Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
jaina_proudmoore wrote:Anetka8- przypadkiem polubiłam😐😳przepraszam. Opis wizyty straszny. Szkoda maleństwa. Zróbcie dziś coś miłego dla siebie 🧡 // @Joana23- dzięki wielkie za artykuł. Chyba za szybko rezygnowałam z piersi swojej, dając butelkę i mając wrażenie, że jest pierś pusta. dziś nie podałam butelki i ssał dalej 40 min po krótkiej drzemce, w końcu usnął. Trochę mnie zmyliły rady położnej w domu i wcześniej CDL w szpitalu 🤦♀️ Tym o to sposobem jadłam drugie śniadanie na kanapie jedną ręką 🤣a biedny mąż sam przy stole jadł… dziś brałam prysznic o 5.30 bo się tak zgrzałam w nocy. 😐 // Odnośnie Sab Simplex to racja; ma więcej substancji czynnej. Ciekawy wpis ma Pan Tabletka na jego temat.
Jaina, powiem Ci, że Kaja potrafi wisieć na piersi czasem 15 minut, a czasem i godzinętrzymam ją przytuloną dopóki sama się nie odessie
czasem jak widzę że jeszcze by pojadłem tak konkretniej, a z piersi lecą już resztki to przerzucam ją na drugą
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Rozumiem. Z tym ze Stokrotka miała wysokie ciśnienie, a ja mierze co jakiś czas i norma . Nawet teraz po przyjściu do domu zmierzyłam i 120/79 . Dzwoniłam do położnej , to według niej normalne . Kurde nie chce przesadzać . Mój mąż jak powiedziałam ze zadzwonię do położnej znowu to już minę zrobił .
Mały sie kręci nawet bardzo czasami. Martwię się tez o Niego bo w tamtym tyg chwilowa sytuacja gdzie miał wysoki puls, a w domu dzisiaj mierzylam to tez miał 160-162 o ile ten sprzęt chodzi dobrze . Bo mam wrażenie ze to bubel mimo wszystko .
-
nick nieaktualnyf_a_l_k wrote:To fakt że szpital ma najlepsze opinie w okolicy. Dlatego cały czas myślę żeby jednak tam rodzić... Na pewno musieli zapracować na tak dobre opinie. Ale te statystyki cesarek - 54%! Co prawda to chyba jedyny szpital w okolicy gdzie można sobie przyjść na cesarkę bez skierowania i za nią zapłacić i nikt o nic nie pyta. To pewnie może zakłamywać te statystyki. Czy ktoś cię pytał czy ciąża była naturalna czy z pomocą lekarza? Traktują cię w związku z tym jakoś inaczej? A jak wyglądało przyjęcie? Mierzyli cię tymi kleszczami i stwierdzili że waga małej jest odpowiednia do twojej miednicy?
Super że jednak próbujesz sn, to dla dziecka naturalna droga, jak się choć zaczną skurcze albo wody odejdą to dla dziecka już jest na plus.jaina_proudmoore, AnSan89 lubią tę wiadomość
-
Nisia18 wrote:Rozumiem. Z tym ze Stokrotka miała wysokie ciśnienie, a ja mierze co jakiś czas i norma . Nawet teraz po przyjściu do domu zmierzyłam i 120/79 . Dzwoniłam do położnej , to według niej normalne . Kurde nie chce przesadzać . Mój mąż jak powiedziałam ze zadzwonię do położnej znowu to już minę zrobił .
Mały sie kręci nawet bardzo czasami. Martwię się tez o Niego bo w tamtym tyg chwilowa sytuacja gdzie miał wysoki puls, a w domu dzisiaj mierzylam to tez miał 160-162 o ile ten sprzęt chodzi dobrze . Bo mam wrażenie ze to bubel mimo wszystko .Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Joana23 wrote:Jaina, powiem Ci, że Kaja potrafi wisieć na piersi czasem 15 minut, a czasem i godzinę
trzymam ją przytuloną dopóki sama się nie odessie
czasem jak widzę że jeszcze by pojadłem tak konkretniej, a z piersi lecą już resztki to przerzucam ją na drugą
Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNisia, cokolwiek Cię nie pokoi pytaj i korzystaj z opieki. To Ty nosisz dziecko pod sercem a nie on i Ty odczuwasz ze może się coś wydarzyć.
