Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry wieczór!
uff, cały dzień za mną
jakoś przeżyłam!
Nasza malutka, już nie taka malutka! Dzisiaj na USG wyszło 2200! Mamy winowajcę problemow z wchodzeniem na trzecie piętro 🙃 nóżka tym razem wyszła w prawie 7 centylu (percentylu🤔) także goni resztęlekarz sprawdził historię pomiarów i powiedział, że faktycznie jest trochę krótsza, ale cały czas są przyrosty i taka po prostu jest. Nie ma powodów do niepokoju
uff!
Kasia Staraczka - Ty tak bez problemu dostałaś skierowanie na te wszystkie badania? U mnie w przychodni nic nie dają, nic nie mówiąmój partner ledwo co wyżebral skierowanie na prześwietlenie płuc (ma saturację trochę poniżej normy i trochę nas to zaniepokoiło). Cieszę się, że wszystkie wyniki u Ciebie są w porządku
Jeheria, dużo cierpliwości na kwarantannie życzę!
Niutek, Twój synek też spory!
Aneta8, Stokrotka 86, MyŚliwa, niutek87, Aga12345, Jeheria, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Cześć dziewczyny 🙂
Alfa centauri- dzięki za wpis 🙂 zastanawiałam się nad kilkoma gadzetami czy warto na zapas je kupować i brać do szpitala ale Twój wpis mnie przekonał🙂
Aneta, to kciuki żeby ciśnienie cały czas było ładne 👍 i żeby wyniki w środę były dobre 🙂
Kasiu, widzę że ciuszkowa część wyprawki jeszcze kompletujesz?😉 Ja już nic nie kupuje. Ewentualnie na bieżąco jeśli będzie taka potrzeba. Też prałam w 60 stopniach z długim płukaniem🙂
Jaina, zgadzam się że takie ganianie dziecka po zajęciach dodatkowych często jest przesadzone. I tak jak Myśliwa pisze pewnie po części wynika to z faktu że rodzic nie ma co z dzieckiem zrobić. Ale ja np znam takie rodziny które chyba mają za duże aspiracje co do dzieci, bo te biedactwa mają zajęcia po szkole nawet 6 dni w tygodniu. Zero odpoczynku. Dla mnie to już za dużo i to chyba jakaś forma leczenia kompleksów rodziców. Moim zdaniem dziecko przede wszystkim ma być dzieckiem i ma się uczyć tego co ma w szkole. I tak tego jest sporo. I musi mieć też przestrzeń żeby odkryć co go interesuje i co chce robić. Więc zajęcia dodatkowe jak najbardziej, ale nie codziennie i nie na siłę 😉
Dobuska, mam nadzieję że dzisiaj już czujesz się lepiej. Niestety po szczepieniu trzeba bardziej na siebie uważać.
Myśliwa, mam nadzieję że uda się te cukry opanować. A co prowadząca powiedziała na krwawienia?
Dziewczyny, ja niedługo uciekam na wizytę u dr. Oczywiście mam stresa😁 jeszcze jestem cała połamana od stania wczoraj przy pierogach. Mąż mi bardzo pomagał w lepieniu i poszło sprawnie, ale jednak to już ponad moje siły chociaż robiłam przerwy. W każdym razie efekt końcowy piekny- kilkadziesiąt zamrożonych razowych pierogów z kapustą i grzybami 🙂 ciasto z tym wrzątkiem wyszło super👍 dzięki za radę 😘 myślę że spokojnie zostanie jeszcze na po porodzie 🙂
Wczoraj jak na złość bardziej spinał mi się brzuch. Mały jeszcze jakoś tak niefortunnie uderzał... Mam nadzieję że tam wszystko ok. Dziwne to strasznie jak on tak głową kręci i ja podnosi zaraz nad moim wzgórkiem łonowym 🤷
Spokojnego dnia dziewczyny 🙂 -
No nic, na krwawienia nie ma rady, podejrzewam że od mieszanki Clexane i acard + feroplex (23 zaczęłam go brać, 30 zaczęły się krwawienia). Wizytę mam po świętach, więc i tak zgłoszę. Badania będę robić jakoś przed wizytą. Mam nadzieję, że idzie ku lepszemu.
