Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny,
miłego dnia Wam życzę
na początek pytania mam do doświadczonych mam, z góry dziękuje za porady.
czy wasze niemowlaki też są takie żarte/ łapczywe na jedzenie?
mój je z piersi, potem uleje a potem rzuca się dalej na jedzenie - masakra jednym słowem.
Co można powiedzieć na temat wymiotów po jedzeniu w tym okresie? - u nas były raptem 2x, takie chlustające wieczorem po MM - przecież to dziecko nie zna umiaru
wczoraj mąż mu dal mniejsza porcje, to nie był zadowolony za bardzo
Za nami ciężki wieczór, ja o 21 prawie spałam, a mały ssał cycka ponad godzinę. Potem mąż dał mu MM w butelce, ale nie zasnął - ja miałam drzemkę bo miałam wrażenie, że padnę i nie wstanę - potem giga kupa plus seans " cycek" na deser i dopiero zasnął, ale jakoś lekko.
Masakra przez wielkie M.
Dziś od 6 już harcuje jedzenie- siku - spanie krótkie- ledwo co powiesiłam pranie i teraz niedawno przy 3 drzemce kąpiel itp.
@Joana - u mnie włosy lecą, jak mam wysokie TSH- taka zależność.
bierzesz nadal jakieś suplementy?
@Falk -
co do matczynej miłości to czasem musi przyjść z czasem, nie wszystko na raz.
Nasz Alex był wyczekany i mi się spodobał od wyjścia z brzucha
a teraz chwilami to nachodzą mnie myśli, co ja najlepszego narobiłam, chyba sobie nie poradzę
@MyŚliwa- fajnie, że napisałaś.
słuszny wniosek - MAMA MUSI jeść!
też czasem jem zupę, a młody popłakuje. trzeba mieć siłę i cierpliwość do karmienia, które czasem trwaaaaa i trwa.
Ja to sobie serial na Netflix włączam, żeby w ścianę nie patrzeć xD
Warto też zadbać o dobrą ilośc wody dziennie do picia, bo karmienie wysusza - mnie przynajmniej.
@Nisia - i na ciebie przyjdzie pora, trzymam kciuki !
w PL pewnie byłoby już po fakcie, bo u nas lekarze lubią kończyć ciąże wcześniej jak jest jakiś powód.
Nie wiadomo kiedy zleciał nam luty
przeraża mnie to chwilami.
Jutro Alex kończy miesiąc - wow tyle powiem. Czas leci nie wiadomo kiedy.
Nisia18, dobuska, Stokrotka 86, AnSan89, Lolla lubią tę wiadomość
-
Jaina, miesiąąąąąc?! Szok... Ja tego nie ogarniam...
W jakich rozmiarach chodzą Wasze dzieci? Moja dalej 56 (niektóre 56 z cocodrillo czy z H&M dalej trochę za duże). Spodenki z H&M to nosi 50 dalej. Jakoś na długość nie idzie.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Jaina, dokładnie wczoraj to samo powiedziałam mężowi, ze będąc w PL Mały był by juz z nami , a i pewnie ominęła bym puchnięcia bo zaczęło się dopiero po 39 tyg.
Juz nie mogę się doczekać kiedy ta moja kolej nastąpi ❤️😭
Nie wierze, ze Twój syn ma juz miesiąc 😳 ale zleciało !
Dobuska, Twoja córka to w brzuchu kruszynka, teraz kruszynka 😉
Moja chrześnica ma 9 lat a ubrania jak dla lalek taka chudziutka 😅
Póki się rozwija prawidłowo (przybiera na wadze ) ja bym się nie martwiłajaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Jaina, miesiąąąąąc?! Szok... Ja tego nie ogarniam...
W jakich rozmiarach chodzą Wasze dzieci? Moja dalej 56 (niektóre 56 z cocodrillo czy z H&M dalej trochę za duże). Spodenki z H&M to nosi 50 dalej. Jakoś na długość nie idzie.dobuska lubi tę wiadomość
-
My zbieramy się z córką na bilans do przychodni. Mały dzisiaj pierwszy raz dawał czadu w nocy bo go brzuszek bolał. Na całe szczęście nie trzeba było tak jak z córką parady urzadzać po całym domu. Włączyłam na telefonie jakąś aplikację z dźwiękiem kapania wody... wysłuchał się w dźwięk, zahipnotyzował nim i poszedł spać a przez sen wypierdził cały nadmiar gazów 🤣
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, AnSan89, Aneta8, Jeheria, dobuska, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Morwa wrote:My zbieramy się z córką na bilans do przychodni. Mały dzisiaj pierwszy raz dawał czadu w nocy bo go brzuszek bolał. Na całe szczęście nie trzeba było tak jak z córką parady urzadzać po całym domu. Włączyłam na telefonie jakąś aplikację z dźwiękiem kapania wody... wysłuchał się w dźwięk, zahipnotyzował nim i poszedł spać a przez sen wypierdził cały nadmiar gazów 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 12:34
Morwa, Agawa85 lubią tę wiadomość
-
Hej,
Dawno nic tu nie pisałam,ale nie miałam weny i na telefonie jakoś mi ciężej...