Ja dziś będę mieć prawdopodobnie zakładany balonik, wiec walczą tu o to by spełnić moja chęć SN. Myśle ze jakbym teraz się poddała i powiedziała ze chce cc, to tez by to uszanowali. 😁
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia, myśle ze jakby były możliwe odwiedziny to byłoby mi prościej znieść cała ta sytuacje.
Rosa, jakis rozwój sytuacji ??Stokrotka 86, Aneta8, jaina_proudmoore, Ada.. 31, AnSan89, dobuska lubią tę wiadomość
-
U mnie nic się nie rozkręca, cośtam się spina w tym brzuchu, ale to ciągle na tym samym poziomie jak było. Byłam nawet z mężem na zakupach w Biedronce (zamiast jechać do lasu świeżym powietrzem pooddychać czy coś 🙄🤐), ale nie przyniosło to zmian 😬 Oczywiście kobieta w ciąży, można by rzec w 10 miesiącu 🤣, nie jest zauważalna dla społeczeństwa - choć może jest, wszyscy jakoś tak bliżej siebie w tej kolejce stanęli żebym się przypadkiem nie wepchnęła 🤦🏻♀️
Pcosik, wygląda, że dobrze się Tobą zajmują, trzymam kciuki za rozkręcenie akcji.
Nisia, uważam tak jak dziewczyny, widać że to Cię niepokoi i byłabyś spokojniejsza gdybyś to skonsultowała. A mój mąż jest taki sam, według niego to wiecznie przesadzam, panikuję i dramatyzuję, choć ja uważam że jestem gdzieś tak po środku, może i się martwię, ale zawsze staram się zachować zimną krew. Jednak co intuicja matki, to intuicja, na przykład kiedyś syn kasłał przez kilka dni, innych objawów nie miał, mąż jak to zwykle twierdził, że samo przejdzie i przesadzam, a ja wiedziałam że to nie był zwykły kaszel i zabrałam go do lekarza - zapalenie oskrzeli, podejrzenie zapalenia płuc 🤷🏻♀️
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Jaina, zdecydowanie karmienie piersią nie jest łatwe! Wcześniej myślałam - co to za filozofia, przystawiasz cycka i leci! Guzik prawda.. najpierw rozkręcenie laktacji, potem pamiętanie która pierś była ostatnio 🤪 dodatkowo prawidłowe przystawianie dziecka, zeby i ono i mama miała komfort.. a dziewczyny po cc to dopiero mają kongo… Ja na przykład chciałabym karmic na leżąco, ale z moimi małymi cyckami muszę się nieźle nagimnastykować i zanim dobrze Kaję ułożę to obie jesteśmy podirytowane🙄 Super, że się starasz ze wszystkich sił, żeby Aleks był zadowolony! I to jest w tym najważniejsze
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, AnSan89 lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:@Dobuska - Witaj w sobotę 🥰cieszę się, ze się wyspałas. Ja tez 🤣🤣🤣o dziwo Alex spał od 00-4.15 a potem krótko jadł i spał dalej 🙉🙉szok i niedowierzanie i znak, że dziś tak kolorowo nie będzie. Świetnie, że byłaś też w galerii sama. Ja wyszłam wczoraj na spacer, udało się za drugim razem💪Trochę moja głowa odpoczęła. Co do pielęgnacji noska to miałam dziś pytać o to samo. Ja stosuje wodę morska, psikam do noska 0.5 dawki przy wejściu, jak widzę gila w nosie to stosuje ten aspirator z Neno. Czemu położna i pediatra miały odmienne zdanie w temacie? Chętnie poznam opinie innych mam jak to jest z tą pielęgnacja nosa? 🧐sprawdzaj czy dziecku jest ciepło dotykając jego karku - ma być suchy i ciepły.💪 // zapisałam Alexa na echo serca zgodnie z zaleceniami ze szpitala; na NFZ termin na sierpień 🤦♀️Płatne 300 zł termin na 09.03 lol tyle powiem// dziś po 12 będą moi rodzice, trochę się stresuje tą wizyta serio.. 😳dam znać jak pojadą. // aaa i zatkał mi wieczorem późnym kanalik mleczny, znaczy jego ujście bo miałam biała plamkę na sutki. Wzięłam kąpiel o 5.30 plus na piersi więcej cieplej wody i potem Alex ładnie sobie poradził w pozycji cycek nad głowa i już się odetkał. Uff 🍀🙃 // miłego i spokojnego weekendu dziewczyny. Dobrze, że już powoli idzie do nas wiosna 😍🧡🧡🧡
jaina_proudmoore, Aneta8, Stokrotka 86, dobuska lubią tę wiadomość
-
Rosa , popłakałam sobie i trochę ochłonęłam , będę kontrolować wszystko . Dziwne ze ciśnienie w normie . Badanie moczu na białko i cukier miałam w tamta niedziele i było ok.
Jeżeli odpuszczę w ten weekend to w pon będę dzwonić do lekarza albo jeszcze jutro do położnej.
Położna przez tel tez zadawała mi pytania i sporo było na nie , może faktycznie to znaczy ze noic poważnego się nie dzieje ..
ale będę czuwać.
Idę zaraz na spacer . Może „potrzepę” tym dzieckiem trochę 😉
Tak sobie pomyślałam ze z moim szczęściem to urodzę w marcu po maksymalnym wytrzymaniu mnie w dwupaku. Żegnaj luty 🥺🥺jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Nisia18 wrote:Jaina, jak wyglada historia z Twoja znajoma bo pisałaś Że miała podobny przypadek jak ja .
Byliśmy w sklepie z mężem podchodziłam trochę i widać ze jedna łydka większa i czuje ze ta noga bardziej zmęczona .
A mąż do mnie ze przesadzam . Według niego to z wszystkim przesadzam .
Poprawka , nie z wszystkim tylko zawsze .jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Aneta współczuję wizyty, szkoda Maksia 🥺
Jaina ja polecam po każdym karmieniu stymulowanie laktacji laktatorem. Rozkrecisz szybciutko. Butla nie będzie potrzebna. Patrz mój ospały przez żółtaczkę nie miał siły ssać a pomógł mi laktator. Teraz też wciąż ma żółtaczkę a mimo mojego uporu dobrze przybiera.AnSan89 lubi tę wiadomość
-
Joana23 wrote:Jaina, zdecydowanie karmienie piersią nie jest łatwe! Wcześniej myślałam - co to za filozofia, przystawiasz cycka i leci! Guzik prawda.. najpierw rozkręcenie laktacji, potem pamiętanie która pierś była ostatnio 🤪 dodatkowo prawidłowe przystawianie dziecka, zeby i ono i mama miała komfort.. a dziewczyny po cc to dopiero mają kongo… Ja na przykład chciałabym karmic na leżąco, ale z moimi małymi cyckami muszę się nieźle nagimnastykować i zanim dobrze Kaję ułożę to obie jesteśmy podirytowane🙄 Super, że się starasz ze wszystkich sił, żeby Aleks był zadowolony! I to jest w tym najważniejsze
-
A wędzidełko ok u Aleksa? Może się denerwuje przy cycu przez to.
Mój też się czasami wkurza przy cycu ale te wkurzenie to nie zawsze że mleko nie leci a np chce spać a nie może zasnąć albo chce zrobic kupe a nie może. Wtedy go trochę ponoszę aby się uspokoił i znowu przystawiamjaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Jeheria wrote:A wędzidełko ok u Aleksa? Może się denerwuje przy cycu przez to.
Mój też się czasami wkurza przy cycu ale te wkurzenie to nie zawsze że mleko nie leci a np chce spać a nie może zasnąć albo chce zrobic kupe a nie może. Wtedy go trochę ponoszę aby się uspokoił i znowu przystawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2022, 17:16
-
jaina_proudmoore wrote:Wędzidełko ok; 🙂dzięki za wskazówki, na pewno skorzystam. 💪czasem długo wisi bo lubi bliskość; tak - mleko widać.
jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Jak zwykle cenne porady płynące z doświadczenia 🙂💝🍀💪a co wieczorem robić skoro długo pije a potem ryk i głodny nadal? Szuka cycka, ale kręci nim/ wyciąga/ płacze/ Pielucha czysta jest. Wtedy podaje butelkę. Czasem to już zmęczenie bo brodawki pieką albo ledwo na oczy widzę. 😳