X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria, dałaś mi do myślenia z tym łykaniem powietrza i ulewaniem. Kajka je ostatnio właśnie tak mocno łapczywie. Odbijam ją, odkładam, przez chwilkę jest luz i relaks, a potem się wierci i troszkę jakby krztusi. Moze powinnam poczekać aż jej sie odbije kilka razy, no już sama nie wiem.. Będę dalej obserwować. Aha, odbijam ją też w nocy. Maciusiowi natomiast przesyłam buziaki, niech szybko wraca do zdrowia..

Stokrotko, zmiana czasu u nas też trochę popsuła szyki z rytmem dnia. U nas wieczory też pod znakiem marudzenia.

Dziewczyny, a układacie maluchy na boczku? Ja już trochę zgłupiałam! Z jednej strony piszą, żeby uważać na bioderka, z drugiej żeby kłaść jak dziecko ulewa/wymiotuje. W nocy póki co nawet nie odważyłabym się jej tak położyć, ale w dzień to inna sprawa.

uS2wp2.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Joana - mój śpi na boku prawym albo lewym. Kładziemy go na plecach a potem go znajduje jak śpi na boku 🙉
    Alex też ma fazy albo łapczywego jedzenia albo dni, że je mało, a w innych nadrabia. Kawaler jest cwany, bo ma cycka w buzi, wysuwa się i beka jak dorosły, a potem je dalej 🙀

📍a czy obserwujecie jak śpią wasze dzieci ? Mój czasem uchyla jakby dolną wargę. Jestem ciekawa dlaczego. Na pewni powiem jutro o tym pani neurologopedzie na wizycie. Nawet zrobiłam raz zdjęcie jak to wyglada. Nie jest to nagminne, ale zdarza się. Raz jak jechaliśmy autem i leżał w foteliku 🙂czasem w domu jak śpi tez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2022, 10:45

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina dzięki 😚 na szczęście już lepiej u mnie, doszłam do siebie po tej grypie i zapaleniu piersi
    Na szczęście mały nic nie złapał ode mnie

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, mk_bambino lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego kładłam przez miesiąc spać na noc na boku. Powiem wam że ta pozycja na plecach wcale nie jest dobra. Mój maciek miał spolszczoną głowę przez to. A potem zaczęłam go na bok układać to się naprawiło. Pomiędzy nogi można włożyć zrulowany kocyk aby bioderkom nie szkodziło. Kiedyś tylko na bok zalecano.

Maciek śpi... Znowu mu rośnie temperatura 😢 mąż dziś do lekarza o 17 pojedzie. Nie mam pojęcia czemu już 5ty dzień giraczkuje. Ma katar i kaszel. Ale już syropy daje mu od piątku, syrop z cebuli też, inhalacje...
    Młody na cycu... Powiem wam że ja to karmie na zadanie ale nie tylko młodego tylko też moje bo jak on długo nie jje i mi kapie to wolę aby on mi wyciągnął niż laktator.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2022, 12:15

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png

Wysłany: 29 marca 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheira kurcze, zdrówka dla Maćka.
    Mnie ostatnio też tak trzymało,6 dni miałam gorączkę...

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria, a po jakimś czasie kładzenia na boku główka się „naprawiła”? Ja widzę, że u Kajki coś mi z tą głową nie gra do końca. Moze spróbuję z kocykiem. Jezu, no milion rozterek 😒
    Teraz taki do dupy czas - wszyscy dookoła chorzy.. 😔 dużo zdrówka!

uS2wp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria, mam nadzieję że Maciuś szybko wyzdrowieje. Współczuję sytuacji bo domyślam się że teraz prawdziwe kombo masz ☹️

Kasiu, dobrze że już jesteś zdrowa.

Jaina, prawdę mówiąc ja karmiłam normalnie po krzywej. Po powrocie do domu. Wątpię żeby to miało jakiś wpływ zły na dziecko. Przecież jak jakaś matka się obje słodyczy to tak samo rośnie jej poziom cukru a nie ma zaleceń żeby nie karmiła 😉
    Z tym bekaniem to mój nawet potrafi już beknac " po męsku" mając suta w buzi...