Starałam się chociaż podczytywac co u Was
Gratulacje dla wszystkich mam, które się rozpakowaly ❤️
Mocne kciuki za mamusie czekające na poród 🥰
U nas młody w piątek po południu zaczął być niemowlaczkiem,koniec noworodzia 🙃
Dziś 28, więc ma miesiąc mały szkrabik
U nas noce są różne, czasami nie da się go odłożyć,bo nurtuje go brzuszek,a innym razem pieluszka,cyc i spanko. Ogólnie to śpi przy mnie i jest spokojniejszy
My zaliczyliśmy podcięcie wędzidełka,teraz jeszcze 2,5 tygodnia mamy masować buźkę
Ogólnie po tym zabiegu karmienie poprawiło się i karmimy się bez nakładek
Ale mam wrażenie,że cały czas za płytko chwyta pierś,już sama nie wiem
Trochę dla słabo nabiera, więc ściągam też pokarm i dajemy po ok 200 ml na dobę
Kupki są,siuski też, więc niby się najada
Teraz mieliśmy za zadanie go zważyć i przez 3 dni przybrał, więc chyba jest lepiej 🙃
jaina_proudmoore, Nisia18, Stokrotka 86, Aneta8, Jeheria, Agawa85, dobuska lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
jaina_proudmoore wrote:Pierdzenie jest całkiem dobre 🤣🤣🤣Naprawdę można się czasem uśmiać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 12:56
jaina_proudmoore, Nisia18, Stokrotka 86, Aneta8, Kasiastaraczka, Jeheria, AnSan89, Agawa85, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:hej dziewczyny,
miłego dnia Wam życzę
mój je z piersi, potem uleje a potem rzuca się dalej na jedzenie - masakra jednym słowem.
Co można powiedzieć na temat wymiotów po jedzeniu w tym okresie? - u nas były raptem 2x, takie chlustające wieczorem po MM - przecież to dziecko nie zna umiaru
wczoraj mąż mu dal mniejsza porcje, to nie był zadowolony za bardzo
Za nami ciężki wieczór, ja o 21 prawie spałam, a mały ssał cycka ponad godzinę. Potem mąż dał mu MM w butelce, ale nie zasnął - ja miałam drzemkę bo miałam wrażenie, że padnę i nie wstanę - potem giga kupa plus seans " cycek" na deser i dopiero zasnął, ale jakoś lekko.
Masakra przez wielkie M.
Dziś od 6 już harcuje jedzenie- siku - spanie krótkie- ledwo co powiesiłam pranie i teraz niedawno przy 3 drzemce kąpiel itp.
@Joana - u mnie włosy lecą, jak mam wysokie TSH- taka zależność.
bierzesz nadal jakieś suplementy?
@Falk -
co do matczynej miłości to czasem musi przyjść z czasem, nie wszystko na raz.
Nasz Alex był wyczekany i mi się spodobał od wyjścia z brzucha
a teraz chwilami to nachodzą mnie myśli, co ja najlepszego narobiłam, chyba sobie nie poradzę
@MyŚliwa- fajnie, że napisałaś.
słuszny wniosek - MAMA MUSI jeść!
też czasem jem zupę, a młody popłakuje. trzeba mieć siłę i cierpliwość do karmienia, które czasem trwaaaaa i trwa.
Ja to sobie serial na Netflix włączam, żeby w ścianę nie patrzeć xD
Warto też zadbać o dobrą ilośc wody dziennie do picia, bo karmienie wysusza - mnie przynajmniej.
@Nisia - i na ciebie przyjdzie pora, trzymam kciuki !
w PL pewnie byłoby już po fakcie, bo u nas lekarze lubią kończyć ciąże wcześniej jak jest jakiś powód.
Nie wiadomo kiedy zleciał nam luty
przeraża mnie to chwilami.
Jutro Alex kończy miesiąc - wow tyle powiem. Czas leci nie wiadomo kiedy.