Jakoś w tym roku w ogóle Świąt nie czuję (a co roku walczyłam, żeby obchodzić, uwielbiam przygotowania, strojenie mieszkania, choinki i światełka, w ogóle wszelkie tradycje - jak np. czyszczenie butów na Mikołajki). Ale mam jeszcze kilka dni, żeby poczuć i się nacieszyć.
Joana23 - w ciąży to i tak więcej niż dwie filiżanki kawy niewskazane (tak łącznie do 200mg kofeiny i teiny dziennie). Teina jest w czarnej/zielonej/białej herbacie, to odpowiednik kofeiny (różnica tylko w nazwie).
Stokrotka - a jak z Twoją wagą? W sensie, moja prowadząca zawsze też o moją wagę pyta, bo mówi, że jeśli waga stoi/delikatnie się podwyższa to znaczy, że cukry są dobrze wyrównane. U mnie o dziwo niezbyt dużo się zmieniło, mimo tych wahań.
Wydaje mi się, że ten lekarz może słabo mierzy (nie zawsze masz idealne warunki) i tylko niepotrzebnie Cię straszy. W sensie, z tego co pamiętam, to diabetolog nie robi USG tylko opiera się na wynikach cukru, ewentualnie zrobionych przez kogoś USG. A USG III trym wyszło Ci dobrze... To co ona Ci poradzi? Może właśnie przedstaw sprawę jasno, że prowadzący każe Ci ograniczyć dietę, ona rozszerzyć i jesteś w kropce. Wiem, trudno to zrobić.
Spróbuj tych pierogów na Święta, tylko po prostu nie za dużo. Może kilka sztuk, a nie cały talerz. Święta spędzam poza Warszawą, ale moge podjechać komunikacją po Świętach i Ci napchać pierogów. Ja się nie będę certoliła i mogę do buzi nie trafić 🤭.
Jeheria - oj tak, wszędzie wsadźmy liczby. Współczuję kwarantanny. Jednak to już niedługo.
Nisia18 - Czytałam, że niektóre dziewczyny robią w ramię albo w udo. Ja nie mam zamiaru próbować, bo czytałam historię, że dziewczyna robiła sobie w udo, trafiła w jakiś nerw i potem miała gorsze czucie w nodze (nawet po ciąży).
Na razie mi się udaje zbierać fałd skóry, coraz częściej mąż robi zastrzyk. Widziałam, że niektóre dziewczyny robią na granicy brzuch-biodro - tam jeszcze powinno się dać zebrać fałd.
Nisia18, Stokrotka 86, dobuska, Aga12345, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Dobry dzień dziewczyny! Toż to zaraz wigilia i święta na całego ❄️☺️
Wczoraj zrobiłam makowca ,już tak za mną chodził .. jakieś opinie o jedzeniu ciasta z makiem ? Na stronie mamyginekolog pisze ze można , a tak ogólnie w Google to raz można , raz troszke , zaraz ze nie wolno.. każdy co innego 😏
Na jednej stronie nawet pisało ze śledzie z cebulka tez NIE, chyba każda ciężarna ma ochote na śledzie 🤔
Stokrotka 86, Joana23, dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Hej Nisia! Ja zaczynam jutro wojowanie z ciastami
makowca uwielbiam tak bardzo, że na pewno na chociaż jeden kawałek się skuszę
no, dobra, na dwa!
