X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa trzymaj się. Oby to bylo tylko parę dni. Ja mam wizyte jutro :-).

Kookosowa lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa rozumiem Cie.. wiec trzymam kciuki by szybko wypuścili!

U mnie też nie podaje ile ma cm ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammarylis, no nie. Niestety nasze szkoły nie są tak zorganizowane. Zreszta bali się na pewno, ze zaczną kombinować z przenosinami dzieciaków itd... w sumie się nie dziwie.

Milanka, cesarka? Wątpię :) u mnie z moja kardiologiczna przeszłością, leczeniem itd nikt nie widzi wskazań ;) tętno szaleje w ciąży na tym poziomie ponad 100, a właśnie może po prostu Ty jesteś niskocisnieniowcem i tak to mocniej odczuwasz. Kardiolog, który tak odważnie rzuca diagnoza „tachykardia” i nie podejmuje żadnych działań to bardzo odważny lekarz... albo rzucił coś na odczep się, bo inaczej nie umiem wyjaśnić dlaczego nic z tym nie zrobił. Widząc nieprawidłowy obraz ekg i nie wdrażając leczenia jest poniekąd za Twoje życie i zdrowie odpowiedzialny... mysle, ze jeśli w szpitalu przedstawisz sytuacje to będziesz miała konsultacje kardiologiczna przed porodem. Ja tez miałam przed pierwszym. Teraz mysle to samo. Ale gdyby sytuacja była poważna to na pewno dostałabym leki, choćby od rodzinnego (tez może je zapisać), wiec już niech się nie dziwią sobie nawzajem tylko Cię uspokoją, ze nie jest tak zle wcale :) będzie dobrze 😘

Milanka lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa, 8 godzin czekałaś ma wizytę!? To masakra jakaś :/ współczuje bardzo ze musisz isc do szpitala, trzymam kciuki żeby się okazało ze na krótko i żeby Bartus się jednak aż tak bardzo nie spieszył. Daj znać jutro co lekarze powiedzą.

Ja mam tez jutro wizytę, ale tylko to USG trzeciego trumatestru z medicover, o ile mi lekarz zrobi bo ponoć ma być do 32 tygodnia a u mnie już dalej. Ciekawa jestem ile młody wazy i co z szyjka. Pojutrze mam wizytę h mojej lekarki wiec u mnie tydzień wizytowy.

Co do szczepień jestem bardzo na tak, m.in. dlatego ze publikacje przeciwnikow szczepień manipulują danymi, przedstawiają opinie jako fakty i oni zwyczajnie kłamią w przestrzeni publicznej. Jak ktoś mi kiedyś przedstawi rzetelne dane poparte rzetelnymi badaniami to obiecuje wysłać to do mojej przyjaciółki specjalistki od badań i danych statystycznych, sprawdzić dokładnie i przyznać im racje jeśli wniosek będzie taki ze lepiej dzieci nie szczepić.

Ktoś pytał o kąpiel. Na szkole rodzenia polozna mówiła żeby kapać co kilka dni, można sama woda albo jakis płyn dodać do wody. Po kąpieli zalecała jakiś balsam czy oliwkę ale bardziej po to żeby dziecko pomasowac niż żeby nawilżyć tymi kosmetykami.

Milanka, Kookosowa, sunshine03 lubią tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, dzięki za otuche! U mnie oprócz "nowości kardiologicznej" są inne tematy zdrowotne, może dlatego nie chce mnie kardiolog faszerowac lekami, choć niby w 3 trymestrze to już nie ma co sie bać. Ze względów zdrowotnych odkladalismy dziecko na później, aż w końcu pojawiło się światełko że jest ok więc działamy. A tu niespodzianka. W ciąży pojawiają się "nowości", całe szczęście że to już końcówka bo zaliczyłabym wszystkie możliwe poradnie, jak rasowa emerytka🤣

moni05 lubi tę wiadomość

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, to ja pytałam o kąpiel. Dziękuję!

aga_ni lubi tę wiadomość

• Zimri Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Cudnie ❤️😂 ale na plecach w ogóle do spania w nocy nie kładliście? Cały czas na jednym lub na drugim boku?

Dziś przyszła mi książka "Mamo, tato co ty na to" cz 1 😉 Potrzebowałam takiego zbioru przydatnych informacji w razie gdyby nie udało mi się za dużo pochodzić na szkole rodzenia. A nie chciałam kupować pięciu książek, bo znam siebie i wiem że ta jedna to będzie max co przeczytam do rozwiązania ☺️
    Mona córka bardzo długo tylko jadła i spała, leżała tylko na plecach. Ok 3 Msc musiałam kupić poduszkę ortopedyczna pod. Główkę bo miała bardzo splaszczona. Teraz tego będę bardzo pilnować.

nuśka91 lubi tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bardzo szybko zaczął sam z siebie spać na brzuchu więc główkę miał i ma ładną :D także klin też nieobowiązkowe :)