Jaina, tak. Moje pierwsze i obecne dziecko mogą jeść i jeść. Przez to ulewaja. Druga tego nie miała. Było wygodniej, bo nie zużywała tyle pieluch tetrowych 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2022, 14:29
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Mogę się też pochwalić,że wielopielo idzie nam chyba coraz lepiej 😁
Co prawda w nocy mamy jednorazówki i mąż nie używa wielopielo,ale widzę ile tego jest i ile można zaoszczędzić, mniej wyprodukować śmieci,a i dla Synka zdrowiej i położna pochwaliła 🥰Joana23, Jeheria, AnSan89, Stokrotka 86, Lolla, Agawa85, Aneta8, dobuska, MyŚliwa lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
dobuska wrote:Jaina, miesiąąąąąc?! Szok... Ja tego nie ogarniam...
W jakich rozmiarach chodzą Wasze dzieci? Moja dalej 56 (niektóre 56 z cocodrillo czy z H&M dalej trochę za duże). Spodenki z H&M to nosi 50 dalej. Jakoś na długość nie idzie.
Te rozmiary są porąbane z niektórych pajaców 56 już wyrośliśmy, a inne są jeszcze przyduże Twoja Liwia urodziła się malutka, więc ma prawo trochę pózniej przeskoczyć na większy rozmiarjaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:hej dziewczyny,
miłego dnia Wam życzę
Moja córka tak nie miała. Co więcej, nawet jak dostawała moje mleko z butelki albo potem MM to zawsze musiało zostać trochę na dnie choć wydawało mi się że je za mało jak na swój wiek. Nie ulewała i raczej nie miała problemów z brzuszkiem. Przybierała dobrze - trzymała się swojego centyla. Do dzisiaj jest niejadkiem, widać taki typ.
Morwa haha to mały ma poczucie humoru z tym przebieraniem.
Kasiastaraczka podziwiam za wielopieluchowanie.
jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Morwa lubią tę wiadomość
-
Joana23 wrote:Nisia w spermie są prostaglandyny, które pomagają w skracaniu i otwieraniu szyjki macicy. U mnie na przykład to nie pomogło.. ale już taka specjalna tasiemka założona dopochwowo też z tymi hormonami rozchulała mi poród
Dobuska, u mnie minęło 2,5 tygodnia i krwawienia już praktycznie nie mam, przerzuciłam się na zwykle podpaski. Trochę się martwię czy to nie za szybko się skończyło. Dajcie dziewczyny znać jak to u Was wyglada. Tak się zastanawiałam jeszcze kiedy zaczynają włosy wypadać? U mnie póki co z tym bez zmian.jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:To może taki twój „ urok”. Czytałam o wypadaniu włosów po porodzie, ale na razie u mnie z tym ok. 🙂
Ale mi nie wypadają włosy (jeszcze) Zastanawiam się kiedy przychodzi ten czas. Jeheria dała znać, ze po 4 miesiącach u niej się zaczęło, także jeszcze chwilę mamjaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
Joana23 wrote:Ale mi nie wypadają włosy (jeszcze) Zastanawiam się kiedy przychodzi ten czas. Jeheria dała znać, ze po 4 miesiącach u niej się zaczęło, także jeszcze chwilę mam
MyŚliwa lubi tę wiadomość
-
Bambino, Paula, Pcosik gratulacje!
Jaina mój jje spokojnie chyba że chce kupę zrobić to miętosi cycka. I nogami macha. Wczoraj 2h na noc jadł 🤦♀️ to na bank skok, śpi na mnie, łzy są, skupienie wzroku i czasami uśmiech ale to taki jeszcze niekontrolowany do końca. W nocy 2h nie spał...
Dobuska mój nosi głównie 62 ale body 56 też się wcisnie ale już na styk ale on długi się urodził. Wczoraj ważyłam to ważył 3820g. A wychodziliśmy ze szpitala z waga 3130g. W 3 dni nabrał 140g😲
Szacun dziewczyny za wielopielo!jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Morwa, dobuska, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFalk, jeżeli Zosia nie spadnie z wagi ani nic się nie podzieje, to jutro idziemy po południu do domu.
Zazwyczaj trzymają Max 2,3 doby chyba ze coś się dzieje niepokojącego. Opieka jest super, ale powiem szczerze, ze masakra jest to, ze możesz oddac dziecko w 1 noc po cc, a później już cały czas z dzieckiem się jest. Po cc trochę trudno bo wszystko ciągnie, ale trzeba jakoś sobie radzić.
Nisia, ja tez miałam spierzchnięte usta, nadal w sumie mam do teraz…
jaina_proudmoore, dobuska, Stokrotka 86, Nisia18 lubią tę wiadomość