Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Pimka, cieszę się, że z seduszkiem wszystko ok ❤
Joanna, daj znać ile się czeka na wynik. Ja jutro podjadę na test. Dziś był termin w sąsiedniej dzielnicy, gdzie w korkach stałabym prawie pół godziny w jedną stronę. A praktycznie pod domem mam punkt, tylko jest otwarty raptem kilka godzin dziennie i dziś nie zdążyłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2021, 19:03
Pimka, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Lolla wrote:To do wątku covidowego dorzucę moje dzisiejsze zdenerwowanie... Od niedzieli najprawdopodobniej mam zapalenie zatok. Tak przypuszczam, bo już miałam kilka razy. Katar gęsty, ewidentnie bakteryjny i ból wspomnianych zatok. Zapisałam się dziś na teleporade, bo innej opcji nie było. I wiecie jaką pomoc dostałam. Zrobić test na covida i dalej sobie robić inhalacje.
Kiedyś przy takich objawach robili wymaz bakteryjny, żeby sprawdzić czy nie trzeba podać antybiotyku.
Wiecie, liczyłam, że przejdzie, że te domowe sposoby leczenia pomogą, ale męczę się już 3 dni. Nocki prawie nieprzespane przez ból głowy, ciągły katar i dalej mam czekać...
Musiałam się wyżalic, bo zwyczajnie mi ciężko.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Pimka wrote:Miałam dzis usg na Agatowej a dokładnie echo serca-o niedomykalności zastawki możemy już zapomnieć-wszystko z serduszkiem jest dobrze uff Ignaś podrósł i dziś waży 1244g wszystkie pomiary są jak na 28tc i więcej(a mam 27tc) ale lekarz powiedział że skoro rośnie równomiernie to nie ma się do czego przyczepić- po prostu będzie większym dzieckiem po nas.
I powiem wam że faktycznie nie ma się co przywiązywać do ułożenia dziecka, tydzień temu mój mały byl ułożony główkowa a dziś poprzecznie wysoko także jeszcze nasze maluchy mają czas się przekręcać w każda strone😊Pimka lubi tę wiadomość
-
Joana23 wrote:Stokrotka, lubię takie czyszczenie szafy, zawsze mam po nim swego rodzaju khatarhis
Ja mam niewiele rzeczy i staram się budować swoją garderobę świadomie - polskie marki, dobre składy itd. Mój partner całe szczęście ma tak samo, ale z racji wykonywanego zawodu (praca w handlu) ma tych ciuchów 3 razy więcej ode mnie, ale fakt, we wszystkim chodzi
bolą mnie bardzo ceny ciuchów - moje upatrzone, z dobrym składem, z małych pracowni są często 2-3 krotnie droższe od męskich. Tak sobie same na siebie kobiety ukręcily bata..
Naszej córci póki co czytam to co akurat mam pod ręką i ostatnio usłyszała pare historii z książki „Prowadzący umarłych”bardzo ciekawa lektura, polecam gorąco
Po 5 godzinach wiszenia na telefonie udało mi się dodzwonić do przychodni.. porażka. Jutro mam mieć teleporadę. Na wynik testu ciągle czekam. -
Lolla wrote:Jaina, dziękuję za radę. Ja robię sobie okłady na czoło termoforem i niewiele dały. Zastanawiam się jak z tą solą. Czy chodzi o ciepło jakie wytwarza rozgrzana sól czy ma jeszcze jakieś dodatkowe moce?
Stokrotka 86, Lolla, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Jaina, czasami trzeba nieco podgrzać atmosferę żeby nudno nie było 😉 a tak na poważnie to myślę że obecnie takie czasy mamy (nie tylko w Polsce) że dużo tematów wprowadza stan zapalny. Ale co się dziwić jak i media i politycy i celebryci notorycznie na pewne tematy trąbią, grają na emocjach a brak- przynajmniej w moim odczuciu- konkretów i rozwiązań. To i zwykli ludzie już mają taki przesyt pewnych tematów że się z nich ulewa.