a i powiem Ci, że ja na śledzie zupełnie nie mam ochoty, w całej ciąży miałam mało zachcianek. Na początku na pomarańcze, po drodze na lody czekolada z miętą i właściwie chyba tyle
aaa, ostatnio dopadła mnie turbo chęć na ferrero rocher
ale nie dałam się jej 💪🏻
Stokrotka 86, dobuska, Nisia18, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Co do makowca i śledzika oglądałam live na zaufaj położnej to pani twierdziła ze można jeść wszystko z wigilijnego stołu. Podkreślała żeby tylko produkty jak grzyby czy śledź były ze sprawdzonego źródła. Jedynie zeby unikać tuńczyka bo ma dużo rtęci
Stokrotka 86, dobuska, Nisia18, Aga12345, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny 🙂
Kciuki za wszelkie dzisiejsze wizyty i badania👍
Inkaa, ja inspirowałam się tym przepisem 🙂
https://aniagotuje.pl/przepis/pierogi-z-kapusta-i-grzybami
Zamieniłam tylko mąkę na razowa orkiszowa i ograniczyłam trochę tłuszcz. Dodatkowo w przypadku farszu pominęłam cukier. Ciasto wyrobiłam w lidlomixie😁 i nie przykrywałam szmatką tylko zawinelam w folię spożywczą. Pomimo zmian naprawdę współpracowało: łatwo się urywało, nie kleiło przesadnie, nie kurczyło i ładnie wałkowalo🙂 i wg męża dobre w smaku 😉 ja spróbuję dopiero na Wigilię 🙂 ( tak Myśliwa, zjem kilka- jeśli chodzi o potrawy mączne wiem że potrafią być zdradliwe😉). Ale zrobiłam zapas i najem się po porodzie 😁
Myśliwa, chyba faktycznie to połączenie leków takie efekty daje w Twoim przypadku 😐 dużo tego strasznie... Jeśli chodzi o moja wagę to i dr i diabetolog ja kontrolują. Żadne nie marudzi 😉 chociaż te zalecenia żeby więcej jeść były od diabetolog bo waga słabo rosła. Wygląda to tak: w stosunku do przed ciąży jest plus 2.5 kg. Na początku 1 trymestru schudłam. Więc liczac od 1 połowy 1 trymestru jestem plus 6 kg. To jest tak że raz przytyje kg, raz wcale, a raz ciut schudne🤷 od końca 2 trymestru waga już rośnie. W ciągu ostatnich 3 tygodni przytyłam 1.8 kg, czyli chyba najwięcej. Inna sprawa że w tym okresie baaardzo urosl mi brzuch i to już jednak 8 miesiąc wiec wydaje mi się że to jeszcze nie taki dramat😉 moja diabetolog nie robi usg- bazuje na tych badaniach które dostarczam/ są w systemie. Ale często wyciąga inne wnioski niż ginekolog 😉 patrzy bardziej pod kątem zmian cukrzycowych.
Szczerze? Powiem jej na wstępie że ta konsultacja jest tylko dlatego przyspieszona że mój gin jej zażądał i poproszę żeby odniosła się do USG. To już dla mojego spokoju. Jest końcówka ciąży i nie chce niczego przeoczyc- będę współpracowała z lekarzem. Ale przespałam się z tym wszystkim i mam niesmak. Nie neguję że dziecko tyle urosło. Dopuszczam taką opcję chociaż liczę że to błąd. Jeśli nie, to jest to coś co też mnie niepokoi. Ale skoro cukry mam ok to może lekarz nie powinien tak fiksować się na cukrzycy i dopuszczać też inne przyczyny? Inna kwestia która przeoczyłam to to że w tym dniu jakiś problem miał z kompem. Coś tam ustawiał długo i marudził. Może to to, może nie- teraz nie zgadnę. Ale niesmak pozostał. Trudno, jeszcze kilka tygodni i raczej przy następnej ciąży poszukam innego. Oby ta współpraca do stycznia/ lutego jakoś poszła...
