Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, u nas dzisiaj piękna pogoda🙂 jak Wiktor skończy jeść ruszamy na spacer- staram się z nim wychodzić 2 razy dziennie.
Powiem Wam że ta kontrastowa mata z canpola super się u nas sprawdza. Ostatnio dokupiłam jeszcze piłkę pluszowa do kompletu też z Canpol. Wiktor rano super się nią bawił. Łapał za pałąki i nawet rzucał ( pewnie nie świadomie). Próbował też uderzać nią w taka pluszowa wisząca kostkę z Kubusiem Puchatkiem 😁
Ja w nocy też nie odbijam dziecka- karmię na leżąco i zazwyczaj zaraz po podaniu cycka zasypiam..
Rany, ale te Wasze dzieci duże już 😁 mój niby 5 kg ale ma już 2 m-ce. Pociesza mnie że dla wcześniaków są inne normy bo w tej siatce dla dzieci urodzonych po 37 tc to jest chudzinka. A przyrosty ma jak najbardziej dobre. Jak tak na mojego małego patrzę to mam wrażenie że on głównie wzdłuż rośnie a mniej wszerz. Oby mu tak zostało😁jaina_proudmoore, AnSan89, Joana23, Ada.. 31, Kasiastaraczka, niutek87, Aneta8 lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Hej hej nie bylo mnie tu od porodu czyli od 2 msc 😱
Prześledziłam kilka ostatnich stron i tyle tu cennych informacji! Będę zaglądać teraz juz regularnie
Nasz Ignacy rośnie jak na drożdżach wczoraj ważył 5,2 kg . Rytm nocny mamy juz unormowany - 2 pobudki na karmienie. Gorzej jest w dzień… poki co karmienie na zadanie i nie wiem jak ustabilizowac ten rytm zeby jadl co 3 godziny 🤷♀️
Powiedzcie co robicie z dziećmi w ciagu dnia ? Leżenie na macie edukacyjnej, na brzuszku co jeszcze? U nas w dzień prawie w cale nie ma drzemek a ja nie mam pomyslu co robic i jak stymulowac dziecko aby sie nie nudzilojaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Ada.. 31, niutek87, Aneta8, Morwa lubią tę wiadomość
-
Hej,u nas była moja mama przez tydzień
Wielka pomoc ❤️
Tadzio raz lepiej raz gorzej z brzuszkiem...
Ostatnia noc strasznie go wymęczyła
Kupy nie mógł zrobić,w dzień też trzeba było mu pomóc masażem,ale na szczęście poszło
Czekam z utęsknieniem na 3 miesiąc i oby te problemy zginęły i ta alergia na bmk...
Stokrotka 86, niutek87, jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasia a ma Twój Tadzio takie czerwone plamy na buzi? Mój starszy przy alergii na bmk takie miał. Póki nie drapał się wszystko było dobrze ze skórą, ale był właśnie taki marudny. Miał rozpoznaną alergię na bmk jak miał rok, także dużo za późno. Jak nauczył się sam drapać, to drapał się do krwi. Oby u Was przeszło po 3 miesiącu. U nas zostało, pediatra mówił,że po 3 roku życia powinno przejść. Za miesiąc kończy 3 latka, a narazie nic nie mija.♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
U nas są właśnie takie krostki. Po szalwi przechodziły, ale widzę, że Kajkę boli brzusio i ulewa. To jeszcze nie są wymioty ale niepokoję się coraz bardziej. Dzisiaj była położna i mówiła, żeby obserwować, podłożyć klub pod materac.. Kupa u nas co 2-3dni, ale bez krwi. Dodatkowo pierwszy raz Kajka mniej przybrała. Co prawda mamy 1,5kg od wyjścia ze szpitala i pani mówiła, żeby patrzeć całościowo, no aleee.. jak patrzę całościowo to mnie to wszystko jednak coraz bardziej niepokoi - ulewanie, mniejszy przyrost wagi, krostki.. Szczepienie mamy za tydzień i sama nie wiem czy czekać, czy wcześniej umówić się na wizytę..