A że na forum mamy troszkę kobiet z szalejącymi hormonami to jakieś różnice zdań mogą być i zdziwilabym się gdyby ich nie było 🙂 grunt że mamy kulturalne kobietki z klasą które się nie obrażają nawzajem 🙂👍
Jaina, a ten 1 dom ten że studnia to rynek wtórny? Jakaś przewrażliwiona ta pośrednik😁
Mam nadzieję że ten ból szybko minie. Może faktycznie maluch coś pokopal, ponaciskal a matka teraz cierpi 🤷
Lolla, zdrowia i cierpliwości życzę. Ja z zapaleniem zatok miałam przeboje kilka razy do roku do czasu przejścia na pracę zdalna. Koszmar istny. I dla mnie to jakieś nieporozumienie z tą wizyta zwłaszcza że jesteś w ciąży.
Pimka, super że wszystko ok🙂 czyli synek też spory👍 duzi chłopcy nam się szykują 🙂
Ja powtórkę echa mam na początku grudnia, tydzień po usg 3 trymestru. I ciekawa jestem jakie pomiary i waga wyjdą w 2 różnych miejscach. Ostatnio na Agatowej wyszła mi waga ok 600 g, a 3 dni później u mojego gin już 200 g więcej 🙂
jaina_proudmoore, dobuska, Aneta8, Aga12345, MyŚliwa, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Właśnie, Jaina przeoczyłam w odpowiedzi, podobno kobiety w ciąży przewrażliwione, a pani pośrednik to humor zostawiła chyba w domu:D
Tak czy siak, mam nadzieję, że następny dom, który będziecie oglądać, będzie bardziej w Waszych klimatach ❤️🥰 zwłaszcza, że z tego co zrozumiałam, zależy Wam na domu, który nie wymaga Bóg wie jakiego remontu, tak?jaina_proudmoore, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Właśnie, Jaina przeoczyłam w odpowiedzi, podobno kobiety w ciąży przewrażliwione, a pani pośrednik to humor zostawiła chyba w domu:D
Tak czy siak, mam nadzieję, że następny dom, który będziecie oglądać, będzie bardziej w Waszych klimatach ❤️🥰 zwłaszcza, że z tego co zrozumiałam, zależy Wam na domu, który nie wymaga Bóg wie jakiego remontu, tak?Aneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Jaina, czasami trzeba nieco podgrzać atmosferę żeby nudno nie było 😉 a tak na poważnie to myślę że obecnie takie czasy mamy (nie tylko w Polsce) że dużo tematów wprowadza stan zapalny. Ale co się dziwić jak i media i politycy i celebryci notorycznie na pewne tematy trąbią, grają na emocjach a brak- przynajmniej w moim odczuciu- konkretów i rozwiązań. To i zwykli ludzie już mają taki przesyt pewnych tematów że się z nich ulewa.
A że na forum mamy troszkę kobiet z szalejącymi hormonami to jakieś różnice zdań mogą być i zdziwilabym się gdyby ich nie było 🙂 grunt że mamy kulturalne kobietki z klasą które się nie obrażają nawzajem 🙂👍
Jaina, a ten 1 dom ten że studnia to rynek wtórny? Jakaś przewrażliwiona ta pośrednik😁
Mam nadzieję że ten ból szybko minie. Może faktycznie maluch coś pokopal, ponaciskal a matka teraz cierpi 🤷
Lolla, zdrowia i cierpliwości życzę. Ja z zapaleniem zatok miałam przeboje kilka razy do roku do czasu przejścia na pracę zdalna. Koszmar istny. I dla mnie to jakieś nieporozumienie z tą wizyta zwłaszcza że jesteś w ciąży.
Pimka, super że wszystko ok🙂 czyli synek też spory👍 duzi chłopcy nam się szykują 🙂
Ja powtórkę echa mam na początku grudnia, tydzień po usg 3 trymestru. I ciekawa jestem jakie pomiary i waga wyjdą w 2 różnych miejscach. Ostatnio na Agatowej wyszła mi waga ok 600 g, a 3 dni później u mojego gin już 200 g więcej 🙂
A mogę spytać czemu musisz powtórzyć echo?coś wyszło nie tak?
Oj poki co się szykują duzi,mój pierwszy syn tez caly czas byl w pomiarach o tydz do przodu(urodził się 3690g i 57cm w 38tc) więc to chyba wychodzi z genetyki(oboje z mężem jesteśmy wysocy) a pierwszy syn caly czas wzrostem jest w 97 centylujaina_proudmoore lubi tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
dobuska wrote:Kurde, beznadzieja, a nie mogłaś umówić normalnej wizyty? Mnie się pytają zawsze i próbują narzucić telewizytę, ale ja zawsze proszę o normalne badanie.
Nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy. Tak źle się czułam, że myślałam że wygodniej będzie z teleporada.
Jaina znaleźć dom w dzisiejszych czasach jest bardzo trudno. Dobre oferty znikają z dnia na dzień. Ale wierzę, że w końcu poszukiwania zakończą się sukcesem.Aga12345, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Pimka wrote:A mogę spytać czemu musisz powtórzyć echo?coś wyszło nie tak?
Oj poki co się szykują duzi,mój pierwszy syn tez caly czas byl w pomiarach o tydz do przodu(urodził się 3690g i 57cm w 38tc) więc to chyba wychodzi z genetyki(oboje z mężem jesteśmy wysocy) a pierwszy syn caly czas wzrostem jest w 97 centylu
Na pierwszym echo serca mój maluch przez 30 minut uciekał przed głowicą usg i prawdopodobnie to spowodowało że jakieś przepływy miał niewspółmiernie wysokie do etapu ciąży. Lekarz nie znalazł innych zmian czy przyczyn. No ale i tak lepiej powtórzyć w 3 trymestrze i takie też wskazanie dostałam. Mam nadzieję że będzie ok🙂
Pimka, a nie pamiętam czy ty masz cukrzycę? Bo mój maluch wczoraj na usg wpadł w 88 centyl i dr kazał obserwować że prawdopodobnie to przez cukrzycę moja ( cukry mam dobre).16-01-2022 - synek💙 -
Pimka super, że wszystko dobrze 💛
Lolla współczuje bólu zatok. Niestety teraz wszystkich od razu bez względu na objawy kierują na test. Ale mój kolega męczył się z zatokami i je leczył, a okazało się, że ma właśnie covida 😕 także mimo wszystko lepiej sprawdzić.
Jaina, oby kolejna propozycja domu była fajniejsza! Ale faktycznie teraz na tym rynku nieruchomości jakiś dramat, a ceny już przechodzą ludzkie pojęcie. My za kilka lat planujemy zmienić mieszkanie na jakiś segment, oby te ceny się ustabilizowały i trochę spadły.jaina_proudmoore, MyŚliwa, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Na pierwszym echo serca mój maluch przez 30 minut uciekał przed głowicą usg i prawdopodobnie to spowodowało że jakieś przepływy miał niewspółmiernie wysokie do etapu ciąży. Lekarz nie znalazł innych zmian czy przyczyn. No ale i tak lepiej powtórzyć w 3 trymestrze i takie też wskazanie dostałam. Mam nadzieję że będzie ok🙂
Pimka, a nie pamiętam czy ty masz cukrzycę? Bo mój maluch wczoraj na usg wpadł w 88 centyl i dr kazał obserwować że prawdopodobnie to przez cukrzycę moja ( cukry mam dobre).