Nisia, ja śledzie w ciąży jadłam 2-3 razy. Raz to było po krzywej cukrowej bo ochota mnie złapała 😁 co do ciast ja nie będę jadla- odbije sobie w lutym😉 w sumie to sama nie wiem co zjem... Pewnie kilka pierogów, może kawałek śledzia, bigosu, ryby po grecku, mięsa do obiadu i kompot z suszu do kieliszka😉 barszcz w tym roku odpada- chyba we wszystkich kartonikowych jest cukier dodatkowo☹️ no raczej nie zaszaleje ale te jedzenie robię sama więc jak mogę unikam dodatków zakazanych😉
dobuska, Nisia18, Aga12345, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Makowca jadłam trochę w poprzedniej ciąży w święta i było ok, a śledzie w różnych wariantach jem teraz od początku ciąży i też z dzieckiem jest wszystko dobrze, grunt żeby były świeże 🙂
Stokrotka 86, dobuska, Nisia18, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Cześć, dziewczyny!
Jaina cudooownie, że wizyta się udała! Słyszałam, że jest strona, na której wpisuje się poszczególne wymiary dziecka i tam wylicza szacowaną wagę, ale nie wiem gdzie ona jest
O, ciekawe z tym magnezem, ja też odstawię szybciej.
Niutek również gratuluję! Synek osiągnął magiczną wagę 2 kg, więc można odetchnąć.
Kasia fajnie, że internistka się tak dobrze Tobą zajmuje!
Nisia, ja cały czas robie zastrzyk w brzuch. Kilka położnych i lekarka powiedziały, że mam nadal robić. Nie tak łatwo się przebić do dziecka, ale też mam lęki... W szpitalu robili w ramię, może zapytam o to lekarki na wizycie, chociaż położna w szpitalu powiedziała, że ona najbardziej woli robić w brzuch, bo się najlepiej wchłania. Nie wiem ile w tym prawdy.
Joana, ale młoda Ci wyskoczyła z wagą! Wow! Uciekłaś mi!
Stokrotka, dzisiaj boli mnie dopiero mocniej ręka, tak przy ponoszeniu i węzeł chłonny pod pachą też tak boli, jakbym miała tam zakwasy. Ty też tak miałaś?
Co do ciasta na święta, to ja będę robiła seromakowca, więc postaram się, żeby nie było za słodkie. Ogólnie makowca jadłam już może 2-3 razy, ale kupionego w fitcake. Diabetolog mi pozwoliła zjeść kawałek domowego ciasta na święta, ale mówiła o spacerze po. Nie wiem, czy będę mogła pójść na ten spacer, ale też nie wiem czy zjem takie ciasto. Ogólnie mi pozwoliła na krokieta, ale bez panierki. Powiedziała, że jeżeli jest szansa na zdrową mąkę to super, ale jeśli nie, to mogę coś zjeść, byle się troszkę poruszać. Sama nie wiem, jak to będzie.Stokrotka 86, niutek87, Nisia18, Aga12345, Joana23, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Dobuska, z bólem ręki też tak miałam że on się nasilił po ok 2 dniach. Z tym że węzły chłonne pod pachą były ok. Mi napuchly te przy obojczyku, chociaż akurat one zgodnie z ulotka nie powinny😁 już nawet byłam umówiona do lekarza, ale objawy chyba w 5-7 dniu zupełnie ustąpiły 🙂 więc po 10 dniach od szczepienia na krztusiec zaszczepiłam się dawka przypominająca na covid- już w zasadzie bez skutków ubocznych 🙂
Dziewczyny, wracając to mg to ja biorę magne b6 forte. Położna ze szkoły rodzenia zalecała odstawić w 35 tc ( chyba że ktoś ma wskazania od kardiologa). Bo ponoć długo w organizmie zostaje. Chociaż ja nie jestem tego pewna. Biorę dużą dawkę bo 2*2, a jak miałam jakiś czas temu kilka dni przerwy ( zagapilam się) to złapały mnie skurcze nocne 😁 wiec wnioskuję że i porodowych jakoś mocno nie wytlumi jeśli też pobiore do 37😉dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Czyli tak jak myślałam , wiadomości z internetu czytać przez palce
W ostateczności po wczorajszych 3 kawałkach i dzisiaj 1 , zakończyłam z makowcem 😊
Stwierdziłam ze zrobię galaretkowca kolorowego , bynajmniej zdrowszy będzie 😃
A śledzie tez mam zamiar zjeść , brednie piszą niektórzy .
Dziewczyny słodkie , jak ja Wam współczuje , ze tak musicie uważać na to co jecie i w święta tez nie możecie za bardzo pofolgować .. ☹️ Ale w moim oczach jesteście WIEEELKIE! Ja bym chyba nie dała rady ..
Co do magnezu to ja tez będę brała do 36 i odstawię , apropo wczoraj i dzisiaj rano złapał mnie skurcz łydek rano , wiec chyba to tez powod żeby nie rezygnować z magnezu..
Co do zastrzyków z heparyny, będę dalej brała w brzuch , będę bardziej naciągać skore czy co, w sumie przypomina mi się slajd na insta Izy Dembinskiej , ile warstw wszystkiego trzeba podnieść do góry żeby wyciągnąć dziecko przez cc i tez myśle ze to nie możliwe żeby wbić igłe w dziecko 🙃 ale wczoraj miałam tak ze wyczułam go po prawej stronie to mówię ok , ładuje w lewa , a on mi puka z prawej .. jaaa .. zwątpiłam wtedy ..
Joana23 , ja zachcianek nie mialam za duzo , trochę na czekoladę ale myśle ze to z braku magnezu , a potem jak kupiłam tabletki to jakby mniej .. jedynie odrzuciło mnie na ogórka zielonego , nie wiem czy z przejedzenia bo był sezon na świeże gruntowe czy po prostu , ale do tej pory nie kupiłam ani jednego 😀
A z tymi lodami z mięta , to narobilaś smaka 😋Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 09:18
Stokrotka 86, Joana23, dobuska, jaina_proudmoore, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Dobuska, powiem Ci, że sama byłam w szoku, że ta moja córka tak przybrała na wadze
ogólnie wyszedł nam 35centyl
i patrząc na przewidywania z siatki w 40tc będzie miała około 3300-3500kg. Mnie po szczepieniu na krztusiec nic nie bolało, ani ręka, ani pod pachą ani w ogóle nie odczułam tego szczepienia. Co organizm to inaczej reaguje.. Oby Tobie przeszło jak najszybciej 🤞🏻I trzymam kciuki, żeby udało się i pojeść i pospacerować
Stokrotka, oby winowajcą pomiarów byly problemy z kompemkurde, czasem te wizyty zamiast nas uspokoic to jeszcze większe zamieszanie wprowadzają.. ja jestem dobrej myśli i jestem przekonana, że to nie Twoje cukry są winne takiej sytuacji
Stokrotka 86, dobuska, jaina_proudmoore, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
A w ogóle to wczoraj sterylizowalam rzeczy do szpitala w garnku. Został taki biały nalot na wszystkim, co podobno jest normalne
A to wyglada jak kurz i ja tego nie chce
Niby ktoś polecił uzywac wody filtrowanej lub z octem (co do mnie nie przemawia). Obmyłam te rzeczy i wysterylizowalam w specjalnym woreczku w mikrofali. Jakies pozostałości osadu zostały (podejrzewam, że po tym poprzednim) i zdecydowałam, że zostanę na razie przy woreczkach, a jeśli je zużyje to kupię sterylizator (woreczku mają wystarczyć na 400 sterylizacji, wiec dużo)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 10:02
-
hej dziewczyny,
miłego dnia Wam życzę
dziś już 22 grudnia, ciekawe kto za miesiąc przywita się z bobo
@Joana - super, że wizyta udana :*
@Stokrotka - postaw sprawę jasno na wizycie u diabetologa. Wg mnie to nie twoja wina, ale też jakieś wydziwianie lekarzaPierogi musisz jeść, bo jak widzisz szykuje się kolejka do Ciebie, żeby Cię nakarmić
W temacie jedzenia i kalorii, ja mam bilans 1800 kalorii z cateringu plus porcja makaronu wieczorem plus kanapka z masłem orzechowym, także myślę, że 2000 kalorii to mój maks. Wszystko to zależy od wagi człowieka, ale też od dnia, są dni, że jedzenie ciężko wchodzi.
@Dobuska - mam nadzieje, że dolegliwości szybko miną. A jakieś bóle jeszcze Cię męczą? ( w sensie więzadła czy brzuch). Ja mam zamiar spróbować rzeczy ze stołu wigilijnego, ale też nie wszystko - nie lubię barszczu, uwielbiam karpia za to albo śledzie. Zjedzenie symbolicznej łyżeczki mi nie zaszkodzi, nie ma też co demonizować
@Nisia- nie martw się zastrzykami, kombinuj z tymi w brzuch, bo faktycznie w udo można trafić w mięsień i potem są problemy. Też czytałam o takim przypadku, że dziewczyna źle wbiła igłę. Czasem jak mój mąż podaje insulinę to też wbije się w naczynko, albo czasem bardziej boli i szczypie.
@Prosiulek - daj znać po wizycie. oby to było tylko chwilowe.
Ciśnienie to jednak naprawdę ważny parametr, bo potrafi wskazać na jakieś potencjalne problemy.
Pomiar to tylko chwila, także warto sprawdzać
@Aneta8 - cieszę się, że czujesz się dobrze :*dzień za dniem mija i czas leci, a to ważne
@MyŚliwa - też jakoś nie czuje świąt. przynajmniej chwilowo. czekam na to co po ... czyli rozpakowanie rzeczy, ustawianie, rozkładanie, itp.
========================
Ja chyba muszę jeść 3 kolacje, żeby cukier wychodził ok. 🤣🤣🤣
Dziś 82, a wczoraj znów
22 - zastrzyk
21.30 - makaron z sosem pomidorowym
20.30- kanapka z masłem orzechowym
19- sałatka z komosy plus warzywa itp.
Ja dziś mam w planie porządki w domu, ale nie chce mi się. Trochę tak przejadę, dla spokoju. A po południu będziemy bigos robić
========
Mam jeszcze hit z wczoraj. Po wizycie u lekarza byłam w warzywniaku, akurat była właścicielka, która znam i dawno jej nie widziałam. Tak się przygląda i pyta czy nie jestem w ciąży. mówię, że tak. Wywiązała się krótka dyskusja itp. Powiedziała, że bokiem dopiero widać, bo to zimowa kurtka i nagle tekst " a na kiedy termin? na wakacje?" 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 a ja " początek lutego" a ona oczy jak 5 zł. 🤣 myślałam, że się zesikam ze śmiechu.
==========
Stokrotka 86, dobuska, Ada.. 31, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Jaina, na wakacje 😂😂😂😂😂😂😂 rozbawiłaś mnie.
Mnie za to wczoraj w Empiku pani wywołała z kolejki, czyli u mnie nie ma wątpliwości 🤣 ale ja mam w psie już chyba milion cm.
Ja mam cały czas te bole więzadeł co do tej pory, ale jest lepiej niż przed wizytą u fizjo.
Byłam z mężem na zakupach, ludzie kochani ile ludzi!!! Z samego rana🙈 jak ktoś planuje jechać po południu to współczuje. Już nie wspomnę, ile zapłaciliśmy… fakt, że ja chodząc po sklepie biorę do wózka co potrzebuje i nie liczę grosza. No, ale mimo wszystko…😠
W ogóle rano miałam nerwy na moje dziecko, bo nie chciała sie nic ruszać! Nic! Nawet podczas porannych lenistw, zero ruchu. Po śniadaniu tez bez ruchu. Szturchalam ją, pukałam - nic. W końcu zagrozilam świetami na patologii to zaczela sie ruszać 🤣🤣 chyba nie może sie doczekać barszczu z uszkami, bo jej obiecałam, że taki dobry 🤣Stokrotka 86, Ada.. 31, jaina_proudmoore, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Mój to chyba nigdy w brzuchu nie śpi.. nawet przez sen kopie i się wierci. Jak z pół godziny jest cicho to wystarczy delikatnie palcem dotknąć brzucha a już koniak na wątrobę leci. Jeszcze się tak głupio w brzuchu ustawił, że nie daje mi spać na lewym boku a jak śpię na prawym to mnie tak uciska, że już kilka razy budziłam się bo robiło mi się słabo. Na plecach spać nie umiem a on chyba najbardziej by chciał abym tak spała 🤦♀️ Kłuje mnie w dole brzucha i to mnie martwi bo w ciąży z córką tak nie miałam. To klucie nie jest caly czas, ale jak ukluje to mnie to przebudza. Czuje się jakby ten mały potworek siedział tam z widelcem i wbijał mi go w szyjkę albo pęcherz ☹
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 13:20
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Nisia18 lubią tę wiadomość
-
Morwa, moja generalnie też jest aktywna non stop, dlatego dzisiejszego ranka miałam małe nerwy
I mam podobny problem, bo też by chciała, żebym leżała na plecach non stop, a mnie czasami na plecach dusić zaczyna.