-
Niutek u nas nie ma czerwonych polików
Mam nadzieję,ze to przejdzie przy rozszerzaniu diety-tak było u jednej znajomej. A u drugiej po 10 miesiącach. Wiem też że u niektórych długo to się trzyma... mój brat miał skazę białkową tak jeszcze w podstawówce chyba -moja mama leczyła go kozim mlekiem i przeszło
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Joana mój starszy właśnie bardzo dobrze przybierał. Jedynie był bardzo marudny, wieczorami strasznie płakał. Miał zielone kupki ze śluzem, krwi nigdy nie miał. Jak miał 1,5 miesiąca na policzkach zaczęły pojawiać się takie czerwone plamy o średnicy 2-3 cm z takim czymś żółtym na tym. Potem właśnie strasznie się drapał,aż miał takie niegojące się rany na lini żuchwy na obu policzkach. Nic nie pomagało, jeździliśmy do dermatologa, który stwierdził,że to AZS i należy stosować emolienty. Nie bardzo to pomagało, dopiero jak byliśmy na szczepieniu po skończeniu roku trafiliśmy na świetną pediatrę. Ona stwierdziła alergię na bmk, dała mleko na receptę i skierowała do alergologa. Ten zlecił badania krwi, które potwierdziły alergię na bmk i jeszcze dodatkowo na jajo kurze.
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Kasia oby przeszło jak najszybciej, bo meczysz się i Ty i Tadzio. Ty teraz pewnie bardzo mało rzeczy możesz jeść, skoro gluten i nabiał odpadają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2022, 21:45
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Magg wrote:Hej Dziewczyny 🙂
Dobuska, polecam też różowy szum na spotify pink noise baby sleep, wycisza lepiej niż biały 👍
U nas też dzień za dniem płynie, jedzenie, spanie, spacer i już znowu noc 😏
Dobrego popołudnia i przespanej nocy 🌜
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Niutek to prawda, mało co mogę zjeść...jest trochę kombinowania, żeby coś na szybko zjeść
Ech,to Ty też przeszłaś swoje zanim wyszła alergia na bmk
Robiliście testy z krwi na alergię? I z tego wyszła alergia?Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Niutek u nas nie ma czerwonych polików
Mam nadzieję,ze to przejdzie przy rozszerzaniu diety-tak było u jednej znajomej. A u drugiej po 10 miesiącach. Wiem też że u niektórych długo to się trzyma... mój brat miał skazę białkową tak jeszcze w podstawówce chyba -moja mama leczyła go kozim mlekiem i przeszło
Mój ma krosty czerwone a kupy są codziennie i to tak 3-4, dzisiaj jakieś brzydkie w nocy wodniste.
Jajko jeszcze jest silnym alergenem.
Ogólnie te alergie to najczęściej wychodzą po 3 m-cu życia. Mojej siostry synek wtedy przestał w ogóle przybierać... Alergia mu przeszła ok roku a na mleko z piersi (siostrą mogła już coś zjeść) ok 8 m-ca.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Niutek to prawda, mało co mogę zjeść...jest trochę kombinowania, żeby coś na szybko zjeść
Ech,to Ty też przeszłaś swoje zanim wyszła alergia na bmk
Robiliście testy z krwi na alergię? I z tego wyszła alergia?
Tak, miał robione testy z krwi jak miał rok i 7 miesięcy. Wyszło właśnie mleko i jajko.
Staram się pilnować co je, ostatnio dorwał gdzieś kawałek czekolady i zaczął się drapać. Ma podrapane do krwi plecy nad pieluszką i na karku oraz brzuch na wysokości żeber.♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
A co do ulewania to mój starszak mimo że był na nutramigen nadal chlustał dalej jak widział więc te ulewanie to nie zawsze stricte od alergii. Może łyka powietrze pijąc mleko.
Kasia takim maluszkom jak nasze testów się nie robi podobno.
No i trzecia kupe zrobił taką zielona i już mniej wodną
A i u siostry ten śluz w kupie u synka przypominał galaretke
-
Tu fajnie babka wyjaśnia
https://www.kasiazielinska.pl/kupa-niemowlaka-wielki-problem-w-malej-pieluszce/
Wychodzi ze te jego wodniste są ok i lekko zielone teżWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2022, 07:53
Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
O rany dziewczyny, ale wy się macie z tymi alergiami 🙀 naprawdę współczuję Wam i dzieciom. Jednocześnie mam nadzieję że nas to nie dopadnie skoro, jak pisze Jeheria, alergie najczęściej ujawniają się po 3 m.z. ...