Muszę sobie załatwić echo płodu i już mi gorzej jak pomyślę ile to załatwiania :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka, spokojnie. Ja się śmieje, bo pierwsza ciąża super, a w tej mam już wszystkie możliwe objawy, brakuje mi jedynie zespołu cieśni nadgarstka i obym sobie nie wykrakała 😂 mój lekarz już na mnie dziwnie patrzy, jak na hipochondryczkę, bo to do mnie niepodobne 🤷🏻‍♀️🙈 no, ale wszystko się jakoś niestety potwierdza. Teraz się boje tylko i trzymam sama za siebie kciuki żeby nie mieć białka w moczu, bo to ciśnienie się wysrało z dnia na dzień 😬

Dzień dobry piękne 😘
    Kciuki za wizyty i za te, które są w szpitalu (Basiu, Filipek przybiera? :))

Ja idę niebawem walczyć o podręczniki 😂 dzisiaj mam imieniny, ale mam nadzieje, ze nikt mnie niczym nie zaskoczy. Bo szczerze? Nie mam siły ani ochoty... 😪

Milanka lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry
    Powodzenia na wizytach,i kciuki za kokosową:-)

No mała już nie taka mala;-) przez 3tyg przytyla kilogram,sama bylam w szoku...
    A co do cm,to pewnie by nie podawał ale mąż się zawsze o to dopytuje i specjalnie dla niego ja mierzy,mąż jest wysoki A ka to raczej taka kura:-)
    Boji się bo mu powoedzialam (oczywiście w zartach) że jak będzie niska i tlusciutka to zamiast Michalina nazwiemy ja MARYNA:-)

Kookosowa, sunshine03, nuśka91, meerici, Cabrera lubią tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• adella1 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry🙂
    Kciuki za wizyty, badania i szpitale! Będzie dobrze!🙂
    Niedługo wybieram się z mężem po zakupy, musimy pościel kupić( taki jest plan😉).

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Kciuki za wizyty,pobyty w szpitalu i pozytywne wieści ;)

Moni wszystkiego najlepszego!😊
    Co do spania to moja też spała raz na jednym a raz drugim boczku i główka ładna😊

Kookosowa, moni05 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni na wszystkiego naj :)
    Miłego dnia dziewczyny :)

moni05 lubi tę wiadomość

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    My dopiero wstaliśmy. Nie mam zamiaru się spieszyć do tego szpitala.
    Dziś pewnie oprócz przyjęcia nic mi nie powiedzą.

Moni najlepszego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 08:19

moni05 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni wszystkiego najlepszego:-) niech Ci Bog błogosławi.

moni05 lubi tę wiadomość

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Kokosowa, trzymaj się tam! Oby Cię jak najszybciej wypuścili. A 8 godzin czekania wczoraj to dramat, masz rację, niech teraz oni czekają ;)
    Moni, zdrówka :*
    Za mną znowu ciężka noc, coraz trudniej zasnąć jak nie można oddychać. Mężowi znowu się dostało. Kurde chciałabym żeby oni to współodczuwali! To może by mnie tak nie wkurzało jak śmiga a ja się toczę. Ehhh :p
    Wczoraj byliśmy na szkole rodzenia. Były fazy porodu itp. Prawie mi tam zszedł biedaczek :D ciekawe czy stanie na wysokości zadania, bo na razie mówi że wyniosą go pierwszego :p
    Z ciekawostek mówiła położna żeby od 37 tyg odstawić magnez, żeby nie utrudniał skurczy. I jeszcze,czego nie wiedziałam, żeby podczas porodu w tej pierwszej fazie co najmniej co 2 godziny chodzić siku. Ale powodu nie zanotowałam więc nie uzasadnię ;)
    Miłego dnia i udanych wizyt :*

moni05, Kookosowa lubią tę wiadomość

• Jupik Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też noc masakra. Ani oddychać, ani się ułożyć, mały kopie jak najety, siku chyba ze 3 razy, no okropieństwo. Męża to już chyba wyrzucę do salonu, bo przeze mnie też spać nie może. Czuję się totalnie niewyspana. Kinia mi jeszcze śpi, więc spróbuję jeszcze te pół godz.przedrzemac. Ale zastanawiam się jak ja jeszcze te max.5 tyg.wytrzymam w takim trybie.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa, też trzymam kciuki :-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP ja czytam świetna książkę polskiej położnej „Poród naturalny” i tam tez wciąż są przypomnienia o opróżnianiu pęcherza. Aż chyba odszukam jaki powód podała :) ale przy pierwszym porodzie pamietam, ze sama chodziłam co chwile, żeby chociaż kilka kropel zrobić.

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też przez spanie raz na jednym raz na drugim boczku z główką nie mieliśmy najmniejszych problemów i jest ładna i żadnej poduchy nie potrzebowała.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 1017 1018 1019 1020 1021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