Dziewczyny, ja z tymi piersiami też coś ostatnio miałam. I w sumie do dziś nie wiem na 100% co się zadziało. Czasami gdy byłam np u lekarza to opuszczałam 1-2 karmienia i nic się nie działo złego. Sytuacja wyglądała tak: dzień przed badaniem usg małego ściągnęłam 2 razy ok 30-40 ml mleka po karmieniu. W dniu badania też. Stwierdziłam że nie będę rozmrażala mleka a te 120 ml akurat wystarczy na podróż od lekarza- nie chciałam cyca wystawiać w przychodni. W ten dzień czułam się ok. Po powrocie do domu nakarmilam małego już z cyca bo były pełne.
    Następnego dnia jak na złość mały jadł rzadziej niż zwykle. To było zaraz po tym jak poskarżyłam się na forum że je co 1.5 h🤦
    Ok 16 zauważyłam że bolą mnie piersi i są twarde jak kamień. Zwłaszcza prawa. Dodatkowo zrobiły się czerwone a ja dostałam dreszczy. Gorączki nie miałam ale moje cycki miały nawet 40 stopni! Zaraz wzięłam Apap, użyłam laktatora do poczucia ulgi ( leciało tego mleka jak z syreny strażackiej) i tak jak Jeheria pisze, karmiłam na żądanie- tym razem moje. Dodatkowo zimne okłady. Następnego dnia było już znacznie lepiej ale i tak2-3 dni się z tym bujalam.

My właśnie wróciliśmy że spaceru i teraz jemy. Cieszę się że wczoraj Pan Dyrektor miał dobry dzień to udało mi się nasmazyc naleśników więc dziś mam obiad z głowy😁

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Jeheira kurcze, zdrówka dla Maćka.
    Mnie ostatnio też tak trzymało,6 dni miałam gorączkę...
    Koszmar, jak tu się zajmować dzieckiem.. Współczuję. Bo nikt przecież za ciebie nie nakarmi...

MyŚliwa lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Jeheria, a po jakimś czasie kładzenia na boku główka się „naprawiła”? Ja widzę, że u Kajki coś mi z tą głową nie gra do końca. Moze spróbuję z kocykiem. Jezu, no milion rozterek 😒
    Teraz taki do dupy czas - wszyscy dookoła chorzy.. 😔 dużo zdrówka!
    Miał bardzo płaska głowę tak ok 2,5 m-ca poszłam z nim do fizjo i od tamtej pory zaczęłam działać. Dużo na brzuchu od tamtej pory już leżał więc też się dzięki temu naprawiło i na dzień miałam zalecenie poduszki mimos, ale nie podczas spania bo on refluksowiec, to musiał mieć możliwość obrotu glowy podczas snu. Hmm to dosyć długo trwało. Teraz ma ładny kształt, nie umiem powiedzieć dokładnie kiedy się naprawiło.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png

Wysłany: 29 marca 2022, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Stokrotka - wszystko wskazuje na zapalenie piersi 😢ale to jest ból, masakra. 😩u mnie dziś jeszcze lekko różowa jest. Biorę Apap, dużo pije wody tez plus okłady: zimny po karmieniu.
    Z tą krzywą chodziło mi o karmienie w trakcie / to na pewno odpada. Zbieram się na to badanie, ale nie wiem jak to rozegrać. Młody bez cyca rano= afera, a badanie trzeba zrobić.. myśle o pójściu w sobotę i mąż poda moje mleko w 🍼ne chce powtórki z niedzieli, łzy mi leciały jak mały jadł..

@Joana- Mój codziennie śpię na prawym albo lewym boku. Miał preferencje lewej strony, ale Pediatra poleciła ćwiczenia. Zasłania mu się oko i przekręca głowę w drugą stronę. Wczoraj już dwa razy spał na prawej stronie. Człowiek taki niepewny i czasem porusza się po omacku. Dobrze że jest Forum i można o wszystkim porozmawiać🙂

U nas dzisiaj dzień wiszenia na cycku i noszenia na rękach🙂💝🙉
    Niedawno była u mnie koleżanka. Alex chyba ją lubi bo dał się ponosić nawet, A potem szukał jedzenia🤣

📍Co do zmian na skórze, to czasem mały ma krostki Bo go drażni mój sweterek czy Koszula. Chyba zacznę brać te rzeczy w jego proszku. Takie krostki zwykle mijają po kilku godzinach. Najgorzej jest jeszcze z kocią sierścią, Która jest prawie wszędzie.🙉Ostatnio musiałam używać rolki do ubrań żeby zdjąć trochę z kocyka
    Na koniec dowcip, dziś moja mama powiedziała że mały tak często je bo może moje Mleko ma za lekki skład🤣🤣🤣Nie rozumiem czasem oczekiwania innych w stosunku do Tak małego dziecka🤷‍♀️