Tak mam cukrzyce ale cukry idealne-na czczo max 85(głównie około 80) a po posiłku max 123 aż się zastanawiam czy nie za mało. Dzis lekarz wiedzac że mam cukrzyce ciążowa nie powiązał tego z cukrzyca tzn nie odniósł się od tego tylko jak mu powiedziałam że od prenatalnych maly jest cały czas "do przodu" to tylko skomentował ok, to by się zgadzało z dzisiejszym pomiarem. Wydaje mi się ze o ile dziecko we wszystkich pomiarach(obwodów główki, brzuszka, długości kosci udowej i ramieniowej)jest do przodu to nie ma się czym martwicjaina_proudmoore, MyŚliwa, Aga12345 lubią tę wiadomość
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
O Nas:
♀️Ja
👍immunologia
♂️On-
Pimka, dziękuję za odpowiedź. No właśnie u mnie też cukry są ok- tzn mam cukrzycę ale bez większych i częstych wyskoków 😉 i jak narazie aż do wczoraj żaden lekarz nie widział u małego zmian cukrzycowych. Tzn na Agatowej nic nie wyszło ( związanego z cukrzycą), moja diabetolog też nic nie znalazła, ale mój dr jak na złość wagę dziecka przypisał wczoraj mojej cukrzycy 😁 maluch od początku był spory ale nie aż tak🙂
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Pimka, dziękuję za odpowiedź. No właśnie u mnie też cukry są ok- tzn mam cukrzycę ale bez większych i częstych wyskoków 😉 i jak narazie aż do wczoraj żaden lekarz nie widział u małego zmian cukrzycowych. Tzn na Agatowej nic nie wyszło ( związanego z cukrzycą), moja diabetolog też nic nie znalazła, ale mój dr jak na złość wagę dziecka przypisał wczoraj mojej cukrzycy 😁 maluch od początku był spory ale nie aż tak🙂
Stokrotka 86, MyŚliwa, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Dr przegiął trochę mym zdaniem. Niech zrobi dokładne pomiary na spokojnie i się wypowiada 😈będzie mi tu stokrotkowa mamę denerwował 😛Myślałam o tym jak jechałam do lekarza wczoraj. Dieta i cukry-ok. Człowiek daje z siebie sto procent, a tu takie hasła. Tez byłabym zła na twoim miejscu. Może po prostu maluch będzie większy z racji na kwestie genetyczne 🤷♀️Mam nadzieje, ze Usg 3 trymestru wyprostuje ta sprawę.
Zgadzam się z jaina w 100%
Stokrotka noł stres!😊Stokrotka 86, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
O Nas:
♀️Ja
👍immunologia
♂️On-
Jaina, aż się uśmiechnęłam po Twoim komentarzu🙂 wiesz, ten mój dr raczej nie chciał mnie denerwować. Wczoraj Dobuska napisała że on może podejrzewa że ja lekko podchodzę do tej diety. Bo pewnie różne przypadki widział. I ja to rozumiem w pewnym sensie bo wszystkie wiemy że nie każde słodkie mamy są takie rozsądne jak te nasze😉
No ale tak jak piszesz ja sobie naprawdę wielu rzeczy odmawiam przez cukrzycę i ta sugestia mnie mega rozwaliła bo bezradna się poczułam. Bo jak robisz coś na 200% to jak tutaj dać z siebie więcej? A przecież jak każda normalna mama chce dla dziecka jak najlepiej.
Mnie to natomiast jedna rzecz już teraz zastanawia. Gdzie się te moje cudo o wadze 1300 g chowa- bo aż tak wielkiego brzucha to ja znowu nie mam 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2021, 21:09
jaina_proudmoore, Jiwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Co do tematu szczepień uważam ze świetnie ze jest poruszany bo tylko szczepienia spowodują ze pandemia się skończy. Możemy się wściekać ze przez covid nie ma dostępu do lekarzy, ludzie umierają na inne choroby, ale póki większość dorosłej populacji się nie zaszczepi, stan ten będzie tylko się poglebial, bo nie przybędzie nagle lekarzy czy miejsc w szpitalach aby ratować teraz już w największej mierze niezaszczepionych i osoby chorujące na inne choroby.
Ze swojej strony mogę dodać ze pracuję w szpitalu w tym na oddziale covidowym i ten widok powinien zobaczyć każdy niedowiarek….Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość