Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Na szkole rodzenia położna mówiła o tej bilirubinie. Trzeba dziecko wybudzać co 2-3 godziny i karmić, żeby właśnie ten nasz pokarm tą bilirubinę wypłukał. Jeśli bilirubina jest w organizmie, to ona powoduje, że dziecko jest senne i nie chce mu się wstawać na jedzenie i można się cieszyć, ze ma się chwilę dla siebie, jednak proces wychodzenia z żółtaczki trwa dłużej.
Aga12345, Stokrotka 86, dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Syna musiałam wybudzać co 3 godziny na jedzenie, bo wyszliśmy że szpitala z żółtaczką. Karmiłam mm I po 2 tygodniach nie było śladu po żółtaczce. Podobno przy kp nawet do 12 tygodnia życia może schodzić.
dobuska, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
jaina_proudmoore wrote:@Aga12345- dzięki, że chciało ci się napisać jak to odczuwasz. Mnie złapał raz taki skurcz na całym brzuchu, częściej mam lekkie bóle okresowe w dole po 20 sek i mija.każda z nas zapewne inaczej to będzie odczuwać z wielu powodów. // @Dobuska -nie pierz Szumisia. Wilgotna szmatka będzie chyba dobra do przetarcia 🙂 // Ja nadal leżę a Alex harcuje. Właśnie się wypiął z lewej strony aż mi się słabo zrobiło. Nie wiem co on taki aktywny ostatnio, 🤣🤣🤣mówiłam mu 1 stycznia, że wyłazi za miesiąc 😛
Średnio 20 razy dziennie zmieniam zdanie co do tych misiów 🤣jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
A ja też mam kiepski dzień. Nie dość, że kłuje mnie w kroczu to czuję ból w dole podczas chodzenia. Taki ciężar, że nie mogę chodzić
Pojechałam z mężem do Lidla na zakupy i co chwile się chwytałam jakichś regałów, bo młoda tak mnie kopała na gorze, jakby się odepchnąć w dół chciała. Do tego doszedł ból w krzyżu i generalnie teraz leżę w domu i czuje się obolała.
Oczywiście do kasy swoje odczekałam, bo jestem dupa wołowa i się bałam odezwać. 🙃
Jeszcze dzisiaj zauważyłam, jak mi się rozstępy powiększyły… także psychicznie dzisiaj bajka u mnie!
Chciałabym zobaczyć, w jakim stanie jest moja szyjka… -
Dobuska w telefonie miałam przyszykowana listę co mam spakować i tak chodziłam po domu, znosiłam wszystko do salonu a później upychałam w torbie, właśnie zapomniałam napisać, ze przy skurczach dodatkowo bolały mnie plecy, z synkiem takich boli tez nie miałam nawet podczas porodu. To teraz odpoczywaj, u mnie mała cały dzień odbija się u góry i naciska na szyjkę, co to będzie dalej to ja nie wiem. A kiedy masz teraz wizytę?
jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
@Dobuska -a kiedy teraz masz wizytę? Bo się pogubiłam🧐 No ja dziś dostałam tyle kopów. Jak leżę to Alex buszuje, prawo i lewo, gora i dół. 🙉nie wiem kiedy on śpi, ostatnio od 31.12 jest bardziej aktywny, jakby wyczuł, że Nowy Rok idzie 🤣🤣🤣 Ja trochę sił nabrałam, ale nadal jestem w piżamie 😜
dobuska, Aga12345, mk_bambino, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Dobuska to do wizyty jeszcze trochę ale rzeczywiście, wydaje mi się, ze położna tez może to sprawdzić, ja dzisiaj tez się zapisałam na ktg na środę 🙂
Ja za chwile jem i szykuje się do lekarza ale znowu zaczyna mnie bolec, a mała dostała czkawkiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 16:27
jaina_proudmoore, Joana23, dobuska lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka - staram się ćwiczyć te pozycje na obrót, ale coś mi brakuje motywacji do samych ćwiczeń. tak jak do 30 tygodnia ćwiczyłam regularnie, tak teraz jakoś mi ciężej się zebrać...
jaina_proudmoore - zgadzam się z Twoimi słowami. jak się nie uda mała nie obróci to widocznie tak miało być.
dobuska - oj biedna Ty, odpoczywaj sobie!
dziewczyny - co do stanu błogosławionego to podpinam się, że lekko nie jest... czytałam książkę Izy D. o porodzie i wspomina tam o samej drodze do narodzin naszych dzieciaczków, no ale jakoś fanem tego stanu nie zostanę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 17:21
jaina_proudmoore, Joana23, Aga12345, Kasiastaraczka, dobuska lubią tę wiadomość
-
@Mk bambino - może wizyta pomoże. Czasem mamy w ciele napięcia itp i to one powodują potem wiele problemów 🙂dopóki mnie Fizjo nie masował po bieganiu, to nie wiedziałam jak mam mięśnie pospinane 🤣 // @Aga12345- czekamy na info po wizycie 💕💪😇oby wszystko było ok i dwupak pozostał jeszcze trochę 🎁 // @Dobuska - odpoczywajmy, co nam zostało 😜miałam tez w planie kilka rzeczy na styczeń, ale nie wiem czy podołam. Niedługo to będę chyba potrzebować pomocy z jazda do sklepu bo się wyturlam - prawie zesikam i to by było na tyle 🤦♀️ // @Stokrotka86- jak tam u Ciebie dzień mija? 🧡// Ja już prawie odżyłam. Złapałam drzemkę nawet w przeciwieństwie do 👶
Stokrotka 86, Aga12345, dobuska lubią tę wiadomość
-
Jaina, dziękuję że pytasz. Ja prawie cały dzień odpoczywam. Starałam się wyciszyć, nawet jakaś muzyka relaksacyjna... Ale ciśnienie $$ujowe. Te moje próby nic nie dają. Ewidentnie i wczoraj i dzisiaj jest jakaś kaszana... Oby dotrwać do wizyty... Mam tylko nadzieję że dr mi okoniem nie stanie i zapisze leki. Bo z tego co kojarzę to Aneta dostała leki dopiero w szpitalu...
Ada..31 naprawdę Ci współczuję tej sytuacji. Zwłaszcza że tak jak piszesz mało wiadomo i w sumie zostałaś bez pomocy...
Dobuska, mimo wszystko mam nadzieję że dotrwasz jak najdłużej z tą szyjka.chociaz z drugiej strony wywoływania porodu czy tym bardziej cesarki Ci nie życzę. Więc idealnie by było gdyby samo się zaczęło.
Aga, trzymam kciuki za wizytę 👍 kurcze, nie dziwię się że się przestraszyłas. Co to się kurde dzieje u nas ostatnio...🤷
Jaina, no niestety ja też już mało co mogę. Przy schylaniu bądź szybszym spacerze spina mi się brzuch. Nie jestem w stanie zrobić połowy rzeczy które sobie założyłam. Serio w moim przypadku 9 m-cy ciązy to za mało żeby się przygotować 😁
jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Jestem już po wizycie, z mała wszystko ok, ułożona główką w dół, szyjka co prawda jeszcze długa choć nie wiem na ile bo badana ręcznie ale jak to lekarz określił zaczyna „powoli puszczać” ale u wielorodek to podobno normalne, mała wazy 2406g i trochę słabiej teraz przybrała niż ostatnio bo z usg wyszło 33+6 a powinno być 34+3 zawsze było w normie ale lekarz uznał, ze to niewielka różnica. Mam prowadzić oszczędny tryb życia i w razie skurczy brać nospe żeby je wyciszyć. Teraz mam mieć wizytę w przyszła środę i w sumie później nie wiem jak bo od 15 do 22 ma jakiś wyjazd i go nie będzie, wydaje mi się, ze później będę miała znowu za 2 tygodnie i chyba na oddział ale na kolejnej wizycie mamy już wszystko dokładnie ustalić dlatego ta wizyta trochę wcześniej no i przy cukrzycy ogólnie chce częściej sprawdzać czy wszystko ok. Powiem Wam, ze wcale się nie uspokoiłam po tej wizycie, brzuch i plecy cały czas mnie bolą ale skurczy na razie nie mam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 19:58
jaina_proudmoore, Aneta8, dobuska lubią tę wiadomość
-
Stokrotko, a próbowałaś może, oprócz muzyki relaksacyjnej, poćwiczyć oddychanie? na youtubie jest trochę takich praktyk. mi pomagają, jak zaczynam wpadać w panikę.