Uroczo...
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry,
Jaina tak,d-dimery też badają,ale mi nie dał w ciąży. Mój mąż ma to przebadać
Oo to zapytaj na usg czy widać włoski 😍
Ha ha z tym lokiem 😁😂
Oj tak,za miesiąc to już mogą być rozpakowania Bobo 😁
U mnie wg tp zostało 60 dni,aaaaa
Ha ha pod kurtką da się ukryć,ja mam teraz luźniejsza i szczerze to nie widać,że w ciąży jestem
Prosiulek trzymam kciuki za wizytę i oby z ciśnieniem wszystko było dobrze 😚
Dzięki dziewczyny, wczoraj akurat na szkole rodzenia mieliśmy tez takie dodatkowe zajęcia z pierwszej pomocy przedmedycznej prowadzone przez ratownika. Szkoda,że online...ale zawsze coś
Z położną mieliśmy temat żywienia i 1000 pierwszych dni. Jeśli nie znacie jest fajna strona 1000 dni pl
Jest tam sporo poradników do podrukowania-musze je bardziej zgłębić
Joana23 to akurat lekarze z enelmedu, małżeństwo, bardzo fajni są,bez problemu dają skierowania sami z siebie i robią dokładny wywiad,osluchuja itp.
E noo podrosła pannica 😍🥰
MyŚliwa i ja w tym roku nie czuję świąt jeszcze,tu w mieszkaniu nawet żadnej ozdoby mi się nie chciało wyciągnąć. Liczę na wyjazd, najpierw do teściów,a później do mojej mamy
Dobuska ceny przerażają...
Ha ha masz sposoby na Małą 😂
Morwa jej współczuję takich ciągłych boli
Mnie czasami właśnie tak boli,jakby szpilka,ale to jest chwilka
Co do ciast to kupiłam sobie bezglutenowego piernika w Putce i ciasteczka jaglane Irenki. Ja jestem bezglutenowa, więc żadnych pierogów,uszek nie zjem..niby mogłabym coś zrobić,ale nie mam siły na to. Moja mama zrobiła mi pasztet bez bułki. Coś tam zjem. Jutro jeszcze pójdę po pieczywo i obleci 😂
Ja dziś byłam jeszcze na wizycie u fizjoterapeutki,rozmasowala mnie itp, było extra!jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Joana23, Aga12345, dobuska, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie.
Lekarz powiedział że mam codziennie mierzyc ciśnienie rAno I wieczorem , zapisywać na kartce i pokazać mu na kolejnej wizycie .
Jeśli pokaże więcej niż 140 to mam zmierzyć za godzinę, dwie i jesli nie spadnie to mam do niego pisać. Niestety teraz mnie czekają wizyty co dwa tygodnie.
Z małą wszystko w porządku;)Stokrotka 86, Kasiastaraczka, niutek87, dobuska, jaina_proudmoore, Joana23, Morwa, MyŚliwa, Nisia18, Aga12345 lubią tę wiadomość
👩- 30lat 👦-32lat
🔹IUI-3X
💉25.03.21- stymulacja
🔹18 ocytów, 10 komórek
❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻
🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔
🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️