X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Wybaczcie brak wiadomości, ale starałam się Was najpierw nadrobić.
    Wczoraj wieczór bardzo kiepski, miałam mocne kołatanie serce i dostałam od lekarza hydroksyzyne, po której tylko bym spała. Ale dzięki temu miałam dobrą noc. Od rana oczywiście pobudka, ktg, mocz, krew. Ale praktycznie cały dzień podsypiam, to jest silniejsze ode mnie i nie daje rady z tym walczyć. Miałam tez wizytę z moją lekarką, jest zadowolona z wyników ciśnienia, morfologia wyszła dobrze i mocz też! Białko w normie - bardzo mnie to uspokoiło 🙂 malutki też ładnie rośnie, dziś 1450 gram 🙂 jutro znowu usg i będziemy sprawdzać przepływy. W piątek może uda się złapać wizytę u kardiologa, bo mam cały czas wysoki puls i czuje to kołatanie. Na razie tyle z planów. Nic o wyjściu czy o cięciu na razie nie było mowy.
    Ściskam i cieszę się z dobrych wieści od Was! 😘

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, dobuska, Aga12345, Kasiastaraczka, Joana23, MyŚliwa, Ada.. 31, Nisia18 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Cześć dziewczyny! Wybaczcie brak wiadomości, ale starałam się Was najpierw nadrobić.
    Wczoraj wieczór bardzo kiepski, miałam mocne kołatanie serce i dostałam od lekarza hydroksyzyne, po której tylko bym spała. Ale dzięki temu miałam dobrą noc. Od rana oczywiście pobudka, ktg, mocz, krew. Ale praktycznie cały dzień podsypiam, to jest silniejsze ode mnie i nie daje rady z tym walczyć. Miałam tez wizytę z moją lekarką, jest zadowolona z wyników ciśnienia, morfologia wyszła dobrze i mocz też! Białko w normie - bardzo mnie to uspokoiło 🙂 malutki też ładnie rośnie, dziś 1450 gram 🙂 jutro znowu usg i będziemy sprawdzać przepływy. W piątek może uda się złapać wizytę u kardiologa, bo mam cały czas wysoki puls i czuje to kołatanie. Na razie tyle z planów. Nic o wyjściu czy o cięciu na razie nie było mowy.

cieszą mnie dobre wieści od Ciebie <3
    odpoczywaj kochana, dbaj o Was :*
    myślę o Was ciepło i trzymam mocno kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 17:07

Aneta8, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:

Dobrze,ze synek rośnie 🙂 jesteście pod dobrą opieką.

Aneta8 lubi tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, mi się taki bolesny skurcz pojawił może ze dwa-trzy razy. Raz w nocy jak się budziłam przez więzadła. To się aż wystraszyłam, tak mnie bolało. A innym razem w samochodzie i tez taki dziwny ból miesiączkowy rozlany po całym brzuchu. Zakładam, że to była wersja super light, wiec aż się boje co będzie później 🤣🤣🤣🤣🤣

Aneta, czyli w sumie dobre wieści! Cieszę się, że wyniki się normują, a młody rośnie! To najważniejsze! Spij ile możesz, szybciej zleci ten czas ❤️

Aga, ja tez mam taką nadzieję. Mam nadzieje, ze ta moja mała bździągwa kochana wypcha się szybciej na świat, skoro już mi tak ciśnie na szyjkę. Zaoszczędzimy w ten sposób stresów związanych z cięciem i indukcją. :D

No co - pomarzyć można :D

Ważne, żebyśmy urodziły bezpiecznie i dzieciaki były zdrowe. A reszta to tam nieważna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 17:48

jaina_proudmoore, Aga12345, Aneta8, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostra miała cukrzycę ciążową, rodziła w tym roku we wrześniu to wywoływali najpierw założyli balonik a potem oksytocyna. Rodziła 8 godzin, szybciej niż przy pierwszym porodzie.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, dobuska, MyŚliwa lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta świetnie, ze napisałaś, super, ze lekarze działają i i wizyta tez w porządku, od ostatniego ważenia ładnie chyba maluszek przybrał

Aneta8, Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Siostra miała cukrzycę ciążową, rodziła w tym roku we wrześniu to wywoływali najpierw założyli balonik a potem oksytocyna. Rodziła 8 godzin, szybciej niż przy pierwszym porodzie.
    A jeśli mogę zapytać to w którym tygodniu wywoływali? Coś się zadziało, ze była taka decyzja czy po prostu już była pora?

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska ja przyznał, ze sama nie wiem czy chciałabym szybciej czy doczekać do tego 38 tygodnia kiedy lekarz chce mnie skierować do szpitala, z jednej strony boje się tego dojazdu do szpitala bo wiem jak szybko to się potoczyło u mnie przy pierwszym porodzie, z drugiej boje się, ze tym razem może nie zacząć się samo i będą musieli wywoływać, a nie daj Boże zadecydują o cesarce, eh ja zawsze mam za dużo przemyśleń i później problem 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 18:07

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta cieszę się, że się odezwałaś 😚 i dobrze,że nadal w dwupaku jesteście

Aneta8, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    A jeśli mogę zapytać to w którym tygodniu wywoływali? Coś się zadziało, ze była taka decyzja czy po prostu już była pora?