@Stokrotka - Czy u was nadal pojawia się temat chrztu? U nas mama sugerowała chrzest święta Bożego Narodzenia. Moj mąż powiedział że zajmiemy się tematem po przeprowadzce. Koleżanka miała teraz chrzest w sobotę, w sumie wygodniej niż w niedzielę. Wydaje mi się że termin to tylko i wyłącznie nasza decyzja.🙂

@Kasia - Karmienia + Gorączka to naprawdę męczarnia.Człowiek musi wtedy o siebie podwójnie zadbać. Zarówno pod kątem jedzenia jak i picia. 🍀😘

A jeszcze coś mi się przypomniało - Temat wietrzenia pokoju z dzieckiem w środku? Ale jakie temperatury albo od kiedy jest to możliwe? 🧐
    Ostatnio jak było ciepło to nie zakładałam małemu czapki🙂
    Chciałabym kiedyś nakarmić go na dworzu, ale to musi być naprawdę ciepło, bo narazie czuję się niepewnie jeśli chodzi o jego ubiór😳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2022, 13:50

Stokrotka 86, Jeheria, Ada.. 31, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, przepraszam, to źle zrozumiałam o co chodzi z tą krzywą. Ja w ogóle nie miałam takiej opcji więc nie pytałam. Ja siedziałam te 2 h pod gabinetem a mąż w domu karmił młodego. O dziwo wtedy z piersiami było ok więc tym bardziej mnie dziwi to co było ostatnio. Tak jak piszesz objawy podobne jak przy zapaleniu piersi...
    Co do chrztu to chwilowo ucichło. U mnie też teściowa już sugerowała termin. Ale to nasza decyzja. Prawdę mówiąc to zupełnie nie mam ochoty tego organizować. Chce ochrzcić dziecko ale naprawdę jakoś jak myślę o tym załatwianiu ... Jeszcze u mnie w parafii jest spory nacisk żeby rodzice podczas chrztu przyjęli komunie. No ale do tego trzeba spowiedzi a ja jakoś niekoniecznie chce spowiadać się z in vitro. Mam ogólnie dylemat bo w sumie to zgłaszając dziecko do chrztu deklaruje że jestem wierząca i chce wychować dziecko wg zasad wiary danego Kościoła. A w naszym kościele ( mam na myśli KK) in vitro jest zle. No ciężko mi to ugryźć bo co w takim razie mam później powiedzieć dziecku które jest z in vitro?

Moja teściowa od swojej matki przy pierwszym dziecku usłyszała że ma jałowe mleko😁🤦 bo dziecko po każdym karmieniu robi kupę. Więc brat mojego męża od 2 tygodnia życia był na mm. Widzę że podobne gadanie nadal modne...

Ada..31 jak usg brzuszka? Nie mogę sobie przypomnieć ale chyba byłyście w zeszła środę? Mam nadzieję że wszystko ok.

Dobuska, Liwia nadal tak dobrze zorganizowana? U mnie to jest w kratkę. Czekam na ten magiczny 3 miesiąc ale przyznam że boję się że to wiele nie zmieni...już nie wiem czy to kwestia małego czy ja jakoś średnio to wszystko robię.

Aneta, jak Maksiu? Bierzesz jeszcze tabletki na ciśnienie? Ja już kończę. Jestem już umówiona na badania i na holter ciśnieniowy. Ciekawe jak ja z tym będę karmic- czy mały za coś nie złapie...w połowie kwietnia mam kardiologa. Jestem ciekawa dalszych zaleceń. A ty jakieś dostałaś?

Strasznie szaro dzisiaj w Warszawie. Nawet widzę że Wiktor mega senny.
    Widziałam że był też temat szumów. Ja usypiam go na noc przy białym ale może faktycznie te inne wypróbuję. Wiem jak narazie że biały dziala- wczoraj zasnęłam w 5 minut😁 Wiktor chyba zaraz po mnie 😉

Ada.. 31, jaina_proudmoore, mk_bambino lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, u nas wszystko dobrze, usg wyszło dobrze, w innym szpitalu pęcherzyk żółciowy znaleźli bez problemu. Kaja od 2 tyg pięknie przesypia noce, okres kolkowy już za nami i mam nadzieję że nie wróci 😝
    W czwartek mamy poradnie neontologiczna, zobaczymy ile waży, chociaż ta lekarz jest bardzo nieprzyjemna 😅😅

jaina_proudmoore, Joana23, Stokrotka 86, Jeheria, mk_bambino, dobuska lubią tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png

