opowiedz rodzicom o mojej sąsiadce, która wylądowała 6 tygodni przed terminem na porodówce i nie miała nic, bo słuchała takich cudownych rad.jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi, oregano84 lubią tę wiadomość
-
Joana23 wrote:Dzięki wielkie za linki
Muuvo quick wygląda mega spoko!
A powiedz mi, zastanawialiście się może nad tym, żeby kupić najpierw gondolę, a potem osobno wózek spacerowy? Patrzę na specyfikacje i spacerówki z zestawów 2w1 ważą 10-12kg, a takie osobne około 6kg. Mieszkam na 3 piętrze i czuję, że różnica 4-5kg może być zauważalnaAneta8, oregano84 lubią tę wiadomość
-
Ja laktator na pewno kupię. Wierzę że uda mi się karmić piersią a taki laktator pozwoli mi na jakiś wypad w późniejszym czasie i zostawienie męża z dzieckiem na trochę. Zresztą uważam że to też fajna opcja dla męża że będzie mógł bobasa sam nakarmić z butelki.
Poza tym słyszałam że w przypadku nawału pokarmu laktatory mega się spisują. jeszcze sama nie wiem czy kupię nowy czy używany. Z jednej strony nie chce zbankrutować a z drugiej jakieś opory mam żeby go odkupić od osoby której nie znam. I jeszcze zastanawiam się czy kupić na 1 czy na 2 piersi...
Ja nadal sprzątam ale z przerwami 😁 no niestety już kilka zjazdów miałam, w tym takie półgodzinne mdłości że musiałam leżeć. Bobas po drugim śniadaniu sporo poskakal i teraz zdecydowanie czeka już na obiad😉jaina_proudmoore, Aneta8, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Aga12345 wrote:My początkowo mieliśmy gondole i na zmianę spacerówkę ale nie polecam, po pierwsze tak jak mówisz waga takiej spacerówki później jest spora a dodatkowo jeśli macie ją wozić w aucie to zajmuje raczej dużo miejsca i o ile mieliśmy duży bagażnik w aucie to jak już włożyliśmy stelaż i spacerówkę to miejsca zostawało nie wiele, a z gondolą to już w ogóle nie było. Później kupowaliśmy osobno spacerówkę. Pewnie to też kwestia wielkości elementów po złożeniu u nas mimo wszystko były spore
Z tych modeli co my oglądamy, to stelaż można złożyć razem ze spcerowką do niewielkich rozmiarów, a i gondola jest składana więc nie powinno zajmować to dużo miejsca. No ale wiadomo, że chcemy to sprawdzić na własne oczy 🙂Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, oregano84 lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:o wiem o czym zapomniałam napisać.
koleżanka mi wczoraj powiedziała, że niedaleko, na osiedlu obok, fajna babeczka prowadzi wypożyczalnie laktatorów.
w sumie to dobre rozwiazanie czy niekoniecznie?
czy lepiej kupić samodzielnie?
jeśli tak to nowy/ używany i najważniejsze - JAKI?
kiedy wiadomo, że będzie potrzebny. ciężka rozkmina
ale jestem zielona w tym temacie. 🥦🥦🥦jaina_proudmoore, Aga12345, oregano84 lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Ja laktator na pewno kupię. Wierzę że uda mi się karmić piersią a taki laktator pozwoli mi na jakiś wypad w późniejszym czasie i zostawienie męża z dzieckiem na trochę. Zresztą uważam że to też fajna opcja dla męża że będzie mógł bobasa sam nakarmić z butelki.
Poza tym słyszałam że w przypadku nawału pokarmu laktatory mega się spisują. jeszcze sama nie wiem czy kupię nowy czy używany. Z jednej strony nie chce zbankrutować a z drugiej jakieś opory mam żeby go odkupić od osoby której nie znam. I jeszcze zastanawiam się czy kupić na 1 czy na 2 piersi...
Ja nadal sprzątam ale z przerwami 😁 no niestety już kilka zjazdów miałam, w tym takie półgodzinne mdłości że musiałam leżeć. Bobas po drugim śniadaniu sporo poskakal i teraz zdecydowanie czeka już na obiad😉jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Kurcze, ja bym na coś takiego nie poszła chyba. Kilka razy natknęłam się na artykuły, że nie powinno sie używać laktatora po kimś, bo w warunkach domowych nie da się go właściwie wysterylizować. Podejrzewam, że w takiej wypożyczalni mają do tego odpowiedni sprzęt, ale ja chyba bym się zablokowała.
Chyba tez miałabym opory przed taka wypożyczalnią.. kolezanka zaproponowała, że odda mi swój i tez się zastanawiam 🙉dobuska, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
każda Wasza opinia na wagę złota
bo czasem człowiek myśli i nie jest przekonany jak postąpić.
z laktatorów to chyba Medela ma dobre opinie.