38 tydzień miała skończony. Lekarz bał się,że przy cukrzycy ciążowej dziecko będzie duże i dlatego wcześniej. Malutka urodziła się z wagą 2960 g i 55 cm, więc taka duża nie była.

jaina_proudmoore, dobuska, MyŚliwa lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    38 tydzień miała skończony. Lekarz bał się,że przy cukrzycy ciążowej dziecko będzie duże i dlatego wcześniej. Malutka urodziła się z wagą 2960 g i 55 cm, więc taka duża nie była.
    Rozumiem, to jak na taką wagę to dość długa 🙂

0d1ys65gdrumd339.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Rozumiem, to jak na taką wagę to dość długa 🙂

Tak, w sobotę skończy 3 miesiące i ma już lekko ponad 6 kg 🙂

Aga12345, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, super bardzo się cieszę, że Maksio rośnie i że czuwają nad Waszym zdrowiem. Duży siły i wytrwałości dla Was!

Aneta8, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

uS2wp2.png

Wysłany: 8 grudnia 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Czyli ciąża donoszona to raz, dwa - kierował się wagą. I co teraz? Lekarz powie swoje i ciężko z nim dyskutować. Ciekawe jaka waga była szacowana wg Usg? Obawiam się, że przed nami mogą być decyzje odgórne, nie do przeskoczenia. 😳warto to wziąć pod uwagę i sobie przemyśleć wcześniej przebieg porodu 🧐

Aga12345 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Dobuska ja przyznał, ze sama nie wiem czy chciałabym szybciej czy doczekać do tego 38 tygodnia kiedy lekarz chce mnie skierować do szpitala, z jednej strony boje się tego dojazdu do szpitala bo wiem jak szybko to się potoczyło u mnie przy pierwszym porodzie, z drugiej boje się, ze tym razem może nie zacząć się samo i będą musieli wywoływać, a nie daj Boże zadecydują o cesarce, eh ja zawsze mam za dużo przemyśleń i później problem 😀
    Ja mam do szpitala 10 minut, wiec w aż tak szybki poród nie wierze 🤣 a jednak napatrzyłam się na wywoływania na oddziale i jakoś tak… No wolałabym sama po prostu. :)

Aga12345 lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Okruszek 🥰🥰🥰

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Czyli ciąża donoszona to raz, dwa - kierował się wagą. I co teraz? Lekarz powie swoje i ciężko z nim dyskutować. Ciekawe jaka waga była szacowana wg Usg? Obawiam się, że przed nami mogą być decyzje odgórne, nie do przeskoczenia. 😳warto to wziąć pod uwagę i sobie przemyśleć wcześniej przebieg porodu 🧐

Nie wiem na ile szacowali wagę przed porodem. W poprzedniej ciąży nie miała cukrzycy ciążowej, urodziła tydzień po terminie i siostrzeniec ważył prawie 3300 g. Może w szpitalach w większych miastach jest inaczej.

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    A ja już sama nie wiem czy w moim przypadku lepiej być świetnie przygotowanym czy jechać w ciemno. Ja w stresowej sytuacji podczas porodu na sto procent nie będę wchodzić w polemikę. Czy jeśli chodzi o rodzaj porodu, o nacięcie krocza, o oksytocynę. O cokolwiek. Boję się, że tylko będę się denerwować, ze wyszło inaczej jak chciałam.
    Co innego jak kobieta w sytuacji stresowej potrafi działać i się wykłócać o swoje:
    A ja po prostu jestem jak taka klucha w takich chwilach😂😂

Co najlepsze, możemy sobie dyskutować i opowiadać swoje historie, a ja na grupie na fb o cukrzycy ciążowe widzę, ze ile kobiet z cukrzyca, tyle historii. Tu nie ma żadnego schematu poza tym, ze jeżeli kobieta jest na insulinie, terminu na 99% nie dotrwa.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w cesarce martwi jedno, to że mina dwie godziny kangurowania i mała będzie sama przynajmniej do mojej pionizacji :( jakoś tak mi serce ściska.

Wysłany: 8 grudnia 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Mnie w cesarce martwi jedno, to że mina dwie godziny kangurowania i mała będzie sama przynajmniej do mojej pionizacji :( jakoś tak mi serce ściska.
    U nas wtedy ojciec jest kangurem 🙂to raz, dwa- położna mówiła o pionizacji po 6 godzinach. 🧐co do poprzedniego postu to muszę „ doczytać” o tych porodach przy CC bo nie postawiłabym, że 99 procent nie dotrwa do terminu.

zDmVp2.png
‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