Wysłany: 29 marca 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Koszmar, jak tu się zajmować dzieckiem.. Współczuję. Bo nikt przecież za ciebie nie nakarmi...
    Oj było baardzo ciężko... mąż przejął wszystkie przebierania i podstawiał mi małego do cyca

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, bardzo się cieszę, że usg na plus! Rety, jak kiepski sprzęt albo kiepski lekarz mogą krwi napsuć.. Jakby nie było fanfary dla pęcherzyka! :)

Jeheria, dzięki za wszystkie informacje :) jak zawsze niezawodna! :)

Stokrotka, u mnie też kijowa pogoda, a widziałam, że na poniedziałek zapowiadają deszcz ze śniegiem.. 😒 Trzeba bedzie odkopać folię ba wózek :) Długo będziesz musiała się bujać z holterem?

Jestem drugi dzień sama z Kajką i powiem Wam, że daję radę! Bez psa jest mi zdecydowanie łatwiej ;)

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, AnSan89, Ada.. 31, Jeheria, mk_bambino lubią tę wiadomość

uS2wp2.png

Wysłany: 29 marca 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam z Tadziem u fizjo i ma obniżone napięcie mięśniowe
    Od tego też mogą być problemy z karmieniem
    Ogólnie co zauważyłam to to,że Tadzik nie lubi leżeć na brzuszku i dźwigać główki
    Fizjo też stwierdziła,że że względu na wcześniactwo to traktuje go jako 1,5 miesieczniaka,a on wczoraj 2 skończył
    Dostaliśmy zalecenia szczotkowania ciałka
    5 sesji ćwiczeniowych,ale to już w Luxmed

Musimy się ostro za niego wziąć, żeby wzmocnił ciałko
    Przez te wszystkie problemy z brzuszkiem to ciężko było się nim zająć. Mam nadzieję,że teraz będzie już tylko lepiej

jaina_proudmoore, Ada.. 31, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 29 marca 2022, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Stokrotka - mam te same dylematy. Jeszcze zmienimy parafie i na pewno nikomu nie zamierzam się tłumaczyć z Ivf, nie ma opcji. To co piszesz ma sens. Czasem chrzciny są ale to stoi w sprzeczności do nauk kościoła. Nie chce tu wchodzić w detale i kwestie wiary czy sprawy związane z kościołem 🙂każdy ma swoje zdanie na ten temat. Nie wyobrażam sobie rozmowy z księdzem; takiej jaką miał mąż Dobuśki…

@Joana23- brawo ty 💪💪💪💝💝💝dwie babeczki same w domu to dzieje się.

@Ada - super, że badanie udane: jednak sprzęt i dobry lekarz to podstawa. Inaczej szkoda nerwów swoich i stresów 😖

@Jeheria- to nasza forumowa skarbnica wiedzy ☀️O Ivf dowiedziałam się większość z forum, nie w klinice. Tak samo o dr Paśniku i badaniach itp. Także forum naprawdę się przydaje i porady i doświadczenia z życia 💪

@Kasia - dobrze, że byliście u Fizjo. Warto iść nawet na kontrolna wizytę jak coś nas martwi 🙂człowiek wtedy jest spokojniejszy. W końcu zawsze lepiej reagować wcześniej i podejmować jakieś kroki.
    Czy dostaliście tez jakieś ćwiczenia do robienia?
    Ja mam znajomego Fizjo także przy okazji tez zobaczy Alexa 🙂ostatnio polubił leżenie na brzuszku i nawet sobie gdzieś tam patrzy na macie dłużej.

Alex dziś jest wiszący na rękach 🙉🙉🙉nawet na krótkie odłożenie reaguje płaczem. Wczoraj długo spał także dzień łobuza dzisiaj. Dobrze, że umiem już jeść jedna ręka 🤣zaraz zamówię stoliczek do jedzenia w łóżku 🙃😎

Stokrotka 86, Kasiastaraczka, mk_bambino, Jeheria lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • AnSan89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na główkę trzeba faktycznie uważać, bo teraz to ona taka "elastyczna"jest. Łatwo może się spłaszczyć. Mi o tym na szczepieniu wspominali, żeby dziecko nie spało ciągle z głową na prosto tylko żeby przekręcać ją na boki. Jak dziecko śpi często na brzuszku to wtedy nie trzeba tak na to uważać, bo nie ma tego ucisku na tył głowy za często.
    Czym dziecko starsze tym trudniej skorygować kształt główki. Z tego co pamiętam to po 6 miesiącu to wolniej idzie, bo dziecko już tyle nie śpi/leży.
    Koleżanka ma dziecko z kompletnie płaską głową z tyłu przez ciągłe kładzenie go na plecach. Próbowała to skorygować jak się zorientowała (po 8-9 miesiącu) ale już za wiele nie pomogło.
    Co do spania na bokach to jak karmię w nocy na leżąco to on tak sobie później na boku zasypia. Raz na jednym raz na drugim. W ciągu dnia śpi zazwyczaj na brzuszku.

Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, dziękuję że pytasz. Byliśmy rano u pediatry na planowanej wizycie, bo mały miał mieć szczepienie. Dr zdiagnozowała zapalenie spojówek i przepisała krople do oczu. Mam nadzieje, ze szybko pomogą. Noc mieliśmy tragiczną, nie dość, że te oczy to jeszcze towarzyszy im wydzielina w nosie i gardle, taka gęsta i ciągnąca, z która mały nie umie sobie poradzić. O 3 robiliśmy mu inhalacje. Do tego wszystkiego dokuczał mu brzuszek i brak kupy drugi dzień i rzucał się po całym łóżeczku 😩 na szczęście o 9 udało mu się zrobić. Ale cały dzień jest marudny i mocno płacze jak nigdy, wiec cały czas na rękach.
    Jestem już tym cholernie zmęczona i zmartwiona, bo cały czas u coś jest i tułamy się po tych lekarzach i szpitalach 😔

Jeśli chodzi o moje cisnienie to szczerze mówiąc zaniedbałam temat. Nawet go nie mierze. Tabletki odstawiłam już dawno temu (już chyba ze 2 mies) i w sumie sama.. miałam dwie kontrole u losowego internisty, który zmiejszal mi dawki, jak miałam mieć kolejna wizytę, to chciałam telefonicznie, bo nie miałam się jak wybrać, ale odmówili, tabletki mi się skończyły wiec temat sam umarł.. pod kontrola kardiologa w tym temacie nigdy nie byłam..

Mieliśmy wczoraj mieć wizytę z M u fizjoterapeyty, ale przez te oczy odwołałam. Obawiam sie, że czekają nas jakieś ćwiczenia, bo mam wrażenie ze M jest mocno pospinany. Na szczęście mam koleżankę fizjo, także z większa przyjemnością będę do niej chodzić..

Wybaczcie, ze mało sie udzielam, ale czytam na bieżąco. Po prostu nie mam jakoś ostatnio weny..

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!

Wysłany: 29 marca 2022, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aneta8 - biedny Maksio 😢oby przeszło mu z oczkami szybko.
    Do Fizjo warto iść. Może masaż zmniejszy napięcie brzuszkowe?
    Czy badacie ewentualny temat alergii itp?
    Nie dziwie się, że jesteś wykończona. Każdy by był na twoim miejscu.
    Zadbaj tez o swoje zdrowie bo to ważna kwestia 🙂💪🍀

@AnSan -dzięki za porady o główce. Pediatrzy powinni nie wiem albo mówić o zestawie porad dla niemowlaka albo dawać wydrukowane ważne informacje. Wszystko trzeba samemu sprawdzać albo szukać itp 🧐a czasem człowiek nie wie na co uwagę zwrócić 😳 mój na brzuchu nie śpi wcale, dopiero by było 🤣śpi na prawym albo lewym boku, po karmieniu ze mną. Częściej na lewym z racji na męża. Jak czuje się niepewnie to go odkładam do łóżeczka. W sobotę miałam kryzys ok 17-19. Myślałam, że po prostu padnę ze zmęczenia w trakcie karmienia i nie wstanę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2022, 16:40

Aneta8, Stokrotka 86, AnSan89 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnSan, u nas nie ma płaskiej główki z tyłu, tutaj jest ładnie zaokrąglona i symetryczna. Bardziej martwią mnie boki. Jakby spojrzeć na główkę od góry to mamy bardziej romb niż prostokąt, ewidentnie brakuje nam takiego płaskiego leżenia na boku. Chyba zacznę tak Kajkę kłaść, chociaż na trochę w ciągu dnia.

jaina_proudmoore, AnSan89, Jeheria, MyŚliwa lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
‹‹ 691 692 693 694 695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