My na brzuszki i tak już mamy delicol i Espumisan. Pomaga. Ale i tak co jakiś czas jest jakiś problem. Dzisiaj rano mały się zmagał zanim zrobił kupkę, chociaż normalnie robi dosyć często i bez problemu. Ale ogólnie wczoraj coś nie chciał odbijać, więc może coś mu tam zasiadło. Inna sprawa że jakoś przez tą pogodę chyba zaspał bo zawsze budzi mnie ok 6 a dziś dopiero po 7... No tak. Zmiana czasu- on pewnie nie wie 🤦
Wczoraj tak do wieczora Wiktorek był super pogodny i naprawdę dał mi dużo luzu. Standardowo przychodzi ta 18 i on już marudzi. Czy Wasze dzieci też tak mają wieczorami? Nie mam tu na myśli kolek tylko ogólnie gorszego samopoczucia...jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka standard z tymi wieczorami.
U mnie znowu choroby, trzeba iść do lekarza bo już 4 dni starszy goraczkuje...
Ciągle budzi mi Mateusza... Mam dość przez co Młody wkurzony i wyje ze zmęczenia... I ja go muszę nosić przez co nic nie mogę zrobić, no koło bledne, a przecież muszę mieć co jeść z synkiem
-
Jeheria wrote:Ale alergia na bmk jest krzyżowa na alergię na kozie mleko ...
Mój ma krosty czerwone a kupy są codziennie i to tak 3-4, dzisiaj jakieś brzydkie w nocy wodniste.
Jajko jeszcze jest silnym alergenem.
Ogólnie te alergie to najczęściej wychodzą po 3 m-cu życia. Mojej siostry synek wtedy przestał w ogóle przybierać... Alergia mu przeszła ok roku a na mleko z piersi (siostrą mogła już coś zjeść) ok 8 m-ca.jaina_proudmoore, Jeheria lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Hej dziewczyny, miłego dnia wam życzę.
U małego większa waga bo wczoraj wyszło 4,5 kg.
Jutro mamy wizytę u neurologopedy Także na pewno dam wam znać co Powie.
Niestety te alergię pokarmowe ta drama zarówno dla maluszka jak i dla mamy, pod kątem jedzenia. To pewnie wina obecnej jakości żywności.
U nas wieczory też bywają marudne, Chyba że jest Kąpiel to wtedy sprawa wygląda inaczej. Alex lubi się kąpać i relaksuje się w wannie, fajne Miny robi. Wczoraj wieczór był bardzo spokojny bo spał i jadł od siedemnastej do prawie dwudziestej pierwszej. Mąż chciał go odłożyć ale widać ma zamontowany czujnik, bo zaczął płakać zamkniętymi oczami już po minucie w łóżeczku. Także z powrotem na ręce bo tam najwygodniej🙂🤣Jak karmie go Nad ranem, To najczęściej należąca i potem zasypia obok mnie.🙂
Dziś od rana coś marudzi i chyba zapowiada się leżenia na mnie do oporu🙉
📍ja dziś nie daje drugiej butli małemu. W niedziele poszedł na rekord spania - trzy godziny na ogródku. Potem mało jadł i miał drzemki, wieczorem miałam lewa pierś jak kamień. W nocy tez mało zjadł i poszedł w ruch laktator, ulga była mała. Dopiero od 5 do 6 mały wyssał wszystko co zaległe, ja częściowo spałam chyba. 🤣wczoraj dopiero zauważyłam mocno różowa skórę na dole piersi 😳😢brałam Apap, przystawiałam małego często, już jest lepiej. Ten ból to masakra. 😖jeśli wizyta jutro będzie ok, to skontaktuje się z CDL.
🍀w kwietniu mamy spotkanie z koleżanka od chust. Małe szkolenie i noszenie małego będzie 🙃
@jeheria - zdrówka dla maluszka 🙂
@Stokrotka-fajnie, że napisałaś o tej piłce. Tez kupię dla małego. 🙂Mata jest super według mnie, Zapewnia uwagę na długo.// czy ty wiesz jak to jest z karmieniem piersią przy robieniu krzywej cukrowej? Kiedy można? 🧐
@Kasia - powodzenia z dietą, jak twoje zdrowie?
@Niutek -współczuje przygód z tematem alergii, dobry lekarz to jednak podstawa bo takie jeżdżenie w ciemno to męczenie dziecka i siebie. Mały pewnie był bardzo marudny wtedy? 😢
@Mysliwa - co tam u was słychać?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2022, 10:17
Stokrotka 86 lubi tę wiadomość