Ja już zrobiłam 2x pranie, zdecydowanie pora na książkę, jeszcze muszę odkurzyć pobieżnie bo koty naniosły sierści jaki szalone
zamówiłam też sobie lancety do glukometru.
mleko na noc mi służy, bo dziś cukier 94, ale.. to nadal za wysoko.
dziś nowa wersja kolacji wjedzie, może wcześniej zjem, nie wiem sama, mam wrażenie, że jedzenie o 22 nie służy mi.
toczę bój o poranny wynik cukru, który 1 raz wyszedł ok. masakra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2021, 13:10
-
jaina_proudmoore wrote:każda Wasza opinia na wagę złota
bo czasem człowiek myśli i nie jest przekonany jak postąpić.
z laktatorów to chyba Medela ma dobre opinie.
Ja już zrobiłam 2x pranie, zdecydowanie pora na książkę, jeszcze muszę odkurzyć pobieżnie bo koty naniosły sierści jaki szalone
zamówiłam też sobie lancety do glukometru.
mleko na noc mi służy, bo dziś cukier 94, ale.. to nadal za wysoko.
dziś nowa wersja kolacji wjedzie, może wcześniej zjem, nie wiem sama, mam wrażenie, że jedzenie o 22 nie służy mi.
toczę bój o poranny wynik cukru, który 1 raz wyszedł ok. masakra.
Nie chodzi o to, że posiłek na noc nie służy, bo to jest konieczny temat, ale po prostu czasami nasze hormony w ciąży pracują już na tyle mocno, że nie da się bez insuliny.ja podczas dwóch tygodni, kiedy walczyłam, miałam jeden wynik poniżej 90 i nie udało mi się tego powtórzyć.
A powiem Ci, ze odkąd biorę insulinę jestem spokojniejsza o malutką. W pewnym momencie byłam tak sfrustrowana, że płakałam przy porannym pomiarze.
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Jaina, ja bardzo długo nie mogłam ogarnąć co mogę jeść na tą ostatnią kolację. Gdy to odkryłam byłam spokojna przez kilka tygodni i potem znowu musiałam zmienić posiłek. Teraz z kolei cukry rany bardzo mi spadają i muszę wstawać wcześniej. Jestem jak narazie bez insuliny ale naprawdę zauważyłam że ta sytuacja z cukrami co jakiś czas się zmienia. I zgadzam się z Dobuska że na hormony wiele nie poradzimy.
Ja jem naprawdę racjonalnie, posiłki są odżywcze, ruszam się ile mogę ale w 100% i tak nie wiem czy to wystarczy. Wczoraj np miałam dosyć niskie cukry cały dzień. Ale też mój maluszek był nad wyraz aktywny. Miałam wrażenie jakbym karmiła rybkę w akwarium 😁 gdy coś jadłam to po chwili czułam że on się uaktywnia 😉 może teraz więcej tej glukozy potrzebuje i dlatego tak cukry mi spadły? Pytanie tylko jak długo to potrwa 😁jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
jaina_proudmoore wrote:o wiem o czym zapomniałam napisać.
koleżanka mi wczoraj powiedziała, że niedaleko, na osiedlu obok, fajna babeczka prowadzi wypożyczalnie laktatorów.
w sumie to dobre rozwiazanie czy niekoniecznie?
czy lepiej kupić samodzielnie?
jeśli tak to nowy/ używany i najważniejsze - JAKI?
kiedy wiadomo, że będzie potrzebny. ciężka rozkmina
ale jestem zielona w tym temacie. 🥦🥦🥦jaina_proudmoore, oregano84 lubią tę wiadomość
-
a co kochana jesz na drugą kolacje?
co mogę wypróbować, co dodać do mleka?
dwie kanapki z masłem orzechowym - nie działają.
to prawda, też mam czasem wrażenie, że jakiś mały Kraken wyjadł za mnie posiłek
Stokrotka 86, oregano84 lubią tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Z tych modeli co my oglądamy, to stelaż można złożyć razem ze spcerowką do niewielkich rozmiarów, a i gondola jest składana więc nie powinno zajmować to dużo miejsca. No ale wiadomo, że chcemy to sprawdzić na własne oczy 🙂
-
jaina_proudmoore wrote:a co kochana jesz na drugą kolacje?
to prawda, też mam czasem wrażenie, że jakiś mały Kraken wyjadł za mnie posiłek
Ja jem jedna kromkę chleba żytniego razowego z masłem orzechowym. Mleka w ogóle nie pije. Posiłek jem 22-22:30. I teraz wstaje o 7:15 żeby mieć cukier ok 80-84. Wcześniej spałam do 8 i cukier spadał mi do 69-74. Diabetolog powiedziała że optymalnie żeby jednak był ponad 80.
Ja ogólnie za mlekiem nie przepadam. Poza serami to tylko kefir i maślanka, ale to na 2 śniadanie do owsianki🙂jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
jaina_proudmoore wrote:a co kochana jesz na drugą kolacje?
to prawda, też mam czasem wrażenie, że jakiś mały Kraken wyjadł za mnie posiłekStokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Aga12345 wrote:My kupiliśmy elektryczny z canpol babies ale tak na prawdę dopiero w dzień porodu, synek nie miał odruchu ssania i musialam odciągać pokarm, wcześniej o tym nie myślałam, wydaje mi się, że nie ma co kupować na zapas. Gdybym miała wybierać kupiłabym nowy, z wypożyczalni raczej bym nie skorzystała, w sumie nie wiadomo kto go używał.
ale myślałam o tym modelu co piszesz.
Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość