X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Brunetka, mi ginka mówiła, że jak się jedzie do miejskiego z bólem brzucha w ciąży to trzymają 3 dni dla pewności, że nic się nie dzieje

Oliii, przypomnij skąd jesteś? :)

• XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wreszcie spakowałam torbę do końca :)
    Teraz byleby do wtorku do wizyty.. i ciekawa jestem, co będzie dalej z nami... czy się obróciła, czy nie...
    No i pewnie zacznie się jeżdżenie co 2 dni na KTG...
    PS> Dziewczyny z cukrzycą ciążową - już macie rozplanowane regularne robienie KTG czy jeszcze nie?

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ89 wrote:
    Oliii, przypomnij skąd jesteś? :)
    Mieszkam 10 km od Bydgoszczy :)

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ89 wrote:
    A ja wreszcie spakowałam torbę do końca :)
    Teraz byleby do wtorku do wizyty.. i ciekawa jestem, co będzie dalej z nami... czy się obróciła, czy nie...
    No i pewnie zacznie się jeżdżenie co 2 dni na KTG...
    PS> Dziewczyny z cukrzycą ciążową - już macie rozplanowane regularne robienie KTG czy jeszcze nie?

ja ktg pewnie dopiero w szpitalu będę miała jak pojadę rodzić :p Jako, że jestem tylko na diecie i przepływy ok, to mój gin mnie traktuje jak zdrową pacjentkę, więc nic mi nie zaleca

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Mieszkam 10 km od Bydgoszczy :)

To chyba przeoczyłam to wczesniej.. czy kojarzysz mi się z Maksymilianowem? :) ale nie wiem, czy nie mieszam :D

Planujesz rodzić w Bydgoszczy?

• XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    ja ktg pewnie dopiero w szpitalu będę miała jak pojadę rodzić :p Jako, że jestem tylko na diecie i przepływy ok, to mój gin mnie traktuje jak zdrową pacjentkę, więc nic mi nie zaleca

No ja też tylko na diecie ;) diabeto zakończyła już ze mną przyjaźń i więcej wizyt do porodu nie mam :) ale mówiła, żebym na KTG jednak się umawiała co drugi dzień po skończonym 37 tygodniu ciąży.

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xyz mnie mówiła diablo że mam takie wyniki jak zdrowa kobieta w ciąży. I żebym do porodu mierzyła wyrywkowo cukier codziennie i rano po wstaniu zawsze. No to tak robię. A ktg mialam normalnie przed każdą wizyta robione.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ89 wrote:
    To chyba przeoczyłam to wczesniej.. czy kojarzysz mi się z Maksymilianowem? :) ale nie wiem, czy nie mieszam :D

Planujesz rodzić w Bydgoszczy?
    Nie nie, to nie ja :D tak, mam plan rodzic w MSWiA :)

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:28

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    No właśnie nic nie chce. Był rosolek, ryż z gotowany jabłkiem, piree ziemniaczane, kaszke zjadł ale zwymiotowal, zjadł troszkę chleba z kurczakiem. Masakra 38,8 gorączki. Teraz spadło do 37,7. Łapie się za ucho. Podaję mu ten ibum, inhalacje, noi nosek odsaczamy. Z piciem różnie. Jak zmusić dziecko żeby pił? Lubi z butelusie. Jyz nawet podałam do wody malinowego soku żeby słodkościa go przyciągnęło ale też średnio to idzie. Boję się bardzo odwodnienia.
    Jesli na prawde bedzie dramat z piciem to wstrzykuj przez strzykawke powolutku wode po policzku. Musisz to robic pomalu, aby lykal i nie plul i sie nie krztusil. Moze brzmi to malo humanitarnie, ale dosc skutecznie, metody ze szpitala... tylko trzeba czas na to poswiecic...
    A jakby uciekal na sam wodok strzykawki to dobrze najpierw mu skutecznie odwrocic uwage. U nas dzialaly bajki, bo zanim zachorowal nigdy nie ogladal, wiec jak tylko wlaczalosmy to byl jak w transie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2019, 19:49

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    To ja jestem z Maksymilianowa 😁

a no to Was pomieszałam :D sorrki :D

Też myślałam o MSWiA, ale z cukrzycą mnie nie przyjmą ;) Więc chyba padnie na Miejskim - bo wiem po kim czego mogę się tam spodziewać :P

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ89 wrote:

Też myślałam o MSWiA, ale z cukrzycą mnie nie przyjmą ;) Więc chyba padnie na Miejskim - bo wiem po kim czego mogę się tam spodziewać :P
    A to nawet nie wiedziałam, że z cukrzycą nie przyjmują 🤔 ja akurat z miejskim mam złe doświadczenia, więc brałam pod uwagę tylko MSWiA i biziela. Stanęło na MSWiA 🙂

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raaaany, pisalam teraz Saaarze o tym piciu i tak strasznie wrocil do mnoe mnoe ten caly horror, ktory rok temu o tej porze juz sie zaczynal, tylko jeszcze o tym nie wiedzielismy. Rok temu od poczatku wrzesnia Borys przestal spac, dzis wiemy ze go bolalo, wtedy nie bylo wiadomo o co chodzi. 17.09 uslyszelismy wyrok, 18.09 operacja ratujaca zycie i poczatek naszych dlugich tygodni spedzonych w szpitalu. Walka, pot, strach, wycienczenie i niekonczace sie lzy kazdego dnoa... siedze i rycze i nie moge uwierzyc, ze przed sekunda ubralam go, bo zapragnal pojechac na rowerze do sklepu po 'bułę' na kolacje. Nigdy nikomu, nawet największemu wrogowi nie życzę ciężkiej choroby własnego dziecka

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    A to nawet nie wiedziałam, że z cukrzycą nie przyjmują 🤔 ja akurat z miejskim mam złe doświadczenia, więc brałam pod uwagę tylko MSWiA i biziela. Stanęło na MSWiA 🙂

Mi przy pierwszym porodzie jedna lekarka strasznie roztroiła nerwy ;) i wtedy obiecałam sobie, że już tam nie wrócę.. aczkolwiek potem sobie przemyślałam, że wszędzie zależy na jaką zmianę się akurat trafi i chyba wolę iść tam, gdzie wiem po kim czego mogę się spodziewać :) i najwyżej jednym uchem wpuścić, a drugim wypuścić ;)
    Na początku brałam MSWiA pod uwagę, no ale niestety plany się pokrzyżowały ;)

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra u nas zawsze działa mleko. jak jest chora to mleko wypije. Poprostu robimy oszukane. Jedną miarkę byle zabielić a tak to sama woda. albo tak jak pisze kkkaaarrr na bajki. Dziecko się zapatrzy to jej podtykam picie i pije. Ciężko namówić do picia po wymiotach.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ89 wrote:

A dlaczego w MSWiA nie przyjmują z cukrzycą? mają z tego co wiem chyba II stopień ref, to powinni...czy w błędzie jestem?

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam:

Koniczynka a dostałaś maila z tymi pampersami? Ja nadał nic..

Sara na katar najlepsza jest jaglana,budyń czy inny deser ;)
    Kanapka z miodem,herbatka z soczkiem z malin..i rosół jak mówi Kiniorek.

Paulina ja mam tylko małą butelkę z Tommy tippe i tyle ;)

Sandrina właśnie mnie uświadomiłas, że o wanience że strychu zapomniałam!!
    Brunetko,Mania trzymajcie się jakoś w tych szpitalach..

Dominika a jak u Ciebie?

Mój dzisiaj leniwie się przepycha, chyba pogoda nie służy. Ja na piłce posiedzialam i też w sumie się pokrecilam tylko cały dzień;p
    Ale Polą usnela to The Voice można obejrzeć ;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra dawaj mu mleko. Często małe dzieci jak chore to tylko na tym żyją. Choroba minie wróci do normalnego jedzenia. Nie ma co żałować teraz mleka albo myśleć że już w tym wieku nie powinien tyle mleka pić. Nawet 3 latki potrafią tak przechorowac.

37 tydz a mi wróciły mdlosci. Co tu się odwala :/

Kookosowa lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ89 wrote:
    Mi przy pierwszym porodzie jedna lekarka strasznie roztroiła nerwy ;) i wtedy obiecałam sobie, że już tam nie wrócę.. aczkolwiek potem sobie przemyślałam, że wszędzie zależy na jaką zmianę się akurat trafi i chyba wolę iść tam, gdzie wiem po kim czego mogę się spodziewać :) i najwyżej jednym uchem wpuścić, a drugim wypuścić ;)
    Na początku brałam MSWiA pod uwagę, no ale niestety plany się pokrzyżowały ;)
    No to też jest jakiś argument 'za' :P ja akurat miałam doczynienia z patologia ciąży w miejskim i w biziel, a MSWiA nawet na oczy nie widziałam. W sumie wybrałam go z polecenia znajomej i z myślą, że i tak nigdzie nie wiadomo na kogo się trafi, a urodzić i tak trzeba :P

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 7 września 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobłyscie ... ze 30 stron do nadrobienia mialam. Jejku dziewczyny co tu się dzieje... ze 2 dni nie zaglądałam bo jakoś czasu mi na wszystko brakuje ( nic dalej nie ogarnięte dla małej za to pokój dla córki rocznej prawie gotowy) A tu tyle z Was w szpitalu... Trzymajcie się i niech maluchy jeszcze posiedzą w brzuchach ✊✊✊

I mi się zaczęły skurcze ale nieregularne. Także póki co się nie przejmuje. Torbę planuje pakować za ok 2 tyg - liczę że do tego czasu zgromadze te rzeczy których mi brakuje i poprasuje wszystko co wyprane.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
‹‹ 1099 1100 1101 1102 1103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