Aga - u mnie, na ostatniej wizycie u lekarza, wyszło, że mała się trochę "cofnęła" z przybieraniem, ale powiedział, żeby się nie przejmować. na tym etapie to już kwestie indywidualne.Aga12345, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
Aga, najważniejsze że z małą wszystko ok. Też myślę że nie ma co do końca przejmować się pomiarem ale szkoda że lekarz Cię nie uspokoił.
Bambino, oddechy owszem pomagają żeby pozbyć się paniki.ale ciśnienia mi nie obniżaja. Niestety raczej ono nie jest na tle nerwowym, ale przyznam że ciężko zachować spokój jak jest ponad normę 🤷Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 20:49
Aga12345, jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Kochane, proszę powiedzcie jakie krople do nosa mogę użyć… Zatkany nos od paru dni, a ja tego tak nie cierpię…
Starania od 12.2017.
Starania z pomocą medyczną od 10.2019, Ovum, Lublin.
Ja: 36l. AMH 2,71
On: 34l: morfologia słabo
1 IUI / 12.2019 /🍷
2 IUI / 02.2020 /🍷
1 IVF / 03.2020 ❄️3CC
Crio / 04.2020 / 🍷
2 IVF / 07.2020 / ❄️❄️2AA
Crio / 08.2020 / 🍷
Crio / 11.2020 / 🍷
Od 02.2021
KRIOBANK, Białystok
3 IVF / 03.2021 / ❄️❄️❄️
Crio / 05.2021 / 🍷
Crio / 06.2021 / 🥳
beta 5dpt 27,27
29dpt ❤️ -
Stokrotko lekarz nie zrobił z tego problemu także w sumie nie ma się czym martwić ale ogólnie jakiś niepokój mnie złapał i ten oszczędny tryb życia przy moim synku raczej niemożliwy, dodatkowo ten dziwny ból a mała się rozpycha jakby chciała już wyjsc choćby przez brzuch. Lekarz jeszcze dodatkowo pozmieniał mi terminy i prawdopodobnie w przyszłym tygodniu w jeden dzień będę miała wizytę u niego tak na prawdę nie wiadomo o której godzinie to na szczęście u nas na miejscu, na 13:15 mam diabetologa, tam musze dojechać jakieś 60 km i w ten sam dzień ktg tez jakieś 25 km od domu i tez jeszcze nie wiem na którą godzinę, nie wiem jak ja wszędzie dojadę a w między czasie jeszcze musze regularnie zjeść. A no i jeszcze synek ma w ten dzień urodziny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 21:12
-
idigi85 wrote:Kochane, proszę powiedzcie jakie krople do nosa mogę użyć… Zatkany nos od paru dni, a ja tego tak nie cierpię…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 21:11
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
A jeszcze mam pytanie do dziewczyn, które miały pobierany wymaz na gbs, jak długo czekałyście na wynik? Ja miałam dzis pobierany, jutro musze zawieźć do laboratorium i zastanawiam się czy do przyszłego wtorku/środy będę miała wynik.
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Aga12345 wrote:A jeszcze mam pytanie do dziewczyn, które miały pobierany wymaz na gbs, jak długo czekałyście na wynik? Ja miałam dzis pobierany, jutro musze zawieźć do laboratorium i zastanawiam się czy do przyszłego wtorku/środy będę miała wynik.
Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość