X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, Jaina- super że z waszymi maluszkami wszystko ok🙂
    Jaina, a lekarz podał Ci wagę? Mój o dziwo zmierzył całego malucha a myślałam że skoro za 2 tygodnie mamy usg to mu się nie będzie chciało 😉

U mnie też coraz więcej przesyłek przychodzi w związku z wyprawką. Muszę pogonić męża żeby zwolnił szafki i chyba pora wkrótce brać się za pranie...

Chyba mnie rozkłada. Podejrzewam że to skutek wczorajszej szczepionki na krztusiec. A myślałam że przejdę ja tak sprawnie jak ta na grypę...a tu boli ramię, węzły chłonne spuchły i głowa boli. I mięśnie. Ale chociaż gorączki nie mam. No nic... Mam nadzieję że chociaż mój wielki mały człowiek naprodukuje dużo przeciwciał 🙂

jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, niestety mój lekarz nie podaje wagi 😳a szkoda, przecież takie pomiary nie zajmują długo. 🤷‍♀️Muszę czekać do 6.12 na Usg 3 trymestru. / Szkoda, że coś cię rozkłada po szczepieniu, ale niestety czasem tak bywa. 🙁szczepionka działa jak bomba z opóźnionym zapłonem. Oby szybko przeszło 🧡 / dotarł kocyk z colorstories. Powiem tak, cena jest wysoka, ale było warto. Naprawdę milutki kocyk, ciepły, dodatkowo ładnie spakowany 🙂

Stokrotka 86, Aneta8, Gosia Rumi, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko w takim razie życzę żeby jednak samopoczucie się polepszyło 🙂

Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, dużo zdrowia! Oby jutro był lepszy dzień :)
    Ja uparcie czekam na black friday w colorstories :) mam upatrzone dwa kocyki i jeden ręcznik :)
    Dzisiaj przyszedł stanik do karmienia z italian fashion i naprawdę jestem bardzo zadowolona z jakości. Chociaż te z HMu też dają radę :)

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aneta8, Gosia Rumi, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka! Dużo, dużo zdrowia życzę. Wagą się nie przejmuj, tak jak dziewczyny piszą: do końca jeszcze długo.
    A cesarka przy GDM wjeżdża dopiero przy 4250, więc jeszcze dużo zapasu masz.

A ja już się czuję w miarę dobrze, także przechodzi. Brałam Pfizera i tak mnie rozłożyło. Generalnie to pamiętam, że raz w podstawówce miałam gorączkę po szczepionce i objawy grypopodobne (po różyczce?), a tak to w ogóle nie było problemów.

Niech się w końcu ta pogoda zdecyduje, czy to już zima czy jeszcze jesień.

jaina_proudmoore, Aga12345, Aneta8, Stokrotka 86, Joana23, dobuska, Gosia Rumi, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, kochana moja, nie stresuj się. Nie tylko cukrzyca ma wpływ na to, że dziecko jest duże. Po prostu może być tak, że u Was tak jest. Lekarz Ci tak powiedział, bo on nie wie czy Ty się stosujesz do zasad cukrzycy, a my tu widzimy, że chyba najbardziej restrykcyjnie trzymasz dietę, bo Ty nawet dozwolonych produktów nie możesz, bo Ci cukier skacze. Dlatego nie powinnaś mieć sobie absolutnie nic do zarzucenia. <3
    Co do ułożenia pośladkowego, myślę, że mamy jeszcze na to na to czas. To znaczy dzieciaczki mogą. Ja czuję jak moja czasami układa sie w poprzek, więc jeszcze są w stanie się odwrócić. :)

Ja mam kokon dla małej (z polecenia koleżanki, która nawet drugi dokupiła), ale planuje go używać tylko w salonie na kanapie, na naszym łóżku lub brać na wyjazdy do teściów czy mojej mamy. To ma być takie zabezpieczenie w trakcie dnia. :)
    Spać będzie w rożku na samym materacu. No! dam jej jeszcze prześcieradło. :D

Jaina, biedactwo z tymi uszami! Ale najważniejsze, że wszystko u Ciebie dobrze! <3 Dziwny ten Twój lekarz, że nie podaje wagi. Ja, czy jestem na echo serca, czy mnie przyjmowali do szpitala, czy idę na zwykłą kontrolną wizytę (nawet awaryjną) to zawsze mi ważą małą.

Ja się zaczynam coraz bardziej stresować moją szyjką. Na ostatniej wizycie miała 3 cm i się tak szybko skróciła, ale okej... skoro lekarka mówiła, że okej to okej...

Joana ale duża kruszynka! Super! <3

Myśliwa, u mnie w szpitalu to już praktycznie zawsze robią CC, gdy bobas waży ponad 4 kg, to już nawet nie trzeba mieć cukrzycy. Ja bym się bała naturalnie rodzić takie duże dziecko, chociaż wiem, że to możliwe. :)

Dziewczyny, właśnie mała wypięła mocno nogę i przesunęła mi ją ponad pępkiem. Ale czaderski widok! Jakbym obcego w brzuchu miała. :D

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Ja jakoś na początku jadłam ale miałam wysoki nie pamiętam ile także już nie próbuje, a sprawdzałaś czy nie wybija Ci przed godziną?
    Nie sprawdzałam. Sprawdzałam tylko równo po godzinie :)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    Nie sprawdzałam. Sprawdzałam tylko równo po godzinie :)
    No to prawdopodobnie jest tak jak napisałam. :( Miałaś wyrzut wcześniej, bo zwykła mąka ma wysoki IG.

jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana i Jaina super że wszystko ok z bąbelkami :)

A u mnie same biedy- szwagier zaginął, nie ma z nim kontaktu od piątku, mąż dziś zgłosił na policję :(

Siostra ma jutro wymaz na covid a miałam z nią kontakt w piątek... Ehh boję się najbardziej o Maciusia bo ja szczepiona to może będzie ok, chociaż siostra też szczepiona, jest nauczycielką i mówi że wszyscy w szkole tak samo chorują. Z drugiej strony Maciek już miał covida jak miał pół roku, może ma jeszcze przeciwciała...

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria, jakiś niezbyt dobry czas jest chyba teraz.

Oby że szwagrem wszystko było ok. Wiem niestety z doświadczenia że najgorszy jest brak informacji ☹️

Dużo zdrowia dla Ciebie, Maciusia i siostry. Oby Was to świństwo nie dopadło 👍

Jeheria lubi tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria, o nie! Oby szwagier się szybko znalazł! ❤️
    Moja siostra tez dzisiaj robiła wymaz, chociaż jest szczepiona. Czuje się dobrze, ale lekko ją łamie w kościach i w sobotę jedzie na wesele i nie chce zarażać tych nieszczepionych, którzy tam na pewno będą.
    Mam nadzieję, że Maciusia nie weźmie!❤️

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pecha to powiem wam ze Nam kabina walk in wybuchła w nocy w weekend. No masakra, 4 rano a tu huk. Cała łazienka 10 m2 w szkle. Dobrze że to jak nas nie było w łazience....

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    A co do pecha to powiem wam ze Nam kabina walk in wybuchła w nocy w weekend. No masakra, 4 rano a tu huk. Cała łazienka 10 m2 w szkle. Dobrze że to jak nas nie było w łazience....
    O ludzie kochani! Rozsypała się w mak? Boże, nie słyszałam jeszcze czegoś takiego, mogło się skończyć tragicznie 🙊

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana wspaniale! Ale duża już dziewczynka 🤍
    Stokrotko, oby to był fałszywy alarm i rozeszło się po kościach. Zdrówka!
    Mysliwa, dobrze, że czujesz sie już lepiej 🙂
    Jeheria, o matko! Mam nadzieję, że szwagier się znajdzie 🙏🏻 i że z Maciusiem Was nie dopadnie choróbsko. Trzymam mocno kciuki za Wasze zdrowie 😘

Ja dziś mam gorszy dzień, mały jest mocno aktywny, czuje się pokopana 🙈 do tego mam bóle w dole brzucha.. oby jutro było lepiej..

jaina_proudmoore, Jeheria lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria! Co to za fatum cholerne! Nigdy wcześniej nie słyszałam, zeby kabina się tak zachowała.. naprawdę duże szczęście, że nikogo w środku nie było. Mam nadzieję, że szwagier szybko się znajdzie.. i że siostra nie bedzie miała covidu.. i w ogóle niech wszystko będzie u Was dobrze..

uS2wp2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria współczuję stresujących sytuacji, dużo zdrowia dla całej twojej rodziny
    Aneta na to jedynie odpoczynek i życzę lepszego samopoczucia 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2021, 23:00

Aneta8, Jeheria lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziś nic innego nie robię 🙈

MyŚliwa, Aga12345 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane! Muszę Wam powiedzieć, że wczorajszy wieczór był okropny. Bardzo mocno bolał mnie ten brzuch, aż musiałam brać nospe i męczyłam się ze dwie godziny 😔 jak się położyłam do łóżka trochę zaczęło odpuszczać i udało się zasnąć. Mam nadzieję, że dziś będzie lepiej, choć czuje już lekkie ćmienie w dole..

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂

Aneta, oby te bóle przeszły szybko. Podejrzewasz że to raczej więzadła czy macica? Nie pamiętam czy bierzesz mg- jeśli nie to polecam. No i niestety czasami trzeba zwolnić i więcej odpoczywać.

Jeheria, ja niestety słyszałam o takich sytuacjach jeśli chodzi o szyby w kabinach. Nie są może zbyt częste ale się zdarzają. Dobrze że nikogo z Was tam nie było. Masakra jakaś.

Ja dzisiaj czuję się lepiej, ale nadal boli mnie ramię i mam spuchnięte węzły chłonne. Pewnie jeśli to na dniach nie minie to czeka mnie wizyta u lekarza 🤦 bo ta opuchlizna średnio wygląda i pierwszy raz mam coś takiego.

Psychicznie już lepiej- jak to dobrze że Was mam🙂 wczoraj jakiś mega nieracjonalny dzień miałam, w ogóle emocje szalały.

Dzisiaj robię sobie dzień siedzenia w domu. Nawet po paczki mi się nie chce isc- do jutra poczekają😉

Udanego dnia dziewczyny 🙂

jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko, współczuję mocno.. mam nadzieję, że dzisiaj już ten ból się nie rozkręci.. moze jakiś masaż na to pomoże, ćwiczenia rozciągające?

uS2wp2.png
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